biostan flash açılmıyo

bahadir2002

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle merhaba , 2 gün önce dual olarak sistem kurmak istiyordum.Windows 10 ve kali linux daha sonra grub önyükleyicisine ulaşamadım felan en son sinirlendim bilgisayardaki herşeyi sildim tek bir hafıza kartı haline getirip orayada linux u kurdum daha sonra linux da açılmadı grub menüsünde dosya hatası veriyo. windows u geri yüklemek istiyorum ama biostan flash ı açtıktan sonra
"Failed to load ldlinux.c32
Boot failed : please change disks and press a key to contunie." hatası alıyorum entera bastıktan sonra tekrar grub açılıyo
"GRUB loading.
Welcome to GRUB!
error : file not found
Entering rescue mode
grub rescue>
"
acil yardım edin lütfen :(

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;

Bios menüsünden HDD'yi formatlayıp tekrar deneyin.

ömer raif tekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
security boot ve easy bootu kapatmayı dene sanırım android x 86 kuruyorsun hdd ye aman ha dikkat et bn kurucam diye 3 defa format attım pcye : )

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
GRUB önyüklemede sıkıntı var. Elinizde mevcut linux dağıtımı USB içerisinde varsa boot edip LIVE olarak başlatın.
Daha sonra terminal ekranına şunları yazın

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
boot-repair

Daha sonra mini bir uygulama başlayacak 2 seçeneği var en üstünekini tıklayıp grub önyükleme ayarlarınızı yapabilirsiniz.
Eğer problem devam ederse yine aynı kodları yazarak uygulamayı başlatıp bu adımda alt kısımda "Gelişmiş Seçenekleri" tıklayın. Açılan pencerede Ana Seçenekler altında GRUB'u yeniden kur seçeneğini aktif edin ve devam edin.
Ancak Windows 10 BOOT ekranında grub hatası vermesi mantıksız muhtemelen sizin Windows imajı o an tanıtılamıyor. Siz ilk önce GRUB önyükleyicisini onarın.