Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Söylemeden edemeceğim bir şey de var, neymiş efendim Windows insanlara zorla IE kullandırıyormuş. Artık kullancıya soracakmış hangi tarayıcı olsun diye. Hay aklınıza tüküreyim. İşletim sitemi Windows, adam kendi malına kendi programını koyar. Neden burda Windows yazıyor haksız rakabet neden Linux yazmıyor gibi bir şey bu, neden Paint var istemiyorum Photoshop CS5 olsun! Bu haksız rakabettir !!! denirse yakında hiç şaşmam. Microsoft'un başında olsam bu mevzuyu çıkaranlara bi hareket çekerdim de neyse.

msjını baştan sona okudum ve linux ile ilgili bir hakaret kullanıyorsan bu benim gibi linux kullanıcılarına bir hakarettir. En azından bu benim fikrim!!!

eğer bu tür kelime kullanımlarını hoş görüyorsanız diyecek bir şeyim yok.

burada yazdığım msjlar ile bir itibar kazanmaya, dikkati üzerime çekmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorsanız, buna da ihtiyacım yok!

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yaşça benden büyüksün kırıcı olmak isteimiyorum fakat bu zihniyetin devam ettiği sürece ve terbiyesiz gibi hakaretler ettiğin sürece kimseden özellikle de benden saygı bekleme. Herkes, hak ettiği ölçüde saygı görür.
Ayrıca Pardus işletim sistemi değildir, ama neyse önceki iletimde de belirtmiştim bilmediğin konularda yorum yapma sonra komik duruma düşüyorsun.

>>kimin komik duruma düştüğü belli..Sana şimdi iç hizmet yönetmeliği nedir desem aval aval bakarsın...
>>İnsanlara bu ülkede hangi eğitim veriliyor ondanda bi haber olduğun kesin...
>>Yaşca küçük olmana veriyorum..Eğitimin e sinden anlamayanlar burda hariçten gazel atıyor...
>>Konuyu açan arkadaşın fanatik bir linuxcu olduğu görülüyor...
>>Müfretadları ve hatta üniversitelerimizde ne okutuldunu araştıran gerçekleri görür...
>>Yine söylüyorum bu ülkenin pardusa ihtiyacı YOK...
>>Bütün gelişmiş ülkeler donanım üzerine çalışıyor....
>>Bunu göremeyenler burda boş boş konuşup yazıyor...

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Linux'a ya da Linux kullananlara da değil o cümle.

Neyse hiçbirinin önemi yok. Bu gecelik bu kadar.

Konuşmaya katılan arkadaşlara ve anlayışından dolayı özellikle Cloakengaged'a teşekkürler.

İyi geceler.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
msjını baştan sona okudum ve linux ile ilgili bir hakaret kullanıyorsan bu benim gibi linux kullanıcılarına bir hakarettir.

hem okudum diyorsun hemde linux ile ilgili bir hakaret "kullanıyorsan" diyorsun...
harika devam böyle :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
kardeşim zeytin dalı verdik genede anlamadınız

konu linux windows çekişmesi değil

tekrar yazıyorum

konu:Linux neden hala bilinmiyor

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
>>kimin komik duruma düştüğü belli..Sana şimdi iç hizmet yönetmeliği nedir desem aval aval bakarsın...
>>İnsanlara bu ülkede hangi eğitim veriliyor ondanda bi haber olduğun kesin...
>>Yaşca küçük olmana veriyorum..Eğitimin e sinden anlamayanlar burda hariçten gazel atıyor...
>>Konuyu açan arkadaşın fanatik bir linuxcu olduğu görülüyor...
>>Müfretadları ve hatta üniversitelerimizde ne okutuldunu araştıran gerçekleri görür...
>>Yine söylüyorum bu ülkenin pardusa ihtiyacı YOK...
>>Bütün gelişmiş ülkeler donanım üzerine çalışıyor....
>>Bunu göremeyenler burda boş boş konuşup yazıyor...
Kamu kurumlarında çalışmadığım ve şu an öğrenci olduğum için iç hizmet yönetmeliğini bilmiyorum ilgilenmiyorum da, bana ne sonuçta. Ayrıca konuyla ne ilgisi var onu da anlayamadım burda kim ne biliyor tartışması mı yapıyoruz.
Üniversitelerde ve müfredatlarda okutulanlar doğru olsaydı okullarımız bu halde olmazdı, evet gerçekleri görüyorum.
Ben şimdi burda donanım üzerine çalışmayalım mı dedim, senin ciddi algı sorunların var. Bu ülkenin pardusa ihtiyacı olup olmadığı senin takdirinde değil, dışarıya giden lisans paralarını sen ödemiyorsun.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ffgul, yazdıklarınızın bir kısmını okudum. Önerileriniz(donanım) konusunda haklısınız. Bazı eleştirileriniz saldırganca, Buna hiç gerek yok.

Sizin bunu okulda kullanmanız ve öğretmeniz güç olabilir. Fakat emin olun kişisel pcinizde kullanmaya ve öğrenmeye çalışırsanız ve en azından azda olsa öğrencilerinize anlatırsanız topluma büyük yararı olur. Belki günümüz şartları sizin Linux'u heryerde rahat ve sorunsuz kullanmanıza müsait olmayabilir.

Fakat bilmenizi isterim ki, Gelecek Linux'da.
>>Güzel kardeşim sana şöyle cevap vereyim;Bir öğretmen kafasına göre ders anlatamaz.
>>Bir kez daha söylüyorum bakanlığımız 6 ay önce avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde kitapları değiştirdi ve MODÜLER SİSTEME geçti.
>>Burda atıp sıkanların dünyadan bi haber olduklarını görebiliyorum..
>>Modüler sistemde ne gösterileceği belli dışına çıkmak gibi durum yok..
çünkü bakanlığın avrupayla uyum sözleşmeleri var yani imzalanan belgeler var..
>>Kitabın içeriği WİNDOWS tur.Bunun dışına çıkılamaz..Ayrıca linux u kur filan demişsin zaten daha önce kullandığım bir sistem...
>>Yine söylüyelim WİNDOWS bir adım önde nedenide win-7 5000 mühendisle geliştirildi.
>>Açık kaynakla yazılmış bir sürü linux var hepsini toplasan bi windows etmez...Avrupa birliğide zaten bunu gördüğü için eğitim sistemimizi bu yönte yaptırıyor...
>>Burda ki linux fanatiklerinin duygusal davrandıklarını görebiliyorum.Ama bu boş bi çaba çünkü bunlar devlet politikası.
>>Dönelim gerçeklere türkiye en kral işletim sistemini ki pardus diyorsunuz yapsa bile dünyaya pazarlayamaz.
>>o nedenle DONANIM sektörünü türkiyeye korenin yaptığı gibi çekmesi lazım.(2 yıl önce cebitte bu çaba gösterildi ama yarım kaldı...)
>>Ülkenin işletim sistemine değil üreten fabrikalara ihtiyacı burda yazanların karnı tok olabilir.ama yarınlar için bu şart...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
WINDOWS yazacağına WİNDOWS yazan bir bilgisayar öğretmeniyle tartışmak isteyen?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kamu kurumlarında çalışmadığım ve şu an öğrenci olduğum için iç hizmet yönetmeliğini bilmiyorum ilgilenmiyorum da, bana ne sonuçta. Ayrıca konuyla ne ilgisi var onu da anlayamadım burda kim ne biliyor tartışması mı yapıyoruz.
Üniversitelerde ve müfredatlarda okutulanlar doğru olsaydı okullarımız bu halde olmazdı, evet gerçekleri görüyorum.
Ben şimdi burda donanım üzerine çalışmayalım mı dedim, senin ciddi algı sorunların var. Bu ülkenin pardusa ihtiyacı olup olmadığı senin takdirinde değil, dışarıya giden lisans paralarını sen ödemiyorsun.

>>sendede kesin bilgi algılama anlayamama problemi var...
>>Sana tavsiyem bu konuyu açan ne sormuş dön bi bak...
>>Dönüp bakımıyorsan ben sana söylüyeyim neden insanların linuxu tanımadığı sorulmuş...
>>Buda eğitimle ilgili sayın algılaması zayıf öğrenci...
>>senin müfretedla ilgilenip ilgilenmemen önemli değil ülkenin bir çoğu okuyor okuduğunuz öğrendiğiniz herşey MÜFREDATLA OLUYOR...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8

>> Bu arkadaşı alkışlayalım....:clap:
>>Ko..... ba....k...gı...
>>Biz bu soruları çok sorarız zeki çocuk sen dolduruver boşlukları....:thumbup1:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
>>sendede kesin bilgi algılama anlayamama problemi var...
>>Sana tavsiyem bu konuyu açan ne sormuş dön bi bak...
>>Dönüp bakımıyorsan ben sana söylüyeyim neden insanların linuxu tanımadığı sorulmuş...
>>Buda eğitimle ilgili sayın algılaması zayıf öğrenci...
>>senin müfretedla ilgilenip ilgilenmemen önemli değil ülkenin bir çoğu okuyor okuduğunuz öğrendiğiniz herşey MÜFREDATLA OLUYOR...
Artık tartışmayacağım, istediğini yazabilirsin bundan sonra. Sen öğretmensen, ben de Einstein'ım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
O öğretmen değil ki? Öğretmen dediğin, branşını bilir. Milletine sövmez, kendini küçük düşürmez. Yabancı şirketlerin yalakası olmaz, vs.

Ayrıca ffgul, İngilizce'de büyük "i" olmadığı için "WİNDOWS" yazamazsınız. Madem Windows öğretmeye meraklısınız, önce adını doğru öğretmekten başlayın. Ayrıca Office uygulamalarını bilmekle bilgisayar öğretmeni olunmuyor. Bilgisayar konusunda sizden daha çok bilgim olduğundan emin gibiyim şu an.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Artık tartışmayacağım, istediğini yazabilirsin bundan sonra. Sen öğretmensen, ben de Einstein'ım.

>>Aferim einstein okullara soktunuz pardusu bugün ki yazılarınız..
>>Müsteşara söyledik linuxcuların karnı ağrımış değiştirelim insanlarımız kıvranıyor linux öğretin bize diye...herşey halloldu..EİNSTEİN...:clap:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ayrıca ffgul, İngilizce'de büyük "i" olmadığı için "WİNDOWS" yazamazsınız. Madem Windows öğretmeye meraklısınız, önce adını doğru öğretmekten başlayın.

hahah :D
demin şöyle diyordu :

şimdi :

İngilizce'de büyük "i" olmadığı için "WİNDOWS" yazamazsınız.

ne desem bilmiyorum ki :D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Valla bende çelişki göremedim orada :).5 dk'dır bakıyorum ne çelişki var diye ya yorgunluktan anlamadım yada gerçekten çelişki yok :)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
O öğretmen değil ki? Öğretmen dediğin, branşını bilir. Milletine sövmez, kendini küçük düşürmez. Yabancı şirketlerin yalakası olmaz, vs.

Ayrıca ffgul, İngilizce'de büyük "i" olmadığı için "WİNDOWS" yazamazsınız. Madem Windows öğretmeye meraklısınız, önce adını doğru öğretmekten başlayın. Ayrıca Office uygulamalarını bilmekle bilgisayar öğretmeni olunmuyor. Bilgisayar konusunda sizden daha çok bilgim olduğundan emin gibiyim şu an.

>>Aferim sanaaaaa:clap:ingilizcende varmış iyi biliyormuşsun..Ama bilmediğin şey türkçede vurgulunacak yerler büyük yazılır...Çoookk yazıııkkk.."Ayrıca yazılarımıda dikkatli okumadığınız belli buda türkçenizin zayıf olduğunu yada fanatik gözle baktığınızı gösteriyor..Çünkü hiç bir kelimemde küfür yada hakaret yoktu...Aziz nesine katılmak hakaret anlamına gelmediği gibi"
>>Seni bırak kpss ve atama sınavlarına bakanlığın kapısının önünden bile geçirmezler..
>>Eğitimin E sini ver desen dizleriniz birbirine çarpar...:thumbup:
>>Sizin gibi linuxcular ancak burda yazı yazabilirsiniz zaten...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Türkçe'de vurgulanacak yerler büyük yazılırda "Windows" Türkçe değildir :) İlla WINDOWS yazılmalı İ olmaz :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
ilkden :

WINDOWS yazılmaz WİNDOWS yazılır hesabı yapıp daha adını bilmiyorsunuz hesabı yapıyor.
sonra adam WİNDOWS yazmış sen i'yi I görmüşsün hesabı yaptığımızda
WİNDOWS değil WINDOWS yazılır diyor :P
bana çelişki var gibi geldi burda yoksa saygı duyarım

yani
WINDOWS>WİNDOWS
WİNDOWS>WINDOWS

yer değiştiriyor sürekli :D
anlamayan varmı

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Hocam ilk mesajında WINDOWS yazması gerekirken WİNDOWS yazan diyor yani yine WINDOWS yazması gerektiğini söylüyor.Valla anlamadım ben :P.Jeaq bütün mesajlarında WINDOWS yazması gerektiğini söylemiş görünüyor yani yanlışlık yok gibi ... Yada yanlış mı okuyorum ben ya yatacam birazdan zaten :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@Cloakengaged:

"WINDOWS yazacağına WİNDOWS yazan" kısmını şöyle algılamışsın sen: "Doğrusu WİNDOWS ama sen WINDOWS yazmışsın."

Tebrikler valla. Anlama yeteneğine hayran kaldım. (ifadelerimize dikkat edelim) taklidi yapıyor olmalısın. Türkçe anlamayan heriflere Linux anlatmaya kalkmışız, affola.

@ffgul, senden daha iyi bir öğretmenim. Neden mi?

1) Öğretmen lisesinde okuduğum için 4 yıldır yoğun bir şekilde eğitim dersleri aldım. (Aynı dersler aynı isimle üniversitelerde veriliyor.) Geçen yıl staj yaptım.

2) Branş olarak bakarsak, şu an Türkiye'de eğitim alan bir bilgisayar öğretmeninden daha kapsamlı bir şekilde biliyorum bilgisayarı. Çünkü Linux'u biliyorum ve hala da öğreniyorum. Windows'u zaten ezberledik. Windows kullanmadığım halde menülere kadar ezberimde her şey. Bu duruma bir örnek vermek gerekirse ikimizi gösterebilirim.

3) Ben bu millete hakaret etmiyorum. Bu milletten geldiğimin bilincindeyim.

4) Yine aynı şekilde, bu milletin parası yabancı şirketlere veya boşa gitmesin diye Linux'a destek veriyorum.

5) Türkçe'yi düzgün kullanıyorum. İngilizce'yi de.

6) Bir bilgisayar öğretmeninden (senden) daha fazla bilen biri olarak, noktalama işaretlerinden sonra bir karakterlik boşluk bırakılması gerektiğini biliyorum.

7) İngilizce kelimeleri vurgulamaya kalkarsam; önce bir vurgulayacağım kelimeye bakıyorum kelime mi diye, ardından vurgulayışıma bakıyorum doğru mu diye.

8) Ofis programlarını öğrenip (Pardon, ofis dememeliyim çünkü ofis programlarını bilen biri OpenOffice'i de bilmeli. Office demeliyim.), yani (MS) Office programlarını öğrenip bilgisayarı bildiğimi zannetmiyorum; bununla da hava atmıyorum, kendimi rezil etmiyorum.

9) Her şeyden önce insan gibi davranıyorum. Bir öğretmen olarak, cahil de olsam o konuda saygı sınırlarını aşmamaya özen gösteriyorum.

10) (ifadelerimize dikkat edelim)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Gerizekalı taklidi yapıyor olmalısın.

Küfür de etseydin
Bana anlatım bozukluğun var gibi geldi neyse haklısın özür dilerim biraz gerizekalı taklidi yapayım dedim

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
4) Yine aynı şekilde, bu milletin parası yabancı şirketlere veya boşa gitmesin diye Linux'a destek veriyorum.
Linuxa destek vermek ayrı , Linuxla windowsu kıyaslamak (Linuxun pazarlama temsilcisiymiş gibi) farklı şey

Linuxcular windowsu kötülemeyi ve linuxu övmeye devam ettikçe karşılığını bulacaktır.

Zaten Linux hakkaten herşeyiyle kullanıcıya hitap etse , sizin övmenize gerek kalmadan bu insanlar Linux kullanmaya başlayacaklardır.

Önce iğneyi kendinize çuvaldızı windowsçulara batırın

-

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
İngilizce kelimeleri vurgulamaya kalkarsam; önce bir vurgulayacağım kelimeye bakıyorum kelime mi diye, ardından vurgulayışıma bakıyorum doğru mu diye.
J., sen böyle deyince benim de aklıma şu söz geldi.

"Cehalet insanı çirkinleştirir, suskunluğum asaletimdendir. Her söze cevabım var ama bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.".

:)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
J., sen böyle deyince benim de aklıma şu söz geldi.

"Cehalet insanı çirkinleştirir, suskunluğum asaletimdendir. Her söze cevabım var ama bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.".

:)

Çok ama çok sevdiğim bir sözdür. Zaten ondan esinlenerek yazmıştım. :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Linuxcular windowsu kötülemeyi ve linuxu övmeye devam ettikçe karşılığını bulacaktır.

Zaten Linux hakkaten herşeyiyle kullanıcıya hitap etse , sizin övmenize gerek kalmadan bu insanlar Linux kullanmaya başlayacaklardır.

Önce iğneyi kendinize çuvaldızı windowsçulara batırın

yerinde bir yorum..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bu *** diyen sözde üniversite öğrencisi arkadaşa iki çift lafım var...
>>Bu kelimeyi sana terbiyemi bozamadan, aynen iade ediyorum.
>>Senin çaylak birisi ve ezilmiş oldunu anladım şimdi..Aynı zamanda futbol maçlarında hakeme küfredenler kategorisi sana tam uygun."aile terbiyende belli,varoş ağzı..."
>>Hayatın gerçeklerindende kopuk olduğun ortada sayın çaylak...
>>Bence sen sakın öğretmenlik filan yapma iki günde kavulursun bu HAKARET CAMBAZ HAREKETLERİNLE...
>>Bi çok konuyuda sıkmışsın tebrik ederim...(Almanların dediği gibi;ne kadar çok övünürsen o kadar az bildiğin belli olur.)
>>Sen oku belki adam olursun..Ama şu kesin ki senin gibileri bu hayat iki günde yer...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...