Windows Neden İyidir?

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sunucular da bilgisayar değil mi? :)

Tamam tamam. Windows en çok kullanılan işletim sistemi olduğundan öyle. Tartışamayacağım valla.

tek problemin virüs mü?
doğrudur, windowsa net cafede kullandığımız usb'den kolaylıkla virüs geliyor, ve kolaylıkla siliniyor.
linuxcuların sırf marjinal olmak istedikleri için direttiklerini düşünmüşümdür hep,

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
tek problemin virüs mü?
doğrudur, windowsa net cafede kullandığımız usb'den kolaylıkla virüs geliyor, ve kolaylıkla siliniyor.
linuxcuların sırf marjinal olmak istedikleri için direttiklerini düşünmüşümdür hep,

Bu iş aslında şöyle birşey, herkes gelecekte olacakları göremez, göremediği için farklı olan azınlık dışlanır, taşlanır. Hiç önemli değil sonuçta geleceği önceden gören ve gerekli özeni gösterenler bu işten karlı çıkanlar olur. :)

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu iş aslında şöyle birşey, herkes gelecekte olacakları göremez, göremediği için farklı olan azınlık dışlanır, taşlanır. Hiç önemli değil sonuçta geleceği önceden gören ve gerekli özeni gösterenler bu işten karlı çıkanlar olur. :)

linux'un gelecek vaadettiği açık. ama personel kullanım olarak şuan çok kullanışlı değil,
süper hesaplamalarda linux kullanıldığını okuduğumda gelecek vaad eden bir sistem olduğunu düşünmeye başlamıştım zaten...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383

Umarım söylediğin gibi olur.:) Boşa bir çaba olsun istemeyiz hiçbirimiz. Bu söylediğimi bundan önce de söyledim ve her seferinde de söyleyeceğim. Asla Linux düşmanı olmadım, kullananlara da hiçbir zaman neden kullanıyorsun demedim. Sadece geniş sayılabilecek bir kullanıcı kitlesinin savunma şekillerinin yanlışlığına ve benim ihtiyaçlarım doğrultusunda henüz yeterli bir sistem olmayışına dikkat çekmek istedim. Yoksa Windows için yaptığım gibi, Linux dünyasındaki gelişmeleri de mümkün olduğunca takip edeceğim yine.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
hayır virüslerin yazılma amacı serverlara saldırmak fln diyorsunuz ya onun için sormuştum..
windows kullanan kaç server etkilenmiş diye..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
hayır virüslerin yazılma amacı serverlara saldırmak fln diyorsunuz ya onun için sormuştum..
windows kullanan kaç server etkilenmiş diye..

Eee bu sektörün içinde değilsen ben sana nasıl anlatayım ki? Ortalıkta Windows server kullandığı için bir sürü sıkıntı yaşayan bir sürü arkadaşım var. Sorunların %90 virüsler.

Windows server hem php hem de kendine özel programlama dili olan .Net ASP çalıştırırken neden hala Linux serverlar tercih ediliyor sanıyorsun?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ya ben başındada dedim linuxçular damlar yine windowsun açıklarını dile getirirler dedim. Yok linux böyle iyi yok linux şöyle iyi. %1 pazar payı olan bir işletim sistemini öve öve göklere çıkardınız ya helal olsun diyorum...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Ortalıkta Windows server kullandığı için bir sürü sıkıntı yaşayan bir sürü arkadaşım var. Sorunların %90 virüsler.

doğrudur. sonuçda hala windows server kullananlar var. demek ki hiç sorun yaşamayan da var.
kimsenin sürekli sorun yaşayıp windows kullanacağım diye direteceğini sanmıyorum..

ve şu an microsoft 'un sunucuları linux mu kullanıyor.. tam bir bilgim olmadığı için soruyorum..
eğer windows server kullanıyorsa zarar görmüş mü bu nedenden dolayı?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ya ben başındada dedim linuxçular damlar yine windowsun açıklarını dile getirirler dedim. Yok linux böyle iyi yok linux şöyle iyi. %1 pazar payı olan bir işletim sistemini öve öve göklere çıkardınız ya helal olsun diyorum...

%1'in ne önemi var?

Bugün Bugatti Veyron'u milyonda 1 kişi bile kullanamıyor ama görenin dibi düşüyor? İyiliğini kullanım oranı mı belirliyor?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105

Göklerde olduğu için biz kullanıcılar göremedik heralde o yüzden %1 pazar payı vardır.

---------- saat 19:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:02 eklenmişti ----------

%1'in ne önemi var?

Bugün Bugatti Veyron'u milyonda 1 kişi bile kullanamıyor ama görenin dibi düşüyor? İyiliğini kullanım oranı mı belirliyor?

Haha çok anlamsız olmuş. Bugatti herkezin alabileceği bir arabamıki kimse kullanmıyor. Ama linux sizin deyimizle özgür açık herkeze serbest değilmi. Ama serbest olduğu halde %1...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
doğrudur. sonuçda hala windows server kullananlar var. demek ki hiç sorun yaşamayan da var.
kimsenin sürekli sorun yaşayıp windows kullanacağım diye direteceğini sanmıyorum..

ve şu an microsoft 'un sunucuları linux mu kullanıyor.. tam bir bilgim olmadığı için soruyorum..
eğer windows server kullanıyorsa zarar görmüş mü bu nedenden dolayı?

Sen microsoft olsan linux kullanır mıydın? 2 çözümü var ya onlarca mühendisi 7-24 başında tutuyordur ya da 2 serverla çözebileceği işi 4 serverla çözüp birsürü antivirüs falan çalıştırıyordur. Neyse buradan bişi çıkmaz esas olan soruna dönersem;

Hala windows server kullanılmasından sorun yaşamadıkları anlamı çıkmaz, bildikleri dilin sadece asp olduğu ya da asp kullanmak zorunda bırakıldığı anlamı çıkar. Sebep 2sinden biridir başkası değil emin ol. :wink:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Haha çok anlamsız olmuş. Bugatti herkezin alabileceği bir arabamıki kimse kullanmıyor. Ama linux sizin deyimizle özgür açık herkeze serbest değilmi. Ama serbest olduğu halde %1...

Bakış açısıdır. Saygı duyarım ancak eksikleri var, söyleyerek tamamlamak isterim. Kabul edersen ne ala.

Herkese serbest olması herkesin erişebildiği anlamına gelmiyor. :) Bu cümle ile şunu kastediyorum. Hala üreticiler tarafından yeterince desteklenmiyor.

Dell: Ubuntu, Windows'tan Daha İyi - Shiftdelete.Net
Microsoft'un Baskısı Dell'i Korkuttu Mu? - Shiftdelete.Net
Dell'den Linux Dünyasına Çalım! - Shiftdelete.Net

Sadece şu 3 haberi arka arkaya okuyunca bile çok anlam çıkıyor. Ancak şunu da belirteyim ben son kullanıcıya bugün kalk linux kullan demiyorum. Zaten kullanmasında, bir sürü insana laf anlatmakla uğraşmayalım. Ben bu sektörden ekmek yiyen ve yiyecek olanlara kullanın, öğrenin, önem verin diyorum. Çünkü ilerde kazançlı çıkacaklar. Ha son kullanıcıya gelince elbette onlarda vakti gelince mecburiyetten geçeceklerdir zaten. (Şimdi mecburiyetten Windows kullandıkları gibi)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
en kolay işletim sistemi win kabul etmek gerekir linuxu anlamak için uzun seneler araştırmak lazım win öyle değil.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Hala windows server kullanılmasından sorun yaşamadıkları anlamı çıkmaz, bildikleri dilin sadece asp olduğu ya da asp kullanmak zorunda bırakıldığı anlamı çıkar. Sebep 2sinden biridir başkası değil emin ol.

hadi öyle olsun. sonuca gelirsek konu windows neden iyidir ve linux da oyun ve yazılım desteği windows kadar olmadıkdan sonra benim gözümde hiç kalmaya devam edecekdir..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
en kolay işletim sistemi win kabul etmek gerekir linuxu anlamak için uzun seneler araştırmak lazım win öyle değil.

Windows'u ilk öğrendiğin günleri hatırla derim. :) Win 3.1, Win 95 günlerini, babamın gittiği kurslarda tuttuğu notları hatırlıyorumda, Allah'tan kolaymış. :devil2:

---------- saat 19:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:13 eklenmişti ----------

hadi öyle olsun. sonuca gelirsek konu windows neden iyidir ve linux da oyun ve yazılım desteği windows kadar olmadıkdan sonra benim gözümde hiç kalmaya devam edecekdir..

Bir önceki yazımda dedim, son kullanıcı (oyun, zart-zurt, şu bu kullanan veya bu sektörden ekmek yemeyen veya önümüzdeki yıllarda (ki şu an zaten aranan adam) bu sektörde kazandığı parayı arttırmak istemeyen) kişiler şu anda linux kullanmasın, onların için gerçekten şu anda en iyisi Windows. :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bu sektörden ekmek yemeyen derken neyi kastediyorsun hocam? Yani parasını bu sektörden kazanmayan biri için Linux gereksiz midir? Ben sözlerinden bunu anladım açıkçası.:)

son kullanıcı (oyun, zart-zurt, şu bu kullanan veya bu sektörden ekmek yemeyen veya önümüzdeki yıllarda (ki şu an zaten aranan adam) bu sektörde kazandığı parayı arttırmak istemeyen) kişiler şu anda linux kullanmasın, onların için gerçekten şu anda en iyisi Windows
.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bir açıdan doğru, çünkü onu görebilmek için bilgi seviyeni ve beceri düzeyini yükseltmen gerekiyor.

Demekki windows kullanan bütün insanlar ve bu %1 ' in dışındaki insanların bilgi ve beceri seviyesi yüksek değilki lünux'a yatırım yapmıyorlar. Şimdi sen kesin kendininde o %1'lik dilimdeki ileri zekalıların içinde görürsün. Linux böyle birşey işte ya...:cool:

Ayrıca genelde linuxçuların çoğu şunu ifade eder windowsu oyun için filan zorla kullanıyorsunuz. Şu saçma şeye inandırmayın kendinizi. Anca bunla avutuyorsunuz. Kimsenin zorla kullandığı yok. Ki şahsen ben severek kullanıyorum

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Demekki windows kullanan bütün insanlar ve bu %1 ' in dışındaki insanların bilgi ve beceri seviyesi yüksek değilki lünux'a yatırım yapmıyorlar. Şimdi sen kesin kendininde o %1'lik dilimdeki ileri zekalıların içinde görürsün. Linux böyle birşey işte ya...:cool:

:lol::lol::lol:

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
E görünen köy kılavuz istemez. Doğru söze ne denir. :)

Aslında mütevazi biriyimdir ama bazen Şamil Sam gibilerle tartışırken bu özelliğimden feragat etmek durumunda kalıyorum. Bu arada, Şamil Sam'ı tanır mısın? :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
E görünen köy kılavuz istemez. Doğru söze ne denir. :)

Aslında mütevazi biriyimdir ama bazen Şamil Sam gibilerle tartışırken bu özelliğimden feragat etmek durumunda kalıyorum. Bu arada, Şamil Sam'ı tanır mısın? :D

O boxör le yapı bakımından hiç ilgim olmadığı halde lise 1 de lakap olarak az takmadılar. Sam naber hesabı :thumbup:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu sektörden ekmek yemeyen derken neyi kastediyorsun hocam? Yani parasını bu sektörden kazanmayan biri için Linux gereksiz midir? Ben sözlerinden bunu anladım açıkçası.:)

Evet şu an için gerçekten çok gerekli değil. :)

Ama bilgisayar okur-yazarlığının bu kadar gerekli olduğu bir dünya'da Windows kullanmak ilkokul 1 dersiyse Linux kullanmayı temel dersler tamamlandıktan sonra gelen ilkokul 4 derslerine benzetebiliriz. :)

Son kullanıcı hiç kullanmasın demek yanlış olur, örneğin düşük sistemleri bulunan netbooklarda rahat bir çalışma gerçekleştirmek için illaki Linux kullanmak şart. Yani ortada bir çizgi yok, bazı alanlarda Windows bazı alanlarda Linux kullanmak gerekiyor.

Ama genel olarak Linux'çuların dediği ve Windows'çuları kızdıran şu oluyor " Birgün Windows kullanmak gereksiz olacak!". Ki gerçekten çok doğru bir söz olarak duruyor şu zamana kadar yaptığım gözlemlere göre. Ancak yarın birgün Microsoft gerçek bir hamle yapmayı başarırsa işler değişebilir ama işi çok zor. :)

Yapmadıklarını nereden çıkardın ki? Google'ın bütün yatırımları Linux üzerine. (Android, ChromeOS). Google örnek verdim çünkü çağımızın en başarılı şirketi olarak nitelendiriliyor. Bunun dışında IBM, Intel gibi firmalarda Linux geliştirmeleri için bünyelerinde onlarca yazılımcı bulunduruyor. :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şunun cevabını alamıyorum. Madem bu kadar büyük şirketler linux'a yatırım yapıyor. Kullanıcılar neden linuxa geçmiyor. Acaba linux kullanıcıların fanatikliği aşırı abartıp windows kullananları bilgisayardan anlamayan windowsun kötü bir işletim olduğu düşünmeleri ve linuxu sürekli övmeleri olabilirmi ?

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Ama genel olarak Linux'çuların dediği ve Windows'çuları kızdıran şu oluyor " Birgün Windows kullanmak gereksiz olacak!".

forumda windowsu en çok savunan kişilerden biri olarak böyle bir söze hiç de kızmam.
forum üyelerinin kızdığı linuxcuların ota tota atlayıp her microsoft konusunda linux şöyle böyle diye kaynana gibi baş ağrıtmaları.. yoksa linuxun gelecek vaad ettiğini inkar eden birinin çıkacağını sanmıyorum.. ama böyle daha iyi oluyor linux hevesi olanların hevesini alıyor arkadaşlar özgür camiaya iyilik yapıyorum diyede seviniyorlardır :d

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Millet hit yapıcak konuları biliyor yav.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şunun cevabını alamıyorum. Madem bu kadar büyük şirketler linux'a yatırım yapıyor. Kullanıcılar neden linuxa geçmiyor. Acaba linux kullanıcıların fanatikliği aşırı abartıp windows kullananları bilgisayardan anlamayan windowsun kötü bir işletim olduğu düşünmeleri ve linuxu sürekli övmeleri olabilirmi ?

Yok, bu sadece sen ve senin gibi %1'lik kesimin düşüncesi. :)

Son kullanıcının Linux'a geçmeme sebebi açık ve net, son kullanıcıya yönelik hala yeterli desteğin verilmiyor olmasından dolayı.

Ama bak ChromeOS çıktığında birçok kullanıcı yine ister istemez Linux'a geçecek. Birçoğu Linux kullandığını bile bilmeyecek. Hatta geçenlerde vardı forumda birisi tutturmuş ChromeOS en iyisi olacak Linux dandik diye. :devil2: Ben ona kalkıp ChromeOS zaten Linux demeye bile tenezzül etmem, belli adam hiçbir şey bilmiyor, sadece provakatörlük yapıyor.

Cep telefonu piyasasında da benzer durum var. Ben ilk telefon aldığım günden beri Symbian kullanırım. Ama ne oldu? Android geldi havası söndü, beni Symbian heyecanlandırmıyor bile. Belki V3 ile birkaç yıl daha yaşar ancak Nokia'da durumun farkında ve Linux tabanlı işletim sistemi geliştirmeye başladı ve en üst düzey cihazlarında kullanacağını duyurdu. Hatta Intel'le birlikte geliştiriyorlar. (MeeGo Akıllı Telefonlarda? - Shiftdelete.Net)

forumda windowsu en çok savunan kişilerden biri olarak böyle bir söze hiç de kızmam.
forum üyelerinin kızdığı linuxcuların ota tota atlayıp her microsoft konusunda linux şöyle böyle diye kaynana gibi baş ağrıtmaları.. yoksa linuxun gelecek vaad ettiğini inkar eden birinin çıkacağını sanmıyorum.. ama böyle daha iyi oluyor linux hevesi olanların hevesini alıyor arkadaşlar özgür camiaya iyilik yapıyorum diyede seviniyorlardır :d

Şimdi buna da forum Moderatör'ü olarak cevap vereyim; Biz İşletim Sistemleri Bölümü Moderatörleri olarak rise ile birlikte alakasız konularda Windows ve Linux taraftarlığı yapılması konusunda mesajları silme ve gerekli uyarıları yapma konusunda kararlıyız. Kesinlikle bu tip provakatörlüklere izin vermiyoruz, bunu sizlerde bilirsiniz. Ancak şu an bulunduğumuz konu gibi diğer sistemleri de ilgilendiren konularda bunların konuşulması çok normal, neden rakibe kızıyorsunuz ki? Esas Linux konularını tararsak orada görülür ki daha çok Windows'çu gelip çamur atmıştır, bunu müdahale etmek zorunda kaldığım konulardan dolayı biliyorum. :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Biz İşletim Sistemleri Bölümü Moderatörleri olarak rise ile birlikte alakasız konularda Windows ve Linux taraftarlığı yapılması konusunda mesajları silme ve gerekli uyarıları yapma konusunda kararlıyız. Kesinlikle bu tip provakatörlüklere izin vermiyoruz,

yok bu bölümde bende görmem pek fakat sdn makalelerinde aşırı oluyor.. windowsla ilgisi olmasa bile microsoft kelimesi geçiyorsa hemen aklında bir karalama cümlesi bulup giriyorlar konuya..
sdn makaleleri linux başlıklarına da fazla girmem girdiklerimde de windowscu birinin laf attığını görmüyorum..