Ben özledim seni galiba...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan POWER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sizlerle ilgilenmeyenleri, sizi takmayanları, üzenleri hiç düşünmeden unutun. Çünkü insan hayatı gerçekten kısa. Hani şarkıcı diyor ya “Hiç bunları kendine dert etmeğe değer mi?” bende “Hiç peşinden koşmaya değer mi?”diyorum. Bunlarla uğraşmak insanı kahrediyor. Yok, telefonu kapalıymış, yok niye haber vermemiş, yok yemeğe gidecekmiş vs. Bırakın bu işleri, devlet su işleri! Unutun gitsin. Bunlar sizde çeşitli tahribatlara yol açar, sizin hayata dört elle sarılmanızı engeller, çalışırken performansınızı düşürür, beyninizi bir virüs gibi işgal eder. En iyisi, hayatınızı mahvetmeyin birisi uğruna. Acımasız olun; hataları affedebilirsiniz, ama yanlışları affetmeyin. Rahat olun, siz kimsenin köpeği değilsiniz. Mesela İbn-i Sina, tıpta mütehassıs bir ilim adamı. İbn-i Sina alanına tutkuyla sarıldı. Dev eserler verdi. Bitkileri inceledi. Öyle bir bilgiye sahip oldu ki insanın nabzına bakarak 300 hastalığı teşhis edebiliyordu. Âşkla çalıştı, çalışması tutkuya dönüştü. Sevgiliye olan âşkla değil, ilme olan âşkla ilgilendi ve tüm dünyanın yararlanabileceği eserler bıraktı geriye. Ferhat dağları deldi de kimin işine yaradı? İbni-i Sina ise, herkesin işine yaradı.

İçinizdeki cevheri bulmaya çalışın, safsatalarla uğraşmayın. Canınızı devamlı sıkan insanlardan uzak durmayı deneyin. Sevgilinizin eksiklerini, artılarını gözden geçirin. Tükürüğünüzü yalayacak kararlar almayın. Pişmanlık duymayacağınız kararlar verin. Ayrıldıktan sonra arkanıza bakmayacağınızı garanti edin. Hayatınızı kimsenin zehir etmesine müsaade etmeyin. Kendinize olan âşkınızı fark edin. Fani bir dünyada yaşıyoruz. Bu fani dünyada mutluluğunuzu örseleyecek davranışlardan kaçının. Adımlarınızı dikkatli atın. Yaş tahtaya basmadan yürümeye çalışın veya yaş tahtaya bastığınızı fark ettiğinizde hiç vakit kaybetmeden ayağınızı geri çekin. Yaptığınız hataları yinelememeye gayret edin. Bile bile yaş tahtaya basarsanız, hapı yutarsınız. Vesselam...

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sizlerle ilgilenmeyenleri, sizi takmayanları, üzenleri hiç düşünmeden unutun. Çünkü insan hayatı gerçekten kısa. Hani şarkıcı diyor ya “Hiç bunları kendine dert etmeğe değer mi?” bende “Hiç peşinden koşmaya değer mi?”diyorum. Bunlarla uğraşmak insanı kahrediyor. Yok, telefonu kapalıymış, yok niye haber vermemiş, yok yemeğe gidecekmiş vs. Bırakın bu işleri, devlet su işleri! Unutun gitsin. Bunlar sizde çeşitli tahribatlara yol açar, sizin hayata dört elle sarılmanızı engeller, çalışırken performansınızı düşürür, beyninizi bir virüs gibi işgal eder. En iyisi, hayatınızı mahvetmeyin birisi uğruna. Acımasız olun; hataları affedebilirsiniz, ama yanlışları affetmeyin. Rahat olun, siz kimsenin köpeği değilsiniz. Mesela İbn-i Sina, tıpta mütehassıs bir ilim adamı. İbn-i Sina alanına tutkuyla sarıldı. Dev eserler verdi. Bitkileri inceledi. Öyle bir bilgiye sahip oldu ki insanın nabzına bakarak 300 hastalığı teşhis edebiliyordu. Âşkla çalıştı, çalışması tutkuya dönüştü. Sevgiliye olan âşkla değil, ilme olan âşkla ilgilendi ve tüm dünyanın yararlanabileceği eserler bıraktı geriye. Ferhat dağları deldi de kimin işine yaradı? İbni-i Sina ise, herkesin işine yaradı.

İçinizdeki cevheri bulmaya çalışın, safsatalarla uğraşmayın. Canınızı devamlı sıkan insanlardan uzak durmayı deneyin. Sevgilinizin eksiklerini, artılarını gözden geçirin. Tükürüğünüzü yalayacak kararlar almayın. Pişmanlık duymayacağınız kararlar verin. Ayrıldıktan sonra arkanıza bakmayacağınızı garanti edin. Hayatınızı kimsenin zehir etmesine müsaade etmeyin. Kendinize olan âşkınızı fark edin. Fani bir dünyada yaşıyoruz. Bu fani dünyada mutluluğunuzu örseleyecek davranışlardan kaçının. Adımlarınızı dikkatli atın. Yaş tahtaya basmadan yürümeye çalışın veya yaş tahtaya bastığınızı fark ettiğinizde hiç vakit kaybetmeden ayağınızı geri çekin. Yaptığınız hataları yinelememeye gayret edin. Bile bile yaş tahtaya basarsanız, hapı yutarsınız. Vesselam...

Eline Sağlık:thumbup1:

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bende özledim valla :( 7 ayı geçti göremedim bi yüzünü :(

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Heves,Hoşlantı,Sevgi ve Aşk.

Sevginin 4 basamağıdır. AŞK'ı yaşamamış olduğun çok belli. Bir bak yapılan şarkılara, uğruna kıyılan canlara, yapılan filmlere edilen yeminlere, dökülen göz yaşlarına ve bana söyle! Sen Aşk'ı yaşadığına emin misin :)

Sen de Jea. Zeka ile AŞk farklı kavramlar. Bir birine karıştırmasan iyi edersin. Sadece sevgi varken neler yaptığını düşünüyorum da gerçek anlamda aşık olsan şimdi aramızda olur muydun acaba? Bir sorar mısın kendine?

Dediğin anlamda aşığım. :)

Sen kendine şunu sor asıl: Hala beraber olsaydınız böylesine deli divane olur muydun O'nun için?

Cevap: Hayır.

:)

Seninki aşk değil, aşk acısı ve takıntı.

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Sunu anlamiyorum. O seni takmiyor diye, sen de onu birakirsa nasil devam edecek? Yani o seni takmiyorsa sen onu biraz tak ki, sonra sen onu taktigin icin o da seni takmaya baslasin. Yanlis mi dusunuyorum?:huh:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Sunu anlamiyorum. O seni takmiyor diye, sen de onu birakirsa nasil devam edecek? Yani o seni takmiyorsa sen onu biraz tak ki, sonra sen onu taktigin icin o da seni takmaya baslasin. Yanlis mi dusunuyorum?:huh:

Şu taka tukaları takatukacıya takatukalatsak mı :)

Arkadaşlar aşktan bahsederken daha anlamlı kelimeler kullanın yahu. böyle tekerleme gibi olmuş:)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Dediğin anlamda aşığım. :)

Sen kendine şunu sor asıl: Hala beraber olsaydınız böylesine deli divane olur muydun O'nun için?

Cevap: Hayır.

:)

Seninki aşk değil, aşk acısı ve takıntı.

Ben hale deli divane iken sen hala ne diyorsun :sleep:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Güncelleme : Ruhum artık özgür :)

asms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
[

Zannetmiyorum... Aşk olgun dönemde yaşanınca biraz farklı oluyor :(
BBir insanın yaşama sebebin olması apayrı bir şey. anlatmakla olmuyor yaşamak gerek...[/QUOTE]

kesınlıkle katılıyorum sana.Bazı zamanlarda o özlem öyle yoğun hıssedılır kı ...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yüreğim ağır yaralı derinden, yanmaz artık istesem de yeniden, çok yaralar sardı kalbim ama bu yara kapanır mı bilemem diyor bir şarkıcı.

Bazı yaralar ağırdır geçmez acısı ama dinebilir :)

Yapacak bir şey yok ki artık , kalbine yemişsen o mermiyi , unutamazsın ki seni öyle yok edeni!

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Unutulanlar,unutanları asla unutmazlar....:(

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Unutulanlar,unutanları asla unutmazlar....:(

Ne kadar hüzünlü de olsa yaşananlar inan bana unutanları unutmamak gibi salaklık yapmamak lazım. olan unutulana oluyor. Sonuçta hayat devam ediyor. Sn burda hala onu düşünürken o keyfine bakıyor.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Ne kadar hüzünlü de olsa yaşananlar inan bana unutanları unutmamak gibi salaklık yapmamak lazım. olan unutulana oluyor. Sonuçta hayat devam ediyor. Sn burda hala onu düşünürken o keyfine bakıyor.

Haklısın bu kadar üstüne düşüp o duyguların içinde boğulmamak lazım..
biz karamsar olmayı seçeriz hep''Karamsar olmak zor değildir.Zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gülümseyebilmektir''

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Her şey ÖSS'yi kazanıp benden çok uzağa düşmesi ile oldu. Yer söylemiyim de neyse. Araya mesafe girince kıskançlık krizleri başladı. özellikle de bende. Onun sınıf arkadaşlarından göz koyanlar vardı ama benim kız çok ama çok iyi niyetli bir kız. Herkese pozitif yaklaşan herkesin iki adet kanadı olduğunu idda ederdi ben de üstlerine çemberi ekler tam melek yapardım. Neyse bu işin şakası.

Kurda kuzuyu emanet edince kendisi de Üniversite ortamının rehavetine kapılınca sözümü dinlememeye, haberim olmadan işler çevirmeye başladı. Hepsi ev arkadaşı olacak o kaşar yüzünden oldu tabi. "Söylemesen de olur" "Hem zaten izin de vermez": Yanış anlaşılmasın öyle bir kötü durum olmadı aldatılmadım da. Fakat benden uzakta elinde kalbim ve hayatım olan bir insanın bu sorumsuzlukları beni mahvetti. Ve ayrıldık...

Aslında çok kaba taslak anlattım bizi bana değil arkadaşlarıma, cevreme sormanızı isterdim o da mümkün değil... Ama polat da bi ara bir söz kullanmıştı, "Ölmek nedir gülüm ben senin için yaşamayı seçtim" ben bu sözün GERÇEĞİNİ yaşadım hayatımda...

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.

Bence senin için hayırlısı olmuş, üniversite ortamı çok farklıdır, a sosyal insan bir anda sosyal olur, sosyal insan bir anda a sosyal olur, etki-tepki psıkolojisi.

Eğerki ortam değiştirdi diyorsan, o ortamın rahatlığına alıştıktan sonra ileride bu rahatlığı başına dert açacaktı bana göre,üzülmeyi bırak yoluna devam et, ben şunu anladım ne kadar iyilik yapsanda, iyimser olsanda, bazı kızlar anlaşılmaz, çözümlenemez, değer ve kıymet bilmez..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Elden gelmiyordu bir şey. Dediğin gibi kardeşim gözden ırak olunca kontrol de mümkün olmadı. Elden kaydı gitti. İyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama hayat herşeye rağmen devam ediyor. İşin kötü trafı okul tatile girdi ve memleketimize döndük şimdi. Onunla karşılaşmamak için çok uğraşıyorum. Karşılaşırsam ne olur? Bilmiyorum :(

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Elden gelmiyordu bir şey. Dediğin gibi kardeşim gözden ırak olunca kontrol de mümkün olmadı. Elden kaydı gitti. İyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama hayat herşeye rağmen devam ediyor. İşin kötü trafı okul tatile girdi ve memleketimize döndük şimdi. Onunla karşılaşmamak için çok uğraşıyorum. Karşılaşırsam ne olur? Bilmiyorum :(

Bende sevgilimden ayrıldım ne beraberlikler ne anılar yaşadık 4 sene boyunca, ama herşey bitti.

Ben kendimi sadece 1 hafta içinde toparladım, çok sevdiğim halde, unutmam gerektiğini biliyordum. Arada vuruyor yokluğu ve özlemi ama farklı işlere koyuluyorum, beynimi başka işlere yöneltiyorum.

Araya bu tarz sorunlar girip, tekrar barışsanız bile yine aynı sorun tekrar etme olasılığı yüzde 90, yine taraflar üzülecek.

Açık konuşuyorum; o kız arkadaşın orada şu an inan başka birisini çoktan bulmuştur, ben üniversite okurken nelerle karşılaştım neler gördüm, benim gördüklerimi sizler görseydiniz, az güler çok ağlardırdınız, o yüzden üzülmene gerek yok, eğerki arkadaşlarının aklı ile hareket eden bir bayansa ömür boyu hata yapar, bu hatalarını ise iş işten geçtikten sonra anlar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Pişmanlığı çok oldu bunu kendi de itiraf etti ama bu sefer ben dönmedim. Çünkü hep biliyor ama kabul etmiyordum şunu. O başka fikirli ben başka fikirli idim. Benim ayaklarım her zaman yere basıyordu ama hep çocuksu davranıyordu. Şimdi o düzeldi ben başkasına bağladım artık kendimi.

Yukarda da iyi tespit yapmışsın. Evet tekrar bir araya gelsek %90 tekrar ayrılırız aynı sorunlardan.

Hani henüz geçmediğin köprüyü yıkmak çok aptalcadır ya o hesap ondaki.

Bu arda bir bilgi de vereyim, o başka kimse ile çıkmadı. Onu tanıyan yanında olan arkadaşlarımdan biliyorum. Onların da dediği ve benim de her zaman dile getirdiğim o söz
"Aşk ona yapılan ihaneti asla affetmez!"

Şimdi, ben değil o düşünsün ötesini...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
POWER, online destek ne sanmış, biliyor musun? :D Konuyu benim için açtın sanmış. :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Alıntı:
POWER´isimli üyeden Alıntı
Sebepsiz bir hüzün içindeyim bu sabah. Uzun zamandan sonra ilk defa güneşi karşılamaya çıktım dışarı bu sabah. Gece boyu döktüğüm göz yaşlarım mı, dalıp giden aklım mı yoksa atmasını beceremeyen kalbim mi buna sebep, bilmiyorum.

Hani olur ya içinizde bir yara vardır. Bazen bir şey gelir de basar ya oraya. Canınız acır hani. İşte ondan.

Ben seni özledim galiba...

Jeaquares isimli üyeden Alıntı

Ben de seni özledim. :blush: :mrgreen:

Salak salak konuşmayı kes! Unut artık be!

----------

Ben yanlış anladım sanırım, ama alttaki yorumları daha okumamıştım okuyunca farkına vardım. :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
:D

Jea için konu açsam başlık dehşet olurdu zaten :D Ama şu da var Jea benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Canım benim :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Pişmanlığı çok oldu bunu kendi de itiraf etti ama bu sefer ben dönmedim. Çünkü hep biliyor ama kabul etmiyordum şunu. O başka fikirli ben başka fikirli idim. Benim ayaklarım her zaman yere basıyordu ama hep çocuksu davranıyordu. Şimdi o düzeldi ben başkasına bağladım artık kendimi.

Yukarda da iyi tespit yapmışsın. Evet tekrar bir araya gelsek %90 tekrar ayrılırız aynı sorunlardan.

Hani henüz geçmediğin köprüyü yıkmak çok aptalcadır ya o hesap ondaki.

Bu arda bir bilgi de vereyim, o başka kimse ile çıkmadı. Onu tanıyan yanında olan arkadaşlarımdan biliyorum. Onların da dediği ve benim de her zaman dile getirdiğim o söz
"Aşk ona yapılan ihaneti asla affetmez!"

Şimdi, ben değil o düşünsün ötesini...

Hatalarını anlıyorlar hemen, ama dediğin gibi iş işten çoktan geçmiş oluyor, köprünün altından başka sular akıyordur artık, üzücü yan, her iki tarafta da acı bırakması, zamanla bu acı da geçiyor, emin ol.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sen beni üzdün. :(

aaa Naptım ama ben :(

Hatalarını anlıyorlar hemen, ama dediğin gibi iş işten çoktan geçmiş oluyor, köprünün altından başka sular akıyordur artık, üzücü yan, her iki tarafta da acı bırakması, zamanla bu acı da geçiyor, emin ol.

Kesinlikle. Zamanla geçmedi ama baya azaldı. Daha önce yüzümde eskisi gibi bir gülümseme dahi olmazken şimdi gülümseyebiliyorum en azından :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
aaa Naptım ama ben :(

Kesinlikle. Zamanla geçmedi ama baya azaldı. Daha önce yüzümde eskisi gibi bir gülümseme dahi olmazken şimdi gülümseyebiliyorum en azından :)

Ne mutlu sana :)

İnanın bu dertler hayatta en son düşünülmesi gereken dertler, güzel işin varsa, evin varsa, araban varsa, istemediğin kadar bayan dizilir karşına.. (tecrübe)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Ne mutlu sana :)

İnanın bu dertler hayatta en son düşünülmesi gereken dertler, güzel işin varsa, evin varsa, araban varsa, istemediğin kadar bayan dizilir karşına.. (tecrübe)
Ama kalpsiz paran için sana kene gibi yapışan bayanlar çıkar karşına :)

Power bence biri için göz yaşı döküyorsan sebeplerini aramalı geçerli bir sebebin muhakkak olmalı ancak karşı tarafından bir sebebi olmalı tabi işin içinde bir ihanet varsa döktüğün göz yaşı ondan daha değerlidir eğer ihanet yoksa fikir uyuşmazlığından ayrıldıysanız ve karşı taraf başka biriyle halen çıkmıyorsa bu nedeni sorgulaman gerekir.
şüphesiz ki her ilişkide fikir ayrılıkları olur ancak ortak bir fikirde buluşmayacağınız anlamına gelmez aşk fedakarlık gerektirir eğer aşksa... mantık ise genelde belli tabulardan beslendiği için bazen bize yanlış yol gösterebilir..:unsure:.

Tabi yinede senin kadar ilişkinin vahametini bilemem sonuçta senin ilişkin ve yaşamışlığın :clover: