Linux Cafe

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bilgilendirme için teşekkürler, umarım takvimde bir gecikme olmaz.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Son KDE sürümleri RAM canavarı olmaktan çıkıyor, bir şekilde hafifletmişler.

İşlemci de önemli :) Kaç MB RAM ve % kaç CPU kullandığını paylaşabilir misin?

Linux'lar RAM'i değilde işlemciyi verimsiz kullandığı için laptopun şarjını anında tüketiyor. 2 saatten uzun dayandıracak Linux bulamadım. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Arch ile ilgili bir şey soracağım. Neden Müzik çaldığında Flash'tan ses gelmiyor, yada tam tersi oluyor? :blink:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardus 2011.1 çıkış tarihi 1 hafta ertelenmiş.

> [1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778

* Tracker bug'daki[1] 2011.1 hatalarının henüz tam anlamıyla değerlendirilmemesi (hepsi engelleyici değil fakat yapabileceklerimiz var içlerinden),

* Firefox 5 ve LibreOffice 3.4'ün de 2011.1'de yer alması, nedenlerinden dolayı 2011.1'in çıkış tarihini 1 hafta kadar ertelemek niyetindeyim (11 Temmuz).

[1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778

-- Gökçen Eraslan

http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/2011-July/056599.html

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Pardus 2011.1 çıkış tarihi 1 hafta ertelenmiş.

> [1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778

* Tracker bug'daki[1] 2011.1 hatalarının henüz tam anlamıyla değerlendirilmemesi (hepsi engelleyici değil fakat yapabileceklerimiz var içlerinden),

* Firefox 5 ve LibreOffice 3.4'ün de 2011.1'de yer alması, nedenlerinden dolayı 2011.1'in çıkış tarihini 1 hafta kadar ertelemek niyetindeyim (11 Temmuz).

[1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778

-- Gökçen Eraslan

http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/2011-July/056599.html

bende bundan korkuyordum:mad: offff 2 haftadır bekliyorum bir hafta daha mı bekleyeceğim :scared:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Fedora kaç olur o zaman? Hesaplayabilir misin?
Ben yeni sürüm çıkarma sıklıklarını bilmiyorum :)
Fedora yılda iki sürüm çıkarıyor. Fedora 36 2020 sonu hazır olur sanırım.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bizim oralarda da bir söz var, söylersem bir daha buraya gelmemem gerekir :mrgreen:
Çok iyi biliyorsan söyle bakalım. Fedora, Slackware, Arch, Pardus ne zaman aynı zamanda sürüm çıkarır? :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok iyi biliyorsan söyle bakalım. Fedora, Slackware, Arch, Pardus ne zaman aynı zamanda sürüm çıkarır? :P
4 dağıtım için de sürüm çıkarma eğrisi hazırladım. Sonra bu eğrileri üst üste yerleştirerek 4'ününde pik yapıp çakıştığı noktayı bulmaya çalıştım. 2666'da oldu bu olay ama maalesef taraflardan biri mutlaka geciktireceği için pratikte asla gerçekleşmeyecek bir olay. Ha teorik olarak 2666 işte işine gelirse...
:D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
4 dağıtım için de sürüm çıkarma eğrisi hazırladım. Sonra bu eğrileri üst üste yerleştirerek 4'ününde pik yapıp çakıştığı noktayı bulmaya çalıştım. 2666'da oldu bu olay ama maalesef taraflardan biri mutlaka geciktireceği için pratikte asla gerçekleşmeyecek bir olay. Ha teorik olarak 2666 işte işine gelirse...
:D
Geciktirecek olan nedir? Ayrıca neden 666? :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ne bileyim dostum tesadüf :D Bu dağıtımları çıkarana sormak lazım :P
Daha işlem bile yapmadın. Biraz Devlet Bahçeli'den Matematik dersi al.
mhp_devlet_bahceli_23741974285.jpg

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Daha işlem bile yapmadın. Biraz Devlet Bahçeli'den Matematik dersi al.
mhp_devlet_bahceli_23741974285.jpg
Hadi geçmiş olsun siyasete bulaştın diye seni Bahçeli ile beraber aya çıkarırlar yakında :D Böylece üç hilali daha yakından görme şansın olur.. :mrgreen:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Size gerçek bir soru sorayım çünkü başım dertte:D

Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.
ATI yüklüydü sonra açık kaynak sürücüye geçtim yine aynı arıza mevcuttu.

Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.

Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı :D

Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.

Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?

Yoksa finix gibi bende orjinal bir başlık mı açayım? :mrgreen:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.

Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.

Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı :D

Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.

Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?

Başlık açmadan olmaz. :D
Vesa kurmayı dene?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Tam olarak aynısı değil ama bizde de şöyle birşey oldu. Peppermint kurmuştum evdeki masaüstü bilgisayara. Hem sahipli hem özgür sürücü çıktı. Babam sordu hangisi ney diye cevapladım, özgür olanı kurayım mı dedim o da şüpheli de olsa evet dedi neyse kurdum kaliteli flash videolarda falan epey sorun oldu. Neyse sahipliye geçeriz ne olacak dedim, ek sürücülere girdim özgür olanı sildim yeniden başlattım sonra bi baktım sahipli sürücü ek sürücüler listesinde yok ne yaptıysam geri gelmedi :D Zaten en sonunda babam sinirlendi sil şunu dedi, neyse baştan kuralım 5 dk zaten dedim kandırdım :D
Sözün özü bende çare bulamamıştım o an, son yöntem olan formatı kullandım :D

---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 19:57 ----------

Bana müsade arkadaşım gelecek beraber ders çalışacağız :mrgreen:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Beni Mandriva özentisi yaktı :D
Sanane elin Avrupalı güzelinden, ne diye özenirsin ki?
Anadolu kadını gibi Pardus dururken aldatmaya kalkışırsan böyle olur işte...
Olmadı bu haliyle biraz idare ederim 2011.1 çıkınca tekrar kurarım.

Merak ettiğim şu, Linux sistemlerin konfigürasyon yapısını onarabiliyormuyuz tekrar kurulum yapmadan?
Windows Repair gibi bir özellik olsa aslında hiç fena olmaz :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Beni Mandriva özentisi yaktı :D
Sanane elin Avrupalı güzelinden, ne diye özenirsin ki?
Anadolu kadını gibi Pardus dururken aldatmaya kalkışırsan böyle olur işte...
Olmadı bu haliyle biraz idare ederim 2011.1 çıkınca tekrar kurarım.

Merak ettiğim şu, Linux sistemlerin konfigürasyon yapısını onarabiliyormuyuz tekrar kurulum yapmadan?
Windows Repair gibi bir özellik olsa aslında hiç fena olmaz :D
Arch, Ubuntu, Fedora gibi bir çok dağıtımda var. Hem CD üzerinde var, hemde Grub menüsüne ekleniyor. Pardus'ta bildiğim yoktu.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yeni gnome u anca şimdi denyebildim :D gayet hoş gözüküyor

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gnome 3 gerçekten çok hoş. Fakat şu anda ATI sürücüleri destek vermiyor. Bu sebeple açık kaynak sürücüleri kullanmak gerek ve bu da laptoplarda pilin hızlı tüketilmesine ve ısınmalara sebep oluyor. Bunların dışında güzel evet. :D

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
4650 yi tanıttım.şimdilik fena değil :)

bu arada monitör hz sorunu çıkmadı kendi kendine düzelmiş monitör :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arch, Ubuntu, Fedora gibi bir çok dağıtımda var. Hem CD üzerinde var, hemde Grub menüsüne ekleniyor. Pardus'ta bildiğim yoktu.
Kesinlikle öyle. Çoğu dağıtım direkt boot menüsüne 2 girdi ekliyor. Biri normal başlangıç için diğeri bu gibi durumlar için onarma seçeneği :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Derdimi üst mercilere ilettim arkadaşlar. Önce AYM'ye sonra da AİHM'ye :D

AYM çözüm bulamadı ama ilgilenildi, kendimi vatandaş gibi hissettim.

AİHM de hemen ilgilenmiş "olamaz nasıl böyle bir şey olur?" diye bir feryat göndermiş...

Sonra Temiz kağıdımı istemişler. Gönderdim.

Kesin bir yerlerde illegal bir eylemde bulunmuşsun diye de biraz kulağımı büktüler.

Soruşturma devam ediyor, bu akşam ya da yarın daha detaylı bir oturum ile mahkeme devam edecek gibi gözüküyor.

Gelişmeler için gözünüz burada olsun :mrgreen: :D

(AYM :pardus-linux.org, AİHM:http://bugs.pardus.org.tr/, Temiz kağıdı :pisi lr çıktısı)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Derdimi üst mercilere ilettim arkadaşlar. Önce AYM'ye sonra da AİHM'ye :D

AYM çözüm bulamadı ama ilgilenildi, kendimi vatandaş gibi hissettim.

AİHM de hemen ilgilenmiş "olamaz nasıl böyle bir şey olur?" diye bir feryat göndermiş...

Sonra Temiz kağıdımı istemişler. Gönderdim.

Kesin bir yerlerde illegal bir eylemde bulunmuşsun diye de biraz kulağımı büktüler.

Soruşturma devam ediyor, bu akşam ya da yarın daha deteylı bir oturum ile mahkeme devam edecek gibi gözüküyor.

Gelişmeler için gözünüz burada olsun :mrgreen: :D

(AYM :pardus-linux.org, AİHM:http://bugs.pardus.org.tr/, Temiz kağıdı :pisi lr çıktısı)

En az kaç yıl yersin? :P