XP, Fakirin İşletim Sistemi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ucuz bilgisayar projelerinde kullanılacak olan işletim sistemi için ibre, Windows XP'ye dönüyor. Ancak bu makinelerde çalışacak olan XP, biraz daha farklı.

"Her çocuğa bir laptop" sloganı ile başlayan ucuz bilgisayar projelerinde en büyük sorunlardan biri de işletim sistemi oldu. Yan çizen donanım firmalarının yanı sıra, çoğu projede kullanılan Linux işletim sistemleri de bazı uyum sorunları ile beraber gelince Microsoft'a gün doğdu. Bu yaz resmi desteği kesilmesi beklenen ve sonsuzluğa gömülecek olan Windows XP, söylenenlere göre; Microsoft tarafından yeniden gözden geçirilerek ve ucuz bilgisayarlar için çok daha kullanışlı hale getirilecek.

:: Windows XP sadece ucuz bilgisayarlarda mı yaşamalı? Bu başlıkta tartışalım.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Eh Vista donanımsal desteğini de arttırınca geçmek farz oldu. Dolayısıyla ancak eski ve düşük güce sahip sistemlerde XP kullanılıyor. Bu da doğal olarak sonucu başlığa denk getiriyor. :P

hunter2342

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista daha genç olgunlaşması lazım ondan ŞİMDİLİK XP diyorum bırak microsoft desteklemesin kapıyı saglam tuttun mu gerisi hikaye tabii benim görüşüm

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya nekadar tekelci bi zihniet ya anlamıorum ben illede vista kullanmak zorundamıyım
belki sistemimi yükseltemicem param yok bırakın isteyen istediğini kullansın yaa
bill abi ne isterse o oluyo lan iyiki bi işletim sistemi ürettti heee
ben bi işletim sistemi çıkarırsam var yaa ben o bill i
adınıda pp koyucam
xp yerine pp
sonrada billl e .......k...cam :D:)

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
harbi yazıyosunuz yani tyor haber sitesine alıntı yapıyorya :)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Xp ile de bir çok işlemini yapabilir standart bir kullanıcı fakat sinir oluyorum vistanın bir çok özellik istemesine. Bu durumda konu başlığı, savunulan düşüncenin doğruluğunu ortaya koyuyor.

DJ Sir MC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim şu özelliiklerde PC'im var ben yine de XP kullanıyorum işimi gördüğü için Vista falan hepsi hikâye

Intel Core 2 Duo E6750 2.66 GHz - 2.67 GHz
1 GB - 800 MHz [ Kingston ]
Sapphire X1950 XT [ ATI ] 256 MB-256 Bit
500 GB 7200 RPM Hard Disk [ Seagate ]

socratesyusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistemim vistayı gayet iyi destekliyor ama xp bana daha sempatik geliyor göz alışkanlıgı işte :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
xp işini bilenlerin tercihi olmaya devam edecektir.microsoft verdiği desteği kesse bile bilinçli bir kullanıcı açık kapıları rahatlıkla kapatabilir.ayrıca xp piyasadan kalksa , elimde ki dvd si kırılsa (baya bi donanımlı xp olduğu için dvd ye anca giriyor ! :happy: ) yine de vista ya geçmezdim.çünkü hala ergenlik çağında ve daha çok yolu olduğu kanısındayım.windows oyun hastaları için mecburi bir bağımlılıktır.en olmadı biz de linux kullanırız...

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
XP bitmemeli. Yıllarca Yaşamalı onu yaşatmaya devam etmeliyiz. eski bilgisayarlarımızı bozmadan bir kenarda saklamalıyız. Bunca yıl bize hizmet etmiş bir işletim sistemini bitirmek ayıp olur. Ona karşı biraz saygılaı olalım.