yazilim muhendisligi

hazarx246zata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar herkese merhaba ben yazilim muhendisligi okumak istiyorum.. internettem arastirdim az bi bilgim war ama birde sizin dusuncelerinizi dinlemek istiyorum. ya da aranizda yazilim muhendisligi okuyan warmi.. birde bana siz aciklasiniz olur mu. dusuncelerinizi bekliyorum. bu arada lise 4e gidiyorum bilisim bolumu okuyorum.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Birçok matematik mühendisi arkadaşım var bilgisayar programcısı. Bazı arkadaşlarım işletme mezunu. Bazıları daha farklı bölümlerde. Ben lise mezunuyum. Bende bu mesleği yapıyorum. Bazı arkadaşlarım bana akademik bir eğitim almadan bunu yapmamın doğru olmadığını söylüyorlar. Bazı arkadaşlarım ise yapsan da ufak işlerin içinde olmalısın diyor.

Ne mi yapıyorum ? Yurtdışında bilgisayar programcılığı yapıyorum. Senior Developer olarak çalışıyorum. VB.NET, C#.NET, C/C++, MS SQL Server, işletim sistemleri, biraz Assembler bilgisi, teknik bilgiler.. Hepsini de kendim öğrendim. Bunu herhangi bir artım olsun diye söylemedim. Kimseden üstün değilim. Ancak kimse de benden üstün değil. Eğer yeteneğin varsa ve kafaya koyduysan yaparsın. Akademik bilgimle gelmedim bu noktaya. Tabii ki gelmek isterdim ama şartlarım buna izin vermedi.

Tabii ki akademik yoldan giden arkadaşları tebrik ediyor ve daha doğru olduğunu söylüyorum. Ancak yeteneğin yoksa ne okursan oku. Sırtına yapıştırdığın diploma ile masanın üzerine bitirmen için önüne koyulmuş proje dosyası arasında dağlar kadar fark var. Okulda verilmeyen bilgiler kaynıyor dışarısı. Verilenleri kötülemiyorum ayrı konu. Verilmeyenleri söyleyelim..

Saygılar.