Girişte grub hatası

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok ya olmadı farklı kaydetkaydetme iptal çıkıyo neyse kurcalamyım orayı daha fazla :) napalım böyle kullancaz

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
niye maşallah abi ya :) şu windowstaki salt okunur dosya hatasının linux versiyonunu veriyo :)

woltage

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wubiden ubuntu kurdum ama açılışta siyah ekranda sh:grub> diye bişey çıkıyo...ne yapmam gerekiyo ???

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
jea senin tavsiyen olan linux mint 8 helena yı indirmiştim ama kuramadan formatlamak zorunda kaldım pc yi bu yüzden 1.1 gb lık iso gitti şimdi ise internet bağlantısı acayip yavaşladı indirme 30 lara kadar düştü halbuki mint i indirirken 3 saatte indirmiştim şimdi 7 saat diyo anlaşılan ağız tadıyla bi linux kullanamıycam

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
jea senin tavsiyen olan linux mint 8 helena yı indirmiştim ama kuramadan formatlamak zorunda kaldım pc yi bu yüzden 1.1 gb lık iso gitti şimdi ise internet bağlantısı acayip yavaşladı indirme 30 lara kadar düştü halbuki mint i indirirken 3 saatte indirmiştim şimdi 7 saat diyo anlaşılan ağız tadıyla bi linux kullanamıycam

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
sen tümö kalıntıları ortadan kaldırıp tewrtemiz bir dos'a sahip olup windows kurmak istermisin.dos ta hiçbir kalıntı kalmıycak.eğer böyle bişey istiyortsan sana yazılım önereceğim

---------- saat 06:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:10 eklenmişti ----------

bu adresten partitğon star programını indir programla tüm partitionları kaldır ardından da fdisk mbr yap dos tertemiz olur.

http://www.star-tools.com/english/downloads.htm

BSDOS.EXE Program for DOS

entrophyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşllar uzun zaman geçmiş ama sorunu hortlatayim.
İşletim sistemim Win7
Dün bilgisayarıma folder lock diye bir program kurdum. kurmaz olaydım. Kapadım açtım ekran simsiyah fan son devir çalışıyor ve ekranda şöyle bir uyarı vardı.

GNU GRUB version 0,97 (697K lover /1780160k upper memory)

[ Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, Tab lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the posible completions of a device/ filename.]

Tab a basıyorum

grub>

Possible comands are: backround blocklist boot cat chainloader clear cmp color configfile debug displayapm embed **** foreground fstest geometry halt help hide impsprobe initrdinsstall iopbrobe kernel lock makeactive map md5crypt module modulenounsip pager partnew parttrpe password pause read reboot root rootnoverify savedefault setkey setup splasimage terminal testload testvbe unhide uppermem vbeprobe verbose

arkadaşlar üşenmedim hepsini yazdım. Kayıtlı kalacağı için ileride sıkıntı yaşayacak arkadaşlar faydalanır. ubuntu hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Başıma gelincebugün baktım biraz. format atmadan çözmenin bir formülü var mı arkadaşlar. bir kere açabilsem yeter. dosyalarımı aldıktan sonra format atacağım zaten.

Ayrıca şunu da belirteyim güvenli kipte açmıyor. Win 7 cd sini taktım sistemi onarsın diye. cd den boot etmiyor. acil yardım

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Hort :D
Şuanda aynı sorun benim başıma da geldi. Ubuntuyu dün kurdum. Bilgisayarı kapatıp açınca grub gelmiyordu. Dün sadece Ubuntu kullandım zaten. Bugün grub ekranı gelmedğinden f12 boot menü ile Windows Boot Manager e girdim. (Sözde Ubuntu'yu silecektim, D ye kurmuştum fakat D boş gözükünce Ubuntu'ya girip bakayım dedim). Windows 10 normal bir şekilde açıldı. İşim bitip kapatıp açtığımda bu sorunla karşılaştım. F12 boot menüye girmezsem direk buraya atıyor. F12 boot menüden ubuntuya girersem de buraya atıyor.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Ubuntu'yu nasıl silebilirim peki? D'yi biçimlendirsem direkt?

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Bilgisayarınızı Ubuntu canlı DVD/USB ile açın. Masaüstüne geldikten sonra Uçbirim komut satırı penceresini açın. Bilgisayarınızda kurulu Ubuntu'nun sabit disk üzerindeki yerini (bölümünü) tesbit etmek için alttaki komutu verin:

sudo fdisk -l

komutunun çıktısında sisteminizin bulunduğu alana göre işlem yapılır. Örneğimizde, bu alanın /dev/sda5 olduğunu kabul ederek devam edelim (alttaki komutlarda "sda5" yazan yerlere, kendi sisteminizde Ubuntu'nun kurulu olduğu disk bölümünü yazacaksınız).

Bölümümüzü sisteme bağlayalım:

sudo mount /dev/sda5 /mnt

Diğer bölümleri de sisteme ekleyelim:

sudo mount --bind /dev /mnt/dev

Chroot ile kök dizinimizi değiştirelim:

sudo chroot /mnt

Artık Grub2'mizi tekrar MBR üzerine yazabiliriz:

grub-install /dev/sda

Yazılıp yazılmadığını kontrol edin:

sudo grub-install --recheck /dev/sda

Şayet hata vermediyse, işlem tamamdır.

Control+D tuşu ile chroot uygulamasından çıkıyoruz. Sırasıyla aşağıdaki komutları vererek sistemi yeniden başlatabilirsiniz:

sudo umount /mnt/dev
sudo umount /mnt
sudo reboot

Bunlar dahılınde sıstem Grub onarılmıs olması Lazım..

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Elimde şuan linux mint var sadece. Yukarıda bahsettiğiniz işlemler silmek için mi hatayı düzeltmek için mi? Ubuntuyu silmek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

IMG-20200903-WA0014.jpg

F12 boot menüden ubuntuyu seçince de bu ekrana atıyor.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Elimde şuan linux mint var sadece. Yukarıda bahsettiğiniz işlemler silmek için mi hatayı düzeltmek için mi? Ubuntuyu silmek istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 114734
F12 boot menüden ubuntuyu seçince de bu ekrana atıyor.

Grubu Normalde onarabılırsın Wındows Varsa Yanında Aynı Dıskte Windows Usb ıle Baslatıp Lınux Bolumlerın dıkkatlıce sılersen Tek sorun Wındows Grub onarmak kalır.
Verdıgım Kodlar normalde Onarma ıcın Mobılden Bılgısayara gecınce Detaylı anlatırım..

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Grubu Normalde onarabılırsın Wındows Varsa Yanında Aynı Dıskte Windows Usb ıle Baslatıp Lınux Bolumlerın dıkkatlıce sılersen Tek sorun Wındows Grub onarmak kalır.
Verdıgım Kodlar normalde Onarma ıcın Mobılden Bılgısayara gecınce Detaylı anlatırım..
Ben ubuntuyu bluetooth u doğru düzgün kullanmak için yükledim. Fakat Ubuntu bluetoothu görmüyordu. Terminalde lspci yaptığımda bluetooth kartını görüyor. Dünden beri saatlerce denemediğim yöntem kalmadı bluetooth u açamadım. Daha önce linux mint live olarak kullanmıştım bluetooth açılıyordu diye hatırlıyorum. Linux mint e geçeceğim yani.

Teşekkürler

Reaksiyon puanı
3,029
Hort :D
Şuanda aynı sorun benim başıma da geldi. Ubuntuyu dün kurdum. Bilgisayarı kapatıp açınca grub gelmiyordu. Dün sadece Ubuntu kullandım zaten. Bugün grub ekranı gelmedğinden f12 boot menü ile Windows Boot Manager e girdim. (Sözde Ubuntu'yu silecektim, D ye kurmuştum fakat D boş gözükünce Ubuntu'ya girip bakayım dedim). Windows 10 normal bir şekilde açıldı. İşim bitip kapatıp açtığımda bu sorunla karşılaştım. F12 boot menüye girmezsem direk buraya atıyor. F12 boot menüden ubuntuya girersem de buraya atıyor.
GRUB'u yeniden kurman gerekiyor. Şu rehberi takip edebilirsin: tu-tr.net/index.php?title=Grub_önyükleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

Muhtemelen Ubuntu kurulumunun sonunda GRUB önyükleyicisini kurmayı atladın, Windows olduğu gibi kalır ama onu önyüklemek için bir araca ihtiyacın var.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Ubuntu'yu silmek istiyorum. Linux mint yükleyeceğim. Grub'u onarmadan silinmiyor mu?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ubuntu'yu silmek istiyorum. Linux mint yükleyeceğim. Grub'u onarmadan silinmiyor mu?
  • Linux Mint USB kurulumu ile sistemi başlat,
  • Doğrudan Linux Mint kurulumuna geç,
  • Ubuntu yüklediğin bölüme Linux Mint yükle.
  • Yeniden başlat, sorun kalmadı keyfine bak..

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
  • Linux Mint USB kurulumu ile sistemi başlat,
  • Doğrudan Linux Mint kurulumuna geç,
  • Ubuntu yüklediğin bölüme Linux Mint yükle.
  • Yeniden başlat, sorun kalmadı keyfine bak..
Şuan yükleniyor. Ubuntuda blutooth bulunamadı sorunu vardı. Linux mintte de livedan baktığımda aynı sorun var. lspci komutunda bluetooth kartını görüyor. Neden olabilir?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yükleyip masaüstüne ulaştığında lspci çıktısını biz de görelim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Tuhaf bir hata alıyorsun.

Linux Mint ile sistemi live olarak açtığında, Gparted uygulamasından ekran resmi alabilir miyiz?