Linux Cafe

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Bir tezatlık sezdim desperado, Konsole KDE programıdır sen Gnome'dan bahsetmişsin.
Nautilus üzerinde de bildiğim kadarıyla Ctrl+Shift+T kısayolu ile Terminal açılıp kapatılıyor, F4 Dolphin üzerinde Konsole açmak içindir.

İşte KDE'de yapabildiklerimi gnome'da yapamıyorum :) Bir de Gnome kolay derler neresi kolay yavvv :) Debian'ı açtığımda şu kısa yolu deniyeyim bi inşallah istediğim gibi çalışır :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@desperado64 gnome zor falan değil ama sen alışkın değilsin, kde'ye fazlası ile alıştığın belli. Sana önerim ya kde'ye dön ya da gnome'u daha iyi öğrenmeye çalış :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mandriva 2011 deneyen yokmu? biraz tecrübelerini aktarsa iyi olur.

Denemedim ama sürekli Linux forumlarında olduğum için deneyenlerden görüş alabildim. Paket yönetimi çalışmıyormuş bu nedenle ne güncelleme ne de yazılımı yükleme kaldırma vs. yapılamıyormuş. Birisi dil olarak Türkçe seçmezseniz çalışıyor dedi ama ardından itirazlar geldi yani o da kesin değil. Mandriva batırdı diyenler ağırlıkta... :)

---------- Post added at 04:44 ---------- Previous post was at 04:42 ----------

Geçen Linux Mint Türkiye'de tanıtım yapmışlardı yeniden açıldık diye o bağlantıdan kendi sitelerine ulaştım ve benim dediğimi destekler nitelikte yorumlar var. Bakabilirsin: http://forum.mandriva-tr.org/index.php?topic=2867.0

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Denemedim ama sürekli Linux forumlarında olduğum için deneyenlerden görüş alabildim. Paket yönetimi çalışmıyormuş bu nedenle ne güncelleme ne de yazılımı yükleme kaldırma vs. yapılamıyormuş. Birisi dil olarak Türkçe seçmezseniz çalışıyor dedi ama ardından itirazlar geldi yani o da kesin değil. Mandriva batırdı diyenler ağırlıkta... :)

---------- Post added at 04:44 ---------- Previous post was at 04:42 ----------

Geçen Linux Mint Türkiye'de tanıtım yapmışlardı yeniden açıldık diye o bağlantıdan kendi sitelerine ulaştım ve benim dediğimi destekler nitelikte yorumlar var. Bakabilirsin: http://forum.mandriva-tr.org/index.php?topic=2867.0

aynı sorunu bende yaşadım, kaldırmak zorunda kaldım:) sorun çözülene kadar bekleyelim

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Son yıllardaki büyük yükselişe yakışmadı bu aksaklıklar, neyseki benim kafam rahat :)
Bakalım bundan sonra ne gibi gelişmeler olacak. Merakla bekliyorum.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşlar win7'e format atayım dedim iyice çökmüştü. Sistemde L. Mint LXDE kurulu olduğu için easyBCD ile bir kaç ayar çektim ve yedekleme yaptım. Formattan sonra BCD ile yedeği geri yükledim ve LM'i açamadım. Şimdi ben LM'i nasıl kurtaracam. Windows üzerinden yapabileceğim bir kaç program var mı?? :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar win7'e format atayım dedim iyice çökmüştü. Sistemde L. Mint LXDE kurulu olduğu için easyBCD ile bir kaç ayar çektim ve yedekleme yaptım. Formattan sonra BCD ile yedeği geri yükledim ve LM'i açamadım. Şimdi ben LM'i nasıl kurtaracam. Windows üzerinden yapabileceğim bir kaç program var mı?? :)
Çalışan (Canlı/Live) CD/DVD/USB'den sistemi başlatıp grubu yeniden kuracaksın. Biraz teferruatlı anlatımı var. Googling yaparsan bulabileceğine eminim :)

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sevdiğim için ubuntu 10.10 kullanıyorum
acaba 11.04 e yükseltmeli miyim?
bazı yerlerde stabilite sorunları - gnome ile ilgili sıkıntılar var diye duydum

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
sevdiğim için ubuntu 10.10 kullanıyorum
acaba 11.04 e yükseltmeli miyim?
bazı yerlerde stabilite sorunları - gnome ile ilgili sıkıntılar var diye duydum
11.10 çıkana kadar yükseltme yapma.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
linux_power-1920x1200.jpg

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
torrent kurulabilse benim de işime yarardı ama bu haliyle yapacak pek bişeyim yok vps'de :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
yeni yılın ilk linux turuna mint 12 kde rc ile başladım.
maalesef linux mint'i linux mint olalı hiç bu kadar hatalı görmemiştim.
ki kde 4.7 serisi kde'nin en hızlı ve stabil serilerinden diye duymuştum.
bu hatalar maalesef küçük hatalar değil
en sonunda zaten kendi kendini yeniden başlattı
bu hatalar rc sürümünde olmaması gerekiyordu, zaten doğru düzgün bir kde yol haritası yok kafasına esince çıkarıyor.
keşke çıkarmasaymış.

bu arada not, hybrid sistem diye bir şeye geçmişler artık universal usb installer yemiyor :D
wiki sayfasındaki programı deneyin

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux mint kde rc çok hatalarını ben de gördüm.

Kubuntu 11.10 daha iyi ve hatasız nerdeyse... onu öneririm..

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
evet hocam şu anda kubuntu 10.10'u deniyorum usb'den.
iki sorum olacak.

1. Muon içerisinde birçok paket yok(chromium,audacious,synaptic ve niceleri) Software source üzerinden source code'da dahil bütün hepsi seçili, depolar yenilenmiş vaziyette.
(Bu arada usb'den deniyorum ama önceden usb'den denesem bile bütün paketler olurdu)
2. Yeni KDE içerisinde dosya,düzen.. menüsü sağda tek bir tuşta toplanmış, onu eski haline getirmenin bir yolu var mı?

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
synaptic yerine muon tercih edilmiş.
yukarda yazdıklarını kullanmadığım için dikkatimi çekmedi.

uzun süre kubuntu 11.10 kullandım. Yalnız synaptic kurulma imkanı olmalı bence.
Ubuntu türkiye sitesinden yardım alabilirsin. veya komutla kurmak için arama motorundan aratabilirsin.
synaptic kurduktan sonra diğerleri rahat kurulabilir gibi.

--- Mesaj Güncellendi ---

Sana zor gelirmi bilmem ama...
yine kde kullanan ve çok stabil olan. PCLinuxOS var.
dene istersen... çok güzel.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Hocam ben zaten linux kullanmıyorum.
Kafam estikçe 6 ayda bir falan distrowatch sitesindeki top 5 dağıtımı deniyorum :)
Şu an denemediğim Debian kaldı sadece ilk dördünü denedim.
Şu an en çok opensuse kde'yi beğendim, ondan sonra mint gnome.
Bu sene dağıtımlar çok garip gerçekten.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Linux Mint geliştiricileri bir güzelliğe daha imza atıyorlar. Gnome Shell Masaüstü Ortamını çatallayıp Cinnamon isminde Gnome 2'yi andıran bir masaüstü ortamı geliştiriyorlar.
Şu an için kullanılabilir olan Cinnamon Masaüstü Ortamını aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak yükleyebilirsiniz.
Kod:
sudo apt-get update && sudo apt-get install cinnamon
Cinnamon ile birlikte artık üst panele elveda diyoruz, bütün özellikler alt panelden ulaşabilmekteyiz. Bununla birlikte Gnome Shell'den kalma bir iki özellik mevcut, sol üst köşedeki uygulama başlatıcı gibi.

Cinnamon Anasayfa - Haberler

http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,2942.15.html#lastPost

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Linux Mint Ubuntu'ya bayağı bir fark etmış DistroWatch'da. Tebrikler. Canonical biraz da kullanıcıları dinlesin.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Linux Mint Ubuntu'ya bayağı bir fark etmış DistroWatch'da. Tebrikler. Canonical biraz da kullanıcıları dinlesin.

EEE o da para bende garrdaşş var mı itirazı olan diyor :D ve bizleri kobay niyetine kullanıyor yakında tablet ve mobll pazara girince beni daha iyi anlarsınız. :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Nerde gördüğümü hatırlamıyorum ama başka bir karşılaştırma vardı o da ubuntu forumuna üye olan kullanıcılar sayısı ile mintin forumuna üye olanların sayısıydı :mrgreen: Zaten distrowatca bakarsak durumumuz hiç iyi değil :D O kadar az linux kullanıcısımı olur ya :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
GNOME 3.4 Beta 2 Yayınlanmış, gitgide KDE'ye benzetiyorlar.
Sonra da Gnome daha iyi. Benzeyen mi benzetilen mi daha iyidir, varın siz karar verin :D