Yerli Lost başlıyor!

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Dünyada milyonlarca kişi tarafından izlenen Amerikan dizisi Lost benzeri bir dizi TRT ekranlarında izleyici ile buluşacak. İznik Gölü'nün kıyısında çekimlerine başlanacak dizi, Lost fanatikleri başta olmak üzere gençleri ekranlara kilitleyecek.

TRT dünyada büyük ilgi uyandıran Amerikan yapımı "Lost" dizisinin bir benzeri ile atağa geçti. 6 ay süren çekimlerin ardından TRT'ye sunulan 13 bölümlük "Göl" dizisine TRT yönetiminden onay çıktı. Oldukça farklı bir formatla prime time kuşağındaki dizi rekabetinde TRT'yi güçlendirecek yapım için kararı bizzat TRT Genel Müdürü verdi. Dizinin demo çekimlerini izleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, özellikle senaryosunu çok beğendiği Göl dizisinin TRT'de yayınlanmasını istedi.

Göl dizisinin konusu da Lost'daki gibi orman ve su kenarlarında geçiyor. Yerli Lost'un çekimlerinde özellikle İznik Gölü kıyıları ağırlıklı kullanılacak. Seti Amerikan dizisine oldukça benzeyen yerli yapımın konusu ise, Lost'tan oldukça farklı. Göl'ün altında olduğuna inanılan sualtı kentinin içinde yer alan, herkesin ulaşmaya çalıştığı İznik'in simgesi olan çinilerden birinde rastlanan ölümsüzlük madeni ve bu esrarengiz madeni ele geçirmeye çalışan bir takım kişiler ve bunun sonucunda oluşan doğa üstü olayları araştırmak için kasabaya Belediye Başkanı tarafından davet edilen bir araştırma ekibi var. Bu ekibin etrafında dönen ve her bir bölümde ortaya çıkan sırlarla gittikçe tırmanan olaylar zincirinin ekranlara yeni bir heyecan getireceği belirtiliyor. Ankaralı genç yönetmenler Enver Özüstün, Bengli Aslan'ın yaptığı yeni dizinin sualtı çekimleri iki özel kamera ile suyun 15 metre altında gerçekleştirilecek. Gemlik'teki su altı çekimleri ile başlayan Göl'ün çekim serüveni, Bursa İznik, Ankara Kızılırmak ve son olarak Bolu Topuklu vadisinde sürecek.

45 dakikalık bölümler halinde çekilecek dizinin senaryosu gereği aynı Amerikan dizisi Lost'taki gibi bir grup genç oyuncu başrolleri paylaşacak. 18-45 yaş arası genç bir izleyici kitleyi hedefleyen dizinin genç oyuncuları için görüşmelerin devam ettiği belirtilirken, yapımcı Sinema Sanat Merkezi'nin üzerinde mutabık kaldığı ilk isimler arasında özellikle "Hırsız-Polis" dizisi ile akıllarda kalan Timuçin Esen'in yanı sıra Hakan Eratik, Arda Kural, Seda Akman, Ezgi Asaroğlu bulunuyor. Dizide genç isimlerin yanı sıra Ünal Silver gibi tecrübeli bir isim de bulunuyor. Lost'un yalnızca Amerikan ABC kanalında 2004 yılında yayınlanan ilk bölümü 5 milyon dolara malolurken, Göl dizisi için TRT'nin ayırdığı bütçe daha mütevazi olacak. TRT ve yapımcı firma filme dair bütçe bilgilerini sır gibi saklarken, özellikle oyuncu seçiminde ünlü dizilerde ön plana çıkmış çok ünlü isimlerden uzak durularak maliyetler düşük tutulacak. Yakında çekimlerine başlanacak dizinin yaz döneminde TRT 1'de yayına gireceği belirtiliyor.

Kaynak

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ne alakası var şimdi bunun lost ile ???

lost'un sadece bir bölümünde felsefe, psikoloji, fizik, parapsikoloji, tarih, biyoloji gibi bilimler var
bunda ne olacak ki??

lost'u kaç tane senarist yazıyi haberleri varmıymış ???

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bir kerede kendi dizimizi çıkarsakta diğer ülkeler "çakma deli kadir, çakma karamurat" gibi şeyler deseler.bir dizi çok tuttu diye bunu Türkleştirip para kazanmak sinemaya zarar verir.nedir bu Amerikan özentiliği

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben bu lost'un sadece birkaç bölümünü izledim. Alt yazılıydı. Acaba çıkan dvdleri türkçe dulaj mı yoksa onlar da mı altyazılı? Bilen varsa söyleyebilir mi?

Konuya gelince; Keşke bu taklitler başka alanlarda da olsa :)

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yerli lost var zaten ..Löst var tt nin sitesinde Gürgen Öz başrolde..uçak kazasınıyaşayanlar Türk olsaydı diye :)

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bu lost'un sadece birkaç bölümünü izledim. Alt yazılıydı. Acaba çıkan dvdleri türkçe dulaj mı yoksa onlar da mı altyazılı? Bilen varsa söyleyebilir mi?

Konuya gelince; Keşke bu taklitler başka alanlarda da olsa :)

Lost'un Türkçe dublajlı bölümleri TNT kanalında yayınlanıyor,birçok forumda bu bölümlerin inrilebilir linkleri var araştırırsanız bulabilirsiniz...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sağol sersiler. Zamanım olunca bakacağım bir :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Taklit işlere girmeye gerek yok.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Şu LOST u Bi benmi Sevemedim Yoksa benden Başka İzleyipte Sevemeyen Varmı . Ben HEROES hastasıyım

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Çinlilerden hızlıyız ;)

yakulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hah bir bu kalmıştı el atmadıkları, o da oldu... Ellerine, yüzlerine bulaştırmasalar bari. Gerçi ellerinin hamuruyla sitcom çekmeye niye devam etmiyorlarsa artık...

yakulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çekerler tabii... Nasılsa örnekleri var yurtdışından dizileri alıp Türkleştirme çabalarının :)

ahtaryus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
böyle bir şey başlamadı di mi? ben inanmadım zaten.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaç senedir var bu haber bi başlayamadı

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
143
Gerçekten çaresizlik...

Üretmek yerine çalmayı tercih ediyorlar onuda beceremeyecekler eminim.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
efsane taklıt edılır tabı, ama onun gıbı asla olmaz

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
trt1 çeksin dandik dizileri nasıl olsa ekmek elden su gölden.

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
gerçek lostu izleyemedik çakmasını izleyelim bakalım

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Gerçekten he gittikçe batıyoruz amerikan özentiliği olmuş herkes doğrusu televizyon hangi ünlüye diziye filme programa baksan ingilizce ile ilgili illa birşey var.Ya da Amerika ile ilgili.

pdr42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
arkadaslar elbettte her alanda bu problemimiz var ama gelin bu insanalrı eleştirmek yerine daha filmi bile gormediniz bi haber ustune masallah hersey karalamıssınız. izleyin ondan sonra soyle idi boyle idi diye eleştirelim. masallah hepiniz birer sinan cetin olmussunuz burada harcamayalımkendimizi

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Herşeyin kopyası biz de zaten :D

Ne olacak böyle bilmiyorum. :)

ozhan20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben trt de olan bişeyi izlemiyorumki sadece formula 1 ve futbol özetleri herşeye sansür koyan bi devlet televizyonunu asla izlemem