Son KDE sürümleri RAM canavarı olmaktan çıkıyor, bir şekilde hafifletmişler.
Pardus 2011.1 çıkış tarihi 1 hafta ertelenmiş.
> [1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778
* Tracker bug'daki[1] 2011.1 hatalarının henüz tam anlamıyla değerlendirilmemesi (hepsi engelleyici değil fakat yapabileceklerimiz var içlerinden),
* Firefox 5 ve LibreOffice 3.4'ün de 2011.1'de yer alması, nedenlerinden dolayı 2011.1'in çıkış tarihini 1 hafta kadar ertelemek niyetindeyim (11 Temmuz).
[1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17778
-- Gökçen Eraslan
http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/2011-July/056599.html
Zaman geçer, Pardus 2020 çıkar.bende bundan korkuyordumoffff 2 haftadır bekliyorum bir hafta daha mı bekleyeceğim :scared:
Fedora kaç olur o zaman? Hesaplayabilir misin?Zaman geçer, Pardus 2020 çıkar.![]()
Fedora yılda iki sürüm çıkarıyor. Fedora 36 2020 sonu hazır olur sanırım.Fedora kaç olur o zaman? Hesaplayabilir misin?
Ben yeni sürüm çıkarma sıklıklarını bilmiyorum![]()
Ne bileyim nan ben? :mrgreen:Slackware kaç olur o ara? :mrgreen:
Ohoo sende Linüks ile ilgili heç birşey bilmiyor muşun cahıl adam :mrgreen:Ne bileyim nan ben? :mrgreen:
Bizim oralarda bir söz vardır.Ohoo sende Linüks ile ilgili heç birşey bilmiyor muşun cahıl adam :mrgreen:
Bizim oralarda da bir söz var, söylersem bir daha buraya gelmemem gerekir :mrgreen:Bizim oralarda bir söz vardır.
Nan De Get! :mrgreen:
Çok iyi biliyorsan söyle bakalım. Fedora, Slackware, Arch, Pardus ne zaman aynı zamanda sürüm çıkarır?Bizim oralarda da bir söz var, söylersem bir daha buraya gelmemem gerekir :mrgreen:
4 dağıtım için de sürüm çıkarma eğrisi hazırladım. Sonra bu eğrileri üst üste yerleştirerek 4'ününde pik yapıp çakıştığı noktayı bulmaya çalıştım. 2666'da oldu bu olay ama maalesef taraflardan biri mutlaka geciktireceği için pratikte asla gerçekleşmeyecek bir olay. Ha teorik olarak 2666 işte işine gelirse...Çok iyi biliyorsan söyle bakalım. Fedora, Slackware, Arch, Pardus ne zaman aynı zamanda sürüm çıkarır?![]()
Geciktirecek olan nedir? Ayrıca neden 666?4 dağıtım için de sürüm çıkarma eğrisi hazırladım. Sonra bu eğrileri üst üste yerleştirerek 4'ününde pik yapıp çakıştığı noktayı bulmaya çalıştım. 2666'da oldu bu olay ama maalesef taraflardan biri mutlaka geciktireceği için pratikte asla gerçekleşmeyecek bir olay. Ha teorik olarak 2666 işte işine gelirse...
![]()
Ne bileyim dostum tesadüfGeciktirecek olan nedir? Ayrıca neden 666?![]()
Daha işlem bile yapmadın. Biraz Devlet Bahçeli'den Matematik dersi al.Ne bileyim dostum tesadüfBu dağıtımları çıkarana sormak lazım
![]()
Hadi geçmiş olsun siyasete bulaştın diye seni Bahçeli ile beraber aya çıkarırlar yakındaDaha işlem bile yapmadın. Biraz Devlet Bahçeli'den Matematik dersi al.
![]()
Başlık açmadan olmaz.Size gerçek bir soru sorayım çünkü başım dertte
Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.
ATI yüklüydü sonra açık kaynak sürücüye geçtim yine aynı arıza mevcuttu.
Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.
Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı
Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.
Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?
Yoksa finix gibi bende orjinal bir başlık mı açayım? :mrgreen:
Size gerçek bir soru sorayım çünkü başım dertte
Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.
ATI yüklüydü sonra açık kaynak sürücüye geçtim yine aynı arıza mevcuttu.
Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.
Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı
Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.
Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?
Yoksa finix gibi bende orjinal bir başlık mı açayım? :mrgreen:
Arch, Ubuntu, Fedora gibi bir çok dağıtımda var. Hem CD üzerinde var, hemde Grub menüsüne ekleniyor. Pardus'ta bildiğim yoktu.Beni Mandriva özentisi yaktı
Sanane elin Avrupalı güzelinden, ne diye özenirsin ki?
Anadolu kadını gibi Pardus dururken aldatmaya kalkışırsan böyle olur işte...
Olmadı bu haliyle biraz idare ederim 2011.1 çıkınca tekrar kurarım.
Merak ettiğim şu, Linux sistemlerin konfigürasyon yapısını onarabiliyormuyuz tekrar kurulum yapmadan?
Windows Repair gibi bir özellik olsa aslında hiç fena olmaz![]()
Kesinlikle öyle. Çoğu dağıtım direkt boot menüsüne 2 girdi ekliyor. Biri normal başlangıç için diğeri bu gibi durumlar için onarma seçeneğiArch, Ubuntu, Fedora gibi bir çok dağıtımda var. Hem CD üzerinde var, hemde Grub menüsüne ekleniyor. Pardus'ta bildiğim yoktu.
Derdimi üst mercilere ilettim arkadaşlar. Önce AYM'ye sonra da AİHM'ye
AYM çözüm bulamadı ama ilgilenildi, kendimi vatandaş gibi hissettim.
AİHM de hemen ilgilenmiş "olamaz nasıl böyle bir şey olur?" diye bir feryat göndermiş...
Sonra Temiz kağıdımı istemişler. Gönderdim.
Kesin bir yerlerde illegal bir eylemde bulunmuşsun diye de biraz kulağımı büktüler.
Soruşturma devam ediyor, bu akşam ya da yarın daha deteylı bir oturum ile mahkeme devam edecek gibi gözüküyor.
Gelişmeler için gözünüz burada olsun :mrgreen:
(AYMardus-linux.org, AİHM:http://bugs.pardus.org.tr/, Temiz kağıdı
isi lr çıktısı)