Windows Neden İyidir?

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
öncelikle bu konu kuralları (artık hangi yetkiye dayanarak kural oluşturabiliyorsam :biggrin:);

* başka bir işletim sistemi ile kıyas yapmadan sadece deneyimlerinizi yazmanız rica olunur..

konunun amacı;
linux iyidir.. çünkü...
macos iyidir.. çünkü..
şeklinde nette binlerce yazı bulabilirsiniz de..
window iyidir.. çünkü..
başlığına pek az rastlasınız..

amaç böyle bir başlık oluşturmak..

windows iyidir.. çünü;
* habire virüs yer.. (meyva veren ağaç taşlanır felsefesine dayanarak iyi olana kimse saldırmaz..)
* kullanabilmek için i386 olarak adlandırılan tipte bir bilgisayar olması yeterlidir.. (donanım önemli değil şimdilik.. nasılsa mevcut donanıma uygun bir windows vardır)
* çünkü günümüz sistemlerinin vazgeçilmezi olan "sağ tık" ve "görev (başlat) çubuğu"nun mucididir.. (sağ tık kullanmadan bilgisayar kullananana helal olsun diyorum.. cidden.. adam kendini aşmış..)
* piyadaki hemen hemen tüm oyunların şu veya bu şekilde windows sürümü vardır.. (inanmayan araştırabilir)
* belli meslek gruplarına yönelik çok iddialı programları çalıştırabilir.. (birkaç yerde yazdım.. gene yazmama gerek yok..)
* çok basit bir şekilde program kurabilir veya kaldırabilirsiniz.. özel bir çabaya gerek yok.. site site dolaşmaya gerek yok..
* bilimum forum sitesinde windows işletim sistemlerine yönelik forumlar vardır.. sorunuza cevap verebilecek birilerine ulaşmanız son derece kolaydır. (hatta üye olmayın direkt googleye sorun sorunuzu hemen cevaplasın :biggrin:)
* mutlak suretle özelleştirilebilirdir.. (sadece türkçe modlanmış xp sayısı 50+'dır.. bunlardan bazıları belli meslek gruplarına yönelik programları dahi kendi kurdurur..)
* sistem yedeğini alıp tekrar bu sistem yedeğini kurmak tabiri caizse çocuk oyuncağıdır..
* driver problemi yaşamasınız..
* lisanslı kullanmak gerekse de ne microsoft ne de windows uyumlu programlar bunu dert etmez.. (google ye windows yazınca direkt aktivasyon linkleri verir..)
* internet imkanınız yok ve sorun yaşıyorsanız telefon defterindeki ilk kişiden başlayarak yardım etmesi için telefon açın.. ilk 10 kişi bitmeden sorununuzu çözebilecek birine denk gelirsiniz..
* web programlamaya ilgi duyuyorsanız asp ve türevleri ile php'yi aynı anda aynı makinada çalıştırabilir ve kullanabilirsiniz..
* ihtiyacınıza göre gerek ücretli gerek ücretsiz birçok alternatif program mevcuttur..
* azbuçuk ilgiliyseniz, vbscript ve access ile işinizi gören programcıklar hazırlayabilirsiniz..(bunun için sayfalarca yazı okumanıza gerek yoktur.. dediğimiz gibi bir programlama dili değil bir script -betik olarak Türkçeleştirmektedir.. programlama dilinin kırpılmış halidir..- ile birçok şeyi başarabilirsiniz..

aklıma gelenler bunlar.. bir de kimlere önerilmez..
güvenlikle kafayı bozmuş kişilere kesinlikle önerilmez.. (ki bu kişiler çarşıdan alabileceği domatesi-yoğurdu vesairi bile "sağlıksız, ben virüs/mikrop kapar hasta olurum" gerekçesiyle ev imkanlarıyla üretecek kadar abartmışlardır- (bakınız ilk maddede de dediğim şey bu.. yani espri olsun diye değil..)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Sayısı milyonlarla ifade edilen zararlı yazılımı önemsemek ve düşünmek, güvenlikle kafayı bozmak mı demek oluyor yani? :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
180
Sen kendince "başka sitemlerle kıyaslamadan.." diye kural koymuşsun ama kendi kuralına kendin uymamışsın. Zira sen bu konuyu zaten baştan kıyas için açmışsın. (Linux için var, Mac için var.. Windows için neden olmasın..? gibi)

İkincisi de, başta kural koyarak diğer sistemleri kullananların yorum yapmalarını istememişsin fakat sen yine kendin kurala uymayarak diğer sistemleri kullananlara kendince laf atmışsın.

Dolayısıyla konu amacına hizmet etmediği için içeriğinin de pek önemi yok. :) Bir fanatiklikten şikayet etmek için başka bir şeyin fanatiği olmak da bir çeşit Türk hastalığı sanırım.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Hazır olun beyler Linuxçu abilerimiz ablalarımız damlar birazdan.

Ayrıca yazdıklarının hepsi doğru. Teşekkürler.

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anlaşılan windows övücüler okkalı bi virüsle hiç karşılaşmamışlar virüs deyince adamlara şaka gibi geliyo aylarca emeğinizin kaybolduğu bi olay başınıza geldiğinde bize demişlerdi bunu dersiniz !

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İnternet=Virüs tür. Siz dikkat etmediğiniz ve sağlam bir yazılım bulundurmadığını sürece yolda yürümekten farksızdır. Neyse siz evden dışarı çıkmayın araba çarpar çünkü :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
İlgi çekip ortalığı karıştırmak için açılmış saçma bir konu. İsteyen istediğini kullanır, senin windows iyidir demenin kimsenin umrunda olacağını sanmıyorum. Biraz büyüyün artık.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
İlgi çekip ortalığı karıştırmak için açılmış saçma bir konu. İsteyen istediğini kullanır, senin windows iyidir demenin kimsenin umrunda olacağını sanmıyorum. Biraz büyüyün artık.

Ozman şunuda biliyorsundur. Linux kullananların linuxu yüceltmesi sürekli övmeside kimsenin umrunda değil. Boşa laf kalabalığı :dil:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ozman şunuda biliyorsundur. Linux kullananların linuxu yüceltmesi sürekli övmeside kimsenin umrunda değil. Boşa laf kalabalığı :dil:
Düzgün bir şekilde nedenlerini belirterek yapılan övgüler laf kalabalığı değildir ama seninki gibi yaklaşımların palyaçoluktan farkı yok. Dediğim gibi isteyen istediğini kullanır, kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Düzgün bir şekilde nedenlerini belirterek yapılan övgüler laf kalabalığı değildir ama seninki gibi yaklaşımların palyaçoluktan farkı yok. Dediğim gibi isteyen istediğini kullanır, kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok.

Ya Allah aşkına bunu söyleyen senmisin. Aşağılamakta linuxlar bir numara. Forumda örnekleri mevcut. Windowsu kötüleyen resimler karikatürler eklemek. Bunlar sizin işiniz hocam lütfen...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161

:glare::hammer::thumbdown:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yaptığı yorum içindeki çelişkilere kızdım. Konu ile alakası yok :) Mavi yazı ile kırmızı yazının çelişkisine bakar mısın :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
windows çok fazla virüsü bize bulaştırdığı için seviyoruz :mrgreen:

edit : ben şahsen oyun için kullanıyorum ,diğer şeyler içinse UBUNTU :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla virüs nasıl yiyorlar anlamamki :D Heralde meraklılara çok bulaşıyor. Bir mail geliyor meraktan açıyor yada birşey görüyor nette meraktan giriyor virüsü kapıyor. Bugüne kadar birkaç autorun virüsü dışında virüs girmedi

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Valla virüs nasıl yiyorlar anlamamki :D Heralde meraklılara çok bulaşıyor. Bir mail geliyor meraktan açıyor yada birşey görüyor nette meraktan giriyor virüsü kapıyor. Bugüne kadar birkaç autorun virüsü dışında virüs girmedi

valla bana pek virüs girmedi tek tük :D ben genelde linux kullandığım için artık oyunlarada Xbox 360 kullanıyorum :mrgreen:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Siz yenisiniz galiba gençler. :D

Bir dönemin blaster'ı ile karşılaşsaydın keşke, internete girmen imkansızlaşsaydı görürdük. :)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Sağlam bir antivirüs programı ve windows-7 64 bit işletim sistemi kuranlar virüs namına sorun yaşamazlar.Kaldı ki virüs için windows un konforundan vazgeçecek değilim....(Her şeyin bir çaresi bulunur sistem yedeklemek ve bilgi yedeklemek gibi....)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
>>Sağlam bir antivirüs programı ve windows-7 64 bit işletim sistemi kuranlar virüs namına sorun yaşamazlar.Kaldı ki virüs için windows un konforundan vazgeçecek değilim....(Her şeyin bir çaresi bulur sistem yedeklemek ve bilgi yedeklemek gibi....)

Ne kadar virüs geçirmesini önlesek bile sızdırıyor yine buda beni tatmin etmiyor :bored:

o yüzden ubuntu

ama oyuna geldiği zaman windows elbette :glare:

örn:Xbox 360 =microsoft :)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>2 senedir win-7 64bit kullanıyorum daha pc nin çöktüğünü görmedim.(okulda ki öğretmen bilgisayarlarımda bir sürü virüs var flashımada çok bullaştığı oldu.Daha önce win-vista 32 bit kullanıyordum, 2 dk kada evde ki pc mi çökerttiğide oldu ama şuan bu mümkün değil)
>>Acronis veya norton ghostla yedek alınca işlem tamam.Geri döndürmesi 8 dk.ka sürmüyor...
>>Bazen kullanım kolaylığı herşeyin önüne geçer...

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
iddia edilen ilk kural hatasında "başka sistemde bu var.. windowsta yok şeklinde" kıyaslamadan bahsediyorum.. eğer eksikse ya da gerçekten anlaşılmamazlık olmuşsa kusura bakma.. bunun yanlış anlaşılmalara sebebiyet vereceği konusunda ısrar edersen orayı detaylı bir şekilde yazarım..

ikinci kısımdaki kural uygunsuz kısmında ise haklılık payı var.. en son paragrafı yazmamak daha doğru olurdu..
düzeltilmemesini uygun görüyorum gene de.. öyle kalsın ki neden şikayet ettiğin görülebilsin..

Sen kendince "başka sitemlerle kıyaslamadan.." diye kural koymuşsun ama kendi kuralına kendin uymamışsın. Zira sen bu konuyu zaten baştan kıyas için açmışsın. (Linux için var, Mac için var.. Windows için neden olmasın..? gibi)

İkincisi de, başta kural koyarak diğer sistemleri kullananların yorum yapmalarını istememişsin fakat sen yine kendin kurala uymayarak diğer sistemleri kullananlara kendince laf atmışsın.

Dolayısıyla konu amacına hizmet etmediği için içeriğinin de pek önemi yok. Bir fanatiklikten şikayet etmek için başka bir şeyin fanatiği olmak da bir çeşit Türk hastalığı sanırım.

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
her istediğimi yapıyor, yapabiliyor, genelde hiçbir sorun çıkarmıyor, benim için en iyisi...
bu arada (şuan evde değilim) 2 OS var biri XP diğeri Opensuse, 200GB harddiski 10'a böldüm linux kurmak için:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
öncelikle bu konu kuralları (artık hangi yetkiye dayanarak kural oluşturabiliyorsam :biggrin:);

* başka bir işletim sistemi ile kıyas yapmadan sadece deneyimlerinizi yazmanız rica olunur..

konunun amacı;
linux iyidir.. çünkü...
macos iyidir.. çünkü..
şeklinde nette binlerce yazı bulabilirsiniz de..
window iyidir.. çünkü..
başlığına pek az rastlasınız..

amaç böyle bir başlık oluşturmak..

windows iyidir.. çünü;
* habire virüs yer.. (meyva veren ağaç taşlanır felsefesine dayanarak iyi olana kimse saldırmaz..)
* kullanabilmek için i386 olarak adlandırılan tipte bir bilgisayar olması yeterlidir.. (donanım önemli değil şimdilik.. nasılsa mevcut donanıma uygun bir windows vardır)
* çünkü günümüz sistemlerinin vazgeçilmezi olan "sağ tık" ve "görev (başlat) çubuğu"nun mucididir.. (sağ tık kullanmadan bilgisayar kullananana helal olsun diyorum.. cidden.. adam kendini aşmış..)
* piyadaki hemen hemen tüm oyunların şu veya bu şekilde windows sürümü vardır.. (inanmayan araştırabilir)
* belli meslek gruplarına yönelik çok iddialı programları çalıştırabilir.. (birkaç yerde yazdım.. gene yazmama gerek yok..)
* çok basit bir şekilde program kurabilir veya kaldırabilirsiniz.. özel bir çabaya gerek yok.. site site dolaşmaya gerek yok..
* bilimum forum sitesinde windows işletim sistemlerine yönelik forumlar vardır.. sorunuza cevap verebilecek birilerine ulaşmanız son derece kolaydır. (hatta üye olmayın direkt googleye sorun sorunuzu hemen cevaplasın :biggrin:)
* mutlak suretle özelleştirilebilirdir.. (sadece türkçe modlanmış xp sayısı 50+'dır.. bunlardan bazıları belli meslek gruplarına yönelik programları dahi kendi kurdurur..)
* sistem yedeğini alıp tekrar bu sistem yedeğini kurmak tabiri caizse çocuk oyuncağıdır..
* driver problemi yaşamasınız..
* lisanslı kullanmak gerekse de ne microsoft ne de windows uyumlu programlar bunu dert etmez.. (google ye windows yazınca direkt aktivasyon linkleri verir..)
* internet imkanınız yok ve sorun yaşıyorsanız telefon defterindeki ilk kişiden başlayarak yardım etmesi için telefon açın.. ilk 10 kişi bitmeden sorununuzu çözebilecek birine denk gelirsiniz..
* web programlamaya ilgi duyuyorsanız asp ve türevleri ile php'yi aynı anda aynı makinada çalıştırabilir ve kullanabilirsiniz..
* ihtiyacınıza göre gerek ücretli gerek ücretsiz birçok alternatif program mevcuttur..
* azbuçuk ilgiliyseniz, vbscript ve access ile işinizi gören programcıklar hazırlayabilirsiniz..(bunun için sayfalarca yazı okumanıza gerek yoktur.. dediğimiz gibi bir programlama dili değil bir script -betik olarak Türkçeleştirmektedir.. programlama dilinin kırpılmış halidir..- ile birçok şeyi başarabilirsiniz..

aklıma gelenler bunlar.. bir de kimlere önerilmez..
güvenlikle kafayı bozmuş kişilere kesinlikle önerilmez.. (ki bu kişiler çarşıdan alabileceği domatesi-yoğurdu vesairi bile "sağlıksız, ben virüs/mikrop kapar hasta olurum" gerekçesiyle ev imkanlarıyla üretecek kadar abartmışlardır- (bakınız ilk maddede de dediğim şey bu.. yani espri olsun diye değil..)

Oturup da cevap yazacağıma inanamıyorum ama bazılarına yazacağım.

+ Habire virüs yemekten hoşlanan bir kullanıcı olmaz. Ve iyi olan şey gerçekten iyi olsaydı taşlanmazdı. :) Yani Windows'un virüs konusunda en çok zarar gören sistem olması yine Windows'un zayıflıklarından kaynaklanır.

+ Bu mimari meselesi Windows'a özel bir ayrıcalık değil. Mac OS X için konuşamam ama Windows'un desteklediği mimarileri Linux da destekliyor. Her donanıma uygun bir Windows var ama bunları kullanabiliyor musun, o önemli. Çünkü Microsoft, kendi ürünleriyle savaşan bir şirket. Windows XP'yi nasıl çürütmeye çalıştıklarını ve herkesi Windows 7'ye geçirmeye çalıştıklarını ne çabuk unuttun? Bunun da yüzlerce dolarlık donanım maliyeti anlamına geldiğini de biliyor olman lazım. Yani IE9'u kullanabilmek için Vista ya da Windows 7 kullanman lazım. Donanımın desteklemiyorsa kullanamazsın. Bu kadar basit. :)

+ Bu bahsettiğin teknolojilerin, daha doğrusu masaüstü kavramının öncüsüdür Windows, evet. Ama bunun Windows'un iyi olmasıyla alakasını çözemedim.

+ Piyasadaki hemen hemen her oyun Windows için yazılır çünkü Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bunun da Windows'un iyi olmasıyla alakası yok. Başka bir işletim sistemi daha çok kullanılsaydı o sistem için yazılırdı oyunlar.

+ (Bkz: Bir önceki madde)

+ Site site dolaşmaya gerek yok? Karşılaştırma yapmak istemiyorum ama Linux dağıtımlarında bulunan depo kavramı ve paket yöneticisi mantığı varken Windows ve Mac OS X'te bir program için site site dolaşılmadığını mı söylüyorsun? Merak ediyorum, bir programı nasıl indiriyorsun sen Windows'ta?

+ Aynısı diğer işletim sistemleri için de var. Kullanıcısı olan her sistemin sorunlarının cevabı vardır.

+ O özelleştirmelerin çoğunun EULA'ya aykırı koşullarda gerçekleştirildiğini hatırlatmama gerek yok herhalde. :) Bunun neresi iyi, anlamış değilim.

+ Sistem yedeğini almak kolaydır. Ama sistem yedeğini sürekli alma ihtiyacı hissetmek zordur. :)

+ Sürücü problemi yaşanmaz. Sadece donanımlarının CD'si gerekir ya da sürücüleri internetten arayıp bulman icap eder.

+ Dert etmez? Programlar dert etmez? Windows'un SP'lerini yüklemek için, Windows Media Player 11'i kullanabilmek için ve daha birçok şey için özgün bir Windows kurulumuna ihtiyacın vardır. Bu madde en çok güldüğüm maddeydi.

+ PHP zaten her işletim sisteminde çalışabiliyor. ASP'nin de Windows'ta çalışabilmesinden doğal bir şey yok.

Son olarak; güvenlik konusunu bu kadar hafife alma. Sana bir apla tavsiyesi. :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
+ Piyasadaki hemen hemen her oyun Windows için yazılır çünkü Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bunun da Windows'un iyi olmasıyla alakası yok. Başka bir işletim sistemi daha çok kullanılsaydı o sistem için yazılırdı oyunlar.

aynı maddeyi virüs olarak değiştirmek mümkün.
en çok kullanıldığı için en çok virüs yazılan sistem..

yok linuxun sistemi şöyle böyle diye kıvırmaya gerek yok. hırsızlık yapmak isteyen her şekilde yapar. yazılım açığı, phishing sitesi vs...
linux bir gün %90 kullanılırsa (onlarca yıl sonraki bir gün ya da kısaca bizim göremeyeceğimiz bir gün) o zaman anlaşılır neyin ne olduğu.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

yok linuxun sistemi şöyle böyle diye kıvırmaya gerek yok. hırsızlık yapmak isteyen her şekilde yapar. yazılım açığı, phishing sitesi vs...
linux bir gün %90 kullanılırsa (onlarca yıl sonraki bir gün ya da kısaca bizim göremeyeceğimiz bir gün) o zaman anlaşılır neyin ne olduğu.

Aynı şeyi virüs için kullanamazsın. Süper bilgisayarlar ve sunucularda %90 Linux kullanılıyorken neden Linux için yazılmış virüs sayısı 1700 küsürle sınırlı kalıyor? Virüsün yazılma amacı nedir? Oyunlar süper bilgisayarlar için üretilmediğine göre oyun konusunu virüs konusundan ayrı tutmak kadar normal bir şey yok.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Düştüğün hata şu ki esas veriler serverlarda bulunur ve en esaslı saldırılara serverlar tabi tutulur. Hatta süper bilgisayarlara yapılan saldırılar en iyiler tarafından yapılır. Ki o tarafta en az %70lik bir linux üstünlüğü var. Yani az kullanılıyor ondan virüs yok yalanının mumu söneli çok oluyor.

---------- saat 17:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:03 eklenmişti ----------

Jea, ağzımdan aldın lafı. :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Düştüğün hata şu ki esas veriler serverlarda bulunur ve en esaslı saldırılara serverlar tabi tutulur. Hatta süper bilgisayarlara yapılan saldırılar en iyiler tarafından yapılır. Ki o tarafta en az %70lik bir linux üstünlüğü var. Yani az kullanılıyor ondan virüs yok yalanının mumu söneli çok oluyor.

iyi de ben server saldırılarından bahsetmiyorum ki.. piyasa da bulunan virüslerden bahsediyorum.
windows için yazılmış binlerce virüsün kaçı server ele geçirmiş ki?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
iyi de ben server saldırılarından bahsetmiyorum ki.. piyasa da bulunan virüslerden bahsediyorum.

Çok farklı bir mantıkla saldırıda bulunulduğunu mu sanıyorsun?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Sunucular da bilgisayar değil mi? :)

Tamam tamam. Windows en çok kullanılan işletim sistemi olduğundan öyle. Tartışamayacağım valla.