Size gerçek bir soru sorayım çünkü başım dertte
Olay şöyle oldu, Mandriva'ya benzetmeye çalıştığım Pardus Ekren kartından kaynaklanan arıza çıkarmaya başlamıştı.
ATI yüklüydü sonra açık kaynak sürücüye geçtim yine aynı arıza mevcuttu.
Arıza Pencereleri sürüklerken dalgalanma oluyordu ve ben efektleri kapatmıştım. Neyse bir süre sonra Sürücüler arası sorun oldu, değiştiremedim.
Baştan kurmak istediğimde ATI eski sürümü kaldır yerine yenisini kur gibi bir hata verdi ve kurulmadı. Bende değişik forumlara baktım. ATI'yi kaldırmak için fglrx yazan herşeyi silinmesini önermişler. Sağolsunlar dediklerini yaptım sonra ekran açılmadı
Şimdi güvenli kipte açabiliyorum sadece, 1024X768 çözünürlükte. Ve dahası Pardusun Ekran kartı yönetim modülü kullanılamıyor.
Adını unuttuğum bir kütüphaneye ulaşılamıyor diyor ama o kütüphane yerli yerinde duruyor.
Evet, umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana format atmadan bir çözüm yolu önerebilecek var mı?
Yoksa finix gibi bende orjinal bir başlık mı açayım? :mrgreen:
Beni Mandriva özentisi yaktı
Sanane elin Avrupalı güzelinden, ne diye özenirsin ki?
Anadolu kadını gibi Pardus dururken aldatmaya kalkışırsan böyle olur işte...
Olmadı bu haliyle biraz idare ederim 2011.1 çıkınca tekrar kurarım.
Merak ettiğim şu, Linux sistemlerin konfigürasyon yapısını onarabiliyormuyuz tekrar kurulum yapmadan?
Windows Repair gibi bir özellik olsa aslında hiç fena olmaz![]()
Derdimi üst mercilere ilettim arkadaşlar. Önce AYM'ye sonra da AİHM'ye
AYM çözüm bulamadı ama ilgilenildi, kendimi vatandaş gibi hissettim.
AİHM de hemen ilgilenmiş "olamaz nasıl böyle bir şey olur?" diye bir feryat göndermiş...
Sonra Temiz kağıdımı istemişler. Gönderdim.
Kesin bir yerlerde illegal bir eylemde bulunmuşsun diye de biraz kulağımı büktüler.
Soruşturma devam ediyor, bu akşam ya da yarın daha detaylı bir oturum ile mahkeme devam edecek gibi gözüküyor.
Gelişmeler için gözünüz burada olsun :mrgreen:
(AYMardus-linux.org, AİHM:http://bugs.pardus.org.tr/, Temiz kağıdı
isi lr çıktısı)
1 veya 2 saatime mal olabilir, ama ben önemli değilim benden sonrakiler bu hatayı çekmesinler bari ...![]()
İşletim sistemi seçim ekranından Grafik Ekran Öntanımlı(F4) seçeneğinden Güvenli Kip seçerek açmayı dener misin?
İki sürüm sonra biter o proje.Sorunu hatırladıktan sonra bugün çözüldüğünü de buradan haber vermek istedim.
Bugünkü güncellemeden sonra (2011.1) tekrar denedim. Bu seferde [Errno 39] dizin boş değil: 'usr/x11R6'
hatasını aldım. Ama ilgili dizini silince kurulum yapabildim. Daha sonra da Sahipli sürücüyü kurdum. Ama yine dalgalanmalar devam ediyordu. Konqueror üzerinden sysinfo ya baktım. Ekran kartını tanımamıştı. Son olarak xorg.conf dosyasını sildim ve tekrar başlattım. Şimdi ekran kartımı tanıyor ve dalgalanma sorunum kalmadı.
Neden ki?İki sürüm sonra biter o proje.
Sistem özelliklerin ney? Uyumsuz bir şey var mı acaba?
Tam yerine oturmadan desteği kesilmiş. Hala daha fazlası ile sorunlu.Neden ki?
Kurulmuyor mu?Arch Usb'den kurabilen var mı ?
Kurulmuyor mu?
Arc wikide ; USB imajları, 2000.06 sürümünden itibaren, hazırlanmaktadır. local mirror adresinden indirebilirsiniz. (Bunlar .img dosyalarıdır.) Yüklemek için, aygıtınızın bağlı olmadığını kontrol edin. Ardından şu komutu girin:
dd bs=8M if=image.img of=/dev/sd[x]image.img, imajın bulunduğu dizini ve imajın ismini ve /dev/sd[x] USB aygıtınızı temsil eder. /dev/sdx1 değil, /dev/sdx kullandığınızdan emin olun. (Ne demek istediği anlayamadım)
Ext3 şeklinde bölümlendirin. Ayrıca USB için başka bir kalıp var diye hatırlıyorum.
Ext3 şeklinde bölümlendirin. Ayrıca USB için başka bir kalıp var diye hatırlıyorum.
Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum; Ben daha önce linux kullanmadım fakat kullanmayı planlıyorum. Şöyle internete linux ile ilgili bir göz attım ve kde kullanmayı düşünüyorum (Görsellik açısından). Yalnız hangi kde kullanmalıyım? Yardım (bazı linuxların türkiye için destek ve forumları yok galiba) , kullanış bakımından hangisini tavsiye edersiniz? bu arada yanlış bir yerde böyle bir soruyu dile getirdiysem özür dilerim, mesajımı silebilir yetkili arkadaşlar.
Kde güzel tercih. Mageia, Kubuntu, OpenSuSE daÄıtımları Kde ile içli dıÅlıdır. Onları dene.Fakat Gnome denemende zarar çıkmaz.Arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum; Ben daha önce linux kullanmadım fakat kullanmayı planlıyorum. Şöyle internete linux ile ilgili bir göz attım ve kde kullanmayı düşünüyorum (Görsellik açısından). Yalnız hangi kde kullanmalıyım? Yardım (bazı linuxların türkiye için destek ve forumları yok galiba) , kullanış bakımından hangisini tavsiye edersiniz? bu arada yanlış bir yerde böyle bir soruyu dile getirdiysem özür dilerim, mesajımı silebilir yetkili arkadaşlar.
Bilader ya cepten girme ya da cepten girdiğinde Türkçe karakter kullanmaKde güzel tercih. Mageia, Kubuntu, OpenSuSE daÄıtımları Kde ile içli dıÅlıdır. Onları dene.Fakat Gnome denemende zarar çıkmaz.![]()
Cidden felaketmiş yav. :mrgreen:Bilader ya cepten girme ya da cepten girdiğinde Türkçe karakter kullanma![]()