Soru Yazılım alanında universite bölümünde MacBook kullanmak

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Merhaba. Bu sene bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri (lisans) tercihi yapacağım. Yazılım eğitimi alacağım çoğunlukta. Okurken Windows yerine MacBook Pro (Windows da kurabilmek için Intel işlemcili) almak mantıklı mı? Elindeki 15 bin TL değerindeki laptop pil konusunda en basından beri sıkıntılı. Pili çok küçük. Ama güç olarak mükemmel.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, yazılım dersleri görüyoruz. İlla Macbook şart diye bir kural yok. Windows PC’ler ile kodlama yapıyor sınıfın büyük kısmı. Macbook kullananlar memnun elbette ama Macbook şart diye bir kural yok dediğim gibi.

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, yazılım dersleri görüyoruz. İlla Macbook şart diye bir kural yok. Windows PC’ler ile kodlama yapıyor sınıfın büyük kısmı. Macbook kullananlar memnun elbette ama Macbook şart diye bir kural yok dediğim gibi.
Ben Windows şart diye duyuyorum hep. Elimdeki PC pil konusunda sıkıntılı. Sırf pile ve taşımaya sebep i5 islemci 8gb ram 256 GB ssd (taşınabilir HDDile desteklerim) alip windows da kurup dualboot yapsam sorun yaşar miyim?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ben Windows şart diye duyuyorum hep. Elimdeki PC pil konusunda sıkıntılı. Sırf pile ve taşımaya sebep i5 islemci 8gb ram 256 GB ssd (taşınabilir HDDile desteklerim) alip windows da kurup dualboot yapsam sorun yaşar miyim?
Macbook alırsanız Windows kurmanıza gerek yok. MacOS daha rahat kodlama için. Taşınabilirliği, hızı ve optimizesi çok başarılı. Macbook için bütçeniz varsa alın ben zorlamak istemezseniz diye Windows'da olur dedim.