Yerli otomobil Şubat'ta vitrinde

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
Yerli otomobil Şubat'ta vitrinde

untitled1139f062d7.jpg


MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın 'Başbakan test etti' diyerek duyurduğu ilk elektrikli yerli otomobilin ayrıntılarına Yeni Şafak ulaştı. Derindere Şirketi'nin 6 yıldır üzerinde çalıştığı otomobile Sanayi Bakanlığı 'yürüyebilir' belgesi verdi. Bakan Nihat Ergün de iki kez test etti.

Yerli otomobil markasında ilk adımı atan 'babayiğit firma' MÜSİAD üyesi Derindere Otomotiv oldu. 2008'den bu yana üzerinde çalıştığı projenin tüm hazırlıklarını tamamlayan Derindere Motorlu Araçlar A.Ş., üretim için yeni bir şirket kurarak, 1 Şubat 2013'te otomobili kamuoyuna tanıtacak. Yeni kurulan DMA Derindere A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol'un anlaşmalarda adını 'DMA ALL ELECTRIC' olarak nitelediği arabanın marka adı lansmanda açıklanacak.

SERMAYE YÜZDE YÜZ YERLİ
Yeni Şafak'ın sır gibi saklanan projeyle ilgili aldığı bilgiye göre, Derindere şirketi, distribütörlüğünü yaptığı yaptığı Japon Toyota ile anlaşarak, otomobilde Corolla kasasını kullandı. Ancak diğer bütün aksamlar yüzde yüz yerli sermaye ile hem yerli hem yabancı üreticilerden karşılandı.

TÜBİTAK'TAN TAM NOT
Tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası olarak kayıtlara geçecek aracın, test aşamaları da tamamlandı. 6 yıl önce başlatılan projeyle ortaya çıkan otomobili, TÜBİTAK'tan 40 kişilik uzman ekip inceledi. Kurum, otomobile tam not verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise otomobile 'trafiğe çıkabilir' anlamına gelen 'TİP' belgesiyle sertifikalandırdı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre Nihat Ergün de ilki 7 Ocak 2012'de olmak üzere iki kez aracı test etti. Bakan, Kocaeli'nde basına kapalı yapılan test sürüşünden memnun kaldı.

ÜRETİM ANLAŞMASI TAMAM
Tüm hazırlıkları tamamlanan otomobil 1 Şubat 2013'te kamuoyuna tanıtılacak. Otomobilin markasının da bu lansmanda açıklanması bekleniyor. Derindere firması, daha sonra seri üretim için çalışmalara başlayacak. Derindere Otomotiv yerli otomobilde kullanacağı elektrik motorunu Amerikalı General Motors'a bağlı Remy International'dan tedarik etti. 13 Haziran 2012'de de Remy International ile uzun vadeli stratejik ortaklık anlaşması imzalanarak, seri üretim için adım atıldı.

Hızı 180 menzili 320 km

Derindere Otomotiv, geliştirdiği 5 yolculu elektrikli otomobil için Amerikalı Remy'den aldığı HVH250 tipi elektrikli motoru kullandı. İki şirket arasında imzalanan anlaşmaya göre motorlar Türk tarafına 2012'nin son çeyreğinde teslim edildi. Otomobilin diğer aksamları Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Testlerde 180 km hıza ulaşabilen araç tek şarjla 320 km yol katetti.

Cari açığa çözüm

Elektrikli motorlarda dünya lideri firmalardan biri olan Remy Electric Motors Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kevin Quinn, Derindere ile yapılan anlaşma metninde firmayı överek 'Gelişmiş ileri teknolojimizi Türkiye pazarına getirdiğimiz için gururluyuz" dedi. DMA CEO'su Önder Yol ise, "Remy'nin HVH 250 modeli tüm elektrikli sedanlarımız için dünya sınıfında bir performansa sahip' ifadesini kullandı. Anlaşmada ortaklığın Türkiye'nin enerji kaynaklı cari açığını düşürmeye yardımcı olacağı vurgulandı.

Proje bitti üretim için yeni şirket kuruldu
Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobilini üretecek DMA Derindere A.Ş. ticaret sicil kayıtlarına göre 13 Aralık 2012'de Promeks Dış Ticaret A.Ş. ile Derindere Otomotiv A.Ş'nin ortaklığı ve 400 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirkette Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Derindere, 20'şer bin TL'lik A Grubu eşit paylara sahip. Önder Yol'un ayrıca 178 bin adet B Grubu hissesi, Özkan Derindere'nin ise 162 bin TL B Grubu payı bulunuyor. DMA'da ayrıca Andrew Paul Weiss isimli yabancı ülke vatandaşının 4 bin TL küçük bir payı gözüküyor. Şirketin kuruluş amacı ana sözleşmesinde, 'sadece elektrikli ve hibrit elektrikli araç üretmek ve satmak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edilebilir yapıya kavuşturulması maksadıyla yenilik geliştirmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirerek ar-ge uygulamalarında bulunmak' olarak tarif ediliyor.

kaynak/devamı...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
neresi yerli bunun anlamadım motor GM den kasa toyota dan ıvır zıvır "yerli" sermaye ile yabancı firmalardan :) komik
 

ikspi

Profesör
Katılım
11 Temmuz 2009
Mesajlar
1,113
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Çok iyi gelişmeler, umarım fiyatları ve vergileri yönünden alınabilir durumda piyasaya çıkarlar... Benzin fiyatlarının zeytin yağına yaklaştığı bu zamanlarda elektrikliye ihtiyaç olacaktır.
 

Naaa

Profesör
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
beğenmeyenler daha iyisini daha yerlisini yapsın....
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
gerçekten çok güzel bir gelişme elektrikli araçlarda büyük bir potansiyel var zaten benzin fiyatları vs... ilerleyen zamanlarda mutlaka zamlar olacak bunu kimse engelleyemez bu durumda elektrikli araçlar kaçınılmaz. Umarım türkiye bu treni kaçırmaz....
 

Genero

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
2,010
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
yemez işte yemez yıllardır yapıyoruz yerli otomobili zaten bizden hiç birşey olmaz + sanmıyorum ki elektrikli otomobilde bizim 320km ulaşmamıza çünkü otomobil devlere 100-200 km arasını zor görürüken.Fasa fiso insanları oyalamak için yapılan haber bence
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Elektrik motoru yapacak kadar yok muyuz arkadaş. Nasıl elektrikli araç bu, nasıl yerli anlamadım.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
arkadaşlar, tamam, motoru, kasası dışarıdan, ama nihayetinde bi yerinden başlamak gerekiyordu. umarım birgün motorunu da, kasasını da biz yaparız. ki, bunun olacağına da bütün kalbimle inanıyorum. sanayisi bu kadar ilerlemiş bir türkiyenin bir motor yapmaktan aciz kalacağını zannetmem. bi zamanlar bir gümüş motor adıyla bir motor yapmıştık, yabancılar uyguladıkları damping kampanyalarla gelişmesini önlediler.

yine yapabiliriz, bunu başarabilecek altyapımız var.
 

thekillingroad

Profesör
Katılım
10 Eylül 2012
Mesajlar
1,510
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Yahu başlanacak bir yer bu mu?
6 yıldır üzerinden çalıştıkları şey ne, montaj. :D

Böyle komiklik mi olur yapmayın gözünüzü seveyim ya..
babayiğit müsiad üyesi.. yenisafak.. falan filan..
İmza Vol II..
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yahu başlanacak bir yer bu mu?
6 yıldır üzerinden çalıştıkları şey ne, montaj. :D

Böyle komiklik mi olur yapmayın gözünüzü seveyim ya..
babayiğit müsiad üyesi.. yenisafak.. falan filan..
İmza Vol II..


Evet başlanacak yer tam da bu noktadır. Bu adımın sebebi ilk olarak cari açığı düşürmek, vergi indirimini sağlamak. Zamanla yerli motoromuzu da, kasamızı da üretiriz.

Asıl dikkatimi çeken, senin gibi kendini beğenmiş kişilerin hiçbir şeyi beğenmemesi. Yorumlarına genelde denk gelirim ve okurum. Çok konuşuyosun ama boş konuşuyosun. O kadar zengin aile varken "Koç, Doğan .vs" bir Müsiad üyesinin bu işe başlaması dokunmuş olabilir. Bunu anlarım ;)

Birden ferrari üretmemizi kimse beklemesin. Helal olsun devletim elinden gelen herşeyi yapıyor. Yerli uydumuz oldu. Yerli savaş uçağımızda olacak inş, yerlis savaş gemimiz, tankımız var. Yerli otomobilimizde olur evellAllah. Zor iş değil. Herşey zamanla. Az sabır...
 

uygar2580

Doçent
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Arkadaşlar herşey zamanla. Lamborghini ilk kurulduğunda traktör üretiyordu. 10 yıl sonra çok daha farklı yerlere geliriz inşallah. Hedef 2023.
 

poyrazl

Asistan
Katılım
12 Şubat 2011
Mesajlar
226
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yenişafak müsiad reklamı.. daha çok beklersiniz çokkk..
 

forumstar

Asistan
Katılım
27 Mayıs 2009
Mesajlar
496
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Arkdaslar almanya da üniversitede okuyorum, Bir cok degisik projede calistim. Burda üniversiteler bilimle haber oluyor, Türkiyeyi görüyoruz, Inanin aglanilacak durum,
Ama milli bir uyanisa ihtiyacimiz var, Umarim yerli malina olan ilgi artar,
Japonya zamaninda kopya ürünler yapiyordu simdi kendi markalari var, keza Cin de kopya ürünlerle basladi simdi kendi markalari var,
Anlamiyorum bu icimizdekileri kendini kücük görenleri, kendini ezik görenleri. Neymis efendim motoru kasasi baska ülkedenmis.
Su anda calistigim firmada Nissanin araclari icin yazilim gelistiriyoruz, Japonlar istese yapamazmi yapar! Ama biraz daha genis düsünelim !
Ama suna eminim bi uyanis var türkiyede, eskiye göre kendini siyasetten, ideolojiden..vs uzak tutan, bilim icin cirpinan arkdaslarin daha cok olduguna..
Bu dünyaya CO2 vermekten baska ise yarayan arkdaslarin olduguna eminim !!!
 

uygar2580

Doçent
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Kolay gelsin. Nissan için ne tür yazılımlar hazırlıyorsunuz ?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Globalleşen dünyada hiç bir ürün %100 bir ülkeye ait olamaz. Önemli olan yerli marka oluşturarak bu markayı dünya piyasasında bilinir ve tercih edilir hale getirmektir.
Bir yerden başlamak önemlidir, isterseniz elinizdeki ürünün %99,9'u dışarıdan gelsin, %0.1'ini siz üretiyorsanız ve hedefiniz bu oranı zamanla çoğaltmak ise mutlaka bir zaman bu hedefinize ulaşırsınız.
Bazı arkadaşlar Fiat'ı %100 italyan, Renault'u %100 Fransız, Ford'u %100 Amerikan zannediyor olabilirler. Bu üç markayı ülkemizde en çok tercih edilen markalar olduğu için örnek olarak verdim.
Ülkemiz ile hiç bir alanda yarışamayacak Romanya'nın Dacia markasını bilmeyen var mı? Tamam motorunu Renault yapıyor, kasasını bilmem kim yapıyor, civatasını bilmem kim yapıyor. Ama adamların ellerinde bir marka var. Bu marka iyi kötü dünya otomobil piyasasında bir yer edinmiş kendisine, zamanla imkan dahilinde kendi motorlarınıda kendi kasalarınıda elbette yapabilirler.
%100 Yerli malı hayali kuran arkadaşlar ya çoluk çocuktur, yada dünya piyasasından bir haber hayalperestlerdir. Onları ciddiye almayın, ülkemizde 1 iğne bile üretilecekse bunu destekleyin.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
Yahu başlanacak bir yer bu mu?
6 yıldır üzerinden çalıştıkları şey ne, montaj. :D

Böyle komiklik mi olur yapmayın gözünüzü seveyim ya..
babayiğit müsiad üyesi.. yenisafak.. falan filan..
İmza Vol II..

arkadaşlar güzel cevap vermiş, hiçbir şey bilmeden sizi okuyan biri öyle bir umutsuzluğa kapılır ki intihar edesi gelir insanın yahu!

bu ülkeye hakim olan malum zihniyet öyle bir tahakküm kurdu, öyle bir politika izledi ki otomobil yaptık (devrim) torpillediler, uçak yaptık (bunun hikayesini de lütfen şuradan okuyunuz!) torpillediler. türkiyeyi bir tanzanya seviyesine getirdiler.

e tabi bu arada okullarda da öyle bir eğitim verildi ki, batı herşeyi yapar, bütün medeniyet, teknoloji hep onların eseri, ve özellikle de "bizden hiçbir şey olmaz" düşüncesi.

olur arkadaşım olur, merak etme... bu ülke otomobilini de yapacak, uçağını da yapacak. hatta kendi markalarını da oluşturacak. yeterki bu devlet kendine, milletine inanan, ülkesine sevdalı kişiler tarafından yönetilsin. paçayı amerikan korkusuna kaptırmış fötr şapkalı adamlar uzak dursun bizden yeter.

inanmak ve umut beslemek, bizim başlangıç noktamız, gerisi bi şekilde gelecektir bi iznillah!

yirmi yıl önce bugün geldiğimiz noktayı ben şahsen tahayyül bile edemezdim, yirmı yıl sonra da siz bugün yazdıklarınızdan utanacaksınız!
 

YeniJenerasyon

Asistan
Katılım
3 Haziran 2012
Mesajlar
265
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kusura bakmayın ama gelecek göremiyorum İyi niyetli bir çalışma ama bu saatten sonra çok da değerli değil gözümde.
 

hamza5806

Profesör
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
3,671
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
vay benzinlisi çıkmadan elektriklisi çıktı ha:D
 

fatihcamli

Doçent
Katılım
2 Kasım 2010
Mesajlar
843
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ya kardesim gitmis elektirikli çıkarmış çıkarsan tüplü benzinli hı bide türk yaıpımı arabaya kulannılan vidalar ve diger hırdavatla trükmalı% 50 türk %50 yabancı şahsen ben tüplü bekliyordum aman 1 kenarda dursun... motor yabancı kasa yabancı geriye ne kalıyor ???
 

Jason Brody

Asistan
Katılım
25 Aralık 2012
Mesajlar
198
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Kasa model corolla ee ne anladım bu işten ben millet çatır çatır araba yapıyor yıl olmuş 2013 daha biz yapıcaz.
 

karacaerc

Profesör
Katılım
14 Haziran 2009
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Bu araba yerli mi oldu şimdi? Hadi alalım turisti koyalım karşısına ne malı bu araba? Japon der bitirir... Bizde vida sanayi gelişmiş sadece vidaları yerli. E o halde araç da yerli... Uydu yolladık, kabloları yerli... Gözünüzde büyütüyorsunuz, bunu yapan hatta tasarımları da kendine ait olan pek çok yerli firma var. Onlar reklam yapamıyorlar, araçları satılmıyor haliyle bilenimiz yok. Sözde gelişmiş ülkeyiz ancak ne saniyimiz ne teknolojimiz ne yetiştirdiğimiz mühendisler anlar gerçek bir Türk malı araç yapmaktan. Hoş yarınlarda Türk malı arabaya binmemizi sağlayacak herkesi evlerden topluyor bu ülke... Son olarak aracın elektrikli olması çok komik olmuş. Doğalgaz ile elektrik üreten bir ülkeyiz. Aracı LPG li yapsalardı da kulağımızı öte taraftan doldurmasaydık. Bu aracın aküsü nereden dolduracağız şimdi.
Kod:
http://inciswf.com/nereyesicacak.swf
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
elektrikli otomobil üretilmesi güzel fikir. zira sektörde gelecek hybrit ve pilli araçlarda... lakin bunların şarjı nasıl olacak? pil dolum istasyonları ne zaman ve nerelere açılacak? bu konuda da bir yol haritasının belirlenmesi ve kamuoyuna duyurulamsı lazım. duyuruldu da ben kaçırdımsa bilemiyorum.

bir de (bildiğim kadarıyla) pilli araçlarda dünyada tam standart oturmadı. pil şarjı tedarik etme konusunda 2 yöntem var. birincisi aracın pilini şarj etmek ki; bu uzun zaman alan bir yöntem. diğeri de aracın pilini değiştirmek. yani araç şarj istasyonuna gidiyor ve boşalan pili bırakıp dolu pil alıyor. burda da çeşitli sıkıntılar mevcut. değişen pil aracın orjinal pili ile aynı mı, değil mi? kalitesi, dolum ömrü benzer mi? araç sahibi nasıl emin olacak?

bu yüzden sektörde standartlar tam oturmadan bu işe soyunmamak gerek diye düşünüyorum. daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa, onlar da görüş belirtsin lütfen. ben tam emin değilim. :)
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Bir yerlerden başlamak gerekli. Bu arkadaşlarda böyle uygun görmüş.
 

Kadima

Rektör
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
ya kardesim gitmis elektirikli çıkarmış çıkarsan tüplü benzinli hı bide türk yaıpımı arabaya kulannılan vidalar ve diger hırdavatla trükmalı% 50 türk %50 yabancı şahsen ben tüplü bekliyordum aman 1 kenarda dursun... motor yabancı kasa yabancı geriye ne kalıyor ???

Türkiyede elektrikli motor yapan firma vardı da adamlar mı kullanmadı?
lütfen yazmadan önce bi düşünün.
siz direk koşmayı bekliyorsunuz! ama koşmak için önce emeklemek ve yürümek lazım.
 

Dr. Oetker

Asistan
Katılım
10 Eylül 2012
Mesajlar
152
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Beğenmeyenler neyini beğenmiyor ? Herşeye muhalefet derler ya aynı o şekilde işte. Siz daha durmuyorsunuz devletin arkasında kim duracak ? gidip alman alacağına bunu al ne kaybedersin senin ülken gelişsin senin ülken kazansın ne olacak ? Boş boş yorumlar yapacağınıza hiç yapmayın beğenmedim diyip geçin montajmış vs hikaye. Çin yapıyor aynı şeyi ne kaybı oluyor gelişmiyor mu ? Biraz arkasında durun en azından.
 

Mg.

Profesör
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
2,070
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
Araba yapmak o kadar kolay değil ki yapmayın etmeyin arkadaşlar.. Patent işlerini aşmaya ve sıfırdan yapmaya bizim gücümüz şimdilik yetmez ama bir yerden başlamak gerekirdi...
 

uygar2580

Doçent
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Bazı arkadaşlar da resimdeki temsili toyotayi yerli araç olacak zannetmiş sanırım. Dar gorusluluk bu kadar iste.
 

XabraL

Asistan
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
473
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
90 yıllık cumhuriyetimiz var diye övünürler. ağır sanayi yok, fabrika üreten fabrika yok, herşey ithal, tüketim toplumu, sabah iş akşam ev, günde 4 ekmek peynir zeytin, yaşlanınca tansiyon şeker, haplar, tamam.
 

thekillingroad

Profesör
Katılım
10 Eylül 2012
Mesajlar
1,510
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
arkadaşlar güzel cevap vermiş, hiçbir şey bilmeden sizi okuyan biri öyle bir umutsuzluğa kapılır ki intihar edesi gelir insanın yahu!

bu ülkeye hakim olan malum zihniyet öyle bir tahakküm kurdu, öyle bir politika izledi ki otomobil yaptık (devrim) torpillediler, uçak yaptık (bunun hikayesini de lütfen şuradan okuyunuz!) torpillediler. türkiyeyi bir tanzanya seviyesine getirdiler.

e tabi bu arada okullarda da öyle bir eğitim verildi ki, batı herşeyi yapar, bütün medeniyet, teknoloji hep onların eseri, ve özellikle de "bizden hiçbir şey olmaz" düşüncesi.

olur arkadaşım olur, merak etme... bu ülke otomobilini de yapacak, uçağını da yapacak. hatta kendi markalarını da oluşturacak. yeterki bu devlet kendine, milletine inanan, ülkesine sevdalı kişiler tarafından yönetilsin. paçayı amerikan korkusuna kaptırmış fötr şapkalı adamlar uzak dursun bizden yeter.

inanmak ve umut beslemek, bizim başlangıç noktamız, gerisi bi şekilde gelecektir bi iznillah!

yirmi yıl önce bugün geldiğimiz noktayı ben şahsen tahayyül bile edemezdim, yirmı yıl sonra da siz bugün yazdıklarınızdan utanacaksınız!

Ben otomobil yapılamaz demişim sanki. Öyle bir safhadaki çamurlaştırma, o kadar güzel girmişler ki zihinlerinize, yazdığımı okumamışsın bile. 6 yıldır üzerinde çalıştıkları şeyin montaj olmasına gülüyorum ben! Sen bana 6 ayda herşeyi burada tasarlanıp üretilmiş otomobile karşı çıkanlar damgası vuruyorsun..

Evet başlanacak yer tam da bu noktadır. Bu adımın sebebi ilk olarak cari açığı düşürmek, vergi indirimini sağlamak. Zamanla yerli motoromuzu da, kasamızı da üretiriz.

Birden ferrari üretmemizi kimse beklemesin. Helal olsun devletim elinden gelen herşeyi yapıyor. Yerli uydumuz oldu. Yerli savaş uçağımızda olacak inş, yerlis savaş gemimiz, tankımız var. Yerli otomobilimizde olur evellAllah. Zor iş değil. Herşey zamanla. Az sabır...

Şahsımla ilgili söylediğin kısmı es geçiyorum, sana girip çıkanı sorgulamam gerekir, hoş olmaz. Bişeyler girmiş belli ki, benim meselem değil.
Koç, Doğan vb. ailelerin yapmamış olması bana neden dokunmuş olabilir? Ben bu ihtimali bile anlamam. Açıklayabilir misin? Ben Koç'u Doğan'ı falan seviyorum gibi bir düşünce nasıl var olmuş olabilir zihninde? Müsiad'a karşı sahip olduğum ön yargıyı farkettin diye illa bir fikir sahibi olmuş olmana gerke yoktu. Evet Müsiad'a karşı önyargılıyım, nokta, burada bitiyor. Ne alaka Koç Doğan? Koç ile ilgili en ufak bir fikrim hakkında bir fikrin var mı merak ediyorum.

Hayır, başlanacak yer burası değildir. Zaten montaj yapıyoruz. "Bu milletin önünde durmasalar" safsatasıyla öyle kuru sık atmanın hiç bir anlamı yok. Üniversitelerde coplattığın öğrencileri toplarsın, mis gibi %100 Türkiye tasarımı ve üretimi otomobili yaparlar sana. Bu yüzden montaj olmasıyla dalga geçiyorum da işte bazı zihinler kavrayamıyor.

.Savaş uçağının ne olduğundan haberiniz yok daha. Onu da yapcez bunu da yapcez diye kandırılıp durup. Yerli uydumuz varmış. Yazılana he iyi diyip inanıp gidiyorsunuz yazık..
 
Üst