Linux Cafe

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Mageia-TR iyidir. Linux Mint TR'ye kardeş forum olarak görüyorum ben :)

Not: Avatarın iğrenç :D
Hmm... Pekala, biraz bakınalım öyle ise...

Not: Alissa'ya iğrenç diyeni öldürüyorum ben normalde. :P

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
EasyBCD ile sabit diskten Linux kurulum .iso dosyasını boot etmeyi keşfettim :) ama yalnız format atmadım o ayrı mesele mandriva 2011 ile birlikte denemeyi düşünüyorum :) Tabi meraktan çatlamazsam. :P

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
iso dosyasını mount edeceksin. Sanal sürücü gibi davranacak.
farklı bir yol mu izledin?

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
iso dosyasını mount edeceksin. Sanal sürücü gibi davranacak.
farklı bir yol mu izledin?

"Add New Entry" seçeneği altında "Portable/External Media" alanından iso seçeneğin Path yapıyorsun. Sonrasın add'e tıklıyorsun. Açılışta işletim sistemleri menüsüne ekleniyor ondan sonrası normal format. :)

Windows'u (xp/7) HDD'den atmayı başarmıştım. Eğer bunu da başarılı bir şekilde tamamlarsam her seferinde biosa girmeye gerek kalmayacak.... :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
EasyBCD ile sabit diskten Linux kurulum .iso dosyasını boot etmeyi keşfettim :) ama yalnız format atmadım o ayrı mesele mandriva 2011 ile birlikte denemeyi düşünüyorum :) Tabi meraktan çatlamazsam. :P
23 gün. :)

Windows'un tahtını indirmeye gelen dağıtım bu olmalı, Ubuntu değil! Çünkü Ubuntu Debian tabanlı ve Mandriva daha bir İşletim sistemi havasında.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Altyapı öyle ama sözlere dikkat etmedim, etmem de :D
Mazallah sonra Lusifer'e ibadet etmeye başlarız onlar gibi :mrgreen:
Lusifer ne alaka nan? :P Altyapısı sağlam olan Metali hakkı ile yapar. Yoksa Lusiferlik mi olur? :P

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Lanet olsun bu gnome tabanlı linux dağıtımlarına. Bir ekran kartımı tanımadı ve tanıtamadım. Halbuki internette denilenin aynısını yapmama rağmen. F4'e basarak konsola giremiyorum. Sağ tık yaparak yönetici olamıyorum ve dahası.... Hepsini konsoldan kod yazarak yapacaksın ve büyük-küçük harfe duyarlı :wink:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir tezatlık sezdim desperado, Konsole KDE programıdır sen Gnome'dan bahsetmişsin.
Nautilus üzerinde de bildiğim kadarıyla Ctrl+Shift+T kısayolu ile Terminal açılıp kapatılıyor, F4 Dolphin üzerinde Konsole açmak içindir.