En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Evet değil :) Linux' un atası sayılır. Sektörde kabul gören bir ürün.

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Home user olarak Ubuntu ile çıktığım yolda Linux Mint ile devam ediyorum. Kurarken de ,kullanırken de uğraşma. Win7+Mint 2'lisi yetiyor daha ne olsun.

el turco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Home user olarak Ubuntu ile çıktığım yolda Linux Mint ile devam ediyorum. Kurarken de ,kullanırken de uğraşma. Win7+Mint 2'lisi yetiyor daha ne olsun.

ikisini birlikte nasıl kurdun?ben kurmaya çalıştığım zaman "kök dizin yok" gibi bir hata veriyor.C sürücüsünde Win 7 var. D sürücüsüne Ubuntu kurmaya çalışıyordum.Hata verdi.Nasıl düzeltebilirim bu hatayı?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ikisini birlikte nasıl kurdun?ben kurmaya çalıştığım zaman "kök dizin yok" gibi bir hata veriyor.C sürücüsünde Win 7 var. D sürücüsüne Ubuntu kurmaya çalışıyordum.Hata verdi.Nasıl düzeltebilirim bu hatayı?
http://opensource-tr.org/destek/thread-5.html
geçici bir sorundan dolayı resimler görünmüyor ama anlatım çok anlaşılır bir biçimde oku ve anlamadığın bir şey olursa aynı başlık altından sorularını sor sana yardımcı olacak biri mutlaka çıkar :)

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@karizmaxi arkadaş güzel yerden örnek vermiş. Yeni açılan bir forum ve o forum da bu işin profesörleri bulunmaktadır.
Ek olarak resimli kurulumu görebilmen için 2 link vereceğim. Linux Mint 12 Lisa Gnome kurulumu (ingilizce)
1. link kurulum şeması http://helpsite.org/linux-mint-12-lisa-gnome-installation-instruction/
2. link elle disk bölümleme (1. link de 7.resim de 2. something else seçilirse nasıl yapılacağı) http://helpsite.org/partitioning-hard-drive/

işte sizin kurmaya çalıştığınızda aldığınız hata bu kısmı işaret ediyor."kök dizin yok", kök dizin "/" işareti ile ifade edilip işletim sisteminin nereye kurulacağını belirliyor. Boot seçip seçmemek size kalmış. Swap da tanımlandıktan sonra Win7 önceden kurulu olduğunu varsayarak kurulum bittikten sonra grup ekranını görürsünüz.

ek:

Linux Mint 12 Lisa indirme linkleri http://www.linuxmint.com/release.php?id=17
Dvd versiyonları indirmeniz tavsiye olunur. Tabiri caizse full+full :dirol:

http://helpsite.org/linux-mint-12-kde-installation-instructions/ KDE için kurulumda burda.

el turco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"/" seçimi yok.Sadece dos ve windows klasörlerinin seçme imkanı veriyor.Bende wubi indirip kurdum.

el turco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözüldü.Elle "/" işaretini girince sorun çözüldü.
Şimde de kulaklık takınca kulaklıktan ses gelmiyor.
Ses kartı bilgilerim:

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Son günlerde Mint12+cinnamon, mandriva, Mageia 2010+kde4, Pear Comice 4 denedim. En problemsiz ve stabil mandriva ve Mageia 2010 olarak görüyorum. Özellikle Mageia bana ubuntudan daha stabil gibi geldi.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Son günlerde Mint12+cinnamon, mandriva, Mageia 2010+kde4, Pear Comice 4 denedim. En problemsiz ve stabil mandriva ve Mageia 2010 olarak görüyorum. Özellikle Mageia bana ubuntudan daha stabil gibi geldi.

tesbit tamamen doğru ve 10 numara. :)

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=75718]aslanpayi[/MENTION] , [MENTION=139982]karizmaxi[/MENTION] arkadaşlar mageia kullanım sırasında sistemde işlemci ve ram kullanımı ne kadar acaba. Default desktop KDE olduğundan merak hasıl oldu. Ekran kartı driver yüklenmesi nasıl oluyor.Özellikle ati kartlar için kurulum yapılabiliyor mu? Hiç KDE kullanmışlığım yok. Alışabilirmiyim bilmiyorum. Ancak denemek istiyorum. Önerirmisiniz yoksa başka önerileriniz varmıdır?

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mageia çok stabil ve sistem kaynaklarını verimli kullanan bir sistem. ben çok beğendim kullandığım zamanda . paket depoları çok kısıtlıydı o zaman şu an nasıl ben de bilmiyorum indirip deneyeyim bir bakalım...

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=75718]aslanpayi[/MENTION] pear os u usb den mi kurdun acaba :D Usb den kurduysan ne ile kurdun ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
@hurik mageia ilk açılışta 260mb ile açılıyor sonrasındada benim kullandığım programlar ile en fazla 680'i görüyor. Ekaran kartı ile ilggi bir fikrim yok çünkü ben hep yüklü gelen mesa (açık kaynak sürücünün adı) sürücüleri ile kullanıyorum linux dağıtımlarını

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
@aslanpayi , @karizmaxi arkadaşlar mageia kullanım sırasında sistemde işlemci ve ram kullanımı ne kadar acaba. Default desktop KDE olduğundan merak hasıl oldu. Ekran kartı driver yüklenmesi nasıl oluyor.Özellikle ati kartlar için kurulum yapılabiliyor mu? Hiç KDE kullanmışlığım yok. Alışabilirmiyim bilmiyorum. Ancak denemek istiyorum. Önerirmisiniz yoksa başka önerileriniz varmıdır?

Değerlere henüz bakmadım işler çok yoğun bu aralar. Ama şimdilik sadece internette dolaştım ve ekstra birşey yapmamama rağmen kendini belli ediyor. Kurulumu iş bilgisayarıma yaptım. Konfigürasyonu pek iyi değil, orta diyebiliriz. Centrino işlemci 2gb ram falan. Gayet rahat çalışıyor. Güncellemelerle beğendiğim programların kurulumlarıyla falan henüz uğraşamadım. 1-2 gün içinde test etmeyi planlıyorum.

Ekleme: KDE yapısı itibariyle windowsu anımsatıyor. O sebeple win kullanıcılarının kolayca alışabilecekleri bir masaüstü gibi geliyor ki benim de en çok sevdiğim masaüstüdür kendisi. Bir de Xfce masaüstü gözüme hoş göründü bu haftasonu. Yakın gelecekte bunu da denemeye niyetim var. Linux'un en sevdiğim yönü budur işte, hem çeşit çok fazla hem de kurulumu çok kısa sürdüğünden istediğin şeyi istediğin zaman tereddüt etmeden deneyebiliyorsun.

@aslanpayi pear os u usb den mi kurdun acaba :D Usb den kurduysan ne ile kurdun ?

Yok Pear Os 4'ü dvd'den kurdum. Usb'den Linux kurulumu denemedim şahsen henüz. Ama okuduğum kaynaklarda genelde UNetbootin kullanarak usb üzerine yazabiliyorsun. ister usbden canlı kurulum olarak kullanabiliyorsun, istersen persist kurulum yapıp işletim sisteminin yine canlı olarak açılmasını sağlıyormuşsun. Fakat kapatırken tüm ayarları kaydederek kapatıyormuş. Böylece atıyorum firefox eklentileri kurdun veya güncellemeler yaptın, bir dahaki açtığında tüm ayarların kaldığı yerden devam eder. İstersen de kurulum medyası olarak ayarlayabilirsin. Bu programla hepsini yapabiliyormuşsun. Hatta peppermint2 ilgimi çekti bi yerlerde anlatımını görmüştüm yakın zamanda usb üzerinde peppermint deneyeceğim.

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar denemeye karar verdimde ,burada ne dediğini bilen bir arkadaş çevirirse sevinirim.
http://www.pear-os-linux.fr/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=95

To successfully installe the ATI Drivers, follow this :

Open the terminal and enter one by one the following commands:

sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh

sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx

Then download the drivers with the address above and register in the Download folder
in the terminal then enter the following commands:

cd /Downloads

sh ./ati-driver-installer-11-11-x86.x86_64.run --force

Reboot & enjoy

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
arkadaşlar denemeye karar verdimde ,burada ne dediğini bilen bir arkadaş çevirirse sevinirim.
http://www.pear-os-linux.fr/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=95

To successfully installe the ATI Drivers, follow this :

Open the terminal and enter one by one the following commands:

sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx

Then download the drivers with the address above and register in the Download folder
in the terminal then enter the following commands:

cd /Downloads

Reboot & enjoy

Terminali aç ve aşağıdaki komutları birer birer girip enter'a bas.

termina açık dursun

İstediğin driver'ı o sayfada indir (Downloads'a indireceksin yerini değiştirme) Sonra terminale dön ve aşağıdaki komutları gir.

cd /Downloads

Son olarak bilgisayarı yeniden başlat.

(SDN Translate)

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

@erenberk alakanıza teşekkür ediyorum. Mümkün olursa akşam uğraşırım, bakalım görüntüsü hoşuma gittiği kadar kullanımı nasıl olacak.:clover:

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
[MENTION=56657]hurik[/MENTION] kurdun mu linux? kurduysan memnun musun?

sahinport

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntuya güzel bir tema yüklediğiniz mükemmel oluyor. özellikle mac teması :D

sahinport

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani son dönemlerde biraz sapıttılar ama bence yine en uygunu. he şöyle bir de durum var fedora da çok iyi ayrıca redhat üzerine kendini geliştirmek isteyenler fedora kullanmalı diye düşünüyorum. çünkü her çıkan fedora redhat ın denemesidir aslında

Ubuntu artık özgürlükle alakası kalmayan bir dağıtım oldu ben kesinlikle önermiyorum

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Android ve Ubuntu olmazsa, Linux dünyası yok olur gider. Şuan için durum bu şekilde.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Android ve Ubuntu olmazsa, Linux dünyası yok olur gider. Şuan için durum bu şekilde.
Daha öncelerde Ubuntu ve Android mi vardı da varoldu onlar olmayınca yok olsun. Anlamsız bir cümle kurmuşsun bence. Ubuntu yokken Linux Vardı.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Daha öncelerde Ubuntu ve Android mi vardı da varoldu onlar olmayınca yok olsun. Anlamsız bir cümle kurmuşsun bence. Ubuntu yokken Linux Vardı.

Pek anlamsız değil. Linux dünyası yok olur tabiri tamam çok ağır olabilir fakat Linux kullanımı serverlar hariç bireyselde yerlerde sürünür. Tabiki Ubuntu ve android yokken Linux vardı ama artık Ubuntu ve Android var. Onlar olmadığını düşünemiyorum bile. Bu Linux dünyasını kötülemek için değil, sadece gerçekleri yazıyorum. Olaya fanatizm gözüyle bakmayın.. Sonuçta bende Linux sever biriyim.

Ev kullanıcısı olarak düşündüğünden mi böyle konuştun?

Haklısın onu belirtmeyi unutmuşum. Tabi ki ev kullanıcıları için konuştum. Serverlar için Linux asla bitmez tükenmez..

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ubuntu unityi kaldırmadığı sürece, Linux Mint ev kullanıcıları açısından ıstatistiklerde olmasa bile görünmez olarak ubuntunun her zaman üzerindedir bana göre.