Linux Cafe

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar pardus 2011.1 i kurdum, kurulum sorunsuz oldu. bilgisayarı yeniden başlattığımda KDE açılıyor ama masaüstü gelimiyor, açılış sesi geldikten sonra öylece kalıyor ne yapmam gerekiyor?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İşletim sistemi seçim ekranından Grafik Ekran Öntanımlı(F4) seçeneğinden Güvenli Kip seçerek açmayı dener misin?

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
uzun zamandır linux kullanmıyorum ama hata kurulum hatası, hdd, ekrankartı yada indirdiğin linux bozuk olabilir(en düşük ihtimalde bu)

zaten bunları sanada söyledim herhalde :D

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus 2011.1 i kurdum. Sanki bu sürüm biraz daha hızlıymış gibi geldi.
Pardus bende hiç bir zaman problem çıkarmadı.
Linux olarak Pardus 2008 ilk göz ağrım.
Farklı bir sempatim var bu Pardus' a. O da beni seviyor. Nazlanmıyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Size gerçek bir soru sorayım çünkü başım dertte:D

Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.
ATI yüklüydü sonra açık kaynak sürücüye geçtim yine aynı arıza mevcuttu.

Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.

Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı :D

Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.

Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?

Yoksa finix gibi bende orjinal bir başlık mı açayım? :mrgreen:

Beni Mandriva özentisi yaktı :D
Sanane elin Avrupalı güzelinden, ne diye özenirsin ki?
Anadolu kadını gibi Pardus dururken aldatmaya kalkışırsan böyle olur işte...
Olmadı bu haliyle biraz idare ederim 2011.1 çıkınca tekrar kurarım.

Merak ettiğim şu, Linux sistemlerin konfigürasyon yapısını onarabiliyormuyuz tekrar kurulum yapmadan?
Windows Repair gibi bir özellik olsa aslında hiç fena olmaz :D

Derdimi üst mercilere ilettim arkadaşlar. Önce AYM'ye sonra da AİHM'ye :D

AYM çözüm bulamadı ama ilgilenildi, kendimi vatandaş gibi hissettim.

AİHM de hemen ilgilenmiş "olamaz nasıl böyle bir şey olur?" diye bir feryat göndermiş...

Sonra Temiz kağıdımı istemişler. Gönderdim.

Kesin bir yerlerde illegal bir eylemde bulunmuşsun diye de biraz kulağımı büktüler.

Soruşturma devam ediyor, bu akşam ya da yarın daha detaylı bir oturum ile mahkeme devam edecek gibi gözüküyor.

Gelişmeler için gözünüz burada olsun :mrgreen: :D

(AYM :pardus-linux.org, AİHM:http://bugs.pardus.org.tr/, Temiz kağıdı :pisi lr çıktısı)

1 veya 2 saatime mal olabilir, ama ben önemli değilim benden sonrakiler bu hatayı çekmesinler bari ...:D

İşletim sistemi seçim ekranından Grafik Ekran Öntanımlı(F4) seçeneğinden Güvenli Kip seçerek açmayı dener misin?

Sorunu hatırladıktan sonra bugün çözüldüğünü de buradan haber vermek istedim.

Bugünkü güncellemeden sonra (2011.1) tekrar denedim. Bu seferde [Errno 39] dizin boş değil: 'usr/x11R6'
hatasını aldım. Ama ilgili dizini silince kurulum yapabildim. Daha sonra da Sahipli sürücüyü kurdum. Ama yine dalgalanmalar devam ediyordu. Konqueror üzerinden sysinfo ya baktım. Ekran kartını tanımamıştı. Son olarak xorg.conf dosyasını sildim ve tekrar başlattım. Şimdi ekran kartımı tanıyor ve dalgalanma sorunum kalmadı.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sorunu hatırladıktan sonra bugün çözüldüğünü de buradan haber vermek istedim.

Bugünkü güncellemeden sonra (2011.1) tekrar denedim. Bu seferde [Errno 39] dizin boş değil: 'usr/x11R6'
hatasını aldım. Ama ilgili dizini silince kurulum yapabildim. Daha sonra da Sahipli sürücüyü kurdum. Ama yine dalgalanmalar devam ediyordu. Konqueror üzerinden sysinfo ya baktım. Ekran kartını tanımamıştı. Son olarak xorg.conf dosyasını sildim ve tekrar başlattım. Şimdi ekran kartımı tanıyor ve dalgalanma sorunum kalmadı.
İki sürüm sonra biter o proje.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bitmez, Kurumsal 2 bir çok kurumda kullanıma alınmaya başlandı. Devlet daireleri kısmen geçmeye başladı. Bu uzun soluklu bir proje.
Nihayetinde devlet kurulumlarının Linux üzerine taşınması-göçü planlanıyor.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yabancı bir sitede komik resimler bölümünde gezerken buldum.
Bari buraya koyayım dedim :)
gZyQi.jpg

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
OpenSuSE 11.4 için Fusion-Icon, Emerald ve AWM var mıydı? :)

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6

USB'yi Gparted ile fat32 olarak biçimlendirdikten sonra boot veriyorum. Unetbootin ile USB'ye kurulum bittiği sırada verdiği hata şu;

Arc wikide ; USB imajları, 2000.06 sürümünden itibaren, hazırlanmaktadır. local mirror adresinden indirebilirsiniz. (Bunlar .img dosyalarıdır.) Yüklemek için, aygıtınızın bağlı olmadığını kontrol edin. Ardından şu komutu girin:
dd bs=8M if=image.img of=/dev/sd[x]image.img, imajın bulunduğu dizini ve imajın ismini ve /dev/sd[x] USB aygıtınızı temsil eder. /dev/sdx1 değil, /dev/sdx kullandığınızdan emin olun. (Ne demek istediği anlayamadım)

bu hatayı aldıktan sonra Yes To All diyorum sistemi yeden başlattığımda bot ekranı mavi şekilde geliyor instal dediğimde ise, verdiği hata dev/sdb vs vs

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
USB'yi Gparted ile fat32 olarak biçimlendirdikten sonra boot veriyorum. Unetbootin ile USB'ye kurulum bittiği sırada verdiği hata şu;

bu hatayı aldıktan sonra Yes To All diyorum sistemi yeden başlattığımda bot ekranı mavi şekilde geliyor instal dediğimde ise, verdiği hata dev/sdb vs vs
Ext3 şeklinde bölümlendirin. Ayrıca USB için başka bir kalıp var diye hatırlıyorum.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ext3 şeklinde bölümlendirin. Ayrıca USB için başka bir kalıp var diye hatırlıyorum.

archbang olarak indirmiştim Usb yerine DVD'ye yazdırdım ve arch kurulumuna geçtim mağlesef hdd bölümlemede bütün hepsini silmişim: ))) şuan Arch kurulumunu askıya aldım. daha çok ekmek yemem gerek

Goofy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum; Ben daha önce linux kullanmadım fakat kullanmayı planlıyorum. Şöyle internete linux ile ilgili bir göz attım ve kde kullanmayı düşünüyorum (Görsellik açısından). Yalnız hangi kde kullanmalıyım? Yardım (bazı linuxların türkiye için destek ve forumları yok galiba) , kullanış bakımından hangisini tavsiye edersiniz? bu arada yanlış bir yerde böyle bir soruyu dile getirdiysem özür dilerim, mesajımı silebilir yetkili arkadaşlar.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum; Ben daha önce linux kullanmadım fakat kullanmayı planlıyorum. Şöyle internete linux ile ilgili bir göz attım ve kde kullanmayı düşünüyorum (Görsellik açısından). Yalnız hangi kde kullanmalıyım? Yardım (bazı linuxların türkiye için destek ve forumları yok galiba) , kullanış bakımından hangisini tavsiye edersiniz? bu arada yanlış bir yerde böyle bir soruyu dile getirdiysem özür dilerim, mesajımı silebilir yetkili arkadaşlar.

Mageia KDE çok hızlı : ) türkçe destek forumu; http://mageia-tr.org/forum/index.php

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Kde güzel tercih. Mageia, Kubuntu, OpenSuSE dağıtımları Kde ile içli dışlıdır. Onları dene.Fakat Gnome denemende zarar çıkmaz. :wink:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Beyler, Ubuntu da terminalde testdisk çalıştırıyorum. P tuşuna basıp dosyaları görmek istediğimde programdan dışarı çıkıyor.
Varmıdır çaresi? Ya da bana data recovery program önerin. Mümkünse GUI bulunsun. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kde güzel tercih. Mageia, Kubuntu, OpenSuSE dağıtımları Kde ile içli dışlıdır. Onları dene.Fakat Gnome denemende zarar çıkmaz. :wink:
Bilader ya cepten girme ya da cepten girdiğinde Türkçe karakter kullanma :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bilader ya cepten girme ya da cepten girdiğinde Türkçe karakter kullanma :P
Cidden felaketmiş yav. :mrgreen:

Bu arada Mandriva üzerinde 3G ayarlarını yaptığımda neden "SIM kartınızı kontrol ediniz" yazıyor. Yok mu bir çözümü? :)