En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Zaten Arch kuramayanlar için o. Kurduktan sonra bildiğin Arch.

Not: Sensin çağ dışı! :P

Hadi canım arch yüzünden windowsu zor kurtardım zati :) Grup'u bile otomatik ayarlayamayan dağıtımdan ne beklenir.

Bu arada pardusa laf etme heçç olmasın diğer dağıtımlar gibi çökmüyor. En azından 2011.1 kararlı bir sistem. :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hadi canım arch yüzünden windowsu zor kurtardım zati :) Grup'u bile otomatik ayarlayamayan dağıtımdan ne beklenir.

Bu arada pardusa laf etme heçç olmasın diğer dağıtımlar gibi çökmüyor. En azından 2011.1 kararlı bir sistem. :P

Gruba otomatik ayar çekmiyor mu? Garip.

Merak etme, Pardus diğerlerinden daha sık çöküyor. :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Hadi onları attık, bütün donanımları bir barbeküye çevirmesine ne demeli? :)

İçine yumurta çakta yiyelim kanka
a701958d.png
Benim bir bluetooth'umu tanımadı ama sağ olsun pilimi kurtardı. Bunun için [MENTION=53503]serkanbb06[/MENTION] konusuna bakabilirsin....
bbd3a13a.gif

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Chakra kullan. Arch ile aynı sayılır.

La [MENTION=34027]finix[/MENTION] windowsu görmedi laaa bu. Açilisa nasil windowsu getirecem :P Bu kdelerde eskiden açılış yönetcisi filan vardı hayret :) Startup managerda çıkmadı depoda zaten :)

ridvancan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

Kullanım amacına göre değişir bence, sunucu olarak kullanacaksan başka, masaüstü olarak kullanacaksan başka dağıtımlar tercih edilebilir.

Sunucularda grafik ekranın olması tercih edilmeyeceğine göre, işin kalbi zaten aynı zaten... Buna göre başka faktörler devreye girer, güncellenme sıklığı, güvenlik açıklarının kapatılma hızı, destek verebilecek insan sayısının ne kadar olduğu... Buna göre benim tercihim.... Debian, Slackware, Linux olmasa da FreeBSD

Masaüstü bence daha karışık, biraz zevk, biraz alışkanlık meselesi... Bu konuda yorumsuzum :)

Kolay gelsin...

Reaksiyon puanı
4
oylama çok yanlış zaten cogu lınux dagıtımı debian tabanlı.ustune bır kaç gorsellik ekleyıp hop yenı bı lınux dıyorlar.debian ıyıdır

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=39204]desperado64[/MENTION] o ne bicim boot klasoru oyle ya tika basa dolu :huh: bir iki dosya olmasi gerekmiyomuydu orda :P

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
@desperado64 o ne bicim boot klasoru oyle ya tika basa dolu :huh: bir iki dosya olmasi gerekmiyomuydu orda :P

boot/burg klasörü hocam oooo :)

sorunu format atmadan çözdüm. elimdeki bozuk win7 dvdsini takarak windowsu kurtardım. Envayi çeşit kodlarla uğraştım.

başlandıcı onarma (klasik)
bootRec
bootcfg
bootsect
bcdboot
bcdedit

programcıkların içini kurcalayarak,
ve
en sonunda

D:\windows sfc ---- sfc /scannow
başlangıcı onarma (bu defa işe yaradı) ile sorunu hallettim.

Şimdi EasyBcd ile şu dandik linux'u kurtarayım :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Chakra'yı yakın zamanda kurup kullandım ama boot manager'ın burg olduğuna dair birşey hatırlamıyorum nedense. Aksine herhangi bir dağıtım yükledikten sonra uzun süre kullanmaya karar verirsem burg'u kendim elle kurarım. :)

Bu arada @finix , insanları yalan yanlış bilgilendirme :P Arch ile Chakra'nın yolu ayrılalı çok oldu kurulumdan sonra bildiğin Arch olayı eski sürümlerdeydi... Yeni sürümler bağımsız tabanlı bile sayılabilir ama sonuç olarak Arch'tan forklanmış bir dağıtım orası ayrı... Debian-Ubuntu gibi :)

Paketlerin de uyumsuz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim :) Bu nedenle Chakra'nın deposu pek güçlü değil artık.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Chakra'yı yakın zamanda kurup kullandım ama boot manager'ın burg olduğuna dair birşey hatırlamıyorum nedense. Aksine herhangi bir dağıtım yükledikten sonra uzun süre kullanmaya karar verirsem burg'u kendim elle kurarım. :)

Bu arada @finix , insanları yalan yanlış bilgilendirme :P Arch ile Chakra'nın yolu ayrılalı çok oldu kurulumdan sonra bildiğin Arch olayı eski sürümlerdeydi... Yeni sürümler bağımsız tabanlı bile sayılabilir ama sonuç olarak Arch'tan forklanmış bir dağıtım orası ayrı... Debian-Ubuntu gibi :)
Ben en son kurduğumda öyle idi. :) Sevmeye başladım. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Emeğe saygı olacaksa, önce proje liderleri gönüllü geliştiricilere saygı duysun :D
Zaten Özgür yazılımın en büyük özelliği Gönüllü geliştiricilerin dahada ortaya çıkması. Yoksa Özgürlüğün ne anlamı kalır?