Linux Windows'a 5 yıl içinde yetişebilir

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Hayır istese kapatabilir ama tabi gpl lisansından dolayı bir önceki sürümün çekirdek geliştirilmesini engelleyemez ama onun bile olması torvaldsın microsofta geçmesi büyük bir itibar kaynı yaratır linux cephesinde çünkü sonuçta yaratan o ama bunun için linuxun baya bir güçlenmesi lazım yani microsoft tarafınfan tehlikeli göründüğü zaman o iş gerçekleşecektir..

Arkadaşın dediği gibi artık o güzel ama saçma teorilerini kendine saklasan iyi olacak gibi görünüyor. Kendini neden küçük düşürmeye çalışıyorsun. Buraya cevap yazan insanlar GPL ile lisanslanmış bir işletim sisteminin kodlarının kapatılamayacağını (Linux Torvalds tarafından bile) herkes biliyor, bir tek sen bilmiyorsun. (Kapatsa bile kendi çapında kapatabilir. Gelir elde edemez zaten) Birdaha bu konuya mesaj yazmanı istemiyoruz. Anla artık. Çünkü senin gibi bilgisizlerle tartışmaya değmiyor.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşın dediği gibi artık o güzel ama saçma teorilerini kendine saklasan iyi olacak gibi görünüyor. Kendini neden küçük düşürmeye çalışıyorsun. Buraya cevap yazan insanlar GPL ile lisanslanmış bir işletim sisteminin kodlarının kapatılamayacağını (Linux Torvalds tarafından bile) herkes biliyor, bir tek sen bilmiyorsun. Birdaha bu konuya mesaj yazmanı istemiyoruz. Anla artık. Çünkü senin gibi bilgisizlerle tartışmaya değmiyor.

Vaybe sen linux çekirdek geliştiricisisin galiba bilgi fışkırıyor beyninden aman allahım

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linus sadece popüler
dolayısıyla büyük bir kayıp hem bilgi hem itibar anlamında olmaz
açık kaynak felsefesinin asıl baba adamı
Richard Stallman

Richard_Matthew_Stallman.jpeg

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Hayır istese kapatabilir ama tabi gpl lisansından dolayı bir önceki sürümün çekirdek geliştirilmesini engelleyemez ama onun bile olması torvaldsın microsofta geçmesi büyük bir itibar kaynı yaratır linux cephesinde çünkü sonuçta yaratan o ama bunun için linuxun baya bir güçlenmesi lazım yani microsoft tarafınfan tehlikeli göründüğü zaman o iş gerçekleşecektir..

linux cephesinden kimler geçmedi ki microsoft a :D bazıları kapıdan döndü bazıları 1 hafta sonra işi bırakmak zorunda kaldı en basit örneği miquel de icaza yol vermiş buna microsoft sen işimize yaramazsın git önce okulunu bitir diye sonra hırs yapan icaza gnome projesini başlatıyor sonra novell de işe başliyor şimdide novell çatısı altında microsoft un .net teknolojisini linuxa taşıyor adı mono projenin en son olayıda yine microsoft un açık kaynak kodlu peojelerinin derlenip toplandığı codeplex projesinin başını çekiyor yani bi şekilde yine yamandı microsoft a :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
evet arkadaşlar
haps ve hades bir gün linux'e geçerse
biz de doğrudan windows, macos, bsd :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Saçını ve sakalını keserse belki linux a geçerim :)

Tıraş bıçağı alacak parası yok, ondan. :) Bak Bill'e, makinesini alıyor bunun. Üstünde de Windows XP Shave Edition yüklü, Başlat'a oradan da Çalıştır'a tıklıyor. Sonra beybi-feys çıkıyor karşımıza. :) Daha Linux Shave Edition çıkarmadığından biz böyle sakallı oluyoruz. :)

Ne yaparsın, geri kalmışlığın eseri... :)

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Windows 7 imle mutluyum şuanlık geçmek istemiyorum.. :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ben Windows 7 imle mutluyum şuanlık geçmek istemiyorum.. :)

Dediğim gibi sen Linux'a geçmeden haber ver bende bir yerden MS-DOS bulup yükleyeceğim. Sen Linux kurduğun zaman ise bende Linux'a ait tüm verileri Diskten sileceğim.. belki hdd çöpe atarım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
neden diye bir sor exploit coder'a
çünkü sizler linux kullandığınız zaman linux'un iyi ve güzel hiçbir yönü kalmamış demektir:D

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence bu RMS gitti microsofta forum doldurdu onu işe almadılar oda kızdı açık kaynakçı oldu :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dediğim gibi sen Linux'a geçmeden haber ver bende bir yerden MS-DOS bulup yükleyeceğim. Sen Linux kurduğun zaman ise bende Linux'a ait tüm verileri Diskten sileceğim.. belki hdd çöpe atarım.

Kardeş bsd kullanırız takma kafana =) olmadı onlar geçene kadar başka açık kaynaklı sistemler çıkmış olur zaten ;)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
veya açık kaynaktan daha güzeli çıkmış demektir:D

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Konu git gide komikleşiyor :D Yorumuma gelince .. Ha windows ha linux umrumda değil :D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Windows olduğu yerde durur geliştirmeyi bırakırsa yetişebilir doğru :)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlarım;

20 adet mesaj konu ile alakasız ve karşılıklı tartışmalardan ötürü silinmiştir.

Lütfen yorumlarımızda seviyeyi düşürmeyelim.

Saygılar

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu forumlarda intel,amd ve linux,windows ve ati,nvidia tartışmaları hiç bitmez... :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
linux windowsu yakalamaz ,gecer diyorum ,yakin bir tarihte neler degisecegini simdilik az coh haber aliyoruz fakat bir 5 yil sonra ne olacak , yani bulut hesaplama ne boyutta olur bilinmez, su bir gercektir ancak körler göremez,linux windowsa oranla nerdeyse %100 daha fazla gelisme icermektedir ve süreklide gelsimektedir,acik kaynagin gücü olarakta bünyesi daha fazla gelistirici ve kullanicisni toplamaktadir ,birde windows is ortaklari yavas yavas linuxetrafinda toplanmaya basladi ,google chrome os ile nasil bir is cikaracagini henüz bilmiyoruz,örnegin google su an hemen hemen bilinen tek arama motoru bir coguna göre ,hatta googleyi internet sananlar var :) openoffice desen yani sürekli taraf cekiyor ,ve gelisim icinde ,windows ise sürekli sorunlarla ugrasiyor,siz daha windowsun hangi basarisinin devamindan bahsediyorsunuz

Liaonman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya benim anlamadığım neymiş windows pahalıymış ya hanginiz lisans satın alıyonuzda windowsa pahalı diyonuz bu bir ikincisi format atmaya bile 50 lira alınan bir ülkede koca işletim sistemine biçilen 150 lira çok mu her neyse microsoft benim babamın şirketi değil banane isteyen linux kullanır isteyen mac isteyen windows ama kullanım kolaylığı açısından ve desteklediği yazılımlar vs. açısından windows her zaman lider olacaktır ..

Bussinuss Software Alliance.
Şaka değil gerçekler. Monitöre bakıp sanal alemde gezinirken. kravatlı amcalar
gelip o parasını ödemediğin windows varya hah onun icin sana 150.000 TL
ceza kesiyor. Aile ne anlatırsın artık durumu.

yukarıdaki yazdıklarım forumlarda okunan sanal seyler gibi gozuksede işin bu boyutu var.

Bu taraftan düşünecek olursan benim nazarımda Linux zaten Win i gecmis durumda. Lisanssız KULLANIMA HAYIR. Herkesin Mahallesinde bulunan
hani windows kurmayı bilen komşu cocugu varya bunu ona da okutun.:)