crazyturtle
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
öle açtım zaten dosyayı
öle açtım zaten dosyayı
yok ya olmadı farklı kaydetkaydetme iptal çıkıyo neyse kurcalamyım orayı daha fazlanapalım böyle kullancaz
yas 12 mi seninyok ya olmadı farklı kaydetkaydetme iptal çıkıyo neyse kurcalamyım orayı daha fazlanapalım böyle kullancaz
niye maşallah abi yaşu windowstaki salt okunur dosya hatasının linux versiyonunu veriyo
![]()
Elimde şuan linux mint var sadece. Yukarıda bahsettiğiniz işlemler silmek için mi hatayı düzeltmek için mi? Ubuntuyu silmek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 114734
F12 boot menüden ubuntuyu seçince de bu ekrana atıyor.
Ben ubuntuyu bluetooth u doğru düzgün kullanmak için yükledim. Fakat Ubuntu bluetoothu görmüyordu. Terminalde lspci yaptığımda bluetooth kartını görüyor. Dünden beri saatlerce denemediğim yöntem kalmadı bluetooth u açamadım. Daha önce linux mint live olarak kullanmıştım bluetooth açılıyordu diye hatırlıyorum. Linux mint e geçeceğim yani.Grubu Normalde onarabılırsın Wındows Varsa Yanında Aynı Dıskte Windows Usb ıle Baslatıp Lınux Bolumlerın dıkkatlıce sılersen Tek sorun Wındows Grub onarmak kalır.
Verdıgım Kodlar normalde Onarma ıcın Mobılden Bılgısayara gecınce Detaylı anlatırım..
TeşekkürlerGrubu Normalde onarabılırsın Wındows Varsa Yanında Aynı Dıskte Windows Usb ıle Baslatıp Lınux Bolumlerın dıkkatlıce sılersen Tek sorun Wındows Grub onarmak kalır.
Verdıgım Kodlar normalde Onarma ıcın Mobılden Bılgısayara gecınce Detaylı anlatırım..
GRUB'u yeniden kurman gerekiyor. Şu rehberi takip edebilirsin: tu-tr.net/index.php?title=Grub_önyükleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)Hort
Şuanda aynı sorun benim başıma da geldi. Ubuntuyu dün kurdum. Bilgisayarı kapatıp açınca grub gelmiyordu. Dün sadece Ubuntu kullandım zaten. Bugün grub ekranı gelmedğinden f12 boot menü ile Windows Boot Manager e girdim. (Sözde Ubuntu'yu silecektim, D ye kurmuştum fakat D boş gözükünce Ubuntu'ya girip bakayım dedim). Windows 10 normal bir şekilde açıldı. İşim bitip kapatıp açtığımda bu sorunla karşılaştım. F12 boot menüye girmezsem direk buraya atıyor. F12 boot menüden ubuntuya girersem de buraya atıyor.
Ubuntu'yu silmek istiyorum. Linux mint yükleyeceğim. Grub'u onarmadan silinmiyor mu?
Şuan yükleniyor. Ubuntuda blutooth bulunamadı sorunu vardı. Linux mintte de livedan baktığımda aynı sorun var. lspci komutunda bluetooth kartını görüyor. Neden olabilir?
- Linux Mint USB kurulumu ile sistemi başlat,
- Doğrudan Linux Mint kurulumuna geç,
- Ubuntu yüklediğin bölüme Linux Mint yükle.
- Yeniden başlat, sorun kalmadı keyfine bak..
lspci çıktısını biz de görelimLive dan atayım mı?Yükleyip masaüstüne ulaştığındalspciçıktısını biz de görelim
Yaklaşık 10-15 dakikadır böyle hâlâ devam ediyor.IMG_20200903_230744 - Hızlı Resim kurulumdan sonra restart atarken.