Yerli otomobil Şubat'ta vitrinde

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Yerli savaş uçağımız da nah olur.Savaş uçağının ne olduğundan haberiniz yok daha. Onu da yapcez bunu da yapcez diye kandırılıp durup. Yerli uydumuz varmış. Nah var. Yazılana he iyi diyip inanıp gidiyorsunuz yazık..

:D onu bırak kıydırık.2 patriot füze bile üretemiyon.gidiyon avrupaya yalvarıyon.şimdi dicekler Her şey zamanla eyvallah'da.Savaşamı gidiyoruz ney bu acele.şimdi patriot füzesine ne gerek var.ona vereceğin milyar dolarları Ar-ge çalışmalarına yatır devlet olarak .Devlet kendi yaptıklarıyla çelişiyor.

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Millet yakında uçan araba üretecek biz yeni yerli araba üretiyoruz.Gerçi akpden öncekiler hiç birşey yapamadı ya birde ordan bakmak lazım.Akp nin %50 oy almasının sebebide diğer muhalefet partilerinde lider yok ülkeyi alıcak millette napsın en iyisi akp diyip akp ye basıyor oyu.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION] gerçekten güldürdün beni :D Bu kadar cahilce, "yobazca" bir yorum olamaz. Kutluyorum seni. Çünkü bu denli sınırı aşmak ancak senin gibilere uygundur. Neyse sen gid ODTÜ' deki protesto yapan "coplatılan" öğrencilere takıl. Belki dağ kadrosuna alırlar seni, ne bileyim hatta yönetime bile girersin. Buna hakkın var çünkü.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@thekillingroad gerçekten güldürdün beni :D Bu kadar cahilce, "yobazca" bir yorum olamaz. Kutluyorum seni. Çünkü bu denli sınırı aşmak ancak senin gibilere uygundur. Neyse sen gid ODTÜ' deki protesto yapan "coplatılan" öğrencilere takıl. Belki dağ kadrosuna alırlar seni, ne bileyim hatta yönetime bile girersin. Buna hakkın var çünkü.

Yazacak bir şeyin yoksa sadece cevap vermiş olmak için bir şeyler yazmana gerek yok. :)
Bak cevap bile vermiyorum tribine girmek de aynı işlevi görür. Devam ;)

Anlamsız yere bana laf atmışsın, aynı şekilde karşılık vermişim.
Otomobil yapamayız dediğimi zannetmişsin, hayır aksine montaj değil tamamını yapabiliriz demişim.
Savaş uçağının farkı bir olay olduğunu söylemişim.

Burada cahilce yorum olara nitelenebilecek bir şey bile yazmıyor. :) Bu kadar patinaja gerek yok.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Evet, bir yerden başlanılmış çok şükür, sıra geldi içimizdeki "İRLANDALILARI" yenmeye :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
avrupada amerikada üniversiteler ilim bilim teknoloji alanında birbirleri ile yarışırken bizimkiler ne iş yapar... (star wars ın komedisini)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
önceden bukadarida yoktu ya..
sen esek binerken mersedes süren insanlardansin galiba.. öylelerinni taniyoruz

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yazacak bir şeyin yoksa sadece cevap vermiş olmak için bir şeyler yazmana gerek yok. :)
Bak cevap bile vermiyorum tribine girmek de aynı işlevi görür. Devam ;)

Anlamsız yere bana laf atmışsın, aynı şekilde karşılık vermişim.
Otomobil yapamayız dediğimi zannetmişsin, hayır aksine montaj değil tamamını yapabiliriz demişim.
Savaş uçağının farkı bir olay olduğunu söylemişim.

Burada cahilce yorum olara nitelenebilecek bir şey bile yazmıyor. :) Bu kadar patinaja gerek yok.

Sana göre cahilce değildir yazın ama bana göre cahilce bile az kalır. Bakış açısı ;)

Ülkücü bir arkadaşım var. Söylediği şuydu "Neden bizimkiler tamamen yerli araç üretemiyor veya üretmiyor ?". Bende şöyle cevap vermiştim "Zamanında benzini bitti diye üretimi durdurulan araç, eğer seri üretime geçseydi şu anda biz de yerli ercedes üretiyor olurduk. Eğer şimdi bırak Mercedesi, Linea gibi bir araç üretsinler, yemin ediyorum elimdeki aracı satar alırım." Cevap veremedi. Ama arkasından verdiği cevap beni şok etti: "Yerli olursa olsun, ama bir Wv kalitesinde araç üretmezlerse ben almam". Sözde bu arkadaşım ülkücü. Sen de sözde gerçekçisin ama çok yanıldığın nokta var.

O zamanki zihniyet senin bahsettiğin cop yiyen öğrencilerin zihnini yıkıyan zihniyettir. Üniversite okumuş olabilirsin, hatta "Sheldon" gibi muazzam çalışmalar yapıyor da olabilirsin. Başka gelişmiş ülkede, Avrupa veya Amerika' da yaşıyor olabilirsin, seni tanımıyorum (bunlar sadece varsayım). Ama sen bu ülkenin gerçeklerini anlayamayacak kadar düşünemiyorsun, kavrayamıyorsun. Hele ki bu ülkede yaşayıp, gerçekleri göremiyorsan benden makul bir cevap bekleme.

Biz 1. Dünya Savaşında savaş uçağı üreten ülkeler arasındayız. Ama ne hikmetse savaş bittikten sonra uçak fabrikaları, traktör fabrikalarına dönüyor. F-16 daki yazılımının kodlarını çözüp, radarlarda iyileştirme yapılmak istendiği zaman 3 Aselsan mühendisimiz "intihar ediyor". Ki bu bahsettiğimiz ufak adımlar. Milli teknolojimizi üretmek için adım atsaydık kim bilir ne olurdu. Bunlar senin safsata dediğin gerçekler.

Ben gerçekten tartışılabilir kişilerle bu konularda tartışırım. Her yapılana "nah" diye cevap verirsen sana verecek cevabım kalmaz zaten. Sana tavsiyem önce bir siyasi geçmişimizi oku, iyice öğren. Eğer "sadece" Emin Çölaşanın kitaplarını okursan, tarafsız bir şekilde öğrenemezsin. Sadece örnektir bu. Araştır biraz. Bol keseden sallama. Eğer ortaya gerçekten babayiğit çıkmıyorsa bu devletin suçu değildir.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sana göre cahilce değildir yazın ama bana göre cahilce bile az kalır. Bakış açısı ;)

Ülkücü bir arkadaşım var. Söylediği şuydu "Neden bizimkiler tamamen yerli araç üretemiyor veya üretmiyor ?". Bende şöyle cevap vermiştim "Zamanında benzini bitti diye üretimi durdurulan araç, eğer seri üretime geçseydi şu anda biz de yerli ercedes üretiyor olurduk. Eğer şimdi bırak Mercedesi, Linea gibi bir araç üretsinler, yemin ediyorum elimdeki aracı satar alırım." Cevap veremedi. Ama arkasından verdiği cevap beni şok etti: "Yerli olursa olsun, ama bir Wv kalitesinde araç üretmezlerse ben almam". Sözde bu arkadaşım ülkücü. Sen de sözde gerçekçisin ama çok yanıldığın nokta var.

O zamanki zihniyet senin bahsettiğin cop yiyen öğrencilerin zihnini yıkıyan zihniyettir. Üniversite okumuş olabilirsin, hatta "Sheldon" gibi muazzam çalışmalar yapıyor da olabilirsin. Başka gelişmiş ülkede, Avrupa veya Amerika' da yaşıyor olabilirsin, seni tanımıyorum (bunlar sadece varsayım). Ama sen bu ülkenin gerçeklerini anlayamayacak kadar düşünemiyorsun, kavrayamıyorsun. Hele ki bu ülkede yaşayıp, gerçekleri göremiyorsan benden makul bir cevap bekleme.

Biz 1. Dünya Savaşında savaş uçağı üreten ülkeler arasındayız. Ama ne hikmetse savaş bittikten sonra uçak fabrikaları, traktör fabrikalarına dönüyor. F-16 daki yazılımının kodlarını çözüp, radarlarda iyileştirme yapılmak istendiği zaman 3 Aselsan mühendisimiz "intihar ediyor". Ki bu bahsettiğimiz ufak adımlar. Milli teknolojimizi üretmek için adım atsaydık kim bilir ne olurdu. Bunlar senin safsata dediğin gerçekler.

Ben gerçekten tartışılabilir kişilerle bu konularda tartışırım. Her yapılana "nah" diye cevap verirsen sana verecek cevabım kalmaz zaten. Sana tavsiyem önce bir siyasi geçmişimizi oku, iyice öğren. Eğer "sadece" Emin Çölaşanın kitaplarını okursan, tarafsız bir şekilde öğrenemezsin. Sadece örnektir bu. Araştır biraz. Bol keseden sallama. Eğer ortaya gerçekten babayiğit çıkmıyorsa bu devletin suçu değildir.

Yerli otomobille ilgili düşüncelerin geçmişte Devrim'e ve savaş uçağı fabrikasına yapılan yanlışlar ise, bana itiraz ettiğin nokta nedir sorabilir miyim?

Devlet dediğin kavram tek başına suçlanabilecek bir olgu değildir. Devlet tüzel kişilikten de öte bir kurumdur, ortada ne yapıldı ve yapılabiliri bulacaksak devleti suçlamak aptalca olur. Da, bunun yine benim dediklerimle bir alakası ya da tezatı yok.

Ben bu Derindere'nin Corolla'ları elektriklie çevirme işine nah çektim diye sen neden beni Devrim'i baltayan zihniyetten sandın hayırdır? Yemişim ülkücüsünü, tabii öyle cevap verecek. Ne zannediyordun? :)

Şimdi benim yazdığıma geri dönecek olursak, nerede kalmıştık? :)
Konu Devrim'in nasıl baltalandığıysa, oturup saatlerce konuşalım, hemfikirim. Ancak bu kukla hükümetin hiç bir şey üretemez konuma getirdiği ülkede birilerinin otomobil üreteceğiyle ilgili "gerçekleri" konuşacaksak, ondan konuşalım. Bu gerçeklerin de yakınından bile geçemez, bir otomobili modifiye etmek veya montajla ilgili 6 yıldır çalışıyor safsatası.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yerli otomobille ilgili düşüncelerin geçmişte Devrim'e ve savaş uçağı fabrikasına yapılan yanlışlar ise, bana itiraz ettiğin nokta nedir sorabilir miyim?

Devlet dediğin kavram tek başına suçlanabilecek bir olgu değildir. Devlet tüzel kişilikten de öte bir kurumdur, ortada ne yapıldı ve yapılabiliri bulacaksak devleti suçlamak aptalca olur. Da, bunun yine benim dediklerimle bir alakası ya da tezatı yok.

Ben bu Derindere'nin Corolla'ları elektriklie çevirme işine nah çektim diye sen neden beni Devrim'i baltayan zihniyetten sandın hayırdır? Yemişim ülkücüsünü, tabii öyle cevap verecek. Ne zannediyordun? :)

Şimdi benim yazdığıma geri dönecek olursak, nerede kalmıştık? :)
Konu Devrim'in nasıl baltalandığıysa, oturup saatlerce konuşalım, hemfikirim. Ancak bu kukla hükümetin hiç bir şey üretemez konuma getirdiği ülkede birilerinin otomobil üreteceğiyle ilgili "gerçekleri" konuşacaksak, ondan konuşalım. Bu gerçeklerin de yakınından bile geçemez, bir otomobili modifiye etmek veya montajla ilgili 6 yıldır çalışıyor safsatası.

Devlet yeri geldiğinde suçlanabilir. Çünkü devleti devlet yapan millettir. Başka konularda da suçlanabilir bu kısmı geçiyorum ayrı bir konu.

Devrimi baltalayan zihniyet sadece araba üretememe konusu değildir. Bu amaca yönelik inancın yıpratılmasıdır aynı zamanda. Çok basit ve standart bir soru sorayım o zaman. Madem bir babayiğit çıkamadı, sen de beğenmiyorsun. Çık yap o zaman bir otomobil de sana babayiğit diyelim. Bak devlet kalkıpta otomobil yapmak için adım atmaz. Otomobili yapacak firma, kişilere destek verir. Bu kanunen veya maddi olarak olur. Şu anda yapılacak olan otomobilin yerli olduğunu ben de söylemiyorum. Ufak bir adımda olsa atılmalıydı, atıldı. Belki yetersiz bir adımdı, ama haklı bir adımdı. Dünya' da hiçbir ülke yoktur ki vidasına kadar herşeyi yerli üretsin.

Geçmişte hiç bir b*k becerememiş, darbe üstüne darbe planlayan orduyla her zaman işbirliği içinde olmuş, montajı dahil becerememiş hükümetleri geçip, şimdiki hükümete kukla dersen ben sana orada dur derim. Senin böyle davranman öteki zihniyeti getirir peşinden farkında değilsin. Ayrıca hükümetin istediği otomobil böyle değil zaten. Zaten Nihat Ergün açıkladı "Bu bir yerli oto projesi değildir" diye. Sen üretilen, atılan bu ufak adımı hükümetin poltikasıymış gibi cevap vermen ilginçtir. Müsiad' dan bir iş adamı böyle bir proje başlatmış, Başbakan bunu denemiş, başarılı demiş veya dememiş önemli değil. Önemli olan ufak adımlarda olsa çeşitliliği sağlayıp bunu desteklemek.

Gerçekleri konuşuyorum işte, ama hala sen gerçekleri "konuşacaksak" diyorsun. Bir önceki yazımda "gerçekleri", "safsata" dediklerine karşı örnekler vererek açıkladım. Ama yazıma cevap veremiyorsun, arada cımbızla seçitiğin cümlelere cevap veriyorsun. Artık "hangisine cevap verebilirsem" mantığıyla. Saatlerce oturup seninle "yerli otomobil niye üretilemedi şu ana kadar", "bundan sonra üretilebilir mi" konularını tartışabilirim. EvelAllah bu birikime sahip olduğum düşüncesindeyim. Ama sürekli aynı fikri savunup, aynı cümlelerle örnek veren birisiyle saatlarceyi bırak günlerce tartışsan da ortaya birşey çıkmaz.

Senin savunduğun o ODTÜ' lü öğrenciler, yarın mezun olduklarında dağa çıkacak ilk kişilerdir. Senin bu "öğrencileri" (çoğunun öğrenci olmadığı, 12 kişinin öğrenci olduğunu kanıtlandı) savunman, Devrimi baltalayan zihniyete farkında olarak veya olmayarak sahip olduğunun apaçık delilidir. (Bence) sen bunun farkında değilsin malesef. Sana itiraz ettiğim nokta tam da budur işte..

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bir olguyu eksik yanlarına bakarak tamamen kötüleyemeyeceğimiz gibi iyi yanlarına odaklanıp yüceltemeyizde

her konuyu siyasete çeken zihinlere zaten diyeceğim yok

aranan bir babayiğit olması gerçeği o babayiğitin bu işlere babasının hayrına gireceğini göztermez

şirketler kar amçlı kurumlardır ve kar ettiği sürece ayakta kalırlar, kimse hadi bi araba yapalım diye tartmadan bi işe girmez

dünyada belki 1000 den fazla otomobil markası varken tek bir tanesini söyleyebilirmisiniz 100% yerli imalatı olan

patriot'ları kıytırık diye niteleyen arkadaşım patriyot kıytırıksa otomobil yapmak çocuk oyuncağıdır neden yapılamayacağı konusunda bu kadar karamsarsın

bundan 40-50 yıl önce olsa ortalama bir şirket bu işe giriebilridi ama bu günümüzde ciddi büyüklükte bir firma bu süreci kaldırabilir

ayrıca koç bu işe neden girsin? piyasaya hakim sonderece karlı bir marka ortaklığı varken bu kadar riskli bi işe girişip hemde kendi ortaklığına rakip edecek

konu bizim tarafımızdan ne destek verileceği noktasına gelirsede otomobilden önce mevcut üretimde olan hangi yerli malına sırf yerli diye talep yada destek oluyoruz.

herkesin kendi kendine cevap vermesi gereken konular asıl bunlar bence

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
neresi yerli bunun anlamadım motor GM den kasa toyota dan ıvır zıvır "yerli" sermaye ile yabancı firmalardan :) komik

arkadaş yabancı firmalarda bizim ülkemizde herşeyini üretip kendi adlarıyla çıkartıyor.onuda söylemiyorsun.böyle şeylere bence destek verilmeli.

Reaksiyon puanı
10,315
sana girip çıkanı sorgulamam gerekir, hoş olmaz. Bişeyler girmiş belli ki, ...
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION]!
bu sitede farklı kutuplarda olsak da, karşıt görüşlü insanlar olsak da... yorumlarını her zaman okuduğum ve saygı duyduğum bir arkadaşımızsın... belki de "idin"

görüşlerine katılmasam bile her zaman saygı duydum, hatta... çok şey öğrendiğimi dahi itiraf ediyorum. faydalandım görüşlerinizden. bu teknolojiden sosyal boyutu olan konulara varana dek, böyle... idi!

fakat, ne olduysa son zamanlarda size bir kibir, büyüklenme, tepeden bakma, karşıdakine hakaretvari hitaplar, küçüksemeler vs. ne derseniz deyin ama, kişinin kendi farkına varamadığı, dıştan görülen, sezilen semptomlar zuhur etmeye başladı.

kıymetli arkadaşım, görüşlerimiz farklı olsun, karşıt uçlarda olalım, bu aslında bir zenginliktir de... ama, saygımızı kaybetmeyelim, kimseye tepeden bakma gibi, küçümseme tarzı halleri size asla yakıştıramıyorum. sürekli bir kavga, aşağılama, görüşlerini beğenmediği kişilere karşı gösterdiğiniz sert refklesler de öyle keza...

bu aslında sizin gibi entelektüel birikimi olan her arkadaş için söz konusu olabilecek bir durum. ne ki sizde biraz daha fazla sırıtmaya başladı sanırım ki dikkatimi çekti.

bunları yazdım diye kusuruma bakma lütfen, Allah şahidimdir ki iyi niyetle yazıyorum bunları. çoğu zaman sizden çok daha ilerlemiş yaşıma rağmen hataya düştüğüm çok oluyor, sağolsun bir kardeşimiz ikaz edince uyanıyoruz. özür dilediğim çok olmuştur. bazen insanlar cesaretle ayna tuttuklarında farkedebiliyorsunuz hatalarınızı... ve iyi de oluyor. ben de bunu sizin için yapmağa çalıştım, umarım gönül komazsın kıymetli arkadaşım.

insanların sizden önyargısız olarak faydalanabilmesi, ancak karşılıklı saygı ve nezaketin muhafaza edildiğinde gerçekleştiğini hatırlatmak istedim sadece.

sürç-i lisan ettikse affola...

not: bu yazdıklarım sadece alıntıladığım sözlerinize matuf değildir, genel itibariyle yazmak istedim.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@thekillingroad!
bu sitede farklı kutuplarda olsak da, karşıt görüşlü insanlar olsak da... yorumlarını her zaman okuduğum ve saygı duyduğum bir arkadaşımızsın... belki de "idin"

görüşlerine katılmasam bile her zaman saygı duydum, hatta... çok şey öğrendiğimi dahi itiraf ediyorum. faydalandım görüşlerinizden. bu teknolojiden sosyal boyutu olan konulara varana dek, böyle... idi!

fakat, ne olduysa son zamanlarda size bir kibir, büyüklenme, tepeden bakma, karşıdakine hakaretvari hitaplar, küçüksemeler vs. ne derseniz deyin ama, kişinin kendi farkına varamadığı, dıştan görülen, sezilen semptomlar zuhur etmeye başladı.

kıymetli arkadaşım, görüşlerimiz farklı olsun, karşıt uçlarda olalım, bu aslında bir zenginliktir de... ama, saygımızı kaybetmeyelim, kimseye tepeden bakma gibi, küçümseme tarzı halleri size asla yakıştıramıyorum. sürekli bir kavga, aşağılama, görüşlerini beğenmediği kişilere karşı gösterdiğiniz sert refklesler de öyle keza...

bu aslında sizin gibi entelektüel birikimi olan her arkadaş için söz konusu olabilecek bir durum. ne ki sizde biraz daha fazla sırıtmaya başladı sanırım ki dikkatimi çekti.

bunları yazdım diye kusuruma bakma lütfen, Allah şahidimdir ki iyi niyetle yazıyorum bunları. çoğu zaman sizden çok daha ilerlemiş yaşıma rağmen hataya düştüğüm çok oluyor, sağolsun bir kardeşimiz ikaz edince uyanıyoruz. özür dilediğim çok olmuştur. bazen insanlar cesaretle ayna tuttuklarında farkedebiliyorsunuz hatalarınızı... ve iyi de oluyor. ben de bunu sizin için yapmağa çalıştım, umarım gönül komazsın kıymetli arkadaşım.

insanların sizden önyargısız olarak faydalanabilmesi, ancak karşılıklı saygı ve nezaketin muhafaza edildiğinde gerçekleştiğini hatırlatmak istedim sadece.

sürç-i lisan ettikse affola...

not: bu yazdıklarım sadece alıntıladığım sözlerinize matuf değildir, genel itibariyle yazmak istedim.

Ekstradan kibar olmak için özenilmiş yaklaşımın için teşekkür ederim.
Söylediklerini dikkate alacağım elbette, ama bu tarz aslında hiç sevmediğim "atarlı" tipte yazıları nelerin üzerine yazdığıma dikkat etmeni istiyorum.

Sevgiler..

rashoaga

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Olumlu gelişmeler bunlar, hayırlı uğurlu olsun...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Yerli para ile yabancı mühendislik, yabancı yedek parçanın gücü! Parayı bastır kralını alırsın hesabı. :)

Bir de şu var; 2008'den bu yana 6 yıldır üzerinde çalışıyorlarmış. İsmi açıklanmadığına göre sanırım marka DMC, modeli DeLorean olacak, zira araç gelecekten geliyor. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şuna yerli otomobil demeyin: Türkiye de montajı yapılan (birçok otomobilde Türkiye de montajlanır) insanları yerli üretim diye kandırıp satılmaya çalışılan otomobil.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Önceki dönemler gibi politikalar izlense ve montaj dense olumsuz eleştiri de bulunanlara hak verilebilir.Ancak politikalarda yerlilik ilke haline geldi.Bu ilk adım. Tecrübesini kolay kolay hiçkimse satmaz.Atak helikopterin teknolojisini satın alma öyküsü amerikanın kobra helikopter teknolojisini satmasının müttefik olsak bile mümkün olmadığını iletmesinden sonra alternatif italyan atak helikopterin lisansları alındı.Paramızla teknolojisini aldık ve kazanılan tecrübelerle yerli üretim için lisans sorunumuz yok.Yerli yazılım yerli motor ülkemiz çalışanlarının kazanımlarına kalmış ve politikalar gereği bu bekleniyor.Aynı insansız Anka (İHA)'nın motorunun ilk başlarda dışarıdan alındıktan sonra şimdi yerli üretildiği gibi. Sadece montaj demek öncekilere tokat olarak söylenmeli.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Günümüz Türkiye'sinin modası elmayla armutu karıştırmak. AKP sağolsun öyle bir bilgi kirliliği, öyle bir önüne gelen giydir politikası uyguluyor ki, neyin ne olduğunu karıştırıyoruz.

O hakim dediğinzi zihniyet, 1950'den itibaren Türkiye'yi yöneten, AKP'nin siyasi mirasçıyız dediği Menderes ve sonrası sağ siyasettir. Solcular değildir Devrim'e karşı çıkan. O zamanın AKP'sidir Devrim'i baltalamak için sıraya girenler..

Ben otomobil yapılamaz demişim sanki. Öyle bir safhadaki çamurlaştırma, o kadar güzel girmişler ki zihinlerinize, yazdığımı okumamışsın bile. 6 yıldır üzerinde çalıştıkları şeyin montaj olmasına gülüyorum ben! Sen bana 6 ayda herşeyi burada tasarlanıp üretilmiş otomobile karşı çıkanlar damgası vuruyorsun..

Şahsımla ilgili söylediğin kısmı es geçiyorum, sana girip çıkanı sorgulamam gerekir, hoş olmaz. Bişeyler girmiş belli ki, benim meselem değil.
Koç, Doğan vb. ailelerin yapmamış olması bana neden dokunmuş olabilir? Ben bu ihtimali bile anlamam. Açıklayabilir misin? Ben Koç'u Doğan'ı falan seviyorum gibi bir düşünce nasıl var olmuş olabilir zihninde? Müsiad'a karşı sahip olduğum ön yargıyı farkettin diye illa bir fikir sahibi olmuş olmana gerke yoktu. Evet Müsiad'a karşı önyargılıyım, nokta, burada bitiyor. Ne alaka Koç Doğan? Koç ile ilgili en ufak bir fikrim hakkında bir fikrin var mı merak ediyorum.

Hayır, başlanacak yer burası değildir. Zaten montaj yapıyoruz. "Bu milletin önünde durmasalar" safsatasıyla öyle kuru sık atmanın hiç bir anlamı yok. Üniversitelerde coplattığın öğrencileri toplarsın, mis gibi %100 Türkiye tasarımı ve üretimi otomobili yaparlar sana. Bu yüzden montaj olmasıyla dalga geçiyorum da işte bazı zihinler kavrayamıyor.

Yerli savaş uçağımız da nah olur.Savaş uçağının ne olduğundan haberiniz yok daha. Onu da yapcez bunu da yapcez diye kandırılıp durup. Yerli uydumuz varmış. Nah var. Yazılana he iyi diyip inanıp gidiyorsunuz yazık..

Arkadaşım ne kadar saçmalamışsın yaa,
Devrim arabalarına karşı çıkan kişiye Menderes demişsin, bilgin olsun diye söylüyorum devrim arabası Menderes'e darbe yapıldıktan sonra milletin gazını almak için yapıldı ve derbe zihniyetinin engellemesiyle tekrar rafa kaldırıldı.
uçak fabrikalarımız İnönü zamanında kapatıldı, yani senin sağ görüşlüler yaptı dediğin herşeyi aslında sol görüşlüler ve darbeciler yaptı.
sana yanlış tarih öğretmişler, aslında tam da darbecilerin istediği gibi bir birey olmuşsun, herşeye olumsuz bakan ve biz hiçbirşey yapamıyız diye düşünen bir birey.
artık bu küçüklük pskolojisinden kurtulun, bazı şeyler zamanla yapılır, bazı şeylerde ufaktan başlarsın, bun en güzel örneği Toshıba dediğin marka 2. dünya savaşından sonra amerikan mallarına için ufak çip ler üretiyordu, sonrasında dünya teknlojisinin ağa babası oldu. onlarda kendilerini küçük görüp bizden birşey olmaz, çip üretmeyle ülke nasıl büyüyecek deselerdi şu anda Toshıba diye bir marka olmazdı.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sana yanlış tarih öğretmişler

Ben de sana yanlış tarih öğretildiğini düşünüyorum inan. Birşeyleri yapamadığımız için yapamadığının düşünen bir toplumuz. Üzgünüm bizim futbolumuz, siyasetimiz, dinimiz gelişmemizi engellemekten başka işe yaramıyor. Futbolu bilmem ama diğerlerinin de asıl nedeni, asıl tadı kaçıran ortalığı bulandıran hep @thekillingroad karşısında durduğu kişilerdir.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben de sana yanlış tarih öğretildiğini düşünüyorum inan. Birşeyleri yapamadığımız için yapamadığının düşünen bir toplumuz. Üzgünüm bizim futbolumuz, siyasetimiz, dinimiz gelişmemizi engellemekten başka işe yaramıyor. Futbolu bilmem ama diğerlerinin de asıl nedeni, asıl tadı kaçıran ortalığı bulandıran hep @thekillingroad karşısında durduğu kişilerdir.

herkesin düşüncesine saygımız var, bu ülke 10 yıl öncesine kadar birilerinin elinde oyuncak oldu, son 10 yılda yapılanlar çok önce yapılmalıydı ama yapmadılar işte.
onların yapmadıklarını şimdikiler yapınca amerika bun 50 yıl önce yapmıştı deniliyor.
birşeylere başlamak için ilk adımın atılması gerekiyor bu adım 50 yıl önce atılmadıysa şimdikilerin suçu yok en azından.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
herkesin düşüncesine saygımız var, bu ülke 10 yıl öncesine kadar birilerinin elinde oyuncak oldu, son 10 yılda yapılanlar çok önce yapılmalıydı ama yapmadılar işte.
onların yapmadıklarını şimdikiler yapınca amerika bun 50 yıl önce yapmıştı deniliyor.
birşeylere başlamak için ilk adımın atılması gerekiyor bu adım 50 yıl önce atılmadıysa şimdikilerin suçu yok en azından.
Zaten sorun 60 yil önce yapılıyorken herşey , bunların baltalanmasıydı. Eğer ekonomik kalkınma planlarına uyulsa, bankalara o zaman verilen önem verilse, işçiyi bu kadar korusa devlet, devlet eknomiyi desteklese... Bunlar olmadı tamam birşeyler yapılsın şimdi başlansın haklısın ama gösteriş için yapılması. Uydu yapılacak önce üniversiteliler adam yerine konsun. Eğitim rezil edilmesin. Sonra onlar o uyduyu yapacaklardır zaten...

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel inşallah daha ileri seviyede görürüz.Yorum yazan arkadaşlara saygım var haklılık paylarıda var.Yalnız bazı yorumlarda zamanla kendimizde yaparız vs vs gibi ifadeler kullanılmış.Atı alan üsküdarı geçmiş durumda.Bu araba 1961 yılında devrim adı altında yapılmıştı zaman o zamandı.Evet zamanla daha iyilerini yapabiliriz bu bilgi ve beceriye sahibiyiz.Şimdi ana hatlarını (kasa ve motor) dışarıdan almak, zamanı yakalamak değil kaçan zamana geri dönmek oluyor.
Kaçırılmış bir ton zaman var artık zamanla daha iyisinide yaparız demek, koru korune inanç olur diye düşünüyorum.Bu zamanda bizim ana hatlarını kendimiz yapıyor olmamız gerekirdi.
Yinede umarım daha iyisi olur, ilerleyen zamanda. Fazla zaman geçmemesi dilegiyle.Zaman hızlı akıyor eskisi kadar yavaş değil artık:)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yerli para ile yabancı mühendislik, yabancı yedek parçanın gücü! Parayı bastır kralını alırsın hesabı. :)Bir de şu var; 2008'den bu yana 6 yıldır üzerinde çalışıyorlarmış. İsmi açıklanmadığına göre sanırım marka DMC, modeli DeLorean olacak, zira araç gelecekten geliyor. :)
Ehehe :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Zaten sorun 60 yil önce yapılıyorken herşey , bunların baltalanmasıydı. Eğer ekonomik kalkınma planlarına uyulsa, bankalara o zaman verilen önem verilse, işçiyi bu kadar korusa devlet, devlet eknomiyi desteklese... Bunlar olmadı tamam birşeyler yapılsın şimdi başlansın haklısın ama gösteriş için yapılması. Uydu yapılacak önce üniversiteliler adam yerine konsun. Eğitim rezil edilmesin. Sonra onlar o uyduyu yapacaklardır zaten...

şimdi işi engellemek ve bu yapılana gölge düşürmek için yapılmış bir eylamı desteklediğini söyleme bana, o olaylarda gözaltına alınan 30 kişiden 6-7 tanesi odtü lü çıktı,
geri kalanlar dışardan gelme ve sırf ortalığı karıştırma amaçlı. ben bu insanları desteklemem.
birde reklam için yapıldığını idda etmişsin, burda bir reklam yapıldıysa Türk mühendislerin reklamı yapılmıştır, istenildiğinde Türklerin herşeyi yapabileceğinin reklamı yapılmıştır, ben olaylara bu açıdan bakarım, yoksa partisi şunu bunu beni pek bağlamaz.

bilmem haberiniz var mı, Göktürk-2 uydusundan görüntü alınmaya başlandı, ve ilk gözlem uydumuz olması açısından bence çok başarılı ilerde daha iyileri yapılacak inşallah.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eğer siz sahiden buysanız bütün sözlerimi geri aldım.
özür dilerim.

Sanırım benim özür dilemem lazım, anlatamadım. En ufak bir laf sokma vs yoktu, mesajın geri kalanından anlaşılıyor sandım. Kibar olmak için özenmek kötü bir şey mi?

Şimdi ben de ne anlamda geri alındı onu da anlamadım sazanlık mı yapıyorum diye düşündüm bir an.

Arkadaşım ne kadar saçmalamışsın yaa,
Devrim arabalarına karşı çıkan kişiye Menderes demişsin, bilgin olsun diye söylüyorum devrim arabası Menderes'e darbe yapıldıktan sonra milletin gazını almak için yapıldı ve derbe zihniyetinin engellemesiyle tekrar rafa kaldırıldı.
uçak fabrikalarımız İnönü zamanında kapatıldı, yani senin sağ görüşlüler yaptı dediğin herşeyi aslında sol görüşlüler ve darbeciler yaptı.
sana yanlış tarih öğretmişler, aslında tam da darbecilerin istediği gibi bir birey olmuşsun, herşeye olumsuz bakan ve biz hiçbirşey yapamıyız diye düşünen bir birey.
artık bu küçüklük pskolojisinden kurtulun, bazı şeyler zamanla yapılır, bazı şeylerde ufaktan başlarsın, bun en güzel örneği Toshıba dediğin marka 2. dünya savaşından sonra amerikan mallarına için ufak çip ler üretiyordu, sonrasında dünya teknlojisinin ağa babası oldu. onlarda kendilerini küçük görüp bizden birşey olmaz, çip üretmeyle ülke nasıl büyüyecek deselerdi şu anda Toshıba diye bir marka olmazdı.

Okuma kursu öneriyorum artık benim elimden gelen sadece bu olur bu saatten sonra.
Devrim'e karşı çıkan Menderes demişim.
Bir daha oku, bir daha oku, ne diyeyim ben daha.

Toshiba uçak çipler üretiyormuş. Küçümsemeye bak, ufak çipler. :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sanırım benim özür dilemem lazım, anlatamadım. En ufak bir laf sokma vs yoktu, mesajın geri kalanından anlaşılıyor sandım. Kibar olmak için özenmek kötü bir şey mi?

Şimdi ben de ne anlamda geri alındı onu da anlamadım sazanlık mı yapıyorum diye düşündüm bir an.

Okuma kursu öneriyorum artık benim elimden gelen sadece bu olur bu saatten sonra.
Devrim'e karşı çıkan Menderes demişim.
Bir daha oku, bir daha oku, ne diyeyim ben daha.

Toshiba uçak çipler üretiyormuş. Küçümsemeye bak, ufak çipler. :)

sende benim ne yazdığımı anlamamışsın...
neyse boşver.
Allah hepimize akıl fikir versin. (en çok da bana.)