You Must Have the Php_mssql Library Hatası :(

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar vallaha billaha ağlıcam artık 1aydır bıktım :mad::mad::mad::mad:

Xampp kullanıyorum , php den mssqlye baglanamıyorum sql 2008 r2 var bilgisayarımda odbc felan calısıyor ama bundan deneyince söle bir hatayı alıyorum

Kod:
You must have the php_mssql library for Apache installed and enabled to connect to an MSSQL database. Uncomment the line that says extension=php_mssql.dll in your php.ini (XAMPP/WAMP only). This requires a restart of the Apache service to take effect.
php.ini extension yerinden bir görüntü :
c522k.jpg

; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
; http://php.net/extension-dir
; extension_dir = "./"
; On windows:
extension_dir = "C:\xampp\php\ext\"

buda ext klasorunden :
c523v.png

arkadaşlar bu php_mssql olayı calısmıyor odbc felan calısıyor bu calısmıyor bu niye böle olabilir yukarda verdim gerekli bilgileri el atında şu problemi cözelim arkadaşlar vallaha billaha sırf şu iş yüzünden bıktım bu phpden nolur yardım edin cözelim artık sunu ..

c5266.jpg

Kod:
<?php
// Verify the php_mssql libary is installed and enabled.
if(!function_exists('mssql_connect')){
	echo 'You must have the php_mssql library for Apache installed and enabled to connect to an MSSQL database.  Uncomment the line that says extension=php_mssql.dll in your php.ini (XAMPP/WAMP only).  This requires a restart of the Apache service to take effect.'; die();
}
asıl kodlama bu değil bu calısıp calısmadıgını anlamak için anlamışınızdır zatende bundada baglanmıyor kendi panelimdede.. :(

arkadaşlar nolur artık cözelim ..

Reaksiyon puanı
189
PDO kütüphaneleri üzerinden istediğinize bağlanabilirsiniz. Eğer PDO çalışmıyorsa apache'nin ayarlarından aktif etmeniz yeterli...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
PDO kütüphaneleri üzerinden istediğinize bağlanabilirsiniz. Eğer PDO çalışmıyorsa apache'nin ayarlarından aktif etmeniz yeterli...
Öncelikle merhabalar hocam ,
dediğiniz yöntemi denedim pdo lar üzerinden fakat gene aynı php_mssql hatası geliyor WAMPServer kurdum bilgisayara hala aynı hocam :(

You must have the php_mssql library for Apache installed and enabled to connect to an MSSQL database. Uncomment the line that says extension=php_mssql.dll in your php.ini (XAMPP/WAMP only). This requires a restart of the Apache service to take effect.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar hocam ,
dediğiniz yöntemi denedim PDO lar üzerinden fakat sonuç aynı hata devam ediyor hocam :crying::crying:

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Reaksiyon puanı
189
Wamp'ı hiç bir zaman sevmedim. Her zaman sıkıntılı gelmiştir bana. Benden tavsiye wamp'ı kaldırıp XAMPP kur :)

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gerekli yardımları buradan yapmak daha doğru olur. Zira benzer sorunlarla karşılaşanlar için de referans olmuş olur...

anladım hocam :) fakat ben bunu hala baglayamadım beceremedim 0dan anlatabilirmisiniz aşamalı şekilde neler lazım değil felan :)

Reaksiyon puanı
189
DLL'lerin düzgün çalışmaması sizin sorununuz sanırım. O yüzden sunucu paketlerinizde sorun olabilir. Baştan temiz bir wamp ya da xampp kurulumu yaparak ardından php.ini dosyasından pdo kütüphanesini ve mssql için gerekli kütüphaneyi aktifleştirin.

Geriye kalan şey sadece PDO kütüphanesi ile bağlanıp verileri çekmek. Tüm gerekli bilgiler http://php.net/manual/en/ref.pdo-dblib.php adresinde mevcut...

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DLL'lerin düzgün çalışmaması sizin sorununuz sanırım. O yüzden sunucu paketlerinizde sorun olabilir. Baştan temiz bir wamp ya da xampp kurulumu yaparak ardından php.ini dosyasından pdo kütüphanesini ve mssql için gerekli kütüphaneyi aktifleştirin.

Geriye kalan şey sadece PDO kütüphanesi ile bağlanıp verileri çekmek. Tüm gerekli bilgiler http://php.net/manual/en/ref.pdo-dblib.php adresinde mevcut...
hocam mssql_connect vb php_mssql komutları pdo da aktifmi ? paneli baştan dizayn etmem gerekir bu durumda php_mssql ile calısamıyormuyuz hocam ? sunucu değil hocam kendi bilgisayarım win 64bit :) panelde veri cekme değil hocam veri editleme veri cekme veri girme veri yansıtma veri silme bi 35 sayfaya yakın ayrı ayrı var :( bide hocam bu wamp yada xamp hepsinde kurunca php_mssql.dll eksik geliyor ext klasorune

Reaksiyon puanı
189
hocam mssql_connect vb php_mssql komutları pdo da aktifmi ? paneli baştan dizayn etmem gerekir bu durumda php_mssql ile calısamıyormuyuz hocam ? sunucu değil hocam kendi bilgisayarım win 64bit :)

Wamp ya da Xampp paketlerinin içindeki apache'ler sunucu işi görürler. Bu yüzden bu paketleri baştan kurman gerekir. Sunucudan kastım bu paketler. PDO ayrı bir sınıftır ve kullanmak için biraz da olsa OOP mantığını bilmek gerekir. PDO ile bağlanıtı kuran bir alt sınıf türeterek ve sorgu işlerinizi kolaylaştıracak birkaç method yazarak işinizi kısaltabilirsiniz.

Fakat dediğim gibi eğer OOP ile aranız hiç yoksa PDO'yu kullanmak sizin için eziyet olur ya da neyin nerede ne işe yaradığını bilmeden kodlarsınız.

mssql_connect gibi şeyleri açıkçası kullanmadım. Ben genellikle MySQL ile çalışan insan olduğum için MSSQL ile pek işim olmuyor. Bu arada PHP ile MySQL kullanmak varken neden MSSQL?

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wamp ya da Xampp paketlerinin içindeki apache'ler sunucu işi görürler. Bu yüzden bu paketleri baştan kurman gerekir. Sunucudan kastım bu paketler. PDO ayrı bir sınıftır ve kullanmak için biraz da olsa OOP mantığını bilmek gerekir. PDO ile bağlanıtı kuran bir alt sınıf türeterek ve sorgu işlerinizi kolaylaştıracak birkaç method yazarak işinizi kısaltabilirsiniz.

Fakat dediğim gibi eğer OOP ile aranız hiç yoksa PDO'yu kullanmak sizin için eziyet olur ya da neyin nerede ne işe yaradığını bilmeden kodlarsınız.

mssql_connect gibi şeyleri açıkçası kullanmadım. Ben genellikle MySQL ile çalışan insan olduğum için MSSQL ile pek işim olmuyor. Bu arada PHP ile MySQL kullanmak varken neden MSSQL?
Hocam benim kullandıgım veri tabaları sql server 2008 r2 , 2005 , 2012 de calısır hani mysql ile benim oyunumun portuydu dbleriydi eşleşmiyor oyuzden MSSQL kullanıyorum hocam :) dosyalarımda ona göre yapılandırılmış halde Xampp 0 dan sorunsuz şekilde kurdum hocam siteden gerekli eklentilerine bakıyorum şuan OOP ile aram yok hocam malesef mysql connect yerine mssql conect hocam db ye baglanma siz daha iyi bilirsiniz :) baya süredir kucaladım cözemedim inşallah cözeriz bu gece hocam :) hocam paketlerde mysql mevcut mssql mevcut değil :(

hocam php 5.2.17de buldum php_mssql.dll dosyasını

düzelme yok hocam belirtilen modul bulunamadı dior halbuki o klasörde o dosya var

Reaksiyon puanı
189
Açıkçası şu an OS X kullandığım için windows üzerinde ne gibi bir ayar yapılması gerekiyor bir şey diyemeyeceğim. MSSQL ile de dediğim gibi pek arama yoktur. Ama bir şekilde PDO ile iş yapmayı çözersen her türlü veri tabanı ile işini halledersin. Eğer php ile mssql kullanan başka arkadaşlar varsa eminim yardımcı olacaklardır ama şu saatte zor :)

Edit : IIS üzerine son versiyon PHP paketini kurarak WAMP ya da XAMPP gibi sistemlerden çok daha iyi performans (MSSQL için) alırsın. WAMP ya da XAMPP gibi sistemler daha çok PHP + MySQL için ideal...

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Açıkçası şu an OS X kullandığım için windows üzerinde ne gibi bir ayar yapılması gerekiyor bir şey diyemeyeceğim. MSSQL ile de dediğim gibi pek arama yoktur. Ama bir şekilde PDO ile iş yapmayı çözersen her türlü veri tabanı ile işini halledersin. Eğer php ile mssql kullanan başka arkadaşlar varsa eminim yardımcı olacaklardır ama şu saatte zor :)
Farkındayım hocamda sabahda kim görücekki konuyu :)

bu arada php_mssql hata yok deniyorum :)

hocam buseferde xamppdan apachiyi startlıyamıyoruz en iyisi sabah bakalım buna :)

sagolasınız hocam yarın sabah bakıcam

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Microsoft'un yayınladığı PHP Driver For SQL Server sürücüsünü kurman gerekiyor. Tabii LAMP uygulamaları bu sürücüyü direkt kullanamıyor. Ondan dolayı indirdiğin dosyayı bir arşivleme aracı ile açtıktan sonra, senin konfigürasyonuna uygun olan DLL dosyasını PHP extensions klasörüne attıktan sonra php.ini dosyasını da doğru şekilde düzenlemen gerek.

Bu işlemleri doğru yaparsan (ki konuya hakim olduğun için ayrıntılı söylemiyorum, zaten internetten eklenti kurma adımları bulunabilir), PHP dosyalarında sqlsrv_ uzantılı fonksiyonları kullanabilir duruma geleceksin. sqlsrv_connect() fonksiyonuyla bağlanıp işlemlerini yapmaya başlayabilirsin.

Bu arada php_mssql fonksiyonları çok verimsiz ve tabiri caizse eski teknoloji. (En azından ben böyle deneyimledim, o yüzden onu çalıştırmaya hiç uğraşmıyorum artık.) Apache'yi başlatamıyor olman da büyük bir ihtimal bununla ilgilidir. Çözemezsen Apache hata kayıtlarını kontrol et.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Microsoft'un yayınladığı PHP Driver For SQL Server sürücüsünü kurman gerekiyor. Tabii LAMP uygulamaları bu sürücüyü direkt kullanamıyor. Ondan dolayı indirdiğin dosyayı bir arşivleme aracı ile açtıktan sonra, senin konfigürasyonuna uygun olan DLL dosyasını PHP extensions klasörüne attıktan sonra php.ini dosyasını da doğru şekilde düzenlemen gerek.

Bu işlemleri doğru yaparsan (ki konuya hakim olduğun için ayrıntılı söylemiyorum, zaten internetten eklenti kurma adımları bulunabilir), PHP dosyalarında sqlsrv_ uzantılı fonksiyonları kullanabilir duruma geleceksin. sqlsrv_connect() fonksiyonuyla bağlanıp işlemlerini yapmaya başlayabilirsin.

Bu arada php_mssql fonksiyonları çok verimsiz ve tabiri caizse eski teknoloji. (En azından ben böyle deneyimledim, o yüzden onu çalıştırmaya hiç uğraşmıyorum artık.) Apache'yi başlatamıyor olman da büyük bir ihtimal bununla ilgilidir. Çözemezsen Apache hata kayıtlarını kontrol et.
Malesef hocam appserv kuruyorum busefer php 5.2 versinoyla beraber onla denicem bide

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasıl çözdüğünü de yazsaydın da herkes faydalansaydı =)

yazayım hocam bikaç gündür yoktumda forumda :

AppServ 2.5.10 versiyonunu kurdum bu direk windows klasorundeki php.ini den load ediyor içine girip sadece extension=php_mssql.dll kalsın gerisine ; bundan koyun apacheyi felan restartlayın calısır :) ben böle cözdüm :) versiyon önemli appservin.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tekrardan lazım oldu tekrardan cevap veren arkadaşlara uzunca bir süreden sonra eyvallah eski konular işe yarıyor herzamn ;)