İstanbul'da başımıza gelenler

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar hemen özet geçiyorum.

İstanbula bir host arkadaşımızın yardımıyla gittik. Gitmez olaydım aynı okulda okuyan aynı zamanda en yakın dostumdur kendisi istanbula gittim şöyle anlatıyım cebimizde 125 lira para vardı :) Avrupa yakasına gidiyorsanız sakın derim yani bu para haliyle bize yetmedi, yemektir metrobüs felan derken, parasız kaldık arkadaşımla yatıcak yerimiz olmadığı için bir akıl danıştım bu arada arkadaşımın adı da erdem

Erdem nerede yatacağız dediğimde bana ilk gelen cevap KALE CENTER oldu. Güngören de bir alış veriş merkeziymiş gittiğimde öğrendim hayatımda fazla istanbula seyahat etmediğimden istanbulu da doğal olarak bilmiyorum, neyse arkadaşımla gittik kale centera orda açık bi yerden atladık koltuklar vardı, yol yorgunluğudur gezmedir derken uyuya kalmışız, 1-2 saat sonra 5 tane güvenlik geldi bizi uyandırdılar sorguya çektiler, polis çağırdılar olay güvenliklerden çıktı derken polise ifade verdik kimliklerimizi verdik gbtdir, kayıp aramasıdır diye gece saat 3 oldu biz güngörende polis karakolundayız allahtan girdiğimiz yerde mobese kamerası vardı da olay açığa çıktı. Bizdeki şansda istanbula gelmeden 1 gün önce orası soyulmuş ve olay bizim üzerimize yıkıldı mobese kamerasından suçsuz oldugumuz ispatlandı yoksa kolay kolay salınmıyorduk, derken ifade verdik kimliklere baktılar bu polisler cebimize biraz para koydular bizi istanbulun orta yerinde güngören de açıkta bıraktılar sağolsunlar babayiğit adamlarmış onarla sabaha kadar ekip arabasında gezdik :) sabah'da esenler otogarından biletlerimizi aldık metro ile geri döndük memleketimize

Arkadaşım biraz fırlama bir tipdir. Afedersiniz ama bayağı bir fırlamadır :) Galata köprüsünden geçerken bana dediği şu; Eray galata köprüsü ortadan ikiye ayrılıyor biliyormusun dedi
Bende o şaşkınlıkla istanbulu bilmediğimden fazlada gezmediğimden ağzımdan şaşkınlıktan bir küfür fırladı o anda ileri doğru gittiğimizde altındaki kafeleri gördüm :) ve alay konusu oldum arkadaşımın ağzında :)

Tekrar diyorum istanbul gezilecek yerdir, yaşanacak değil :D

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sizdeki şansta kötü şansmış bir gün önce soyulan yere sen git yatmaya güzel macera yaşamışınız unutulmaz macera dediğin doğru istanbul gezilcek yer ama yaşanacak yer değil

istanbulda paran varsa güzeldir paran yoksa istanbulda bir hiçsindir

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sizdeki şansta kötü şansmış bir gün önce soyulan yere sen git yatmaya güzel macera yaşamışınız unutulmaz macera dediğin doğru istanbul gezilcek yer ama yaşanacak yer değil

istanbulda paran varsa güzeldir paran yoksa istanbulda bir hiçsindir

aynen oyle kardesim .d ama iyi gezdik iyide macera yasadik .d

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hangi akla hizmet parasız yola çıkıyorsun arkadaş yatmak için gidilecek en iyi yer hani mecbur kalırsanız parkta falan yatmak ise yaraya bilir.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben şimdi anlamadım istanbula niye geldiniz anadolu yakasından ne sebeple karşıya geçtiniz hadi karşıya geçtiniz taaa 2012 nin güngöreninde kale centerı nası denk getirdiniz :D

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kale center'da öyle tak diye kimsenin aklına gelmezki sizin olayda Erdem arkadaş bi anda Park'da yatıcazda diyebilirdi ama İlahi adalet tecelli etmiş açıkda kalmamışsınız :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
26 yıldır İstanbul da yaşıyorum doğdum doğalı Avrupa yakasındayım başınıza gelenler normal dua et ısrar cı madde kullananlara denk gelmemişsiniz yoksa karakol yerine Allah muhafaza hastanede olurdunuz.. Arkadaşım dan para istemişler 5-6 sene öncenin olayı oda bi ikisini dövmüştü biçok yerinden bıçaklanmıştı Safra kesesini almışlardı çocuğun..

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=33267]davut[/MENTION] Dediğiniz tarzda olay kadıköyde başıma geldi.Kaptırdım birkaç eşyayı ama oraya dönüşüm muhteşem oldu.Bıçak çekenlerden sağlam adam bırakmadım :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Istanbul da kolay kolay tecrübe kazanılmıyor.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
@davut Dediğiniz tarzda olay kadıköyde başıma geldi.Kaptırdım birkaç eşyayı ama oraya dönüşüm muhteşem oldu.Bıçak çekenlerden sağlam adam bırakmadım :D

Bizim arkadaş Galatasaray maçından çıkarken bu olayı yaşamıştı olimpiyat stadının oralarda Allah ın dağında... Senin vesilenle genel bi uyarıda yapayım arkadaşlar yatacak yeriniz yoksa devlet hastanesi varsa yakınlarda gidin oraya yatın kesin boş yatak bulursunuz biraz dolaşıranız :D Kardeşim in başında 1 hafta hastahane de beklemiştim Ameliyat olmuştu ordan tecrübeliyim ..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
siz yatın kalkın başınıza daha cok kötü birşey gelmemiş türk filmlerinden alıntı yapım hani kız büyük şehre gelir parası biter aç kalır açlıkda herşeyi yapmak zorunda kalır istemesede sonra da kendini manuk manukyan ellerinde bulur :) siz dua edinki öyle birşey başınıza gelmedi burası istanbul hiç unmadığın kişe de sana zarar gelebilir burası cakallar diyarı

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben şimdi anlamadım istanbula niye geldiniz anadolu yakasından ne sebeple karşıya geçtiniz hadi karşıya geçtiniz taaa 2012 nin güngöreninde kale centerı nası denk getirdiniz :D
Arkadaş işte onun aklına uyup kale centara gittik anadolu yakasını gezmiştim'de avrupa yakasını tvlerden felan :D nasip olmadı :D bi o anım var aklımda işte

Galata köprüsü açılmıyor mu?
Vallahi her hangi bir bilgim yok :) Hala bilmiyorum açılıp açılmadığını :D

Bizim arkadaş Galatasaray maçından çıkarken bu olayı yaşamıştı olimpiyat stadının oralarda Allah ın dağında... Senin vesilenle genel bi uyarıda yapayım arkadaşlar yatacak yeriniz yoksa devlet hastanesi varsa yakınlarda gidin oraya yatın kesin boş yatak bulursunuz biraz dolaşıranız :D Kardeşim in başında 1 hafta hastahane de beklemiştim Ameliyat olmuştu ordan tecrübeliyim ..

:D Şişliye doğru gitseydik keşke :D Yatardık etfalde :D

Kale center'da öyle tak diye kimsenin aklına gelmezki sizin olayda Erdem arkadaş bi anda Park'da yatıcazda diyebilirdi ama İlahi adalet tecelli etmiş açıkda kalmamışsınız :D

Polisler çok iyi adamlardı ama bizle biraz gırgır yaptılar nezharete attılar :D felan biz korktuk bayağı :D yani iyi oldu bu daha öyle parasız gitmem istanbula

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
26 yıldır İstanbul da yaşıyorum doğdum doğalı Avrupa yakasındayım başınıza gelenler normal dua et ısrar cı madde kullananlara denk gelmemişsiniz yoksa karakol yerine Allah muhafaza hastanede olurdunuz.. Arkadaşım dan para istemişler 5-6 sene öncenin olayı oda bi ikisini dövmüştü biçok yerinden bıçaklanmıştı Safra kesesini almışlardı çocuğun..

Aman dikkat hocam. İykide öyle olmamış ama hikayenin öncesinide anlatmak isterdim :D istanbul'da yaptıklarımızı felan :d güzeldi yani

Hacı hangi restoranda yemek yedin de o para yetmedi :D

Kıytırık bir mahalle çorbacısında yedik kardeşim :) çorba bile 2.50 lira ya yok böyle bişey :D

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İstanbul Ucuz Arkadaş Ya :P 400 TL lik Kıyafet Alışverişi Yaptım Ben :D İstanbulda Aldığımı Denizlide ALsam 600 700 TL e Çıkar :)

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İstanbul Ucuz Arkadaş Ya :P 400 TL lik Kıyafet Alışverişi Yaptım Ben :D İstanbulda Aldığımı Denizlide ALsam 600 700 TL e Çıkar :)

O değilde çeyrek döner 4 lira nasıl bir dünyadır arkadaş, asgari ücret ile çalışanlara acırım yani ben.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Olum var yaa, İstiklal caddesinde kadınlar erkeklerin koluna giriyormuş.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
O değilde çeyrek döner 4 lira nasıl bir dünyadır arkadaş, asgari ücret ile çalışanlara acırım yani ben.

Ben ilk çeyrek döner kazığını Mecidiyeköyde yedim. Arkadaş, dönere de benzemiyordu yaa. Maça gitmiştim açtım ben de yoksa :D
Döner yapmayı bilmiyorlar bundan eminim.

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biz erdemle istiklal de bir bara giricez ama para yok :D sapsız olduğumuz için güvenlikler ingilizce olarak badigardlar :D almadı bizi :D

Olum var yaa, İstiklal caddesinde kadınlar erkeklerin koluna giriyormuş.
ooo Erkek erkeğin kolunada giriyor kardeş anlamadım bende o.O

Ben ilk çeyrek döner kazığını Mecidiyeköyde yedim. Arkadaş, dönere de benzemiyordu yaa. Maça gitmiştim açtım ben de yoksa :D
Döner yapmayı bilmiyorlar bundan eminim.

o Değilde biz vapurda uyuya kaldık bide 2 lira verdik 5 sefer attık kadıköy iskelesine gidip geri geliyoruz :D

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
İyi durum bu değil bari :D Size tavsiyem esnaf haricinde kimseye adres de sormayın, bilmeseler bile atarlar, dolanıp durursunuz valla :D
[video=youtube;BQpzU4lztm4]http://www.youtube.com/watch?v=BQpzU4lztm4[/video]

forfandartor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi durum bu değil bari :D Size tavsiyem esnaf haricinde kimseye adres de sormayın, bilmeseler bile atarlar, dolanıp durursunuz valla :D
[video=youtube;BQpzU4lztm4]http://www.youtube.com/watch?v=BQpzU4lztm4[/video]

Oda başımıza geldi :D Kapalı çarşının esnafına sorduk oda bilmiyor palavra sıkıyor ordan böyle burdan böyle :d gittik kaybolduk

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Beylikdüzü minibüsünü sormuştum Yenibosnada idim sorduğumda yanlı yönlendirmiş üçkağıtçı. Bulsaydım yerinde fena yapacaktım adamı.. 4 yıl önceydi.

Cebit içindi :D Teknoloji aşkı işte :D