Xperia arc/arc s/ray 4.0.4 root ve cwm kurulum rehberi

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım ben dediğin gibi 562 yi flashladım sonra root ladım telefonu baktım hala sürüm 587 sonra bi dahada flashlamadım illa 587 ye flashlamam ve cwm yi kurmam gerekiyomu ?

Kardeş sürüm değişmez zaten, sadece kernel değiştirip root yapıyoruz, ardından 587 kerneli flaşlıyoruz. Cwm ne işe yarar onuda yukardaki yorumda açıkladım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben bayadır root konusunu araştırıyorum şöyle bi sorum olucak 4.0.4 rootlayınca 2.3.4 e mi düsüyor sürüm yoksa gene 4.0.4 olarak kullanmaya devam mi ediyoruz

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim telefonum 4.0.3 pc companiondan yapmıştım güncellemesini telefonu baglıyorum güncel diyor 4.0.4 ü nasıl yükleyebilirim?

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Xperia Arc S'e bu Ultimate HD rom nasıl yüklenir? Detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz lütfen?

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben denedim ama telefon 587 olarka gostermiyor sürümdfe 4.0.3

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=169407]yalancibahar[/MENTION] aşşağıdaki üyede olan sorun bendede oldu PM ile çözmüşsünüz olayı o sebepten çözümü yazarsan Sevinirim

açılmıyor bi de düğmelere basınca ekranda hareket yok ama düğmelerin ışıkları yanıyor bir süreliğine

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hayır 1. adımda flashtool ile yükledikten sonra ekran açılmıyor (daha doğrusu tel çalışıyor hatta çalıyor bile ama ekran ve dokunmatik hep kapalı)
zaten LT15i için olan dosyayı flashtoola atınca mt11i (se neo) diye görüyor LT15i_4.1.A.0.562_Kernel .ftf dosyası problemli yani

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. adımda LT15i_4.1.A.0.562_Kernel .ftf yüklemeye çalışınca ekranda problem oluyor tel çaışıyor fakat ekran karanlık
zaten flashtool da mt11i diye görüyor dosyayı yani xperia arc dosyası değil

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=169407]yalancibahar[/MENTION] aklıma takılan root işlemi için bootloader yapmak lazımmı

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar lt15 ilk kernel mt11 olarak görünüyor ve hata veriyor bu nedenle ilk kerneli lt18i ilk kernelini flaşlayın sorun kalkacaktır.
[MENTION=334907]erkan614[/MENTION] hayır gerekmez.

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=169407]yalancibahar[/MENTION] teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Flashtooldan flaslayamadim. Error veriyor. Tel b.0.587 bendeki. X peria rayi güncelleNMİŞ HALİ.

HOLIGAN_KARTAL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herşeyi harfi harfine yaptım fakat yinede bu hatayı alıyorum. LT15i A.0.562 yi önce yaptım sonra yorumları okudum LT18inkinide denedim yinede olmuyor Error veriyor driverları kesinlikle yükledim ama bu hatayı alıyorum yinede.
adszbsm.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamamdır halletim driverı yüklerken ben flastool driverını yüklemeyi seçmemişim.

uugurum742

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
flashtool un ıcındekı suruculerı kurarken DPInst.exe gecerlı ısletım sıstemınız uaerınde calısmaz hatası verıyor nedemek ıstıyor bu ben wiv7 ultımate kullanıyorum yardımcı olurmusunuz ve telefonu bı turlu flashlayamıyorum surucu hatası verıyor wirimware atarken eror can not drıvers falan dıyor demın yazdıgım hata yuzunden mı 1 aydır ugrasıyorum lutfen yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefonum kapandı açılmıyor. pc companion ile onarmıyor. Türkiye romunu nasıl bulabilirim. ne yaptımsa olmadı. lütfen yardım edin.. telefonum xperia lt15i

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar.. Ben sorunsuz yaptım bu durumu.. bootloader kilidini kaldırmadan.. kerneli hallettim ve cwmyi yükledim.. fakat ultimate hd room yükleyecegim..bootloader kilidini kaldırmam gereklimi ? bu olay ile bootloader birbirinden bagımsız mı ?

zfr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon sony yazisinda kaldi açilmiyor. pc compa onardim tekrar yükledim. Flash tool ile orjinal rom yükledim. Açilmiyor. anakart mi uçtu

yalancibahar yardımını rica ederim. lütfen

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar.. Ben sorunsuz yaptım bu durumu.. bootloader kilidini kaldırmadan.. kerneli hallettim ve cwmyi yükledim.. fakat ultimate hd room yükleyecegim..bootloader kilidini kaldırmam gereklimi ? bu olay ile bootloader birbirinden bagımsız mı ?
Bootloaderi kırmadan bi dene olmazsa kırmak zorunda kalabilirsin.

Rıza Soylu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam sana mesaj attım sorunumu lütfen dönüş yaparmısın çok acil

http://a1304.hizliresim.com/18/2/lqj3y.png telefonuma yüklediğim kernel ve rom resimi

telefonum xperia arc.öncelikle telefonumu fabrika ayarlarına döndürdüm herşeyi sildim.flashtool ile rom yükledim sorunsuzca üstüne root verdiğin dosyayı indirdim telefon açıkken çift tıklayıp root u başlattım telefon a 1-2 kere reset attı sonra telefon açıldı allfinished yazdı.üstüne resimde görmüş olduğun kerneli yükledim ama telefona superuser gelmedi ve root programlarını indirdiğimde rootlanmadığını söylüyor ben nerede yalnış yapmışım söylermisin.

önce rom sonra root sonra kernel yükledim

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Buradaki kernelleri nerden buldun. Benim konudaki verdiğim kernelleri kullansanya.

metebyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle teşekkür edeyim tedirginlikle beraber yaptım ama oldu ama fakat birkaç şey ekleyeyim
dediğin gibi kernellderden 562 li olanı flashtool içine atınca program onu dosya adı lt15i olsada mt11i gördü ben dedim sıkıntı yoktur flashladım ve telefon açılmadı. usb kablodan bağlayınca allahtan kapalı olsada pc companion sıkıntın varsa güncelleyem tarzı bişiler dedi he yap dedim sonra 4.0.4 oldu daha önce yedeklerimi de aldığım için sorun yaşamadım. sonra 562 li klasörden çıkan lt18i yi attım flashladım oldu. cwm yükledim root yaptım gereksiz şeyleri sildim ettim iyi oldu şimdi cwm backup aldım gönül rahatlığı ile kurcalayıp telefonuma rom yükleyeceğim. anlatan arkadaşa tekrar teşekkürler :)

tabi bu arada benim telefonum lt15i o yüzden yazanı atmıştım mt11i görüncede tedirgin olmadım meğesem neo oluyormuş. zati sen konuda da lt18i flashla demişsin klasörden çıkan beni oku zımbırtısı telefonun neyse onu flashla deyince bende lt15i madem onu flash yapayım demiştim. sıkıntı da böyle oldu .D

IZtheRAPyb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
paylaşım için teşekkür ederek bende sorunumu söylemek istiyorum.ben işlemleri yaptım.flashtool yükledim ama flashtool yaparken "Telefonu kapat, flashtool'u aç. Flashtool'da "yıldırım" işaretine tıkla. Çıkan kutucukta "flashmode" seç ok de. Çıkan pencerede "A.0.562" seç ve ok a tıkla." demişsiniz.dosyaları flashtool a attığım halde A.0.562 kernelini göremiyorum listede.neden olabilir bu.telefonum xperia RAY.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

IZtheRAPyb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet o çıkıyo da yanlış bişey yapmak istemedim.çok teşekkürler :)) denicem

IZtheRAPyb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni bir soru daha sorcam müsadenizle. telefonu kapatıp flashtool u açıyorum.işlemleri gerçekleştirip telefonu ses kısmına basarak bağlıyorum ama ekranda hala telefonu bağlamamı gerektiren animasyon görünüyo.beklemem mi gerekiyo yoksa zaten bağlanmış mı oluyo.bi bildirim alıyormuyuz bağlandığında.bilmediğim için yanlış yapmak istemiyorum kusura bakmayın.