Yeni Core Serisi Sorunlu Çıktı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
ASUS-SABERTOOTH-P67.jpg

İşlemci devi Intel’in yeni Core serisi işlemcileri sorunlarla yüzyüze. Firma, sorunu kabul etti ve yakında geri çağırmaların olabileceğini belirtti.

Aslında sorun işlemcilerin kendisinde değil, Intel’in P67 çipsetlerinde. Çipsetlerde bir tasarım hatası sebebiyle SATA 3.0 giriş/çıkış hızları ciddi biçimde düşüyor. Ayrıca ilerleyen dönemde farklı sorunların da çıkması muhtemel. Intel, bir ‘silikon düzeltmesi’ ile bu sorunun ortadan kaldıralacağını açıkladı. Bu sebeple şimdilik bu cipsetlerin satışı durduruldu ve birkaç hafta içinde düzeltilen ürünlerin piyasada olacağı açıklandı.

Core-i5.jpg

Daha önce bu çipseti kullanan anakartlardan aldıysanız Intel size satıcınızla irtibata geçmenizi tavsiye ediyor. Firma OEM partnerleriyle hatalı ürünlerin değiştirilmesi için işbirliği yapacak. Tüm değişim süreciyle birlikte bu çipsetlerin nisan ayına kadar piyasadan çekilmesi bekleniyor. Sorun tüm masaüstü ve taşınabilir bilgisayar ürünlerini kapsıyor.

Intel, bu sorun sebebiyle 300 milyon Dolar civarında bir zarar oluşacağını duyurdu. Tüm süreç ele alındığında ise zararın 700 milyon Doları bulması bekleniyor.

P67 çipsetlerin SATA sorunu dışında ciddi bir problemi bulunmuyor. Yani biraz yavaş olsa da Sandy Bridge işlemcinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

kaynak

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Masaustu tamam soker goturursun islemciyi ama laptopu olanlar problemli laptopu geri verirler buyuk ihtimal bir suru sikinti...

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet aynı sorun Notebooklarda da varsa durum intel ve kullanıcılar için büyük bir sorun. Sistemini değiştirecek olan arakadaşların 3-4 ay kadar daha beklemelerini tavsiye ederim yeni Amd bulldozer kod adlı işlemcileri çok iddalı geliyor. Yeni mimari efsane Atlhon K8 işlemcilerinden sonraki en radikal değişikliklerle geliyor. 8 çekirdek turbo core 2.0 16 mb cache bellek 128 bit coklu işlem parçacıkları ile daha performans odaklı işlemciler gelecek. İntelde nisan ayına kadar satışları durdurmuş.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
olayı biraz açıklayabilir misiniz bu bütün core i5 lerde mi var ben bilgisayarı aralık ayında almıştım.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
olayı biraz açıklayabilir misiniz bu bütün core i5 lerde mi var ben bilgisayarı aralık ayında almıştım.

hayır sadece yeni core serisinde ilk mesajda da bi simgesi var ondan mı sizin i5 simgeniz ?