ShareX

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jaex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Yazdığım bu açık kaynak program ile tek tuşla istediğiniz host a resim, dosya ve yazı upload edebilir veya ekran görüntüsü almak için kullanabilirsiniz.
Aldığınız ekran görüntüsünü otomatik olarak upload edip, resim adresini panoya kopyalar.

11_14-44-03_fZVLQB.png

11_14-50-37_I15mZb.png
11_14-47-35_RjPEaT.png

Proje sayfası: http://code.google.com/p/sharex/
İndirmek için: http://code.google.com/p/sharex/downloads/list

Görüşlerinizi veya hata raporlarını bildirirseniz sevinirim.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
FileUploader kullanıyorum, bunu da bir deneyelim.

--- Mesaj Güncellendi ---

Program çok iyi eline emeğine sağlık. Dropbox özelliğini de çok sevdim. Upload Using ZUploader değil de ben gönder menüsüne koymayı tercih ediyorum. Ben kendim hallederim onu da sen programa dahil etmeyi düşün yine de.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
program güzel olmuş teşekkürler.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Güzel görünüyor deneyeyim teşekkürler :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
ya program iyide mesela upload ettiklerimi listeden silmek istedim ama sil seçeneği yok :) mesela hata verdi birini yüklerken üzerine sağ tıklayınca sadece show errors bide copy errors var ... delete tuşuda silmiyo o hatalı upload edilen dosyayı :)
mümkünse istediğimiz dosyayı o listeden kaldırmamız için delete ekleyebilirmisin ?

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
ya program iyide mesela upload ettiklerimi listeden silmek istedim ama sil seçeneği yok :) mesela hata verdi birini yüklerken üzerine sağ tıklayınca sadece show errors bide copy errors var ... delete tuşuda silmiyo o hatalı upload edilen dosyayı :)
mümkünse istediğimiz dosyayı o listeden kaldırmamız için delete ekleyebilirmisin ?

Kalıcı liste History kısmında saklaniyor. Upload durumlarını gösteren liste program yeniden açıldığında zaten silinceğinden, silme seçeneği koymanın bir yararı olcağını düşünmedim.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Kalıcı liste History kısmında saklaniyor. Upload durumlarını gösteren liste program yeniden açıldığında zaten silinceğinden, silme seçeneği koymanın bir yararı olcağını düşünmedim.
tmm teşekkürler ben kapattım sanıyodum system tray a inmiş şimdi temelli kapatıp açtım oldu :) dropbox üyeliğimide kullanmıyodum onuda kullanırım şimdi.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
resimleri otomatik tanıması güzel, fileuploader bunu yapamıyordu ya da yapmıyordu, her seferinde dosyanın image mı yoksa file mi olduğunu soruyordu

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
FileUploader kullanıyorum, bunu da bir deneyelim.

--- Mesaj Güncellendi ---

Program çok iyi eline emeğine sağlık. Dropbox özelliğini de çok sevdim. Upload Using ZUploader değil de ben gönder menüsüne koymayı tercih ediyorum. Ben kendim hallederim onu da sen programa dahil etmeyi düşün yine de.

Bir kaç kişi daha send to menusunde olmasını istediğinden hem startup hemde sendto için registry yerine shell:startup ve shell:sendto klasörlerini (Windows run yerine yazarak açabilirsin bu klasörleri) kullanmaya karar verdim. Bilgisayarımda kurulu olan nerdeyse bütün uygulamalar registry (Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run) kullaniyor startup için o yüzden doğru olurmu shell:startup klasörünü kullanmak emin değilim. Inno installer a eklicem startup ve send to ayarlarını böylece kurarken ayarlanabilcek. Önceden eklememe nedenim com kullanmak gerekiyor saniyordum fakat shortcut kopyalamak yetiyormuş bu klasörlere.

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Programın yeni versiyonu Sharex ismi ile güncellenmiş durumda.
Proje sayfası
İndirmek için tıklayın.

Program hakkında bilgi ilk sayfada mevcut.

Arkadaş ilk paylaştığından beri kullanıyorum gerçekten çok güzel bir proje :)

İlk sayfadaki bağlantıda hala ZUploader olarak görünüyor ancak görsel bakımından birbirine çok benziyor.
http://code.google.com/p/zscreen/
http://code.google.com/p/sharex/

Zamanında bunu kullanmıştım ancak o sıralar fazla yükleme alternatifi olmadığı için geri bırakmıştım.

Şimdilik bunu kullanıyorum :)
http://code.google.com/p/image-uploader/

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=92029]Klex[/MENTION] son versiyon hangisi? ShareX mi?

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Şöyle bi sorun var pek hoşuma gitmedi..

Mesela imageshack kendi kullanıcı ismi ve şifremizle giriş yaptık diyelim.. Bilgisayardan herhangi resmi imageshacki seçip upload etmeye çalıştığımızda hata veriyor.. Ben fotolarımı anonim olarakta upload etmeyi sevmediğim için bu programı tutmadım ben..

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İki uygulamayıda detaylıca inceledim ve @re13el arkadaşın dediği gibi uygulama isim değiştirmiş. Aslında ZUploder'in ana sayfasında bunu açıklamışlar ama pek dikkat etmemişim.
ZUploader en son 31 Ocak'ta güncellenmiş ShareX ise 11 Mayıs yani güncel versiyon ShareX

Tekrar deneyelim artık:)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İmageshack sitesine üyelik ile yükledi. Tekrar dene istersen.

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
@Klex son versiyon hangisi? ShareX mi?

Evet artık ZScreen ve ZUploader üstünde çalışmıyorum ve ZUploader ın ismi ShareX olarak değişti. Eskiden sadece dosya upload edebiliyordu, artık screen capture özellikleride olduğu için Uploader ismi uygun olmuyordu.

Şöyle bi sorun var pek hoşuma gitmedi..

Mesela imageshack kendi kullanıcı ismi ve şifremizle giriş yaptık diyelim.. Bilgisayardan herhangi resmi imageshacki seçip upload etmeye çalıştığımızda hata veriyor.. Ben fotolarımı anonim olarakta upload etmeyi sevmediğim için bu programı tutmadım ben..

Bende şuan account uma upload edemiyorum herhangi bir resim:

Uploading has been disabled. You have reached your upload limit of 500 images as a user with a free account. Please subscribe to a premium account or delete some files.

Hatta anonymous upload bile çalışmıyor şuan tamamen api kaynaklı bir sorun bizle alakası yok. Yıllardır api hiç değişmedi zaten.
Dropbox kullanıyorum ben resim upload için.

O arada kadıköy, send to ekledikten sonra epey kişi şikayet etmeye başladı eskiden daha kolaydı sağ click menusunden direk upload etmek diye. Geri registry yönteminemi dönsem karar veremiyorum :(
Bu konudaki ilk mesajımı editliyememekde kötü oluyor şimdi tekrar yeni konu açmam gerekcek ShareX isminde.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
O arada kadıköy, send to ekledikten sonra epey kişi şikayet etmeye başladı eskiden daha kolaydı sağ click menusunden direk upload etmek diye. Geri registry yönteminemi dönsem karar veremiyorum :(
Bu konudaki ilk mesajımı editliyememekde kötü oluyor şimdi tekrar yeni konu açmam gerekcek ShareX isminde.

Hocam iki seçenek koy ayarlara isteyen send to kullansın isteyen direk sağ tık menüsünden görsün.

Güncelledim bu arada, teşekkürler.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
yazıları nasıl send tuşuyla gönderebilirizi yardımcı olur musunuz

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=92029]Klex[/MENTION]

Bölüm modunu mesaja etiketledim. Konu başlığını veya ilk mesaj içeriğini değiştirmek istersen arkadaşla iletişime geçebilirsin :)
[MENTION=52555]by efsane[/MENTION] Top sende :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
[MENTION=92029]Klex[/MENTION] konu içeriği nasıl düzenlenecekse bana özel mesaj ile ilet halledelim dostum.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Programda türkçe dil seçeneği yok galiba.

Jaex

Asistan
Reaksiyon puanı
13
yazıları nasıl send tuşuyla gönderebilirizi yardımcı olur musunuz

Yazıları nasıl upload etmeyi soruyorsan, upload etmek istediğin yazıyı kopyalayıp "clipboard upload" tuşuna basabilir veya kısayol tuşu olan ctrl + page up a basabilirsin böylece panoda bulunan yazıyı seçili yazı upload servisine yükler. Veya yazı dosyası ise "file upload" tuşunu kullanabilirsin.

@Klex konu içeriği nasıl düzenlenecekse bana özel mesaj ile ilet halledelim dostum.

Her yeni sürüm çıktığında download linki, program resimleri ve bilgileri değiştirmek gerekceğinden her seferinde pm atarak değiştirmek zor olur :(
Fakat şimdilik en azından konu ismini ShareX, proje linkini: http://code.google.com/p/sharex/ ve indirme linkini: http://code.google.com/p/sharex/downloads/list
yaparsanız memnun olurum.

Programda türkçe dil seçeneği yok galiba.

Dil desteği eklemek epey iş çıkarcağından eklemedim.

yuuksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fevkalede güzel yazılım, tavsiyemdir. FU yu bırakıyorum