Yeşilçam'ın kötü adamı İhsan Gedik, bastonuyla kitap satıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
38193_352_24072013113711_5.jpg

'TÜRK Sineması'nın kötü adamı' olarak bilinen ve Yeşilçam’da 48 yılda 600 yakın sinema filminde rol alan 71 yaşındaki İhsan Gedik, rol teklifi gelmeyince, geçimini sağlamak için hazırlattığı ‘Dünden Bugüne İhsan Gedik’ kitabını elinde bastonuyla sokak sokak gezerek satmaya başladı. Gedik, kitap satışından elde ettiği parayla geçimini sağladığını ve kızını üniversite okuttuğunu söyledi.

Yeşilçam’da 600 yakın filmde Türk Sineması'nın önemli yıldızlarıyla kamera karşısına geçen ve 'Sinemanın kötü adamı’ olarak tanınan İhsan Gedik, zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Gedik, çevirdiği sinema filmlerinin tanıtım kapakları, fotoğraf kareleri ve Türk sinemasının önemli aktörlerinin kendisi için yazdığı sözleri 174 sayfalık ‘Dünden Bugüne İhsan Gedik’ kitabında topladı. Sanatçı bu kitapları satarak para kazanmaya çalışıyor. İstanbul’da yaşayan İhsan Gedik, otobüsle Edirne’ye gelirken sırtında yaklaşık 20 kilo ağırlığında çantasında taşıdığı kitapları, bastondan destek alarak gezdiği sokaklarda kendisini tanıyanlara ve esnafa satmaya çalışıyor. Gedik’i tanıyanlar, birlikte fotoğraf çektiriyor. Gedik, kitaplarını imzalayarak satıyor.

"YENİ JENERASYON BİZİ DIŞLADI"

Geçmişte kalan 48 yıllık oyunculuk döneminde Yeşilçam’da 600 yakın sinema filminde oynadığını ancak, yeni jenerasyonun kendilerini dışladığını belirten İhsan Gedik, şöyle konuştu:

"Sinemayı bıraktım. Çünkü; yeni jenerasyon bizi dışlayıp, çağırmadı. Ben de kitap satarak geçimimi sağlıyorum. Güzel ağabeylerim de çıkıyor ve 50 liraya kitabı alıyor. Yeşilçam’ın eski tadı tuzu yok. Bizler unutulduk. Ben de bu kitapları dağıtarak üniversite eğitim alan kızımı okutup, geçinmeye çalışıyorum."

Kendisini sinema sektöründe hep 'Kötü adam' olarak kullandıklarını belirten Gedik, "600’ün üzerinde filmde oynadım. Ayhan Işık’lardan sonra kim varsa hepsiyle oynadım. Teklif olsa diyorlar ama, çağırmıyorlar ki. Çağırılmayan yere de gidilmez.”

Gedik'in sattığı kitaba özellikle esnaf ilgi gösterdi ve kitabı satın alarak destek olmaya çalıştı.

38193_352_24072013113711_4.jpg

DHA

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Benim çözemediğim bu eski Yeşilçamdaki emekçi sanatçılar / oyuncular hiç mi para kazanamıyorlardı ?
Karın tokluğuna mı çalışıyorlardı.
Neredeyse hepsi sürünüyor.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Paraları karı kızla yersen halin bu olur amcaaa

bunu yazacaktim valla sonrada hallerine uzulmemizi mi bekliyorlar tamam kotu bir durum ama o zamanlar havanizdan gecilmiyordu simdikilere bakin villa ustune villa aliyorlar

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
vefa borcu olarak dizilerde dede rolleri verilebilir ama herzaman iş yapımcılar da bitiyor.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yav şimdi paraları karı kızla yediğini nereden biliyorsunuz ?? diye sormak geçti içimden.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
zamanında çok kazandılar elinde tutmayıp har vurup harman savuranlar şimdilerde yokları oynuyorlar zamanında paraya para dedemediler akıllı olan zaten karına kar kattı ne diyelim allah yardımcısı olsun

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Yapmayın arkadaşlar ne karı kızı, aldıkları para asgari ücret bile değildi araştırın bir Allah aşkına.O dönemlerde sadece yapımcılar ve başroldeki 1-2 kişi alıyordu parayı.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
eskiden ünlü olupta şimdi sürünen herkesin ortak bir özelliği var: şöhret ve paranın esiri olmaları

şimdi ünlü olupta ilerde sürünecek "ünlülerimizin de" ortak bir özelliği var: şöhret ve paranın esiri olmaları :)

yani 20-25 sene sonra, şu an plajlarda keyif çatan "ünlülerimizin" bastonla dolaşan, perişan hallerini göreceğiz.
bu böyle sürüp gidecek.
"ve bu hayat ta ne oldum değil ne olacağım diyeceksin". bunu diyen, bu şekilde düşünenler zaten hakkettiği yerde.
diğerleri sürünüyor :)

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
biri daha vardı adını unuttum saçı sakalı birbirine karışmış banklarda yatıyordu kendisi dedi zamanında paraları alkole verdim diye şimdi ben bu adama yazık yaaa mı diyeyim