Zinaya düşmemek mümkün mü?

Reaksiyon puanı
551
Herkese selamlar.

Soru basit aslında.

Bekar erkekler için bu devirde zinaya düşmemek mümkün mü?

Mümkünse nasıl?

Hepimiz yiyoruz, içiyoruz ve uyuyoruz. Yani nefsimizin uyanmasını veya en azından canlı kalmasını sağlayan bu aktiviteleri her gün yapıyoruz. Ve nefs canlı kalıyor.

Dışarıya çıkıyoruz veya sosyal medyada dolaşırken yarı çıplak, güzel, çekici, alımlı ve bakımlı bir kız görüyoruz. Ve halihazırda canlı olan nefs uyanıyor.

Uyanan nefs beyne sinyal gönderiyor. Karmakarışık bir yapıya sahip olan beyin, hayaller ve fanteziler kurmaya başlıyor. Bunu siz istemiyorsunuz, dikkatini başka şeylere vermeye çalışıyorsunuz ama beyin işte, bir kere başladı ya bitirecek o hayali bir şekilde.

Bir zaman sonra kendi kendinize sorular sormaya başlıyorsunuz. Hayaller neden hayaller olarak kalmalı ki?

Aslında bu soru tıpkı Alice Harikalar Diyarı’ndaki Şapkacı’nın (Mad Hatter) arada Alice’e sorduğu “Bir kuzgun neden çalışma masasına benzer? - Why is a raven like a writing desk?” sorusu kadar saçma ve anlamsızdır ama aslında derin düşününce bir o kadar da anlamlıdır. Nitekim Lewis Carroll’ın da okurlarına bunu hissettirmek istemesi değil miydi nihai amacı?

Velhasılıkelam, işte o hayaller, hayaller olarak kalmayabiliyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Görüşlerinizi belirtirken gerçek hayatı ve günümüz dünyasını baz alarak belirtiniz.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Hocam sen niye hep böyle konular açıyorsun ya? :D

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Arge-inovasyon-teknoloji diye geldim bu foruma, neler oluyor anlamadım. Sürekli bir Din, Felsefe ve enteresan enteresan başlıklar. Anlamadım abi ben bu işi

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Arge-inovasyon-teknoloji diye geldim bu foruma, neler oluyor anlamadım. Sürekli bir Din, Felsefe ve enteresan enteresan başlıklar. Anlamadım abi ben bu işi
Bu son 1 2 ayda en az 100 tane yeni üye geldi. Çoğu banlandı. Birkaçı hâlâ bizimle.
Murat abi bence iyi olan kısımdan. Ama bu evlilik meselesi onun kafasını çok karıştırıyor.

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
siz bu konuları çok takıyorsunuz gerçekten oluruna bırakın olur gider her şey :)

Reaksiyon puanı
551
Bu son 1 2 ayda en az 100 tane yeni üye geldi. Çoğu banlandı. Birkaçı hâlâ bizimle.
Murat abi bence iyi olan kısımdan. Ama bu evlilik meselesi onun kafasını çok karıştırıyor.
Bu konuda çok kafa yoruyorum ve evlenmek ile evlenmek isteyip de evlenememek, bekar kalmak hususlarındaki adaletsizliği çok yadırgıyorum.

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Bu konuda çok kafa yoruyorum ve evlenmek ile evlenmek isteyip de evlenememek, bekar kalmak hususlarındaki adaletsizliği çok yadırgıyorum.
hocam bu devirde en iyisi evlenmemek veya kadının her özelliğini didik didik tarayın evlenicekseniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

sizi sıkıntıya sokacaksa bulaşmayın kesinlikle

Reaksiyon puanı
551
siz bu konuları çok takıyorsunuz gerçekten oluruna bırakın olur gider her şey :)
Yok kardeşim, öyle olmuyor işte.

Üç temel ihtiyacı, ihtiyaç hasıl olduğu an gidermez isen vücut dengen bozuluyor ve bozulan dengen ise günlük hayatını etkiliyor.

Susuzluk: Su ile giderilir.
Açlık: Aş ile giderilir.
Cinsel açlık: Eş ile giderilir.

Suyu gidip marketten alırsın.
Aşı gidip restauranttan alırsın.
Eşi gidip babasından alırsın ama işte öyle su ve aş gibi kolay olmuyor veya hiç olmuyor. Bu üçüncü maddeye ulaşmak ve erişmek niye bu kadar zor?

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Yok kardeşim, öyle olmuyor işte.

Üç temel ihtiyacı, ihtiyaç hasıl olduğu an gidermez isen vücut dengen bozuluyor ve bozulan dengen ise günlük hayatını etkiliyor.

Susuzluk: Su ile giderilir.
Açlık: Aş ile giderilir.
Cinsel açlık: Eş ile giderilir.

Suyu gidip marketten alırsın.
Aşı gidip restauranttan alırsın.
Eşi gidip babasından alırsın ama işte öyle su ve aş gibi kolay olmuyor veya hiç olmuyor. Bu üçüncü maddeye ulaşmak ve erişmek niye bu kadar zor?
hocam sizde bir engel var gibi ve bundan dolayı kadınlara yaklaşmaya korkuyorsunuz içten içten, aşın o korkuyu

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
alllah allah foruma ne oldu esra rol ile evlendire döndü arkadaşım zamanınız geldi ise daha şatafatlı söyliyim izdivaç edecek yaşa geldi iseniz bir eş bulun bu kadar basit korunmak ne yıkın bu tabuları ne yapmak istiyorsanız yapın dünyaya birkez geliyorsunuz

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
aslında aşırı zor değil fakat bunu kafanızda büyütmemeniz lazım yani size kısacası aşkta biraz düz mantık gidin diyorum her şeyi düşünmeyin

alllah allah foruma ne oldu esra rol ile evlendire döndü arkadaşım zamanınız geldi ise daha şatafatlı söyliyim izdivaç edecek yaşa geldi iseniz bir eş bulun bu kadar basit korunmak ne yıkın bu tabuları ne yapmak istiyorsanız yapın dünyaya birkez geliyorsunuz
hocam söylediğiniz kadar basit değil maalesef hemen olmuyor

Reaksiyon puanı
551
hocam sizde bir engel var gibi ve bundan dolayı kadınlara yaklaşmaya korkuyorsunuz içten içten, aşın o korkuyu
Yok, bir engel yok da nasip olmuyor diyelim. Çok ilginç gerçekten. Anlam veremiyorum. Millet kolayca evleniyor ama bana bir türlü nasip olmuyor...

Bulamıyorum işte.

Belki de Allah bana evlenmeyi nasip etmeyecek.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Sırf bu yüzden sosyal medya kullanmayı bıraktım. Sonuç ne dersen ? Günde neredeyse 3 kez mastürbasyon yaparken gerçek bir mastürbasyon bağımlısı idim şuan 10 günde 1 oldu. Ve süre git gide açılıyor. Neredeyse 15 güne çıkacak. Çünkü sosyal medyada özellikle instagramda sürekli gerçek olmayan yapay şeyler görüyorsun. Çekici şeyler. Kız paspal ama instagramda manken. O yüzden yapay. Zinaya düşmemek mümkün mü dersen ? Sevgili yapmaz isen düşmezsin. Ateşle barut misali kız ile erkek yan yana gelince istemsizce patlar. Ateşle oynanır da kızla erkekle oynanmaz. Nefs meselesine gelecek olursak. Bir şeyler duydum. Ne kadar doğru bilemem ama anlatayım.
Rivayete göre, Cenâb-ı Hak nefse:
- Ben kimim, sen kimsin? diye sormuş. Nefis de:
- Ben benim, sen sensin! diye cevab vermiş. Bunun üzerine Allah ona azab vermiş, Cehenneme atmış, sonra yine sormuş:
- Ben kimim, sen kimsin?
Nefsin cevabı aynı olmuş:
- Ben benim, sen sensin!
Hangi azâbı verdiyse, nefis gurur ve enaniyetinden vazgeçmemiş. Nihayet uzun süre aç bırakarak
bir nevi oruç tutturmuş, sonra tekrar sormuş:
- Ben kimim, sen kimsin?
Nefis bu sefer şu cevabı vermiş:
- Sen benim Rabb-i Rahîmimsin, bense senin âciz bir kulun... (el-Havbevî, Dürretüt’l-Vâizîn, s. 11)

Bu yüzden yemek aralarını uzun tutmakta işe yarıyor. Tabi ki oruç kadar değil.

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Yok, bir engel yok da nasip olmuyor diyelim. Çok ilginç gerçekten. Anlam veremiyorum. Millet kolayca evleniyor ama bana bir türlü nasip olmuyor...
hocam küçüklükten tanıdığınız ve sevdiğiniz bir kız varmı çünkü bu yaştan sonra kadınlarla konuşmak falan zorlaşır ( ya da ÖNERMEDİĞİM ÇÖZÜM çok isterseniz karşınızda ki insan da razıysa görücü usülü yaparak anne babanızla çözebilirsiniz bu işi)

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521

Bulamıyorum işte.

Belki de Allah bana evlenmeyi nasip etmeyecek.
aga burdan bulamazsın bulamıyorsan ailene söyle utanma ana ben evlenmek istiyom de o sana bulur burdan açıklayarak kendine hayat arkadaşı bulamazsın

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Zinaya düşmemek için yapılan istimna tam olarak günah değil sanırım. Ha birde imternetten gözünü sakınırsan zaten nefsini uyaran birşey olmaz dışarıda gördüğün birşey yok.

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Sırf bu yüzden sosyal medya kullanmayı bıraktım. Sonuç ne dersen ? Günde neredeyse 3 kez mastürbasyon yaparken gerçek bir mastürbasyon bağımlısı idim şuan 10 günde 1 oldu. Ve süre git gide açılıyor. Neredeyse 15 güne çıkacak. Çünkü sosyal medyada özellikle instagramda sürekli gerçek olmayan yapay şeyler görüyorsun. Çekici şeyler. Kız paspal ama instagramda manken. O yüzden yapay. Zinaya düşmemek mümkün mü dersen ? Sevgili yapmaz isen düşmezsin. Ateşle barut misali kız ile erkek yan yana gelince istemsizce patlar. Ateşle oynanır da kızla erkekle oynanmaz. Nefs meselesine gelecek olursak. Bir şeyler duydum. Ne kadar doğru bilemem ama anlatayım.
- Ben benim, sen sensin! diye cevab vermiş. Bunun üzerine Allah ona azab vermiş, Cehenneme atmış, sonra yine sormuş:
- Ben kimim, sen kimsin?
- Ben benim, sen sensin!
Hangi azâbı verdiyse, nefis gurur ve enaniyetinden vazgeçmemiş. Nihayet uzun süre aç bırakarak
- Ben kimim, sen kimsin?
- Sen benim Rabb-i Rahîmimsin, bense senin âciz bir kulun... (el-Havbevî, Dürretüt’l-Vâizîn, s. 11)

ne anlatın öyle cinsel hayatın çok sıradan okdum

Alper Yüksel

Doçent
Reaksiyon puanı
309
- Ben kimim, sen kimsin?
- Ben benim, sen sensin!
- Ben kimim, sen kimsin?

hocam sosyal medya önemli kesinlikle süresi fazla tutulmasa da arada kullanılmalı

Zinaya düşmemek için yapılan istimna tam olarak günah değil sanırım. Ha birde imternetten gözünü sakınırsan zaten nefsini uyaran birşey olmaz dışarıda gördüğün birşey yok.
hocam nasıl olacak internet bir parçamız artık

Reaksiyon puanı
551
- Ben kimim, sen kimsin?
- Ben benim, sen sensin!
- Ben kimim, sen kimsin?

O dediğiniz şeyi 10 günde veya 15 günde 1 kez yapıyor veya yapabiliyor olmak marifet değil ki. Nitekim sabahın köründe kalkıp işe gideceksin diyelim, uyanıyorsun bir bakıyorsun ki etraf batmış, gel de o soğuk kış günü sabah sabah duş almakla uğraş.

Bir de evlenip eşinle düzenli olarak bu ihtiyacını giderebilmek varken neden o dediğini tercih edesin ki? Bu da ayrı bir soru...

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
hocam sosyal medya önemli kesinlikle süresi fazla tutulmasa da arada kullanılmalı

hocam nasıl olacak internet bir parçamız artık
Benim için hiçbir önemi yok. Milletin nereye gezdiğine mi bakıcam sürekli ? Komik videolar youtube da var. Gereksiz geliyor şahsen. Zaten bir süre sonra gönderiler bitiyor ve reklam sayfalarına bakıyorsun

Reaksiyon puanı
551
hocam küçüklükten tanıdığınız ve sevdiğiniz bir kız varmı çünkü bu yaştan sonra kadınlarla konuşmak falan zorlaşır ( ya da ÖNERMEDİĞİM ÇÖZÜM çok isterseniz karşınızda ki insan da razıysa görücü usülü yaparak anne babanızla çözebilirsiniz bu işi)
Anne ve babadan ümidi kestim.

Mahkeme-i kübrada iki elim de onların yakasında olacak. Bunu onlara da söyledim.

Reaksiyon puanı
551
Asıl şeytana kulluk ve kölelik edenler dışarıda. Sen neyden bahsediyorsun? ?