Yatmadan önce yudum yudum su içmenin faydaları

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Yatmadan önce su içmenin nelere iyi geldiğini vücudumuzun yenilendiğini biliyormuydunuz.İnsan vücüdunun 3'de 2'sini suyun oluşturduğuna göre vücudumuzun yatarken su içmenin ne kadar daha önemli olduğu çıktı ortaya,Yatmadan önce içilen suyun faydalarına inanamayacaksınız. Gün içinde içtiğiniz suyun dışında, uyumadan önce ve uyandıktan sonra içtiğiniz bir bardak suyun önemi daha fazla.Yatmadan lıkır lıkır su içmenin inanılmaz faydaları neler?
yatmadan_likir_likir_su_icmenin_inanilmaz_faydalari_neler_h3215_a1fd9.jpg

Yatmadan lıkır lıkır su içmenin inanılmaz faydaları neler?

Uyumadan önce:
- Suyun temel maddeleri

Kimyasal olarak su bir oksijen ve iki hidrojen atomlarından oluşur. Bunun yanı sıra fazla sayıda mineral ve besleyici madde içerir. Uyumadan önce içtiğimiz bir bardak su işlevsellik için vücudumuza yeterli besin maddelerini verir.

- Sıvı alma

Vücudumuzun ihtiyacı olan sıvıyı uyku saatinden önce aldığımızda, vücut suyu hücreleri yenilemek için kullanır.

- Kalori yakımı

Uyku zamanı su içmenin kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği bilinmektedir.

- Toksinsizleştirme

Uyumadan önce içtiğiniz su, sindirim sistemini ve idrardaki toksik maddeleri temizlemeye yardımcı olur.

Uyandıktan sonra:

- Sıvı alma

Uyumadan önce içtiğiniz su uyku sırasında depo edilir ve kullanılır. Bu nedenle uyandığınızda vücudunuz susuz kalmış olur. Bir bardak su ise susuzluğu gidermenin yanı sıra enerji verir ve özellikle beyin hücrelerini yeniler.

- Vücudu toksinlerden arındırır

Uyandıktan sonra içtiğiniz ılık su bağırsak hareketlerini artırır. Bu da kabızlığı önler.

- Alerji ve enfeksiyon

Bazı insanların uyandıktan sonra öksürme ve hapşırma gibi alerjileri vardır. Su, boğazı temizlemeye yardım eder ve enfeksiyon riskini azaltır.

- Baş ağrısı ve Sabah bulantısı

Su içmek sabah baş ağrılarını engeller ve özellikle hamilelerde olan sabah bulantılarını önlemeye yardımcı olur.

- Kilo kaybı

Vücut metabolizmasını hızlandırdığı için kalori yakımı sağlar.

mansetoku

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Zorla su içiyorum çay, kahve vs. tüketiyorum gün içinde ama su belki günde 2 bardak en fazla 3 yoksa içemiyorum bir aralar çalışma masasına 1LT Su şişesi koymuştum. Çare olabilir.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben gece gunduz duzenli su icerim (gunde toplam 8-9 bardak civarinda)gayet fit vucudumda var yasim 17 :D

Oteki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de özellikle mide rahatsızlıkları olanlara elma sirkeli su tavsiye ederim bir su bardağına bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek karıştırın ve için.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Ben cok icerim suyu zaten