Xperia z3 kameradaki eksiklik tespitim doğru mudur?

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
arkadaşlar telefonu dün aldım 20.7 mp diye resmen kandırılmışım . neden mi ?

1- 20.7 mp sadece 4:3 ekran modunda var 16:9 yok.

2- süper otomatik modda fotoğrafları 16:9 da 8mp çözünürlüğünde çekiyormuş :(
bende telefonun kamerasını deniyim diye hevesle heryerin fotoğrafını çektim , süper otomatik modda sonra araştırdım pikselleri karşılaştırdım 8mp çekmiş hepsini.

3-süper otomatik modda 30 fps çekiyor videoyu . manuelde 60 fps ayarlayınca görüntü sabitlemeyi açamıyorsun.

3- manuel modda 16:9 en yüksek 15.5 mp var :( o çözünürlükte de ne hdr var ne bişey. anca 8megapiksele indirince hdr iso ve scn aktifhale geliyor.

arkadaşlar bu tespitlerim doğrumudur kandırıldık mı resmen daha iyi bi fotoğraf çekme ayarı bilen varsa söyleyebilir mi resmen moralim bozuldu ...

tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum tespitlerim doğruysa ne yapmalıyım daha iyi bi ayar,strateji söyleyin o ayardan devam edeyim.
samsung s4 ün en yüksek 16:9 megapikseli bile daha iyi piksele sahip ( süper otomatik moddaki 8mp e kıyasla)

s4 ü satıp z3 aldık almamın sebebi 1- batarya 2- kamera. batarya süper 1 günü rahat deviriyor 2. günede ulaşabilir. ama kamera konusunda kandırıldım :(

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Maalesef Z2'de de böyle ama bence takılacak bi durum değil.
Mp yüksekliği bir fotoğrafta herşey demek değil.
8 mp'de bile çekilen fotoğraflar yeterince kaliteli zaten. O yüzden ben bu durumu çok kafaya takmıyorum.
Hatta 8mp, 15.5mp ve 20.7 mp de fotoğraflar çekip karşılaştırdım. Aradaki farkı göz ile görmek mümkün değil. Ancak fotoğrafı büyütünce biraz fark var.
Şu an süper otomatik 8 mp(16:9) kullanıyorum.

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Maalesef Z2'de de böyle ama bence takılacak bi durum değil.
Mp yüksekliği bir fotoğrafta herşey demek değil.
8 mp'de bile çekilen fotoğraflar yeterince kaliteli zaten. O yüzden ben bu durumu çok kafaya takmıyorum.
Hatta 8mp, 15.5mp ve 20.7 mp de fotoğraflar çekip karşılaştırdım. Aradaki farkı göz ile görmek mümkün değil. Ancak fotoğrafı büyütünce biraz fark var.
Şu an süper otomatik 8 mp(16:9) kullanıyorum.
fakat ben s4 ün en yüksek 16:9 pikseliyle süper otomatik modunun pikselini karşılaştırdım süper otomatiğin bile daha düşük piksel sayısı. ve kalite olarakta sanki s4 önde gibi geldi bana. düşün s5 bile demiyorum. s4 ü satıp z3 ü aldım. yarın manuel 15.5 mp ile çekicem bakalım güzelleşecekmi. bu arada size bi kaç fotoyu atayım bu konu altından benim kameradamı sorun var acaba ?

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam bunları zaten alan adamlar biliyor mesela biri de benim. z4 te lens değişecek mesela şimdiki kullandığı. z2 z3 aynı lensi kullanıyor algoritmalar farklı biraz. apple da mesela 30 kat hızlı işlemci yapmış batarya 11 saat dayanıyormuş diyor başka siteler içini açıp kaç mah kaç gb olduğunu söylüyor. demem o ki reklamlara aldanmamak lazım bir kaç kaynaktan araştırıp almak lazım. bu arada haberin olsun sony açıklama yaptı eğer telefonu rootlarsan görüntü kalitesi daha da kötüleşebilir, kendi fotoğraf işleme algoritmalarını kaldırıyor bu işlem.
yazdıklarımdan yanlış anlaşılmasın ben genel olarak kamerasından işleyişinden her şeyinden memnunum.güzel telefon olmuş. z3 üm kamerası iphone 6 plus note 4 ile filan karşılaştırılıyor aradaki dağlar kadar fark yok telefonlar arası. sony hep yazılımsal olarak geri zaten kamera konusunda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba, ben de Xperia Z3 düşünüyorum, 20.7 mp çekmiyor mu yani telefon? kamerası s4'ten daha mı kötü? kullanan arkadaşlar yardımcı olsun büyük hevesle alacağım çünkü, cezbetti beni telefon

Ritchie

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kamerası süper kardesım rahatlıkla alabilirsin sorun yok kamerada sadece hdr ayarladıgın zaman 8 mp de ceker, öbür türlü kameranın çözünürlüğü 20, 7 mp dir forumda z3 video incelemesi var izle kafanda soru kalmasın

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ben de Xperia Z3 düşünüyorum, 20.7 mp çekmiyor mu yani telefon? kamerası s4'ten daha mı kötü? kullanan arkadaşlar yardımcı olsun büyük hevesle alacağım çünkü, cezbetti beni telefon
hocam kamera için alacaksan alma hdr iso scn gibi özellikler için seni 8mpiksele mahrum bırakıyor. süperotomatik çekiminin çözünürlüğü ise s4 ün en yüksek 16:9 çözünürlüğünden düşük. ama manuelde 15.5 megapiksel 16:9 yaparsan başka. ha manuelde de 8mp harici hdr iso scn yok...

ama batarya için alıyorsan al.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kamerası süper kardesım rahatlıkla alabilirsin sorun yok kamerada sadece hdr ayarladıgın zaman 8 mp de ceker, öbür türlü kameranın çözünürlüğü 20, 7 mp dir forumda z3 video incelemesi var izle kafanda soru kalmasın
b,irazdan süper otomatik fotoğraf çekimlerimden bikaçını atacağım bi bakarmısınız 8mp görüntülerde sorun varmı ? ( yani benm kamerada sorun olabilirmi )

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
hocam bunları zaten alan adamlar biliyor mesela biri de benim. z4 te lens değişecek mesela şimdiki kullandığı. z2 z3 aynı lensi kullanıyor algoritmalar farklı biraz. apple da mesela 30 kat hızlı işlemci yapmış batarya 11 saat dayanıyormuş diyor başka siteler içini açıp kaç mah kaç gb olduğunu söylüyor. demem o ki reklamlara aldanmamak lazım bir kaç kaynaktan araştırıp almak lazım. bu arada haberin olsun sony açıklama yaptı eğer telefonu rootlarsan görüntü kalitesi daha da kötüleşebilir, kendi fotoğraf işleme algoritmalarını kaldırıyor bu işlem.
yazdıklarımdan yanlış anlaşılmasın ben genel olarak kamerasından işleyişinden her şeyinden memnunum.güzel telefon olmuş. z3 üm kamerası iphone 6 plus note 4 ile filan karşılaştırılıyor aradaki dağlar kadar fark yok telefonlar arası. sony hep yazılımsal olarak geri zaten kamera konusunda.

Kalite düşme olayı root yapınca değil de Bootloader Kilidini açınca değil miydi?

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0

şu fotoğraflara bakabilirmisiniz süper otomatikle çekilmiş. benim kamerada sorun varmı yok mu bi bakarsanız sevinirim.

lütfen hepsini ayrıntılı inceleyebilir misiniz? takıntılı oldumda cihazda sorun yoktur umarım
vaktinizi aldığım için özür dilerim.

http://i.hizliresim.com/ozMAnb.jpg

http://i.hizliresim.com/5RO8Rz.jpg

http://i.hizliresim.com/Y5Gvj2.jpg

http://i.hizliresim.com/DkvEAZ.jpg

http://i.hizliresim.com/XYzyrO.jpg

http://i.hizliresim.com/OdXkP0.jpg

http://i.hizliresim.com/lzgLlk.jpg

http://i.hizliresim.com/ynOm7a.jpg

http://i.hizliresim.com/VyJA4r.jpg

http://i.hizliresim.com/rdbjW7.jpg

http://i.hizliresim.com/0258P8.jpg

http://i.hizliresim.com/m89GjR.jpg

http://i.hizliresim.com/nGqAPV.jpg

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Cihaz gayet iyi çekmiş. Siz megapiksel değerinin yüksek olmasından dolayı biraz beklentiniz yüksek. Sonuçta bu bir telefon bir dslr kamera kalitesi beklemeyin. Ama çoğu cihazdan iyi bir fotoğraf kalitesi var, gün ışığında en iyi Xperia cihazları çekiyor.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
arkadaşlar telefonu dün aldım 20.7 mp diye resmen kandırılmışım . neden mi ?

1- 20.7 mp sadece 4:3 ekran modunda var 16:9 yok.

2- süper otomatik modda fotoğrafları 16:9 da 8mp çözünürlüğünde çekiyormuş :(
bende telefonun kamerasını deniyim diye hevesle heryerin fotoğrafını çektim , süper otomatik modda sonra araştırdım pikselleri karşılaştırdım 8mp çekmiş hepsini.

3-süper otomatik modda 30 fps çekiyor videoyu . manuelde 60 fps ayarlayınca görüntü sabitlemeyi açamıyorsun.

3- manuel modda 16:9 en yüksek 15.5 mp var :( o çözünürlükte de ne hdr var ne bişey. anca 8megapiksele indirince hdr iso ve scn aktifhale geliyor.

arkadaşlar bu tespitlerim doğrumudur kandırıldık mı resmen daha iyi bi fotoğraf çekme ayarı bilen varsa söyleyebilir mi resmen moralim bozuldu ...

tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum tespitlerim doğruysa ne yapmalıyım daha iyi bi ayar,strateji söyleyin o ayardan devam edeyim.
samsung s4 ün en yüksek 16:9 megapikseli bile daha iyi piksele sahip ( süper otomatik moddaki 8mp e kıyasla)

s4 ü satıp z3 aldık almamın sebebi 1- batarya 2- kamera. batarya süper 1 günü rahat deviriyor 2. günede ulaşabilir. ama kamera konusunda kandırıldım :(

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
maalesef sony z1 den beri böyle bu durum zaten z1 den beri aynı sensörü kullanıyor buda s4 note 3 gibi eski modeller bile daha başarılı.... :)

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zaten root yeni çıktı onda da önce bootlader açılması gerekiyormuş htc sensationdan beri bu konulara uzağım terimlerde sıkıntı olabilir kusura bakmayın :)

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fotoğraflara ne diyorsuunuz arkadaşlar

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Biraz temel fotoğrafçılık bilgisi edinmek için araştırma yaparsanız bunların takılacak şeyler olmadığını görebilirsiniz.
Z3 mükemmel bir kameraya sahip, takmayın gerisini kafanıza.

Çok kısa bir giriş yapayım ben; 4:3 fotoğrafların çözünürlüğü 16:9'lardan yüksek olur, bu böyledir.

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz temel fotoğrafçılık bilgisi edinmek için araştırma yaparsanız bunların takılacak şeyler olmadığını görebilirsiniz.
Z3 mükemmel bir kameraya sahip, takmayın gerisini kafanıza.

Çok kısa bir giriş yapayım ben; 4:3 fotoğrafların çözünürlüğü 16:9'lardan yüksek olur, bu böyledir.
peki resimlere baktınızmı kamerada herhangi bi sorun yok sanırım ... bide siz hangi ayarda kullanıyorsunuz süper otomatik mi ?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
peki resimlere baktınızmı kamerada herhangi bi sorun yok sanırım ... bide siz hangi ayarda kullanıyorsunuz süper otomatik mi ?

Yok ben M8 kullanıyorum, çok büyük çoğunlukla Auto'da veya full Manuel'de kullanıyorum ben. Zaman zaman eğlenmek için de HDR, artık tek fotodan ne kadar HDR olursa. =)

Fotoğraflara bakmamıştım, şimdi baktım, EXIF bilgisi falan da gitmiş ve çözünürlüğü de düşmüş sanırım, bir kere upload ettiğiniz site fotoğrafları sıkıştırmış gibi, oradan doğru bir yorum yapılmaz. Ancak dükkan içerisindeki hariç ilk 3-4 fotoya baktım, dış mekan çekimlere, Auto'da ise ölçümlemeleri çok hoşuma gitmedi, renkleri ve ışığı doğru okuyamamış. Ancak şunu da söyleyeyim, bana böyle PC'den fotoya bak derseniz ne kadar telefon olduğunu bilsem de ben fotoğraf gözlüğüyle bakarım ve olumsuz bir şey bulurum. =)

Şunu anlamamız lazım, bunlar telefon. Z3 harika fotoğraflar çekebilecek bir donanıma sahip, ama bir telefon. Benim (sanırım) 8-9 yıl önce aldığım 10Mp Canon EOS400D her türlü her telefondan iyi fotoğraf çeker mesela, ama yarısı kadar pixel'i var değil mi? =)
Beklentinizi belirli bir seviyede tutun. Ben M8'in çektiği fotoğraflardan inanılmaz memnunum mesela. Zira hiçbirini de fullsize alıp PC'de incelemiyorum, yaptığım en büyük çözünürlüklü sergileme Facebook'ta, orada da yeterli oluyor.

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
garantiye göndersem bir sonuç çıkar mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yok ben M8 kullanıyorum, çok büyük çoğunlukla Auto'da veya full Manuel'de kullanıyorum ben. Zaman zaman eğlenmek için de HDR, artık tek fotodan ne kadar HDR olursa. =)

Fotoğraflara bakmamıştım, şimdi baktım, EXIF bilgisi falan da gitmiş ve çözünürlüğü de düşmüş sanırım, bir kere upload ettiğiniz site fotoğrafları sıkıştırmış gibi, oradan doğru bir yorum yapılmaz. Ancak dükkan içerisindeki hariç ilk 3-4 fotoya baktım, dış mekan çekimlere, Auto'da ise ölçümlemeleri çok hoşuma gitmedi, renkleri ve ışığı doğru okuyamamış. Ancak şunu da söyleyeyim, bana böyle PC'den fotoya bak derseniz ne kadar telefon olduğunu bilsem de ben fotoğraf gözlüğüyle bakarım ve olumsuz bir şey bulurum. =)

Şunu anlamamız lazım, bunlar telefon. Z3 harika fotoğraflar çekebilecek bir donanıma sahip, ama bir telefon. Benim (sanırım) 8-9 yıl önce aldığım 10Mp Canon EOS400D her türlü her telefondan iyi fotoğraf çeker mesela, ama yarısı kadar pixel'i var değil mi? =)
Beklentinizi belirli bir seviyede tutun. Ben M8'in çektiği fotoğraflardan inanılmaz memnunum mesela. Zira hiçbirini de fullsize alıp PC'de incelemiyorum, yaptığım en büyük çözünürlüklü sergileme Facebook'ta, orada da yeterli oluyor.
garantiye göndersem bir sonuç çıkar mı ?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Megapixel olayı zaten satış stratejisi kamera çok güzel çekmiş Sony mi alsak :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dalga mı geçtiniz anlamadım
Hayır demek istediğim şu nokia da 41mb kameralı telefonu var ama 8 mb telefon daha net daha güzel resimler çekebiliyor kamerada kullanılan lenlens ve birçok malzemenin kalitesi etkili oluyor eskiden ve suan hala bazı firmalar Megapixel arttırarak benim kameram daha iyi havasına giriyor demek istediğim olay farklı.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
görüntülere kötü dediniz de.

Ben telefonun ölçümlemesini beğenmediğimi söyledim o kadar, bu kişisel bir şey.
ve inan yardım etmek isteyen biri bile 80 tane fotoğrafa tek tek bakamaz vakti bedava değilse. :) 400mb da indiremem inan, bir iki tane resize etmeden koy ortaya baksın insanlar.

fkeskin1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
70 mb lık yeni link. Süper otomatik çektimhttps://www.dropbox.com/s/wu38lph1rf4xj54/süperotomatik.rar?dl=0