Xperia Z hayal kırıklıgı

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kullanmayan Konuşmasın Arkadaş !!! on numara bir aya yakın kullanıyorum %100 şarj ile 11 saat wifi açık web kullanımı facebook twitter oyun kullanımı 4 saat 3g kullanımı yaptım

efecans61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
hocam o sanal siyah tuşlar programla yok edilebiliyor artık. diğer dediklerinde haklsın

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sürekli wifi açık 4 saat 3g oyun müzik 14 saat normal kullanımda 28 saat benim ki

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperya z nin üstünde ekstrafilim var haberin varmı fabrikasyon 2 o kareşer su geçirmez olduğu için hoporlör sesi su geçirmez olduğu için ama kesinlikle telefon çalıncasüper bi sesi var 4 cameraya günceleme yaptınmı

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
xperia ZR çok daha iyi özelliklerle çıkıyor yukarıda birinin dediği gibi sony bunu hep yapıyor amiral gemisi bianda balıkçı teknesi oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
son gelen güncellemeden sonra ara sıra internete giriyorum arada az az oyun oynuyorum (oyunda arka tarafında ısınma oluyor) 4 gün gidiyor şarjım... hiç bir kasma vb. şikayetim de olmadı yazılımsal olarak samsung dan iyi bence ben memnunum...

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
xperia z iyi değil diyenlere test programı skor sonucunu veriyorum
geekbench 2 programından samsung nexus 10 un arkasından 2197 puan aldı z nin başarısı

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
xperia z iyi değil diyenlere test programı skor sonucunu veriyorum
geekbench 2 programından samsung nexus 10 un arkasından 2197 puan aldı z nin başarısı

Ben S3 ile 2200 alıyorum, ayriyeten S4; 3100 civarı alıyor.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
hangi test programı dostum benim uyguladığım programda s4 yok note 2 1928 puan alıyor bak iyi bak programın adını veriyom: GEEKBENCH 2 ayrıca s3 1719 almış listed

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
hangi test programı dostum benim uyguladığım programda s4 yok note 2 1928 puan alıyor bak iyi bak programın adını veriyom: GEEKBENCH 2 ayrıca s3 1719 almış listed

Orada aldığı en kötü degerler yazıyor. Geekbench 2 den bahsediyorum ben de. Zaten biraz araştırırırsan S4pro islemcisinin 2012 ye ait eski bir işlemci olduğunu, S3 teki Exynos ile anca kapıştığını bilirsin.
Bu arada, daha ben s2 ile 1400 alıyorum, s3 1700 ise ayıp olur yani

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
dostum o zaman gerçekten birde antutu ya bak orada da 16513 almış xperia z

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
dostum o zaman gerçekten birde antutu ya bak orada da 16513 almış xperia z

1364452506_benc3.png

Bu da s4 :clap:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
aslında telin tipi fena değil ama sanal tuş ve üst ve alttan bırakılan boşluğun fazla olması daha da önemlisi amiral diye sınıflandırdığımız bir sınıfa göre eski tip işlemci kullanılması malesef cihazı alınası kılmıyor :) s800 ya da en azından s600 olaydı belki s4 yerine bunu alabilirdim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Canım Kardeşim.. Bende Samsungun plastik kasasından ve herşeyini abartmasından.. iphone gıcık olduğumdan sony z ye gectim..

Lakin S3 ten sonra derdim şu..!! Çok Yavaş Şarz oluyor ..!! belkide sıkıntı bende.. 4-5 saatte dolmuyor cihaz.. ve öle oyuna filan daldınmı 2-3 saatte şarj patates oluyor.. cihazdamı bişi var anlamadım yoksa hızına kalitesine laf yok..!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum bende jelatini bıçakla çıkarttım sırf ekranda ufacık bi nokta var diye :D aslında keçke çıkartmasaydım dedim arkadaşlar çakma diye dalga geçiyolar :D doğrusu bayağa üzüldüm ama sonra düşündümde sade ekran daha güzel örünüyo :D en azından cam yani görüntüsüde daha güzel

nujen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu telefon ile 40dk araliksiz çekim yapabileniniz varmi
bendeki z 31dk 10sn den sonra video çekimini çesiyor ve senin yeniden çekime başlaman gerekiyor
üstelik hafizam bom boş 32gb olmasina rağmen

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
normalde 2 saat aralık kayıt yapabilir ama hava sıcaklığı 30 derece üstünde ise ısı sensörleri emniyete alır 30 dk kayıt ta keser bu şekilde biliyorum

Reaksiyon puanı
16,128
aslında telin tipi fena değil ama sanal tuş ve üst ve alttan bırakılan boşluğun fazla olması daha da önemlisi amiral diye sınıflandırdığımız bir sınıfa göre eski tip işlemci kullanılması malesef cihazı alınası kılmıyor :) s800 ya da en azından s600 olaydı belki s4 yerine bunu alabilirdim :)
genede samsung ch@t527 yani gt-s5270k'dan daha iyi ya ch@t527 alsaydın ne diyor olurdun?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de ayni sıkıntıları yasıyorum, hıc ısınmaı diyen arkadasa da cok sasırıyorumö cunku aşırı ısınıyor ve pili çok çabuk bitiyor bu sorunlarından ötürü memnun değilim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkese selam
şarj yerinin kapagı artık tutmamaya başladı bu garantiye girermi acaba

SomeNights

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar,
Yorumların çoğunu okudum ve çoğunu da beğenmedim. Birçok insan markaların fan'ı olmuş resmen, diğer markaları kötülemek için yarışıyor. Ben Xperia Z'yi alalı yaklaşık 2 hafta oldu. Bundan önce Nokia N8 kullanıyordum (hala da kullanıyorum). Daha önce Sony kullanmamıştım ama HTC, Samsung, İphone ve Nokia kullandım yani hepsini biliyorum. Bunlar da benim yorumlarım:
1. Hız mükemmel. Zilyon tane oyun yükledim, hiçbirinde kasma/takılma görmedim.
2. Su altı olayını daha denemedim, biraz tırsıyorum.
3. Ön camdaki jelatin zımbırtıyı henüz çıkarmadım ama arkadakini çıkardım ve şimdi kılcal bi çizik var, acayip sinirimi bozuyor. Sizce servise göndersem mi?
4. Video kalitesi müthiş. Fotoğraflar telefon galerisinde iyi görünmese de bilgisayara atıldığında harika duruyorlar. Sanırım telefon ekranındaki küçültme olayı biraz kötü görünmesine sebep oluyor. Çektiği her fotoğraf müthiş net değil tabii ki. Bazıları harika, ama bazılarında biraz bulanıklaşma falan olmuyor değil.
5. Ses kalitesi her yerde kötülenmiş. Ben hiçbir problem görmedim, her şekilde duyuluyor. Bence bu yorumu yapan insanlar telefona attıkları .mp3'lerin kalitelerine bi baksınlar 128 kbps ile 320 kbps arasında dağlar kadar ses farkı var.
6. Telefonun ne önü ne de arkası plastik değil cam, plastik diyen arkadaş bence de Trident Z almış olmalı.
7. Gerçekten oldukça şarj (doğru yazdım umarım) yiyor bence. Nokia N8'den sonra alışmak hiç de kolay olmadı. 1 günü götürüyor ama dah fazlası olmuyor. Wi-fi'a bağlandığı an başlıyor yemeye. Tabi ben telefonu alalı sadece 2 hafta oldu. Biraz araştırdım, söylenenlere göre pilin kendine gelmesi 1 ayı buluyormuş. Bakacağız artık.

Ben bir telefonun iyi-kötü olayını belitleyen tek şeyin fiyat-performans dengesi olduğunu düşünüyorum. Bir telefona 500 lira verirseniz 500 liralık performans alırsınız, daha fazlasını da beklemeye hakkınız yoktur. Ama telefona 2000 lira verirseniz telefon da size 2000 liralık performans ve malzeme kalitesi vermelidir.Diğer telefonlarla kıyaslayacak olursak Samsung harbiden çöp bir marka. Sistem kaliteli olabilir ama malzeme kalitesi berbat ötesi, verdiğiniz paranın ancak yarısına değiyor.HTC zaten malzeme kalitesi olarak gayet iyi bence fiyat-kalite olarak sorunu yok. Iphone oldukça iyi bir telefon olmasına rağmen bence oldukça da pahalı, bence o paraya değmez. Nokia ise herkesin bildiği gibi hem kalite hem de fiyat olarak harika ama maalesef android anlaşması olmadığı için oldukça geride kalıyor.Son dönemde Windows phone ile atak yapmaya çalıştı ama pek olmadı.

Evet arkadaşlar bunlar tamamen kendi, objektif fikirlerim. Sizin de düşündüklerinize tabii ki saygı duyuyorum ama benim düşüncelerim bu şekilde.
Son olarak, sizce arkadaki çizikten dolayı telefonu servise göndermeli miyim, bu çizik normal mi? Çiziğin nasıl olduğunu bilmiyorum , büyük bir şey de değil zaten ama telefon öyle çizileck yerlerde bırakılmadı, evden pek çıkamdı, çanta içine anahtarla falan da atılmadı. Yani çizilmesi için bir sebep göremiyorum, o yüzden de servise göndermeyi düşünüyorum. Göndereyim mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Xperia Z kullanıcı olarak.. S4 .. ve diğer bilium rakiplerinide kullanan biri olarak..!!

Size şu kadarını yazıyorum.. telefonu 2 aydır kullanıyorum.. Kardeşime bir telefon alayım dedim.. Z den iyisini yine bulamadım beyaz rengini ona alıcam.. Evet telefonu sıfır alan arkadaşlar .. şarj ilk zamanlar hayal kırıklığı benide cok üzmüştü.. ama acıklamalarını okuyun.. 2400 mah bir pil kolay kolay performansa ulaşamıyor.. 2 hafta boyunca şarj ettikten sonra.. S3 cü gecen bir pil performansı oldu.. S4 demiyorum cünkü o cok vasat.. ses konusuna gelince bam bam bişi yok ama gayette güzel bir ses var.. S4 91 db Z 87 DB 4 DB cok fark değil.. tasarım işcilik malzeme.. yazılım..!! Aksesuar kalitesi.. bilmiyorumki.. cidden sony kalite demek sanırım yıllardır böle..!!

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu konu bi kapanmadı

bu kadar sürceğini bilseydim açmazdım hakkaten kaç zaman geçti ne vvar neyok bakiyim dedim ilk sayfada hala ..sss..
şimdi ZR modeli çıkıyor o basınçlı suya dayanıklı
bu arada kardeşime verdiğim z nin hdmi girişi galiba o kapağının sedef kaplaması düştü ???
bir kat daha soğudum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben iki hafta oldu alalı akşam birşey yoktu sabah baaktım arka kapak boydan boya çatlamış nasıl olacak garanti yapar mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia z ön ve arka çamları korumak amacıyla sony orjinal jelatin koymuş ne pilastiği artı arc s kullandım şimdide z kullanıyorum tek kelimeyle z muhteşem