Mafia 2 Yi Nasıl Buldunuz?

emre611967

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuana kadar gelmiş geçmiş en iyi yeraltı oyunu

orphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bana oyunun crack ve seriali gönderebilir misiniz?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Vito da harbi karizma var :D Bu arada araba sürerken zorlananlar için hız limiti var. L ye basınca aktif oluyor. Bu çok hızlı giderken polisi görünce yapmanız gereken ilk şey olsun :D çok çok beğendim lakin laptop işte low low low :(

Xbox 360'da A tuşu ile aynen senin dediğini uyguluyorum :D

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bitirdim 2 gün önce.
henry nin ölümü çok kötüydü..
carlo yu da yedik =)
video ya da çektim..
joe yuda alıp gittiler sonunda .

bunu duyduğunuza çok üzüleceksiniz ;

"joe wasn't part of our deal"

arkasındaki müzik te çok acıklı .s

3 ü merakla bekliyorum.

NOT: chapter 2 de skidrow crack le sağlık sorunu yaşayanlar skidrow crack fix olarak ararsanız çözümü bulursunuz.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
bitirdim 2 gün önce.
henry nin ölümü çok kötüydü..
carlo yu da yedik =)
video ya da çektim..
joe yuda alıp gittiler sonunda .

bunu duyduğunuza çok üzüleceksiniz ;

arkasındaki müzik te çok acıklı .s

3 ü merakla bekliyorum.

NOT: chapter 2 de skidrow crack le sağlık sorunu yaşayanlar skidrow crack fix olarak ararsanız çözümü bulursunuz.

:( Yeterince açıklayıcı oldu...Mafia3 onsuz nasıl olacak..:mellow:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İçeriğini sonunu niçin anlatıyorsunuz? olmadı şimdi...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Zaten müzikten ve Vitonun surat ifadesinden Joe'a ne olduğu anlaşılıyordu. Chapter 14 te çok şaşırmıştım. Mafia 1 ile bağlantılı çıkınca.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şu anda bombaları yerleştirdim oyun arka planda bekliyor :D az sonra devam ederim :D

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
An itibariyle bitirdim oyunu.Çok şaşırdım yahu. Chapter 14 te "Tommy Angelo?" "-Yeah" :) biran eskiye gittim. (2004-2005 senesi oynamıştım ilk oyunu.) Ama ne olursa olsun süper bi oyundu.

Spoiler; Bitirmeyenler okumasın

Kod:
[I][SIZE="2"]Harbiden sondaki o olay çok ağrıma gitti be,

joe wasn't part of our deal" birde bence hani müzik felan çaldı ya sonra 2k games felan geldi. O müziği bitirken silah sesi verselerdi harika olurdu.Öldüğüne dair.[/SIZE][/I]

biliyorum çok konuştum ama ilave etmek istiyorum.Oyun bitti fakat,

dasdaoa.jpg

%71 ilerleme kaydettim. bendemi sorun var? yoksa herkeste böylemi

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bence böyle güzel bir oyunun bu kadar kısa sürmesinin tek nedeni var oda oyunu yapan firmanın oyunu 2 ye bölüp piyasaya sürmesi.1-2 seneye kalmaz 3 ü de çıkarırlar inşallah:crying::crying::crying::crying::crying::clap::clap::clap::clap:

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Uff gıcık oldum Xbox 360'da oynuyorum cahpter 14'de limanda saldırıya başladımmı içeriye giriyorum etrafımı sarıp öldürüyorlar nasıl geçeceğim ya...

Not:Xbox DLC'leri nete düşmüş :mrgreen: konsol jtaglı olsa yükleteceğimde değil işte :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
dasdaoa.jpg

%71 ilerleme kaydettim. bendemi sorun var? yoksa herkeste böylemi
Bak orda tamamlamadığın şeyleri görebilirsin. Dergiler filan. Anlarsın ya :D

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
=) , dergiler ve oyunu zor modda oynayınca açılan şeyler var.
isimlerini unuttum oyunu kaldırdığım için.
+ dlc paketi çıkmış.
o da olabilir =) %71 in nedeni olarak :D

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
@samilcan
@blazedanger35

eyvallah sagolun. Dlc yi indirdim kel bi adamız hapiste felan baslıyoruz. Normal gezmek var sokakta ama gezilecek yer çok az.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Oyunu arkadaşıma yükledim mükemmel oyun acayip beğendim.Kendi bilgisayarıma yükledim oyundan soğudum.Ekran kartı bu kadar fark edermi yaw.:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
beyler chapter 14 te parayı alıyorum eve gidiyorum kapıyı çalıyorum ama kapıyı açan yok tepede bir şeyler yazıyordu unuttum kırmızı bir şeyler al mı diyordu anlamadım ne yapmam lazım :(

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
beyler chapter 14 te parayı alıyorum eve gidiyorum kapıyı çalıyorum ama kapıyı açan yok tepede bir şeyler yazıyordu unuttum kırmızı bir şeyler al mı diyordu anlamadım ne yapmam lazım :(

para kazanıcaksın araba hurdalığına giderek 3-4 araba parçala.Tabi aynı bölümlerden bahsediyorsak yanlış anlamadıysam o parayı birinin ofisinde masanın üzerinden alıyordun.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
evet masanın üstünden parayı alıyorum tersanede geçiyor hatta olay :) araba parçalama işini deneyeyim bi :)

TheSaviour

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evet masanın üstünden parayı alıyorum tersanede geçiyor hatta olay :) araba parçalama işini deneyeyim bi :)

Haritada "B" yani bruno ya gidin. orada arabaları koyacağanız bir yer var. tek tek koyun $420 civarı fean kazaniyosurnusuz gerekli parayı toplayınca kırmızı işaret gelecek

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bu arada oyunda free mode tarzı bir olay varmı.Oyunu bitirdikten sonra serbest bir şekilde oyunun oynamak istiyorum.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
oynayamadım ama güzel galiba duyduklarıma göre.. :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493

tavsiyem oyunculara...Silah satan iki üç yeri soyun anında para yaparsınız :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

konuyu hortlatayım azcık. :)

arkadaşlar bu oyunu yeni oynama fırsatı buldum ve görüşlerimi de paylaşmak istedim. :)

ben normalde GTA tipi oyunları sevmem ve oynamam. daha önce kurduğum GTA ve türevi oyunları da bilgisayarıma kurmam ile kaldırmam bir olurdu. Mafia II oyunu hakkında nette gördüğüm olumlu yorumlar sonrası denemeye karar verdim. iyiki de denemişim. :)

öncelikle oyunun atmosferi çok güzel. 1940-50'li yılların amerikası oyuna çok güzel yansıtılmış. şehrin atmosferi, çevredeki insanların tepkileri, radyoda çalan müzik ve savaşla ilgili verilen haberler... buna bir de film tadında diyaloglar eklenince oyun sizi bir çırpıda içine çekiveriyor.

hikaye ve görevler son derece sürükleyici. oyun boyunca bazen şehrin içinde, bazen dışında, bazen hapishanede bazen de bir gökdelenin içinde maceradan maceraya koşuyoruz. bu da tekdüzeliğin "büyük oranda" önüne geçiyor. haritalar çok geniş ve alternatifli hazırlanmış. mesela bir binadan içeri gizlice girmek için birden fazla yol var. arayıp bulmak ise bizim mahretimize kalmış. benzer şekilde biriyle mücadele ederken ister silahımıza başvuruyoruz ister yumruk yumruğa kavga ediyoruz. istersek de arkasından yanaşıp sessizce öldürüyoruz. kullandığımız silahlar da ses ve etki bakımından çok gerçekçi. araçların da motor sesleri, hasar modellemeleri, yokuş çıkarken veya keskin virajları dönerken verdikleri tepkiler bir yarış oyunundaki kadar gerçekçi tasarlanmış. araç kullanımı da gayet basit.

oyunun optimizasyonu da çok iyi. amd x4 965 ve HD 6850 ile 1920x1080 tüm detaylar sonda, fix 60 fps ile oynadım.

gelelim eleştirilere.

araba ile şehrin içinde dolaşmamız, toplam oynanış süresinin yarısından çoğunu kapsıyor. her ne kadar haritalar geniş tasarlansa da, bu durum bir müddet sonra can sıkmaya başlıyor. şehrin içinde araba sürerken hız limitleyiciyi (L) açsak bile, arabayı sağlam tutmak neredeyse imkansız. zira karşımıza sürekli çılgın şoförler çıkıyor. arabayı üstümüze doğru sürüyorlar ve yol vermeye de pek yanaşmıyorlar. neyseki şehirdeki tüm araçlar emrimize amade. dilediğimiz an yeni bir araba çalıp araç değiştirebiliyoruz. tabi polislere yakalanmadan.

polisler demişken, oyunun en büyük eksisi de polislerin yapay zekası. bazen ortalığı birbirine kattığımızda yanıbaşımızdan geçen ve duruma seyirci kalan polisler, bazen de sırf hız limitini aştığımız için peşimize düşüyorlar ve ortalık bayram yerine dönüyor. insanlar ölüyor, araçlar hasar görüyor ve tüm bunların neticesinde de yakalandığımızda 50 $ rüşvet verip paçayı sıyırabiliyoruz. üstelik rüşveti verirken de polisler kimse yokmuş gibi davranıyorlar ama etrafta herkes bize bakıyor. :)

oyunun save sistemi de hoşuma gitmeyen noktalardan biri oldu. save noktaları arası bazen çok uzun oluyor ve kahramanımız ölünce biz bu uzun bölümü tekrar tekrar oynamak zorunda kalıyoruz.

son eleştirim de hikaye kısmına. oyuna başlarken çok daha uzun ve harika sonla biten bir hikaye ümit etmiştim ama olmadı. senaryonun finali, giriş ve gelişme kısmı gibi heyacanlı olmadı. hatta final kısmı biraz havada kaldı. şimdi dlc paketlerini kurdum. bakalım onlar nasıl çıkacak?

oyundan aklımda kalan güzel tarafdan da bahsetmek istiyorum. öncelikle müzikler. bir oyunun müzikleri beni daha önce hiç bu kadar etkilememişti. seçilen parçaların hepsi birbirinden güzel. en çok aklıma takılan parça da "Rum and Coca Cola" isimli parça oldu. nedendir bilmem, bu şarkı hala kulaklarımda. :D

[video=youtube;MkdK0CZQ93Q]http://www.youtube.com/watch?v=MkdK0CZQ93Q[/video]

ayrıca oyunun içine yerleştirilen playboy dergileri de değişik ve güzel bir detay olmuş. oyunun nostaljik havasını pozitif yönde etkilemiş. :)

oyun o kadar hoşuma gitti ki, denemek için Mafia I oyununu da indirdim ama ikinci oyunun yanında yama gibi kaldı. şüphesiz o dönem, 2002 yılı için iyi bir yapımdır ama bugün oynayınca beni pek sarmadı. özellikle grafiksel olarak iki oyun arasıda çok ciddi fark var.

neticeye gelirsek, Mafia II çok eğlenceli bir oyun. hala -benim gibi- oynamamış olan herkese tavsiye ederim. :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Keşke önce Mafia 1'i oynasaydın çünkü Mafia 2'de birinci oyunla bağlantılı ve oyuncuyu şok edebilecek bir bölüm var.