• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Linux kurmaya karar verdim!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Jeaquares'in ısrarla övmesi üzerine Linux denen veleti denemeye karar verdim. Deneyimlerimi buradan yazacağım. :D

1. Sun VirtualBox indirildi
  2. System halted :sneaky2:
  3. Ubuntu indirildi
  4. Jeaquares'in rehberliğinde kuruluyor...
  5. Ubuntu kuruldu.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tebrik ediyorum umarım sabırlı bir insansındır ihtiyacın olacak çünkü :D

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Yoo gayet sakin sakin kurdum Ubuntu'yu :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Virtualbox ile kurulan linux öğrenmek için değildir bir anlık hevestir. Gerçek donanımların üzerinde gerçek performans ve esneklik linuxu linux yapar.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Virtualbox ile kurulan linux öğrenmek için değildir bir anlık hevestir. Gerçek donanımların üzerinde gerçek performans ve esneklik linuxu linux yapar.
Zaten kurulumdan önce Jeaquares'e "bir arkadaşa bakıp çıkıcam" dedim :) Sadece denemek amaçlı.

---------- saat 23:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:09 eklenmişti ----------

221 MB lık bir güncelleme yüklüyor. Bende o arada geziyorum :) Macintosh'u andırıyor :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Linux'a adım atan bir nefer daha. Tebrik ederim,tercihin doğru. İnşAllah virtualbox dışında normal kurulum yapman dileğiyle.:thumbup::clap:

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben de merak edenlerdenim.
Ama öğrenilmesi gereken çok şeyi varsa buna ayıracak zamanım yok şimdi.
Şartlar uygun olduğunda bende kurmayı düşünüyorum.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Linux kadar sistemi rahat kullanan sistem yok :)

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Linux deneyimim, pardus ve slax linux dan ibaret.
pardus, türk yapımı oldugu için desteklemek istedim. amma velakin, o sıralar çok gençtim :P ve sabredemedim, oyun oynayamıyordum, xp ye geri döndüm.
geçenlerdede çöken bilgisayarımdan verileri almak için Slax linux kurdum, Çok memnun kaldım.
Adınıda Anlık Linux koydum :D
Linux'a geçmek istiyorum fakat hangisini kurmam gerektiğine karar veremedim..
Denemek için çok vaktim olmuyor. O yüzden yorumlara bakıyorum, birinin beğendiğini biri beğenmiyor :) En sonunda Nisan ayında çıkacak olan UBUNTU'yu beklemeye karar verdim..
'' Beklenen gün gelecekse, Çekilen çile kutsaldır. ''
Nisan ayında görüşmek üzere.. :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43

Öğrenilecek fazla birşey yok aslında. Genel kullanımı zaten kendinde öğrebilirsin(Program kurulumu ve kaldırması , masaüstü ayarları vb...). sıkıntı yaşaya bileceğin en önemli husus. Bir dosya erişim ve değiştirme ilgili olabilir en fazla.

Diğer merak ettiklerini ve sıkıntı yaşadıklarını foruma sorarsan hızlı şekilde cevabını alırsın. Forumdaki arkadaşların yazılarını okudum. Çoğu Linuxu yaygınlaştırmak için çok fedakar.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104

Hayır kesinlikle öğrenilmesi gereken çok şey yok.Örneğin Pardus kurun.Çok rahat bir şekilde kullanacaksınız :). Kodlar falan yok öyle.Pisi deposu mevcut ve burada oyunlar programlar var.İstediğinizi tek bir tıklama ile yüklüyorsunuz.Stabildir.Zorluk yaşayacağınızı sanmam.Tabi Pardus için konuştum ama linux geneli böyledir.Rahat edersiniz.Ubuntu,OpenSuse vb.. Hatta bekleyin Real Manager OpenSuse modifiyesi yapıyor.Onu kurarsınız.:) Linux kullandıktan sonra Windows'un yüzüne bakmazsınız :)

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Ubuntu,Pardus...

Hangisini indirmemi tavsiye edersiniz?

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Ubuntu,Pardus...

Hangisini indirmemi tavsiye edersiniz?

Kendin bilirsin,bana kalsa Pardus :).Ama bu Ubuntu'nun kötü olduğundan değil.Sadece KDE'yi daha rahat kullanmamdan kaynaklanıyor.Aslında en güzeli live cd ile denemen.Önce Ubuntu'ya sonra Pardus'a live cd ile girip hangisini daha rahat kullanabiliyorsan eğer onu kurup kullanmaya devam etmen en doğrusu.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Haklısınız.En iyisi iki işletim sisteminide indirip denemek.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Haklısınız.En iyisi iki işletim sisteminide indirip denemek.

İnanın en güzeli.Şimdi ben Pardus desem Ubuntu nasıldı acaba diye düşüneceksin :)..Ama şöyle birşey söyleyeyim ; Pardus özelleştirme konusunda Ubuntu'yu ezer geçer.:)Tabi sen sadelik istiyorsan o ayrı.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Geçelim de geniş zaman gerek arkadaş. Kurup kurcalayacaksın, detaylarını inceleyeceksin, huyunu suyunu bileceksin peh uzun iş.:)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Geçelim de geniş zaman gerek arkadaş. Kurup kurcalayacaksın, detaylarını inceleyeceksin, huyunu suyunu bileceksin peh uzun iş.:)

Bir yerden başla sen, gersi gelir. Huyunu suyunu öğrenmek çin biraz yazı okumak yeterli. Ama başlarken en dikkat edilmesi gereken komutlarla ilgili yerleri atlayarak geçmektir. Yoksa hemen soğuma gibi bir durum olur. Ama bence ilk önce temel kullanımını öğrenmek hevesinizi artıracaktır. Söz ettiğim şeyler müzik dinlemek,msn, youtube, word,excel gibi genel kullanıcı ihtiyaçlarının kullanımıdır.Hepsi kolay ve ücretsiz.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Yok kararlıyım, işlerim biraz hafiflesin, yakın zamanda bir kere daha Ubuntu kuracağım ve bu defa her şeyini öğreneceğim kısmetse. Teşekkürler destek için.:clover:

coni85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux kullanmaya başlamak isteyenlere ben Linux Mint i tavsiye ediyorum. Yeni kullanıcıların karılaşacakları zorlukları en az seviyeye indiriyor. Mint üzerinde gerekli programların çoğu kurulmuş bir şekilde geliyor. Denemenizi tavsiye ederim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Adım geçmiş, çok teşekkür ederim ama ben kurulumdan sonrasını göremedim maalesef. :) Uyuyakalmışım, kusura bakma OnLT. Bilgisayar başında uyuma gibi bir özelliğim var. :) Gece 2:50'de bir kalktım, önce sessizce küfrettim, ardından bilgisayarı direk kapadım ve 4'te kalkmak üzere tekrar uyudum. :D

MSN'de dediğimi burada da diyeyim. Bence ana sistemine kurup denemelisin, şimdilik keşif için sanal makinede kullanmak iyi ancak bu hep böyle devam edemez. Almak istediğin verimi alamazsın ve soğursun sistemden.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hayır kesinlikle öğrenilmesi gereken çok şey yok.Örneğin Pardus kurun.Çok rahat bir şekilde kullanacaksınız :). Kodlar falan yok öyle.Pisi deposu mevcut ve burada oyunlar programlar var.İstediğinizi tek bir tıklama ile yüklüyorsunuz.Stabildir.Zorluk yaşayacağınızı sanmam.Tabi Pardus için konuştum ama linux geneli böyledir.Rahat edersiniz.Ubuntu,OpenSuse vb.. Hatta bekleyin Real Manager OpenSuse modifiyesi yapıyor.Onu kurarsınız.:) Linux kullandıktan sonra Windows'un yüzüne bakmazsınız :)
Tamam bitsin bir aksilik olmazsa inşaallah kurarım.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Adım geçmiş, çok teşekkür ederim ama ben kurulumdan sonrasını göremedim maalesef. :) Uyuyakalmışım, kusura bakma OnLT. Bilgisayar başında uyuma gibi bir özelliğim var. :) Gece 2:50'de bir kalktım, önce sessizce küfrettim, ardından bilgisayarı direk kapadım ve 4'te kalkmak üzere tekrar uyudum. :D

MSN'de dediğimi burada da diyeyim. Bence ana sistemine kurup denemelisin, şimdilik keşif için sanal makinede kullanmak iyi ancak bu hep böyle devam edemez. Almak istediğin verimi alamazsın ve soğursun sistemden.

Sen yada başkası bana da sanal makinede denemeyi öğretin?

Onlt hayırlı olsun bu arada..

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149

Yok artık! :w00t:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sen yada başkası bana da sanal makinede denemeyi öğretin?

Onlt hayırlı olsun bu arada..

Elbette. Bu konuda bir görüntülü anlatım veya resimli anlatım hazırlasam iyi olacak galiba.

Ama hemen şimdi kurmak istiyorsan MSN üzerinden veya forumun mesajlaşma sistemi ile iletişim kurabiliriz.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Linux Virtual Box'da İsteneni Veremez Bence Başlangıç Önemlidir
Bir Hata Veya Performans Eksikliği Kafanda Hep O İşletim Sistemi için Aynı İzlenimi Bırakacaktır

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Ubuntu'yu(wubi) bi ara bende denemistim. Aslinda guzeldi. Ama widowsta aliskanlik yapan seyleri bulamayinca biraz eksiklik oluyor. Aslinda her seyin de bi muadili var ama... Biraz daha gelistirilse bence Windows'a her konuda fark atar. Aslinda tekrar bilgisayarima kurup kullanmak istiyorum. Hem o zaman bilgisayarda ayni anda 3 isletim sistemi vardi ve sistem kasiliyordu o yuzden de kaldirmistim. Hayirli olsun.

Nasil 2.50 de yatip geri 4'te kalkabiliyorsun. Gerci arada bende oyle yapiyorum ama simdi okuyunca garibime gitti :-)

Elbette. Bu konuda bir görüntülü anlatım veya resimli anlatım hazırlasam iyi olacak galiba.

Ama hemen şimdi kurmak istiyorsan MSN üzerinden veya forumun mesajlaşma sistemi ile iletişim kurabiliriz.

Aslinda hazirlayinca forumda bi baslik altinda paylassan daha faydali olabilir diye dusunuyorum ama sen bilirsin yine de...