Yönetim Lütfen Bu Konuyu Görsün Artık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bazı insanlar o kadar herşeyi kabullenmişler ki
Önüne ne koysan süper olmuş diyecekler
Hayır site yapımcılarına sesleniyorum
Deneyin isterseniz
Gerçekten kötü, iğrenç, rezil bir tema yapın birgün
Nasıl olmuş diye bir sorun
İyi olmuş diyenleri not alın, samimiyetsizleri yakalayın, fişleyin :D
Biz inandığımızı söylüyoruz en azından

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Boşuna konuşuyoruz. Bazı şeyler asla değişmezmiş. Hadi Linux'a dönelim biz.

Zaman Efendisi

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Forum geliştiricisi olarak bu konuya son nokta koymak istiyorum. Yazılanlara bakıyorum ve nedense bu kişiler bu forumu seven kişilermi diye merak ediyorum. Benim forumu şuanki hali ile kastığım yok. Veya özellikleri kaldırdığım yok. Sadece standart ayarlarına geri çektim o kadar. Tema hoşunuza gitmemiş olabilir. Daha öncede yazıldı. Bu tema geçici. Aslında foruma 10.000 tane tema yükleyelimde, herkes hoşuna gideni kullansın dedim de, şuanki forum kaynağı buna yetersiz. 30 sn kuralınına takmış herkes. Bu benim standartım değil. Forumun standartıdır. Zaten o ayar neden 0 sn. olarak önceden ayarlanmış halen aklım almıyor. Birde arkadaşlar beni eleştirirken lütfen kelimelere dikkat ederek yazın. Bu işi yeni yapan birisi değilim. Uzun zamandır vbulletin'e emek vermiş ve eklentilerim ile uzun süredir vbulletin camiasında iyi bir yere gelmiş birisiyim. Ama inanın şu yazılanları vbulletin mühendis takımına göstersem, inanın gülerler.

vBulletin mühendisleri diyorki bu durumlarda;

1. Forumun arama süresini 1 dk yapın. "Ben 30 sn yaptım"
2. Forumdaki tüm eklentileri en minimum hale getirin. "Şuan bir çok eklenti çalışıyor"
3. Forumdaki ajax uygulamalarını kapatın. "Şuan hepsi aktif"
4. Forum seçeneklerindeki tüm seçenekleri en aza getirin.....

bu böyle uzayıp gidiyor. Lütfen bu konularda ısrarcı olmayın arkadaşlar. Biz geliştiriciler bu forumun ayakta kalması için eliminden geleni yapıyoruz.

Saygılarımla;

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben vbültenden anlamam.Ancak arama süresi standardı terimine yabancıydım.Şimdi öğrenmiş oldum ve bir çok sitede bu sınırlamanın olduğunu da öğrendk.Açıklama için teşekkürler geliştirici arkadaş.

nihai temayı merakla bekliyorum.Çok m farklı olacak şimdikinden?

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lütfen bu konularda ısrarcı olmayın arkadaşlar. Biz geliştiriciler bu forumun ayakta kalması için eliminden geleni yapıyoruz.

Saygılarımla;

Peki şunu size iletmek istiyorum, umarım çözülür;

Eski sistemde herhangi bir yorumda link varsa hemen mavi renk ile belli ediyordu.

şimdi yeni uygulamada ise bu kaldırılmış yazıda link var mı, yok mu anlaşılmıyor,

sadece yazının üzerine fare göstergesini getirdiğimizde renk değişiyor, o zaman anlaşılıyor

bunun düzeltilme şansı var mı

teşekkürler

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
yahu heryer masmavi oldu..bu mavinin biraz daha koyu tonunu kullanırsanız gözümüzü almaz
:)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben bir bilgisayar mühendisiyim
vbulletini ne olarak tanıttılar bize saygıdeğer profesörlerimiz
web tasarimdan anlamayip, forum kurdum diyebilmek icin ideal olan bir yazilim.
gelişmişlikten çok basit bir administration paneline sahiptir ki bu yüzden daha çok tercih edilen tabanımsı.

bu laflarım hiçkimseye değil elbet
vbulletin'in her anlamdaki yavaşlığı bu işten az çok anlayan her kişi tarafından bilinir.
ancak keşke daha iyi bir taban seçseymişsiniz.
ben şikayetlerimi geri alıyorum
foruma olan sevgimi ölçmeye kalkanlara cevabım ise forumu sevmesem umrumda olmazdı
artık sevmiyorum, umrumda da değil, takılın kafanıza göre
çünkü forumun iyiliğini istiyoruz neredeyse provakatör yapacaklar

---------- saat 01:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:17 eklenmişti ----------

Ekleme: Zorhak usta senin sdn puanı nedir yaw :D

Zaman Efendisi

Asistan
Reaksiyon puanı
23
gelişmişlikten çok basit bir administration paneline sahiptir ki bu yüzden daha çok tercih edilen tabanımsı.

vbulletin'in her anlamdaki yavaşlığı bu işten az çok anlayan her kişi tarafından bilinir.
foruma olan sevgimi ölçmeye kalkanlara cevabım ise forumu sevmesem umrumda olmazdı

---------- saat 01:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:17 eklenmişti ----------

Ekleme: Zorhak usta senin sdn puanı nedir yaw :D
O zaman diyecek birşey yok. Bende gerekli açıklamaları yazmayı bırakıyorum. Gerekli açıklamaları gerekli kişiler yazar. Ben bilgisayar mühendisi değilim. Nede bu iş üzerine mühendislik okudum. Her zaman yaptığım iş bu idi "Webde"... vBulletin'in ne olduğunu veya ne olmadığını çok iyi biliyorum. Diğer geliştirilmiş tüm forum sistemlerinide biliyorum. Eğer önereceğiniz varsa buyurun....

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33

Bir konu açmıştınız, SDN için modifiyeli linux yapıyorum diye. İlgi ile takip ettik.
Sonra tıkandı, problemi suse studioda buldunuz, haklısınızdır.

Ben de sizin gibi kalkıp diyebilirdim ki "suse studio, elinden bir iş gelmeyen beceriksiz mühendisler için icad edilmiş bir şeydir."

Hiç birimiz böyle demedik ,diyecek de değiliz. Çünkü sürece dair çok fazla bilgiye sahip değiliz, siz ne kadar bilgi paylaşsanız da biz sadece bize görünen kadarını bilebilir ve görebiliriz.

Ortaya konulan emeğe karşı saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum, bizim için basit veya kompleks şeyler olsa da.

Forumun temasındaki darlık çözülür, linklerin rengi değişir. Yeri gelir bir değil 10 makina aktif edilir.

Ama, harcanan emeğe karşı yapılan saygısız tavırlara çözüm bulacak ne bir makina var, ne de yazılabilecek bir kod.

Emeğinize haksızlık edilmediği güzel günler dileği ile.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Zaten gözlerim bozulmaya başladı. Bide bu forumun yazısı mahvetti beni. Umarım değişir pek fazla okuyamadım konuyu.

Tek kelimeyle berbat

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Zaten gözlerim bozulmaya başladı. Bide bu forumun yazısı mahvetti beni. Umarım değişir pek fazla okuyamadım konuyu.

Tek kelimeyle berbat

Değişti zaten, bu değişmiş hali.:) Önceki daha ufaktı. Ya da bana öyle geldi sürekli değiştiğinden.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Biz sizlere hakaret etmedik burada, saygısızlık da yapmadık. Biz sizi eleştirdik. Burası dandik bir forum değil ve kaç gündür şu problem çözülemedi. Konuyla ilgili adamakıllı konu açıp bilgilendirmediniz bizi. Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği bir yerde bir çalışma yapıyor ve açıklama yapmıyorsanız bu, ağır eleştiriyi gerektirir.

Benim yakındığım konular neydi?

-Yazı büyüklüğü
-Bağlantılarla ilgili problemler
-502 hatası ve forum yavaşlığı
-Temanın hali
-Eski tema isteği

... diye uzar gider. Eğer bir konu açıp da "Sevgili üyeler, forum kaynakları yetersiz. O yüzden 30 saniye kuralını geri getirdik. Şu an forum tek sunucuda çalışıyor. O yüzden yavaş. Tema ve altyapı sorunlarından dolayı 502 hatası alıyorsunuz. Eski temayı seçmeniz mümkün değil çünkü yine forum kaynakları yetersiz..." diye açıklama yapsaydınız bu eleştirileri almazdınız. Bakın yine Troy'dan örnek vereceğim. Forumda bir çalışma olacağı zaman saatler öncesinden konu açıp bilgilendirirdi. Böyle zilyon tane konusunu bulabilirsiniz Troy'un. Konu açmak çok mu zor? Sorarım size. Ben -kendi adıma- sizi zırt pırt eleştirme meraklısı biri olmadığımı söyleyebilirim. Yaptığınız işleri takdir de ediyorum, çalışmalarınızı da. Bilgisayardan ya da web'den anlamıyor da değilim, bu kadar üyeli bir forumu çekip çevirmek ve böylesine sorunlu bir sistemde çalışmak zor, görebiliyorum bunu. Ama sizden çok basit şeyleri istediğimizde bile gerekli ilgi ve alakayı alamıyoruz. Açıklama yapmadığınız için de bilemiyoruz ve her yerde sorunumuzu her seferinde daha sert bir biçimde dile getiriyoruz. Şu 30 saniye olayıyla ilgili gerekli açıklamayı ve diğer konuları bir konu açarak açıklamış olsaydınız, ne ben bu konuyu açardım ne de sizin saygısızlık olarak nitelendirdiğiniz konuşmalar olurdu. Büyüğümsünüz, eyvallah ama benim de burada bir söz söylemeye hakkım varsa ve siz de buranın yöneticisiyseniz eleştiriye katlanmanız ve bunların yıkıcı değil, yapıcı olduğunu görmeniz gerekir. Ben sert eleştiririm, kusura bakmayın. Çünkü bu benim için önemli bir konu. Ben başka hiçbir forumda takılmıyorum. Günde 3-4 saatimi ayırdığım -ki bu okul dışında kalan sürem oluyor- bir yerde rahat edemezsem ve bunun da sebepleri devlet sırrı gibi saklanırsa eleştiririm ilgili kişileri.

Neyse, kısacası şu koyduğunuz son noktayı en baştan koysaydınız, bizim de noktalar koymamıza gerek kalmazdı. Hala forumda problemler mevcut ve ben hala neden bu çalışmaların forum aktifken yapıldığını anlayamamış -soruma da cevap alamamış- olsam da birkaç sorumuza cevap alabildik en azından. (Bunun için 100 küsür mesaj yazılması gerekti.)

Ben bu saatten sonra artık hiçbir şekilde yönetimi eleştirmeyeceğim çünkü saygısız etiketini üstüme yapıştırmalarını istemiyorum. Forumu istediğiniz gibi düzenleyin ve bence üyeleri de dinlemeyin çünkü üyeler sert eleştirirler, onlar sizin kadar az takılmıyorlar forumda.

Bu konunun da kilitlenmesini talep ediyorum. Amacına ulaştığını düşünüyorum. En azından yönetim gördü. Görmekle anlamak arasında ince bir çizgi olsa da...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Dün gece 11 civarı sitedemi sorun vardı yoksa sadece benmi foruma ulaşamadım?

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Bu tema geçicide olsa berbat ötesi. konuya kimin baktığı, kaç kez okunduğu yok.

üstelik video linki neden video şeklinde şekilnde gözükmüyor. link biçiminde gözüküyor.(bilmiyosamda ben aydınlatın)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Bu tema geçicide olsa berbat ötesi. konuya kimin baktığı, kaç kez okunduğu yok.

üstelik video linki neden video şeklinde şekilnde gözükmüyor. link biçiminde gözüküyor.(bilmiyosamda ben aydınlatın)

konuya kimin baktığı aşağıda yazıyor.
kaç kez okunduğu da gözküyor. bu konu 2.774 kez görüntülenmiş.

videolar içinde şu konuyu incele :)
http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/148319-yeni-video-gosterim-sistemi.html

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bu 30 saniye sorunu yüzünden kaç kere siteyi kapattım:dirol:

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Açık söylemek gerekirse berkin abi siteden elini ayağını çektikten sonra sdn adam olmadı, doğru düzgün yönetilmedi. Kişiler minik tepeleri biz yarattık tarzında davranıyorlar. Uzun süredir sdn kan kaybediyor ancak bunu görebilmiş dahi değiller.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Adminlere sesleniyorum eleştiri yapmaya her üye gibi bizimde hakkımız var sabah akşam sdn den çıkmadığımız için bir takım düzeltilemeyen hatalar göze batıyor ve doğal olarakta bazen çok aşırı tepki verebiliyoruz ama eleştirilerimde yapıcı olmaya çalıştım yıkıcı değil..

Zaman efendisi ne: Şimdi burada kimse kariyerinizden bahsetmiyor bende vbulletin kullanıcısıyım yaklaşık 5 yıldır kullanırım forum işlerinden kendimi emekliye ayırmama rağmen vbulletinin yeni versiyonları çıktığında ne değişmiş ne değişmemiş gibi sürekli kontrol ederim şuda bir gerçektir ki Vbulletin dünyanın en iyi forum sistemidir gerek mühendisleri gerek Geliştiri kullanıcılarıyla en ünlüsü bu sistemdir. yani realmanager arkadaşa bu konuda katılmıyorum...

Yanlız zaman efendisi mühendisler kısmınıa kafam takıldı yani şu altakilere

vBulletin mühendisleri diyorki bu durumlarda;

1. Forumun arama süresini 1 dk yapın. "Ben 30 sn yaptım"
2. Forumdaki tüm eklentileri en minimum hale getirin. "Şuan bir çok eklenti çalışıyor"
3. Forumdaki ajax uygulamalarını kapatın. "Şuan hepsi aktif"
4. Forum seçeneklerindeki tüm seçenekleri en aza getirin.....
Bunları söylemişlerse yuvarlama konuşuyorlar

Yani ben sitemde atack yediğimde bu tür ayarları yapıyorum :)

Benim şüphelendiğim konu Ngix konusun bu site tam takır belkide sayenizde işliyordu hatta ne yavaşlığa nede bir hataya rastladım ama sonradan ne olduysa Sunucu değişimine gidildi ixirhost galiba ardından apachiden ngix e geçildi.

Ve bu zamana kadar yaşanan hatalar sinsilesi yaşandı ya sunucuda bir sorun var yada ngix te bu tür soruları mühendislere muhakak sormuşsunuzdur.

Anladığım kadarıyla şuanda yapmak istediğiniz şey tema değişimi değil eski temayı geçici tema ile değiştirdiniz ayarları minimum seviye çektiniz ve hataların sebeplerini çözmeye çalıyorsunuz hatalar çözüldüğünüzde bahsi geçen yeni temayı yayınlayacaksınız...

Yani muhakkak bir çözümü ve nedeni olmalı bu tür hataların çünkü 1 milyon üyeli çin forumları bile vbulletin kullanıyor bir sıkıntı olmuyor yani sorunu vbulletinde değilde sunucuda aramak daha doğru olur bence tabi siz ne düşünürsünüz bilemem...

Şimdi bu konuda bir yanlış anlaşılma var onu söyliyeyim bizim veya arkadaşların gerek zaman efendisinin gerek ersinin bu işi bilmediğin iddia eder gibi bir tutumumuz yok kızdığımız nokta şu bilgilendirme mesajlarınız eksikliği bilgilendirme measjları yayınlamıyorsunuz ve üyelerin açtığı konulara bilgilendirme yapıyorsunuz diğer üyelerde açılan konuda mesajleriniz görmüyor kendiside aynı sorunu başka bir konu başlığında açıyor oysaki sıkıntıları bir konuda belirseniz bu tür sorunlar ortadan kalkar

Birde Ersin admin konusunu var ersin adminin sinirleri pek sağlam değil kanımca :) çünkü bazı mesajlarda çok fevri yazılar yazıyor üyelere klavye delikanlıları bile diyebiliriyor veya yazı fontu büyümesi için forumda 2 kişi istiyor diyebiliyor oysaki dün fontlar büyüdü ve birden herkes böyle daha iyi oldu dedi yani bu konunun içindeki iyimser tepkileri alırsa forumda fontlardan 2 kişi değil birçok kişinin rahatsız olduğunu görebilecek.ayrıca herkişiyide muhattap alacak değilsin o klavye delikanlısın olan kişiyi eğer hakaret varsada banlarsın olur biter..

Dün gece foruma bağlanmaya çalıştım foruma giremedim peki bunu biz üyelere bir konu açarak bildirdinizmi hayır oysaki Troy admin forumda bir çalışma yapılsa 5 saat evvelden bilgilendirme konusu açabiliyor demek istediğim forum hataları hakkında bir konu açın hataları ve yapmaya çalıştığınız şeyleri yazın herkes bilgilensin herkes yorumlarını fikirlerini yazssın yok hakaret edende çıkarsa süper mod arkadaşlar ilgilenirler size bırakmadan..

Demek istediğim bunlardı Gerek Zaman Efendisi Gerek Ersin nin bu işi çözmeye çalıştıklarını biliyoruz tek eksik olan şey konu açarak üyeleri forum hakkında bilgilendirmeleri :thumbup1:

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Adminlere sesleniyorum eleştiri yapmaya her üye gibi bizimde hakkımız var sabah akşam sdn den çıkmadığımız için bir takım düzeltilemeyen hatalar göze batıyor ve doğal olarakta bazen çok aşırı tepki verebiliyoruz ama eleştirilerimde yapıcı olmaya çalıştım yıkıcı değil..

Zaman efendisi ne: Şimdi burada kimse kariyerinizden bahsetmiyor bende vbulletin kullanıcısıyım yaklaşık 5 yıldır kullanırım forum işlerinden kendimi emekliye ayırmama rağmen vbulletinin yeni versiyonları çıktığında ne değişmiş ne değişmemiş gibi sürekli kontrol ederim şuda bir gerçektir ki Vbulletin dünyanın en iyi forum sistemidir gerek mühendisleri gerek Geliştiri kullanıcılarıyla en ünlüsü bu sistemdir. yani realmanager arkadaşa bu konuda katılmıyorum...

Yanlız zaman efendisi mühendisler kısmınıa kafam takıldı yani şu altakilere

Bunları söylemişlerse yuvarlama konuşuyorlar

Yani ben sitemde atack yediğimde bu tür ayarları yapıyorum :)

Benim şüphelendiğim konu Ngix konusun bu site tam takır belkide sayenizde işliyordu hatta ne yavaşlığa nede bir hataya rastladım ama sonradan ne olduysa Sunucu değişimine gidildi ixirhost galiba ardından apachiden ngix e geçildi.

Ve bu zamana kadar yaşanan hatalar sinsilesi yaşandı ya sunucuda bir sorun var yada ngix te bu tür soruları mühendislere muhakak sormuşsunuzdur.

Anladığım kadarıyla şuanda yapmak istediğiniz şey tema değişimi değil eski temayı geçici tema ile değiştirdiniz ayarları minimum seviye çektiniz ve hataların sebeplerini çözmeye çalıyorsunuz hatalar çözüldüğünüzde bahsi geçen yeni temayı yayınlayacaksınız...

Yani muhakkak bir çözümü ve nedeni olmalı bu tür hataların çünkü 1 milyon üyeli çin forumları bile vbulletin kullanıyor bir sıkıntı olmuyor yani sorunu vbulletinde değilde sunucuda aramak daha doğru olur bence tabi siz ne düşünürsünüz bilemem...

Şimdi bu konuda bir yanlış anlaşılma var onu söyliyeyim bizim veya arkadaşların gerek zaman efendisinin gerek ersinin bu işi bilmediğin iddia eder gibi bir tutumumuz yok kızdığımız nokta şu bilgilendirme mesajlarınız eksikliği bilgilendirme measjları yayınlamıyorsunuz ve üyelerin açtığı konulara bilgilendirme yapıyorsunuz diğer üyelerde açılan konuda mesajleriniz görmüyor kendiside aynı sorunu başka bir konu başlığında açıyor oysaki sıkıntıları bir konuda belirseniz bu tür sorunlar ortadan kalkar

Birde Ersin admin konusunu var ersin adminin sinirleri pek sağlam değil kanımca :) çünkü bazı mesajlarda çok fevri yazılar yazıyor üyelere klavye delikanlıları bile diyebiliriyor veya yazı fontu büyümesi için forumda 2 kişi istiyor diyebiliyor oysaki dün fontlar büyüdü ve birden herkes böyle daha iyi oldu dedi yani bu konunun içindeki iyimser tepkileri alırsa forumda fontlardan 2 kişi değil birçok kişinin rahatsız olduğunu görebilecek.ayrıca herkişiyide muhattap alacak değilsin o klavye delikanlısın olan kişiyi eğer hakaret varsada banlarsın olur biter..

Dün gece foruma bağlanmaya çalıştım foruma giremedim peki bunu biz üyelere bir konu açarak bildirdinizmi hayır oysaki Troy admin forumda bir çalışma yapılsa 5 saat evvelden bilgilendirme konusu açabiliyor demek istediğim forum hataları hakkında bir konu açın hataları ve yapmaya çalıştığınız şeyleri yazın herkes bilgilensin herkes yorumlarını fikirlerini yazssın yok hakaret edende çıkarsa süper mod arkadaşlar ilgilenirler size bırakmadan..

Demek istediğim bunlardı Gerek Zaman Efendisi Gerek Ersin nin bu işi çözmeye çalıştıklarını biliyoruz tek eksik olan şey konu açarak üyeleri forum hakkında bilgilendirmeleri :thumbup1:

Yazdıklarımı takip etmişsiniz anladığım kadarı ile. Eğer takip ettiyseniz forum içeriği ile ilgili eleştiri için açılmış bir konuya, konuyu açan kişiye teşekkür ederek bilgilendirme yaptığımı da görmüşsünüzdür.

Son zamanlarda yaşanan sıkıntılar , sorunun kaynağını bulmada problem olan aksamalardı. Ve sorunun kaynağını bulduğumuzda anında müdahale etmemiz gerektiren şeylerdi.

Örneğin dün forumu kapamak zorunda kaldık, çünkü hem forumun email sisteminde spame yol açan bir açık olduğu hem de veritabanında optimizasyon yapılması gerektiği ortaya çıkmıştı.
Direkt sorunun çözümüne odaklandığımız için kimi zaman duyuruları eksik yapıyor olabiliriz, sonuçta bizler de insanız.
Dünkü çalışmadan sonra konu abonelikleri geçici olarak kaldırılmıştı, bizler sistem üzerinde çalışmalarımıza devam ederken, forumu aktif ettik ve bir kaç dakika içinde konu abonelikleri uçmuş diye konu açıldı bir üyemiz tarafından.
Konu altına gerekli açıklamayı yaptım.

Unutmayınız ki , forum haricinde uğraştığımız birçok iş var. Eksik ve hatalarımız olabilir ve bunların söylenmesine karşı değiliz . Ama ifade biçimleri eleştirmeyi aşıp azarlamaya , hatta hakarete varan aşamaya geliyor.
Buna karşı nasıl bir tavur takınırdınız siz olsanız.

Çok net şekillerde ifadeler kullanmış olmama rağmen hala kimi insanlar konuları çok alakasız yerlerden tutarak bunun üzerinde verip veriştirmeye devam ediyor.

Özet olarak şunu söylemek istiyorum, her zaman ve her zaman eleştiriye açığız. Bizler de insanız, hatalarımız , eksiklerimiz olabilir. Olayları tartarken adaletli olunmasının , birşeyler yazarken ifade biçimlerimize dikkat ederek daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacağını düşünüyorum.

Güzel günler dileği ile.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Yazdıklarımı takip etmişsiniz anladığım kadarı ile. Eğer takip ettiyseniz forum içeriği ile ilgili eleştiri için açılmış bir konuya, konuyu açan kişiye teşekkür ederek bilgilendirme yaptığımı da görmüşsünüzdür.

Son zamanlarda yaşanan sıkıntılar , sorunun kaynağını bulmada problem olan aksamalardı. Ve sorunun kaynağını bulduğumuzda anında müdahale etmemiz gerektiren şeylerdi.

Örneğin dün forumu kapamak zorunda kaldık, çünkü hem forumun email sisteminde spame yol açan bir açık olduğu hem de veritabanında optimizasyon yapılması gerektiği ortaya çıkmıştı.
Direkt sorunun çözümüne odaklandığımız için kimi zaman duyuruları eksik yapıyor olabiliriz, sonuçta bizler de insanız.
Dünkü çalışmadan sonra konu abonelikleri geçici olarak kaldırılmıştı, bizler sistem üzerinde çalışmalarımıza devam ederken, forumu aktif ettik ve bir kaç dakika içinde konu abonelikleri uçmuş diye konu açıldı bir üyemiz tarafından.
Konu altına gerekli açıklamayı yaptım.

Unutmayınız ki , forum haricinde uğraştığımız birçok iş var. Eksik ve hatalarımız olabilir ve bunların söylenmesine karşı değiliz . Ama ifade biçimleri eleştirmeyi aşıp azarlamaya , hatta hakarete varan aşamaya geliyor.

Çok net şekillerde ifadeler kullanmış olmama rağmen hala kimi insanlar konuları çok alakasız yerlerden tutarak bunun üzerinde verip veriştirmeye devam ediyor.

Özet olarak şunu söylemek istiyorum, her zaman ve her zaman eleştiriye açığız. Bizler de insanız, hatalarımız , eksiklerimiz olabilir. Olayları tartarken adaletli olunmasının , birşeyler yazarken ifade biçimlerimize dikkat ederek daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacağını düşünüyorum.

Güzel günler dileği ile.

İşte Ersin admin dediğim olay bu.. konuyu sizin açmanız lazımken bir başkası açıyor sizde o kişeyi bilgilendirme yapıyorsunuz başka biri o bilgilendirme mesajını okumoyor oda bir konu açıyor :) yani bu paradox böyle sürüp gitmemeli..

Ayrıca bahsi geçen konuyu yeni gördüm ama dediğim gibi yönetim açsaydı daha iyi olurdu sanırım :)
bu arada aboneliklerin geri verilecek olmasınada sevindim.

Sanırım burda ben olsaydım kızmak yerine kuralları uygulardım saygısız ifadeler varsa ceza puanı verirdim hakaret varsa banlardım.

Hataları dile getirerken düzgün tavır takınılmalı orası doğru ama takınmayanlara kızmak yerine ceza veya ban verseydiniz sinirinizi yıpratmamış olurdunuz onu demek istedim mesajımda..

Neyse umarım bahsi geçen hatalar özellikle 502 aşılırsa çok iyi olacaktır forum için zira siz hataları bulmak ile yorulurken bizde hatalarla boğuşmak durumunda kalıyoruz.
Yükünüz ağır umarım biran evvel halledebilirsiniz kolay gelsin.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar tamam fazla uzatmaya gerek yok. Ellerinden geleni yapıyorlar ve emin olun sizin sesinizi duydular. Bu sesin hafif bir ses olmadığının da gayet farkındalar. O yüzden artık serzeniş yapmaya gerek yok. Tadında bırakmak lazım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...