Linux Windows'a 5 yıl içinde yetişebilir

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Başlığı okuyunca gülmekten karnıma ağrılar girdi :D:D
Başlığın tam tersi linux geliştiricilerinin tamamı tatile yollanırsa windows 15-20 yıl onra linux a yetişebilir :D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Converse te nike ın bünyesinde zaten ikiside aynı şirket :) ne alakası var hiç anlamadım bu arada bill neyi sömürüyor ki adam bir yazılım bulmuş ve o kadar kolay ki kullanılması onu dünyaya satıyor işte ayrıca bir sürü yardım kuruluşlarına milyonlarca dolar yardımda da bulunuyor yani benim microsftu savunduğum falanda yok bill gates babam değil :) ama sadece linuxçular olayı abartmış durumda ..

Satmasına bir şey demiyoruz zaten. Yaptığı tekelciliğe karşıyız. Dünyada tek kendi işletim sistemi varmış gibi davranıyor beyfendi. Bir bilgisayar aldığında sana sormuyorlar bile içinde Windows yüklü olsunmu diye direk dayıyorlar.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Satmasına bir şey demiyoruz zaten. Yaptığı tekelciliğe karşıyız. Dünyada tek kendi işletim sistemi varmış gibi davranıyor beyfendi. Bir bilgisayar aldığında sana sormuyorlar bile içinde Windows yüklü olsunmu diye direk dayıyorlar.

Yo freedos olarak satılan bilgisayarlarda var ama microsoft çoğu marka ile lisans anlaşması yaptığı için sony,hp,dell,toshiba vs. gibi ekstra olarak windows yüklü geliyor o kadar.. Valla yakında microsft linux unda geliştirme lisansını satın alırsa hiç şaşırmam :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Yo freedos olarak satılan bilgisayarlarda var ama microsoft çoğu marka ile lisans anlaşması yaptığı için sony,hp,dell,toshiba vs. gibi ekstra olarak windows yüklü geliyor o kadar.. Valla yakında microsft linux unda geliştirme lisansını satın alırsa hiç şaşırmam :)

ben neyden bahsediyorum sence. yoo dediğin şey nedir. biraz kafanı çalıştırırsan linuxun satın alınamaz bir lisansı olduğunu rahatlıkla farkedebilrisin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Zaten satılan linux dağıtımları da var ama biz onlarında gelişmesi için yardım etmeye çalışıyoruz, örneğin redhat... Zaten sizler hiç farketmeden gününüzün çoğunu linux kullanarak geçiriyorsunuz. İnternette gezerken açtığınız o sayfalar hangi işletim sisteminde yorumlanıp size geliyor sanıyorsunuz? Hadi o gün internete girmediniz diyelim, hiç televizyonuda mı açmıyorsunuz?. O evinizdeki lcd televizyonların %90ınında linux kerneli kullanılıyor, ya da bir çok arabanın içinde siz fark etmesenizde "linux" tabanlı sistemler yüklü, siz aracınızı servise götürdüğünüzde sadece bir kablo takarak aracın arızasını nasıl tespit ettiklerini sanıyorsunuz?..

Birçok embedded yazılım linux tabanlı zaten.. Ve biz uzun zaman linux kullanan insanlar olarak bunlara hükmedebilicek seviyedeyiz..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Converse te nike ın bünyesinde zaten ikiside aynı şirket :) ne alakası var hiç anlamadım bu arada bill neyi sömürüyor ki adam bir yazılım bulmuş ve o kadar kolay ki kullanılması onu dünyaya satıyor işte ayrıca bir sürü yardım kuruluşlarına milyonlarca dolar yardımda da bulunuyor yani benim microsftu savunduğum falanda yok bill gates babam değil :) ama sadece linuxçular olayı abartmış durumda ..

Ben Converse ve Nike'ın kime nasıl ait olduğunu bilmiyorum. Umarım verdiğim örneği anlamışsındır. Tabii ki amaç anlayıp da anlamamazlıktan gelmek olduğu için bu konuda biraz sıkıntılarımızın olacağı aşikâr.

Yardım kuruluşlarına Linkin Park da yardımda bulunuyor. Ne var yani? Sen şimdi Canonical şirketinin mesela, yardımda bulunmadığını mı imâ ediyorsun?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Valla yakında microsft linux unda geliştirme lisansını satın alırsa hiç şaşırmam :)

Linux destekçisi arkadaşlar
şu cümleden sonra bu şahsa cevap vermeyin lütfen
bu adam ya cahil ötesi ya da fanatik ötesi
lütfen rica ediyorum cevap vermeyin, başka şeyler hakkında konuşun

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendimi bir anda microsoft türkiye temsilcisi sandım ya beni bunlar hiç ilgilendirmiyor aslında biliyonuzmu bana hangisi kolay geliyorsa onu kullanırım özgürlüğü destekliyorum ama linux şuan için beni deli ediyor :)

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux destekçisi arkadaşlar
şu cümleden sonra bu şahsa cevap vermeyin lütfen
bu adam ya cahil ötesi ya da fanatik ötesi
lütfen rica ediyorum cevap vermeyin, başka şeyler hakkında konuşun

Dünyada hiçbir şey imkansız değildir bunu sakın unutmayın microsoft gider bizde linuxu geliştireceğiz destekliyoruz der onu kendine göre yontar geliştirir olur biter.. Linux-Windows olarak tekrar satışa sunar :)

Evet ben cahilim hiçbir şey bilmiyorum bu ülkede herkes zaten bilgisayar mühendisi.. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dünyada hiçbir şey imkansız değildir bunu sakın unutmayın microsoft gider bizde linuxu geliştireceğiz destekliyoruz der onu kendine göre yontar geliştirir olur biter.. Linux-Windows olarak tekrar satışa sunar :)

Tabi ki de yapabilir, ama sadece boş konuşma amacında oldugun için şurada yazamadığım ama içimden geçen cümlelerin bol bol kulağını çınlatmış olmasını umuyorum, haps'tan sonra senide cevap verilmeyecek insanlar? listesine alıyorum hade kolay gelsin..

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Satışa sunduğu o ürünün kaynak kodu açık olması gerekir ve GPL ile lisanslanması zorunlu kılınır. aksi bir durum söz konusu olursa ne yazıkkı microsof bir kaç yılını özgür yazılım vakfına tazminat ödeyerek geçirir.

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Satışa sunduğu o ürünün kaynak kodu açık olması gerekir ve GPL ile lisanslanması zorunlu kılınır. aksi bir durum söz konusu olursa ne yazıkkı microsof bir kaç yılını özgür yazılım vakfına tazminat ödeyerek geçirir.

Niye özgür yazılım vakfı linuxun sahibimi hani sahipsiz bir sistemdi linux istediği yaparsın niye tazminat ödesin ki..

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
madem büyük bir bilgi birikimin yok
bu kadar iddialı konuşmak niye:D

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Niye özgür yazılım vakfı linuxun sahibimi hani sahipsiz bir sistemdi linux istediği yaparsın niye tazminat ödesin ki..

Özgür Yazılım Vakfı, emeğe saygısı olmayan insanların Açık Kaynak Yazılımların kodlarını kullanarak yeni bir sistem yaratıp bunun üzerinden kapalı kaynak kodları ile gelir elde etmesini engellemek için, kısacası GPL ve benzeri lisanslar ile lisanslanmış tüm ürünlerin haklarını korumak için kurulmuş bir kurumdur.
madem büyük bir bilgi birikimin yok
bu kadar iddialı konuşmak niye:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tabi ki de yapabilir, ama sadece boş konuşma amacında oldugun için şurada yazamadığım ama içimden geçen cümlelerin bol bol kulağını çınlatmış olmasını umuyorum, haps'tan sonra senide cevap verilmeyecek insanlar? listesine alıyorum hade kolay gelsin..

Bu sözün altına imzamı atarım.

Arkadaşlar cevap yazmayalım artık bu insanlara.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
haps ismini bile duyunca bir gülümseme geliyor içimden :D

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya çok konuşmayın microsft gider linus torvaldsı alır şirketine kaynak kodunuda kapattırırsa linuxun görürsünüz :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
öyle bir durum olamayacağını kanıtlarıyla birlikte biz biliyoruz zaten
cevap vermeyin!!!
artık kendi öğrensin

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ya çok konuşmayın microsft gider linus torvaldsı alır şirketine kaynak kodunuda kapattırırsa linuxun görürsünüz :)

Linus Torvalds'ın Linux altında pek hisse sahibi olmadığını da bilmediğine göre seni kör cahil ilan edip bende diğer arkadaşlarım gibi HapS'tan sonra cevap verilmeyecek kişiler listesine ekliyorum. (HapS'ın az da olsa bilgisi vardı ama...)

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden olmasın buraya yazıyorum 5 sene içinde Linus Torvalds Microsoftta işe başlar. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
haps seni özledik
sen gene az-çok biliyordun(sağdaki ihtimal düşük:D)
gel buraya çoluk çocukla uğraştırma bizi :D
gel biraz da seni taşlayalım :D

Anadolu Parsı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bütün mesajlarını okudum şunu söyleyeyim teorilerine hastayım.Sen dikkat et de Linus Bill Gates'i açmasın.Kodlarını tabi ...

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linus Torvalds'ın Linux altında pek hisse sahibi olmadığını da bilmediğine göre seni kör cahil ilan edip bende diğer arkadaşlarım gibi HapS'tan sonra cevap verilmeyecek kişiler listesine ekliyorum. (HapS'ın az da olsa bilgisi vardı ama...)

Hayır istese kapatabilir ama tabi gpl lisansından dolayı bir önceki sürümün çekirdek geliştirilmesini engelleyemez ama onun bile olması torvaldsın microsofta geçmesi büyük bir itibar kaynı yaratır linux cephesinde çünkü sonuçta yaratan o ama bunun için linuxun baya bir güçlenmesi lazım yani microsoft tarafınfan tehlikeli göründüğü zaman o iş gerçekleşecektir..

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Linus kodlarını kapatsa dahi
bir önceki sürümün kodlarını kapatamaz
dolayısıyla linus dışında geri kalan 100.000 kadar kişi kaldığı yerden devam eder

Hades

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linus kodlarını kapatsa dahi
bir önceki sürümün kodlarını kapatamaz
dolayısıyla linus dışında geri kalan 100.000 kadar kişi kaldığı yerden devam eder

Bir önceki mesajımı okursan bunları bende yazdım ama itibar kaybı herşeye değer..