En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

emrebebek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle debian XP üzerinde virtual Box ile kullanıyorum aylardır sorunsuz.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
rambo birincisi en saglam derken neyi kast ettin,eger stabilite diyorsan illaki debian olacaktir ,ama en güncel diyorsan oda ubuntu/suse/mandriva olacaktir en hizli diyorsan oda arch olacaktir ,en karizmazik ise gentoo olabilir ,en kolay ise pardus olacaktir ,ama suda var neden böyle islere girersin hala anlamyiorum ,yani sen olmasan forumda linux bölümü bitkisel hayata girecek aslinda sen linux bölümünü gereksiz sekilde ayakta tuttugun icin bir anlamda tesekür etmek gerekiyor.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yorumlarınız için teşekkürler

alakalı alakasız yorumlar olsada yinede karar vermemde faydası olacak

kendim arch seçmiştim doğru

ama kendi seçtiğimden ziyade forumdaki arkadaşlarında fikirlerini almak istemiştim

rahatsız ettiğim için özür dilerim

forumunuz bitkisel hayatına dönebilir

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence faydalı bir konu çoğu insan hangi linux u kurmakta kararsız kalabiliyor özellikle hiç linux kullanmayanlar. Ben bu yüzden ramboberk'e teşekkür ediyorum benim tercihim:

1-mint
2-debian
3-ubuntu

stabilite,güncellik ve performansın her üçünü birden dikkate aldığımda benim sıralamam bu

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar kararımı arch yönünde verdim

ilginiz ve alaknız için teşekkürler

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet bu ikisi önemli ama güncellikde önemli benim için :)

aslında haklısın güncellik elbetteki önemli ama bir dağıtımın performansı iyi ise güncellemek çokta gerekli sayılmaz nede olsa linux kullanıcısısın virüsün girme ihtimali %0.1 , windows olsa tamamen güncellemek şart derdim ancak kesinlikle güvenli bir sistem bu tartışılmaz, ben hala ubuntu 8.04 kullanıyorum sistemimde yüklü sadece kernel güncellemesi beni götürüyor geri kalan güncelleştirmelerin çokta lazım olduğunu düşünmüyorum yani bide işin bu boyutu var :wink:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
kerneli kendinmi derliyorsun yoksa otomatikmi yapıyorsun

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
aslında haklısın güncellik elbetteki önemli ama bir dağıtımın performansı iyi ise güncellemek çokta gerekli sayılmaz nede olsa linux kullanıcısısın virüsün girme ihtimali %0.1 , windows olsa tamamen güncellemek şart derdim ancak kesinlikle güvenli bir sistem bu tartışılmaz, ben hala ubuntu 8.04 kullanıyorum sistemimde yüklü sadece kernel güncellemesi beni götürüyor geri kalan güncelleştirmelerin çokta lazım olduğunu düşünmüyorum yani bide işin bu boyutu var :wink:
Evetde insan yeni özellikler istiyor :)
Yoksa debian 1.1 ile kalmayada razıyım :)

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
debian birazda manuel bir işletim sistemi kendin bişeyler yapmassan onun kendine hiç bir şey yapacağı yok gibi :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

İyi de 8.04 zaten LTS sürümü ve 3 yıl desteği var. :) Yani hala kullanıyor olabilmen çok normal. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tabiki windows 7:D:D
Sonrada freeBSD olur...

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En sağlam Linux, Linux Mint bence.
Ubuntu nun hatalarını gidererek çıkarıyorlar. İlginç bir şekilde Ubuntudan biraz daha hızlı ve kararlı olduğunu görüyorum. Kendilerine has paketleri de var.
Opensuse ve Fedora da hız ve kararlılık var. Fakat opensuse Suse nin, Fedora Radhat ın deneme sürümleri. Her ikisinde kodek ve bazı eksik paketleri var. Ücretli sürümleri ile aynı durumda değiller tabi. autoten ve easy life isimli ekstra paketler kodek ve diğer problemleri çözelibiliyordu. Fakat sık sık paket depo güncellemede problem oldu.
Suse enterprise 11 i bir ara 2 aylık deneme olarak kullandım. Çalışmasına hayran kaldım. Hiç bir linux ta çalışmayan silverligt <moon light) bunda çalışıyordu.

Mandriva nın en iyi sürümü yanılmıyorsam tüm masaüstlerinin seçilebildiği 2008-9 dvd siydi. Fakat güncellemeler çok sık ve çok uzun sürmesinden gına geldi. Güncellemeden sonra masaüstü yüklemede problem yaşadım. Sık sık ta fluendo nun ücretli yazılımlarını sık sık teklif etmesi canımı sıktı.

Sabayon linux çok sevimli geldi. Paket sistemi bana çok karışık bir de gparted programını nedense bir türlü çalıştıramadım.

Debian ın kurarken benim kablosuz klavye ve faremi tanımaması kendinden uzaklaştırdı. Kablolu takarak yükledim. Masaüstü efektlerini çalıştıramam ayrı bir garip oldu.

Çok istediğim slack ware ve arch linuxun çok zor kurulmasını bir türlü aşamadım. Sitelerdeki tarifler hepsi eksik. Hiç kimse tamamen bilmeyenlere göre anlatmıyor. İlla ki bazı safhaları atlıyorlar.

Hasılı en sevimli bana Mint geldi. Ubuntunun hiç bir sürümü kodekleri hazır yüklü değil. Acaba lisans problemlerinden dolayı mı diye aklıma geliyor.

Pardus yeni paketleme sistemi ve bazı kısımları sıfırdan geliştirmelerinden dolayı yeni sürüm çıkarmaları uzun sürüyor. Kullanıcı az olması ve geri bildirim azlığı pardusun problemi. İlginç bir şekilde Pardus kullanan yabancı tutkunlara şahit olmak mümkün artık.
Truva linux, magma linux veya benzeri Türkiye den çıkan farklı sürümleri çıkaranlar aslında Pardus a destek verseler yeni bir şey çıkarma peşinde olmasalar diye düşünüyorum.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Fedora nerde ?

Daha yeni gördüm anketi...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Sağlam dağıtım yoktur. Sağlam çekirdek vardır diyorum :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
FreeBSD bir Linux dağıtımı değildir, BSD'dir.
FreeBSD yerine Fedora olsa daha iyi olurmuş.
:)

Reaksiyon puanı
2,148
[video=youtube;M0j5iMWJUgA]http://www.youtube.com/watch?v=M0j5iMWJUgA[/video]