Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bu konu Windows ile alakalı değildi Windows'ta girdi işin içine. Şimdide kişisel atışmalar başladı. Bence yapmayın.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ffgul, sözlerimi üstünüze alınmamanız gerekiyordu ama alınmışsınız. :) Tam da beklediğim gibi.

Üniversite öğrencisi değil, lise son sınıf öğrencisiyim. Sıktığım konuların aksini kanıtlarsanız burada herkesin önünde sizden özür dileyeceğim. Ve zaten öğretmenlik değil, mühendislik yapacağım. Aksini kanıtlayabildiğinizde özel mesaj atarsınız, buradan özür dilerim. :)

İyi geceler. (Yatmadan önce su içmeyi unutmayın. Soda varsa, soda daha iyi.)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@Jeaquares bu kadar sert tepkiler vermen ne kadar doğru bilmiyorum. @Cloakengaged'e söylediğin sözler cidden kavga çıkarabilecek düzeyde, fakat bir konuda haklısın insanların bilmeden yorum yapması benim de hoşuma gitmiyor. Bir gün kullandım deyip ardından da bir işe yaramaz demek en hafif tabirle ukalalık. Burda 4-5 senedir kullanan insanlar var.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@ffgul, sözlerimi üstünüze alınmamanız gerekiyordu ama alınmışsınız. :) Tam da beklediğim gibi.

Üniversite öğrencisi değil, lise son sınıf öğrencisiyim. Sıktığım konuların aksini kanıtlarsanız burada herkesin önünde sizden özür dileyeceğim. Ve zaten öğretmenlik değil, mühendislik yapacağım. Aksini kanıtlayabildiğinizde özel mesaj atarsınız, buradan özür dilerim. :)

İyi geceler. (Yatmadan önce su içmeyi unutmayın. Soda varsa, soda daha iyi.)

>>Sodayı ben sana ikram edeyim ÇAYLAK...Aferim sana desene boş gezen mühenislere yeni birisi daha eklenecek...
>>Yazık üzüldüm bak şimdi..Eziklik bundan demekki...
>>Senin gibileri bakanlık işe almaz zaten..Ancak kantinde su yada soda satarsın bol bol tek anladığın bu çünkü...

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Konuyu dağıtmadan, kişiselleştirmeden ve birbirimize saygı göstererek götürelim arkdaşlar. ramboberk defalarca vurguladı, bu windows linux karşılaştırması değil. Windows kullanan arkadaşlar neden linuxa geçmek istemediklerini yazmışlar. Sinirlenip kişiselleştirmek yerine buna karşı çözüm sunabilir veya susma hakkınızı kullanabilisiniz.
Teşekkürler.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Konuyu dağıtmadan, kişiselleştirmeden ve birbirimize saygı göstererek götürelim arkdaşlar. ramboberk defalarca vurguladı, bu windows linux karşılaştırması değil. Windows kullanan arkadaşlar neden linuxa geçmek istemediklerini yazmışlar. Sinirlenip kişiselleştirmek yerine buna karşı çözüm sunabilir veya susma hakkınızı kullanabilisiniz.
Teşekkürler.

İlk defa bir yönetici bir konuya (moderatör gibi) yorum yazdı.

İLGİNÇ

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
e.rsin'in avatarında ki adamın bıyığını kes, takma burunu çıkar, şapkayı da at, ortaya penguen çıkacak. :D
bir gariplik yok e.rsin bey zaten linux fanı diye biliyorum..

edit : neyse konumuz bu değil kişiselleştirmeyin dedi hala kişiselleştiriyoruz :d

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Olay ne ben size söyleyim :D

windowsla karşılaştırmayın deniyor , ama Linux neden tanınmıyor diye başlık açılıyor

WINDOWS gibi bir devi görmezden gelip daha dünkü çocuk linuxu konusmak istiyosanız farklı başlıklar seçmelisiniz.

Neden mi tanınmıyor

Çünkü WİNDOWS LİNUXTAN DAHA İYİ

açıklayıcı oldumu

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Linux'un iyi bir reklama ihtiyacı var. Birkaç kişiye bugün linux'u sordum ve 1 kişi bile bilmiyor.
Hepsine tek tek anlattım.Pardus, Ubuntu gibi işletim sistemlerinin tanıtılması gerek diye düşünüyorum.
Birde yorumlarda sanki Devlet okullara bilgisayarları Pardus kurulu bir şekilde gönderiliyor denilmiş.Eğer öyle olsaydı bence kullanıyor olurduk.En azından bir okulda kullanan çıkardı.

Sınıfımdaki herkese bir dağıtımı kurdum. Birileri yaymazsa hiç yayılmaz.
Eğer tekrar Pc'leri temizlersek 2. işletim sistemi olarak Ubuntu falan kurmayı düşünüyorum :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
WINDOWS gibi bir devi görmezden gelip daha dünkü çocuk linuxu konusmak istiyosanız farklı başlıklar seçmelisiniz.
Çok talihsiz bir açıklama olmuş. Linux'un türevi olduğu Unix sistem mimarisi 70'li yıllarda ortaya çıktı. O tarihlerde microsoft bile kurulmamıştı.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Olay ne ben size söyleyim :D

windowsla karşılaştırmayın deniyor , ama Linux neden tanınmıyor diye başlık açılıyor

Neden mi tanınmıyor

Çünkü WİNDOWS LİNUXTAN DAHA İYİ

açıklayıcı oldumu

Hangi dağıtımı ne kadar zaman kullandın merak ettim ??
Konu bu olmamasına rağmen merak ettim...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ben kullandığından bile şüpheliyim :D

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Çok talihsiz bir açıklama olmuş. Linux (ve türevi olduğu Unix) 70'li yıllarda ortaya çıktı. O tarihlerde microsoft bile kurulmamıştı.

isterse M.Ö kurulsun .

Biz bilgisayarı ne ile tanıdık ?

Windowsla

Aradan seneler geçti , Bugün Linux hala geniş kesimler tarafından tanınmıyor bile (bedava CD çabasına rağmen)

O zaman Linux daha dünkü çocuktur benim gözümde

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
linux ta lünux cuların değil windows da windows cuların değil
neden bukadar savunma anlamıyorum ama lünuxcular biraz daha agrasif bunun nedenini merak ediyorum neden acaba
siz burda yukusuz kalıp yazarken onlar yataklarında gayet güzel yatıyolar
hepsinin bi amacı bi sistemi var ne sizindemenizle değişir nede bişy olur
evet linux zor windows kolay merakl ıolan hepsini dener vakti olan da tabi
ben windows u seviyorum linux a ise bi ara ilgi duymuştum ama istediklerimi gercekleştiremeyince kaldırdım döndüm windows uma gayette mmutluyuz aramızda seviyeli bi ilişki var çokda içli dışlı olmuyoruz :D
fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş linuxun içidışı ortada olduğu için çabuk ayrıldık :D
boşuna birbirinizi kırmayın ayıptır yazıktır zamanınıza şuanda bu tartışmayı ne inux nede windows takmıyor :D:D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Window$ window$cuların değil ama Linux baştan aşağıya Linux'cularındır.
Linük$ linük$cülerin tamam
windows bizim değil
aralarında ki fark ney? bizim olup veya olmamasının
ikisini de bizim gibi kullanıyoruz.. aynı şey..

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş linuxun içidışı ortada olduğu için çabuk ayrıldık :D

He He He Orjinal bir espiri

Zaten dünya da bir senin etrafında dönüyordu.

Yalan mı , Bugün Linux bu kadar tartışılıyor ve gelişiyorsa Windows sayesindedir.

Windows 95 in mavi hatalarına sayıp sayıştıranlar nedense Linuxun onlarca yetersizliğine sempatiyle ve görmezden gelerek bakıyor

işte bu haksız yaklaşım adamı çileden çıkartıyor

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ortalık gene ,
-IM hesabı açarken CıLGıN_HaCKeR_HaSSoOO diye nick alan,
-muhtemelen ölümüne savunduğu sistemini çalıntı kullanan...
-konuyla ilgili bi kaç kitap okumadan fikir sahibi olmuş...
-herşeyi bilirim "kudretimin-bilgimin sınırı yoook" diye atıp tutan,
-heyecan olsun diye linux bölümüne girip aradan birşey farklı birşey öğrenmek yerine laf atayım egom tatmin olsun modunda ki...
-laftan anlamayan arkadaşların yorumlarıyla dolmuş....
bence bi kilit yakışır....
saygılar...

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben benim olana sahip çıkıyorum, sen ise abd malına yaltakçılık yapıyorsun.

sigara içerken Malb...dan vazgeçmezler,,,, Hasta olduklarında ABD de geliştirilen ilacı kullanırlar

iş windowsa gelince yan çizerler

Daha iyisini başkası yaptıda biz mi kullanmadık

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Windows 95 in mavi hatalarına sayıp sayıştıranlar nedense Linuxun onlarca yetersizliğine sempatiyle ve görmezden gelerek bakıyor
Benim bakış açıma göre de, o yetersizlik Linux'un değil, senin kendi yetersizliğin.

---------- saat 01:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:36 eklenmişti ----------

sigara içerken Malb...dan vazgeçmezler,,,, Hasta olduklarında ABD de geliştirilen ilacı kullanırlar

iş windowsa gelince yan çizerler

Daha iyisini başkası yaptıda biz mi kullanmadık
Tam kişisine söyledin :D
Sigara içmem. Hayatımda bir aspirin bile kullanmışlığım yoktur. :D

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
penguin Benim bakış açıma göre de, o yetersizlik Linux'un değil, senin kendi yetersizliğin.

Doğru

ekran kartımı tanımaz

web camimi tanımaz

yazıcımı tanımaz

Allahtan anakartı tanıdı :D

Bunların ismi yetersizlik değil tabi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...