- Konuyu başlatan
halil007
Doçent
Zeten ben Projemi yaptıktan sonra yeterli bir bütçe kazanaınca bir ekiple yapcam.
işin zor Allah kolaylık versiinMerhabalar,
Arkadaşlar yeni bir işletim sistemi için neler yapılmalıdır? (örneğin; android, iOS vb.)
Bu projemin bir aşaması alında ilerleyen dönem çalışmaları. Beni küçümseyen yapamassın diyen arkadaşlara: "Hiç bir şey imkansız değildir diyorum.", destenleyen arkadaşlarada teşekkür ediyorum..
Saygılarımla
Halil ESEN
Yeni bir işletim sistemine gerek var mı? Neden gerek var? Ne getirisi olacak ve kime getirisi olacak? Kişisel tecrübe ve bilgi geliştirme mi sadece? Yoksa yeni geliştirilecek sistemin pazarı var mı? Olabilir mi? Ürün geliştirmeden önce onun pazarını hazırlamak gerek... Sadece kendini geliştirmek, birşeyler öğrenmekse amaç: bence PARDUS grubuna katıl ve bu sistemi incele ve buraya birşeyler ekle... Bu benim sadece naçizene fikrim.
Şu an bildiğim kadarıyla Linux tabanlı PARDUS var, Türk işletim sistemi olarak (yıllardan beri var da, ilerleme yavaş sanırım) ve geçenlerde TV'de izledim (yanılmıyorsam), devlet kurumları yavaş yavaş bu sistemle donatılacakmış (inşallah doğrudur ve doğru şekilde uygulanır)...
mali gücün ne kadar acaba ciddiyim bu tür işler ciddi işlerdir ve hatırlarsanız google da bir araba garajında 2-3 kişi tarafından yapılmıştı
olsun biz yinede arkadaşımıza yardımcı olalımGoogle ı yapan kişilerin forum'un birinde "arama motoru yapabilmek için neler lazım" diye yazdıklarını hiç düşünmüyorumAdamlar gerçekten çok zeki, donanımlıydılar ve orjinal bir fikirleri vardı. Sonuç olarak da başardılar. Googledan 15 sonra birisi hala "google gibi bir arama motoru yapmak için neler lazım" diye soruyorsa bunu yapabilcek hiçbir yeterliliğe sahip değildir, aynı şekilde işletim sistemi yapmak isteyenler için de bu geçerli.
Biz değişmeyiz, hep hazır hep hazır. Armut piş ağzıma düş diyorsunuz bir manada. Küçük yada büyük bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bu bir işletim sistemi olmayabilir. Zaten ben google, facebook gibi sitelere rakip olmak istiyorum. Biz yapalım dedim ya biz yapalım. Hazır kullanmayalım. Biz kazanalım biz gelişelim. Ama biz​ değişmeyiz. Neymiş onlar çok zeki insanlar. Biz neyiz aptal mı? Doğru söylüyorsunuz bizden bir halt olmaz!
Haydi eyvallah.
Biz değişmeyiz, hep hazır hep hazır. Armut piş ağzıma düş diyorsunuz bir manada. Küçük yada büyük bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bu bir işletim sistemi olmayabilir. Zaten ben google, facebook gibi sitelere rakip olmak istiyorum. Biz yapalım dedim ya biz yapalım. Hazır kullanmayalım. Biz kazanalım biz gelişelim. Ama biz değişmeyiz. Neymiş ​onlar çok zeki insanlar. Biz neyiz aptal mı? Doğru söylüyorsunuz bizden bir halt olmaz!
Haydi eyvallah.
Merhabalar,
Arkadaşlar yeni bir işletim sistemi için neler yapılmalıdır? (örneğin; android, iOS vb.)
Bu projemin bir aşaması alında ilerleyen dönem çalışmaları. Beni küçümseyen yapamassın diyen arkadaşlara: "Hiç bir şey imkansız değildir diyorum.", destenleyen arkadaşlarada teşekkür ediyorum..
Saygılarımla
Halil ESEN
Teşekkür ederim. aten yeni bir fikrim var onu senin dediğin gibi yapacağım. teşekkürler.Arkadaşım bence sen Steve Jobs gibi düşünüyorsun yani çok güzel olduğunu düşündüğün fikirler var. Senin bu işi kendi başına yapman gerçekten çok zor şuanki bilginle. Steve Jobs bu işe garajda başladı ama bilgisi vardı. Sen bence yapmak istediklerini ve fikirlerini bir sunum hazırlayarak sun. Tüm fikirleri nasıl çalışacağını görünümünü falan hepsini sunumda çiz. Görsel öğelerin iyi olmasını dikkat et ve youtube gibi bazı sitelerde yayınlarsan vs. fikirlerin birilerinin hoşuna gidebilir. Fakat bu forumdaki genellikle heves kırıcı kişilere çıkıpta işletim sistemi yapmak istiyorum dersen onların cevap vermelerini bekleme. Bilseler kendileride girişirlerdi bu işe. Ben zamanında forumlarda oyun yapmak isteğimden dolayı dolanır dururdum. Tek dedikleri şey "Yapamassın" + Bir kaç alay sözcüğü. Ben şuanda basit oyunlar yapıyorum. Fakat kodlarını kendim yazarak. Hazır motor kullanmıyorum. Çünkü amacım tamamen kendim yapmaktı. Senide anlıyorum. Kendine özgü harika fikirlerin var fakat bunları insanlara göstermelisin. Fikirlerinlerinle bir sunum oluştur fakat gerçekten güzel birşey ortaya çıkar yani grafiklere özen göster ve ayrıntıya gir kısacası uğraş. En azından bikaç hafta sürsün.
Biz imkansızı başarıp İstanbulu feth etmedik mi?