CasperCrazy
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
arkadaşlar vallaha billaha ağlıcam artık 1aydır bıktım
Xampp kullanıyorum , php den mssqlye baglanamıyorum sql 2008 r2 var bilgisayarımda odbc felan calısıyor ama bundan deneyince söle bir hatayı alıyorum
php.ini extension yerinden bir görüntü :
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
; http://php.net/extension-dir
; extension_dir = "./"
; On windows:
extension_dir = "C:\xampp\php\ext\"
buda ext klasorunden :
arkadaşlar bu php_mssql olayı calısmıyor odbc felan calısıyor bu calısmıyor bu niye böle olabilir yukarda verdim gerekli bilgileri el atında şu problemi cözelim arkadaşlar vallaha billaha sırf şu iş yüzünden bıktım bu phpden nolur yardım edin cözelim artık sunu ..
asıl kodlama bu değil bu calısıp calısmadıgını anlamak için anlamışınızdır zatende bundada baglanmıyor kendi panelimdede..
arkadaşlar nolur artık cözelim ..
Xampp kullanıyorum , php den mssqlye baglanamıyorum sql 2008 r2 var bilgisayarımda odbc felan calısıyor ama bundan deneyince söle bir hatayı alıyorum
Kod:
You must have the php_mssql library for Apache installed and enabled to connect to an MSSQL database. Uncomment the line that says extension=php_mssql.dll in your php.ini (XAMPP/WAMP only). This requires a restart of the Apache service to take effect.
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
; http://php.net/extension-dir
; extension_dir = "./"
; On windows:
extension_dir = "C:\xampp\php\ext\"
buda ext klasorunden :
arkadaşlar bu php_mssql olayı calısmıyor odbc felan calısıyor bu calısmıyor bu niye böle olabilir yukarda verdim gerekli bilgileri el atında şu problemi cözelim arkadaşlar vallaha billaha sırf şu iş yüzünden bıktım bu phpden nolur yardım edin cözelim artık sunu ..
Kod:
<?php
// Verify the php_mssql libary is installed and enabled.
if(!function_exists('mssql_connect')){
echo 'You must have the php_mssql library for Apache installed and enabled to connect to an MSSQL database. Uncomment the line that says extension=php_mssql.dll in your php.ini (XAMPP/WAMP only). This requires a restart of the Apache service to take effect.'; die();
}
arkadaşlar nolur artık cözelim ..