Wildfire S SORULAR ?

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Geçenlerde konu açmıştım 250 tlye ip4, blackberry torch tel alacam falan yurtdışı diye :D Olayın aslı başkaymış almadım. :D Şimdi yine Wildfire S'e kaldık.Bu telefonu %90 alacağım gibi.Ama kafamda soru işaretleri var.Şimdi bu gameloftun oyunları asphalt 5, nova gibi oyunlar çalışır mı yani kasmadan ?Ya da bunun gibi oyunlar ? Telefona kaç uygulama yüklersem falan kasmaya başlar ?Bu telefonun püf noktalarını bilen varsa söyleyebilir mi ?Bu telefonu hangi telefonlarla karşılaştırabilirim ?

Mesela 5800dan iyiymiş yani şimdi takıldığım çocuklar arasında en iyi tel 5800 bir arkadaşın. Ben alınca en iyisi aramızda benimki olacak :D Şu city at night uygulamasını aşırı beğendim wildfire s'te sorun çıkarmaz değil mi ?

Bir de zamundadan oyun falan indirdim android oyunları bunları nasıl telefona atacağım attığımda nasıl kuracağım ve ayrıca bazı oyunlar 50-60 mb, 5 mblik .apk dosyası var geri kalan birsürü data dosyası gibi bir şey bu ne oluyor ?Yani ben telefona bir tek apk dosyasını mı atacağım yoksa data dosyasını da mı ?
 

yer6

Profesör
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
2,398
Reaksiyon puanı
54
Puanları
228
androidin en son sürümü varmış üzerinde.ama işlemcisi düşük.5800 dan çok daha iyidir.fiyat 250 tl ise çok iyi. :) saydığın oyunların falan hepsini açar.ama takılmalar olur arada.hayırlı olsun şimdiden.
 

KadZe

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2010
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
wildfire kullanıcısıyım ve telefonumdan gayet memnunum ama bu elbetteki beklentilerle alakalı bir durum. wildfire asphalt tarzı yüksek işlemci performansı gerektiren oyunları çalıştırmıyor çalıştırsada performans bakımından tatmin etmez.Kısacası oyanamazsın. Gerçi kıyaslamana bakarsa 5800 dan iyisi, çevrendekilerinkinden iyisi olsun hava atayım demişsin, o konuda endişen olmasın 5800 ile kıyaslanamaz bile. En basittinden 5800 rezistif ekrana (ben basmatik diyorum) sahipken, wildfire kapasitif ekrana sahiptir. Eğer bir teknoloji markette inceleme şansın varsa s modeli olmasa bile wildfire eline alıp şöyle bi kurcalarsan 5800 almak aklına bile gelmez.
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Yok hava atmak falan yok aklımda.Örnek verdim hangi telefonlarla kıyaslanabilir diye ? Başka hangi telefonlarla kıyaslanır onu sormak istiyorum.Fiyatıda 250 tl değil :D O başka telefon konu açmıştım başka alacam dubaiden gelecek diye de olmadı o iş.Neyse her işte bir hayır vardır derler telefonları babamın arkadaşı diye güzel olan ucuza gelcek sanıyordum çakmaymış tamam baya kaliteli çakmaymışda adı üstünde çakma.Bu işin hayrı da bu oldu sanırım orijinal tel alacağım wildfire s alacağım.Kadze bir de şey diyeceğim şimdi wildfire angry birds videosu izledim kasıyordu ama wildfire s'de gram kasma yok bu bana cesaret verdi dedim gta 4 yüklesem kasmaz mı la telde diye düşündüm :DOynanacak şekilde kassın yeter yani bu ne biçim kasıyor demiyim çok az kassa yeter.Bu bizim elimizde değil ama öğrenmek istedim.

Ayrıyetten city at night uygulaması çalışır değil mi ? Bir de wildfire s hakkında ufak büyük gizli saklı açık saçık tüm bilgileri verirseniz yani herşeyini öğrenmek istiyorum o telefonun :D
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
228
valla cihazı senin için arkadaşımdan istedim ve 1 saate yakın kurcukladım :D wildfire ve s arasındaki fark en başta tasarımı ram miktarı işlemci farklılığı ve ekran çözünürlüğü olarak sıralayabilirim tabi bir de sesi biraz daha yüksek veriyor dışarı. Cihaz tasarım olarak çok başarılı özellikle boyutları itibari ile çok hoş bir kabuğu var :D önceki wildfire ile performans anlamında inanılmaz fark var. wildfire da çözünürlük çok kötü pikselleri uzaktan baksanız bile rahat görebiliyorsunuz. s te ise kontrast ve çözünürlük daha başarılı. oyun konusunda bi sıkıntı yaşamadım marketten angry bird 3d labirent glow hockey felan denedim sadece açılışında ufak tefek takılmalar oluyor 1-2 sn içinde toparlıyor kendisini alet. tabi gameloft oyunlarını deneme fırsatım olmadı o konuda ne kadar başarılı olur bilemem :D bu da ekran çözünürlüğü ve üün hakkında bilgi sahibi olman için eklediğim fotolar idare et :D

2w7l5x2.jpg


2u4qaf7.jpg
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Valla freewill çok sağol :) Yine de ben gameloft dışındaki oyunları adamdan saymıyorum :D Ama şu city at night uygulamasını hala merak ediyorum.
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
widfire s'i geçen hafta vodafone kampanyasından bir arkadaşım aldı. tasarımı çok hoş. ufak tefek hoş bir smartphone olmuş. hızı gayet iyi. ekran hassasiyeti ve parlaklık da çok iyi ama ekran küçük olduğu için oyun oynamak zor oluyor. hepsini olmasa da bir kısmını oynamak biraz uğraş verici. asphalt'ı yükledik mesela oynarken ufak tefek kasılmalar yapıyor fakat ekran küçük olduğu için zevk vermiyor pek fazla. modern combat'ı yükledik hem açarken kastı hem oynarken kastı hem de ekrana bir parmakla dokunup hareket ettirmek bir parmakla ateş ettirmek eziyet çünkü dediğim gibi ekran küçük, hem kontrol zor hem de ekranı göremiyorsun sanki. bir de en büyük sıkıntısı şarj sorunu. cihazın şarjı 6 saat'i aşamadı. hem de sadece 15 dk telefon konuşması yapılmış haliyle.
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
maalesef o kadar az. ekran parlaklık seviyesini düşürüp arka planda açık uygulama bırakmamaya çaba göstermemize rağmen şarj seviyesini pek arttıramadık. dün arkadaşımla konuştum maksimum 8 saati yakaladığını söyledi. vodafone bayiine götürmüş smartphone'u onlar da teknik servise yollamışlar. bakalım ne olacak.
 

KadZe

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2010
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şarj konusu ile çok uzun fikir alış verişinde bulunmuştuk wildfire kullanıcılarıyla ve arada çok ciddi kullanım süreleri farkı vardı.
Günlük telefon görüşmeleri 2-3 saati bulmadığı zamanlarda 3 gün kullanıyorum.
Bahsedeceğim olay ben çok şaşırmıştım ama bu gerçekten şarjı süresini çok etkiliyen bi durum, ben turkcell kullanıyorum ve bulundugum yerde tel neredeye sureklı full cekıyor. Şebeke modu GSM yada WCDMA olsa da sinyal sürekli güçlü bu yuzden şebeke aramak içi ciddi bir güç harcamıyor.
Vodafone kullanıcısı bir arkadaş şebeke modu WCDMA iken teli sabah sarjdan cıkarıp evde bıraktığı halde 6-7 gibi eve döndüğünde telin şarjı bitip kapattığından bahsetmişti.
Tabi bunun yanında wifi,gps yada benzer özelliklerinin sürekli açık olmasıda şarjı etkiliyor ama şebeke moduna göre sinyal ararken gerçekten tahmin ettiğimizden çok daha fazla enerji tüketiyor. wildfire bir çok akıllı telefona göre yüksek pil performansına sahip bunu da unutmamak gerekir.
wildfire için
Kapasite: 1300 mAh
Konuşma Süresi: WCDMA: 440 dakikaya kadar
GSM: 490 dakikaya kadar

Bekleme Süresi[SUP]2[/SUP]:
WCDMA: 690 saate kadar
GSM: 480 saate kadar
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Onu okumuştum o WCDMA'yı Sadece GSM yapınca 2-3 gün gittiğini söyleyenler olmuş.Peki ne fark oluyor WCDMA ve GSM arasında ?
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
WCDMA (Wideband Code-Division Multiple Access) ve UMTS (Universal Mobile Telephone System) gibi üçüncü kuşak mobil telefon şebekeleri veya 3G şebekeleri, GPRS ve EDGE’den daha hızlı veri transfer etmenize ve konuşurken bilgi aktarmanıza imkan verirler.

WCDMA'nın Faydaları:

  • WCDMA teknolojisi, mobil şebekelerde daha hızlı veri bağlantısı sağlar. şu anda 384 kbps’ye kadar. WCDMA teknolojisinin gelecek kuşaklarında, bu oran 10 Mbps’ye kadar artabilir.
  • Olağan faaliyetlerin tümünü yapabilirsiniz: SMS veya MMS mesajları gönderme, oyun ve zil sesi yükleme, telefonunuzu PC takvimiyle veya şirketin intranetiyle senkronize etme, İnternet’i tarama. WCDMA, ayrıca video streaming için yeterince hızlıdır.
  • GPRS veya EDGE telefonlarında, bu işleri konuşurken yapabilirsiniz. WCDMA, eşzamanlı ses ve veri bağlantıları yapmanıza imkan veren, bu sayede resim gönderebileceğiniz ve telefonda konuşurken e-postanıza bakabileceğiniz farklı bir teknolojiye dayanmaktadır.
  • GPRS ve EDGE gibi, bağlantı süresi için değil aktarılan veri için para ödersiniz, bu yüzden sürekli bağlantıda kalabilirsiniz
yani bu WCDMA denen şey hayatımızı kolaylaştıran güzel bir özellik. eğer wildfire s denen smartphone'un şarj sorunun sebebi bu ise bu işte bir hata var demektir.
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Valla internette öyle yorumlar okudum bilemem de WCDMA'yı kapatırsak kötü olur o zaman ya :(
 

KadZe

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2010
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Wildfire''ın teknik verilerine bakarsanız WCDMA açık modda iken bekleme süresinin GSM den daha uzun olduğunu farkedersiniz arkadaşlar. Ama sen 3g desteklemeyen bir cografi konumdasındadır ve bu sinyali yakalamak için WCDMA daha çok enerji harcar cunku senin istediğin gsm deği wcdma sinyalidir.
Ben şahsen wcdma ile kullanım sürem daha uzun. Kaldı ki telin menüsünde gsm ve wcdma dışında 3cü bir seçenek (gsm-wcdma otomatik) seçeneği de mevcut.
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
wcdma 3g ile alakalı değil mi? yani 3g kafasına göre açılan bir özellik değil. sen istersen açarsın istersen kapatırsın. 3g kapalıyken de wcdma neden sinyal arasın? pek mantıklı gelmedi. yanlış düşünüyorsam düzeltin. kendi fikrimi söylüyorum sadece. he ayrıca bir dip not smartphone'un şarj süresi uzasın diye özellikle wifi ve 3g gibi şeyleri kapalı tutmuştuk biz ama bir şey farketmemişti..
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
O GSM-WCDMA otomatik yapınca ne fark oluyor.Şarjı daha da kısalmaz mı ?
 

kral2003

Öğrenci
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Wildfire S kullanıcı olarak androide giriş seviyesi olarak telefon çok güzel sıkıntıklarımı sizinle paylaşmak istedim kamera çekimlerinde orjinal kamera programı ile fotoyu mat çekiyor özellikle oda içerisinde ama marketten indireceğiniz kalite bir kamera programı ile bu sorun ortadan kalkıyor(Örn. camera zoom x) onun dışında şarj problemi genel bir problem olduğunu düşünüyorum ilk aldığım zamanlar bunu çok sorun etmiştim ama artık etmiyorum just defender programını kurduktan sonra program pilin gerekli kalibrasyonunu yapmasını gerekmekte yani 2 veya 3 kez pil full boşalıp tekrar şarj ettikten sonra düzelmeler oluyor en nihayetinde 6-7 saatte bir olmasada he gece şarj etmek zorundasın zaten piyasada ki android işletim sistemli tellerin çoğu böyledir.Gsm-Wcdma konusuna gelince şebekeyi sadece gsm olarak seçmeniz şarjınızı daha uzun hale getirecektir.(Denenmiştir.) 1 diğer ayrıntı ise android işletim sistemli telefonların Vodafone hattında daha fazla güç harcamasıdır.(Araştırıp çeşitli bilgiler bulabilirsiniz.)Oyun konusunda ise pes2011 ve angry birds te herhangi bir donma ve kasma problemi yaşamadım.
 

ribelboy

Öğrenci
Katılım
12 Ağustos 2011
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar benim telefondan isteğim, ses kalitesi. Laptop aldım, filmi, oyunu onda hallederim. Bana kulaklığa ve dışarı ses kalitesi hakkında ne diyebilirsiniz ? En azından 5800 Xpress Music'le karşılatırıverin. Bi' de sms yazmaya çalıştınız mı ? Zor mu ?
 

Headhunter

Doçent
Katılım
20 Temmuz 2007
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Bende bu telefondan almayı düşünüyorum ne dersiniz. 25+10=35 tl ye geliyo aylık. Mesaj yazmada filan sıkıntı olur mu ?
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Bende bu telefondan almayı düşünüyorum ne dersiniz. 25+10=35 tl ye geliyo aylık. Mesaj yazmada filan sıkıntı olur mu ?

Headhunter dün aldım telefonu.Uygulama falan yükledim şimdilik tek sorunum internet aslında sorun değil çünkü dışarı çıkmadım ki evde normalde çekmiyordu telefonum o yüzden giremem.Görüntü kalitesi bana göre müthiş yani.Dedikleri kadar küçük değil telefon ki düz tutunca bile kolaylıkla mesaj yazabiliyorum.

Kamerası youtubedekiler gibi değil canlı canlı eline alınca baya kaliteli geliyor.Led flaşıda çok iyi.Ses kalitesi güzel yani öyle bangır bangır bağırmıyor ama yeterli.Ortamda kendini hissettirir yani.Tasarımı çok hoş.15-20 tane uygulama yükledim şuan normalde bu kadar yükleyince kasar diye okumuştum bir yerde ama en ufak bir yavaşlık yok.Herşey tam tıkırında.Dokunmatik hassaslığı gerçekten mükemmel.
Hiç düşünme al derim.Bende aylık 40tlye alıyorum hat babamın üstüne olduğu için genç avantaja geçemedim.Bu arada unutma telefonun piyasa fiyatı 700 lira falan vodafone ile senin fiyatla 480 tlye mi ne geliyor.Kaçırma bence koş hemen al headhunter goş :D
 

bLaCkSouL

Profesör
Katılım
6 Şubat 2009
Mesajlar
1,141
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Bende bu telefondan almayı düşünüyorum ne dersiniz. 25+10=35 tl ye geliyo aylık. Mesaj yazmada filan sıkıntı olur mu ?

Mesaj yazmada falan sıkıntı yaratmaz. Tabi parmaklarınızın ideal boyutta olduğunu varsayıyorum :)

Ayrıca günlük işler için de normal telefondan fazlası olduğu için işinizi kolaylaştırır. Yalnız konuda da dendiği gibi cihazın şarjı çok az gidiyor. Ayrıca öyle ağır oyunları kaldırabilecek bir telefon değil.
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
aynen öyle yüksek kaliteli oyun ve uygulamalar kullanılmaya çalıştığında kasma yapıyor smartphone. ayrıca şarj konusundaki sıkıntıyı artık her forumda bir çok kişiden duymaya başladım. demek ki bu seride kronik bir sorun.
 

Headhunter

Doçent
Katılım
20 Temmuz 2007
Mesajlar
827
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Headhunter dün aldım telefonu.Uygulama falan yükledim şimdilik tek sorunum internet aslında sorun değil çünkü dışarı çıkmadım ki evde normalde çekmiyordu telefonum o yüzden giremem.Görüntü kalitesi bana göre müthiş yani.Dedikleri kadar küçük değil telefon ki düz tutunca bile kolaylıkla mesaj yazabiliyorum.

Kamerası youtubedekiler gibi değil canlı canlı eline alınca baya kaliteli geliyor.Led flaşıda çok iyi.Ses kalitesi güzel yani öyle bangır bangır bağırmıyor ama yeterli.Ortamda kendini hissettirir yani.Tasarımı çok hoş.15-20 tane uygulama yükledim şuan normalde bu kadar yükleyince kasar diye okumuştum bir yerde ama en ufak bir yavaşlık yok.Herşey tam tıkırında.Dokunmatik hassaslığı gerçekten mükemmel.
Hiç düşünme al derim.Bende aylık 40tlye alıyorum hat babamın üstüne olduğu için genç avantaja geçemedim.Bu arada unutma telefonun piyasa fiyatı 700 lira falan vodafone ile senin fiyatla 480 tlye mi ne geliyor.Kaçırma bence koş hemen al headhunter goş :D

ya bende bugün öyle gözüme çarptı fiyatına göre gayet uygun. Bende blackberry vardı sattım onu 2-3 gün önce telefonsuz kaldım :) Şarj sorunu en çok dikkatimi çeken. kimisi bir gün yetmiyor demiş. bana 1 gün yetmesi yeterli açıkcası blackberry de öyleydi çünkü :) Senin şarj konusundaki görüşlerin nelerdir ?
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Şarj aslında şöyle diyim güç tasarrufu diye bir şey var.Akşam 2de kurcaladım telefonu.Şarjdan çıkarttım.1 saat kurcaladım.Nete girmek ve de oyun oynamak(oyun yüklü değil sen yüklücen) dışında her şeyi yaptım.Sabah 12 de kalktığımda %15ti şarjı güç tasarrufu moduna almış telefon.Bir sitede böyle 9-10 şarjdan sonra tel batarya alışacak falan yazıyordu.Bilmiyorum yalnızca gsm yapmıştım ayarı ama sanırım arkadaşın dediği gibi wcdma gsm farketmiyor gsm yapınca gsm az çekerse wcdma çok çekerse gsm daha fazla şarj yiyor.
 

celalim93

Doçent
Katılım
2 Mayıs 2011
Mesajlar
931
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Mesaj yazmada falan sıkıntı yaratmaz. Tabi parmaklarınızın ideal boyutta olduğunu varsayıyorum :)

Ayrıca günlük işler için de normal telefondan fazlası olduğu için işinizi kolaylaştırır. Yalnız konuda da dendiği gibi cihazın şarjı çok az gidiyor. Ayrıca öyle ağır oyunları kaldırabilecek bir telefon değil.

yazmaya gerek yok sen konuş wildfire s yazıyor :D
 

ribelboy

Öğrenci
Katılım
12 Ağustos 2011
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar kulaklığa ses nasıl ? 5800 dan iyi midir ? Kulaklık alırım o problem değil, Philips var şu anda zaten ?
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Kulaklığı hiç denemedim.Ama normal ses kalitesi iyi hem 5800'ın gelen kulaklığının kötü olduğunu okumuştum bir kaç yerde.Wildfire S güzeldir bence.Şarjı dolsun denerim.Ha bu arada şu WCDMA-GSM olayı gerçekmiş wcdmada iken 2 saatte %10dan fazla şarj azaldı.GSM'ye aldım 2 saatte %1 bile azalmadı :D Ama bulunduğun yere göre değişiyor sanırım.
 

kral2003

Öğrenci
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şarj aslında şöyle diyim güç tasarrufu diye bir şey var.Akşam 2de kurcaladım telefonu.Şarjdan çıkarttım.1 saat kurcaladım.Nete girmek ve de oyun oynamak(oyun yüklü değil sen yüklücen) dışında her şeyi yaptım.Sabah 12 de kalktığımda ti şarjı güç tasarrufu moduna almış telefon.Bir sitede böyle 9-10 şarjdan sonra tel batarya alışacak falan yazıyordu.Bilmiyorum yalnızca gsm yapmıştım ayarı ama sanırım arkadaşın dediği gibi wcdma gsm farketmiyor gsm yapınca gsm az çekerse wcdma çok çekerse gsm daha fazla şarj yiyor.


aynen öyle telefonu 1 aydır kullanıyorum daha önceki msjımda dediğim gibi ilk zamanlar şarj sorun oluyordu.Ama pil kendini kalibrasyon ettikten sonra düzeliyor tabii ki 2-3 gün bekelemeyin örnek vericek olursak dün öğlen 12 gibi şarjdan çıkardım şuan itibariyle şarjım %63 ama tavsiyem şudur juice defender programınızı kurunuz.Birde belki yanılıyorumdur teli usbden şarj edin daha uzun gittiğini göreceksiniz (en azından ben öyle düşünüyorum) nedeni ise şarj aleti ile şarj ettiğinizde hızlı şarj ediyor kısa sürede şarjı doluyor usb ile daha yvaş ve bence sağlıklı şarj ediyor.Ufakta bilgilendirme başka şarj aleti ile şarj edemiyorsunuz geçen bi arkadaşın şarj cihazını denedim şarj ediyor fakat telefon kafayı yiyor ekranın altında olan bi uygulamayı çalıştırmaya kalkıyorum alakasız bi uygulama çalıştırıyor.Ve telefonumda şuan yaklaşık 90 uygulama ve 3 oyun var kasma yaşamıyorum.Tek sorunum dahili hafızası düşük onuda nette araştırdığınızda normalde sd karta taşınmaya uygulamaları bir program vasıtasıyla taşıyabilirsunuz.Bide root işlemi yapılabilse gereksiz uygulamaları kaldırıp teli rahatlatabilsek çok güzel olucakta onu biraz daha beklemek zorundayız.
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
218
Şu gsm ayarını tekrar yaptım bakın size şunu söyliyim aynen anlatıyorum.Dün 2de şarjdan çıkardım.(Dün 2 dediğim bugün gece 2de yani)Wcdmayı sadece gsm yaptım.12 saat 36 dakika sonra advanced task killer verisine göre %96 şarjım vardı.WCDMA yaptım.Nete girdim, 1 saat angry birds oynadım şuan şarjım %61 15 saat olmuş telefon açık olalı ki 1 saattir hiç bir şey yapmıyorum 1 saat önce de %61di.Yani şu WCDMA-GSM gerçekten çok etkiliyor telefonu.Benim için şarj sorunu da kalmadı artık nasıl kullandığınıza bağlı.

Mesela angry birds oynarken wcdma'idi telefon nete girmediğim halde %95ten %77ye düşmüştü.WCDMA'yı kapatıp gsm yaptım.Angry birdsten sonra %62 ye düştü.Şuanda %61 hala öyle.
 

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Sanki görüntü kalitesi biraz kötü gibi geldi bana..:)
 
Üst