Xbox One S vs PS4 Dualshock v2 PC için hangi oyun kolu alınmalı?

Bu konuyu okuyanlar

radyoaktif

Asistan
Katılım
16 Eylül 2009
Mesajlar
412
Reaksiyon puanı
31
Puanları
28
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarda ara sıra oyun oynamak için bir kol olmaya karar verdim. Öyle çok oyun oynayan birisi değilim. Arkadaşlar hafta sonu geldiğinde belki oynarım, onun dışında işten pek zaman bulacağımı da sanmıyorum.

WhatsApp Image 2020-02-06 at 18.46.05.jpeg


Almışken imkanımı zorlayıp en iyisini almak istediğim için gözüme Sony PS4 Dualshock V2 ile Microsoft Xbox One S kollarını kestirdim. İkisi de hemen hemen aynı fiyatta lakin Fiyat/Performans anlamında hangi kol daha öndedir, ikisini de kullanan arkadaşlara sormak istedim. Bu arada bu iki kolu da bilgisayara bağlamak için Bluetooth USB Adaptör almam gerekiyor sanırım ve tam bu noktada bir soru daha sormak istiyorum. Bluetooth V4.0'da, kol ile bilgisayar arasındaki tepkime süresinde bir sorun oluşmuyor değil mi? Zira öyle bir şey var ise Bluetooth V5.0 USB cihazı alınabilir mi? İlk bu soru ile başlayayım.

Dİğer sorularıma gelirsek; ben daha, tutuş, oynanış vs konusunda hangi kolu alacağıma karar veremesem de iki kol hakkında şimdilik şu tespitleri gördüm:

PS4 Dualshock V2: Windows'ta bazı bilindik oyunlar ve Steam hariç, 3. parti yazılımı (DS2Windows) gerektiriyor. Şarjlı olduğu için pil gerektirmiyor.

Xbox One S: Windows ile hiç bir 3. parti uygulaması gerektirmeden tüm oyunlar ile tam uyumlu. Ama pil ile çalışıyor. Eğer pilin uzun gitmesini istiyor isek Duracell'in şarjlı pili ile şarj adaptörünü de almamız gerekiyor. Yada normal pil alıp Xbox'ın kendi Şarj kitini ayrıca satın almamız gerekiyor. Yada imkan varsa hem şarjlı pil hem de Xbox şarj kiti alınıp tam bir performans sağlanabilir. Tabi bu durum Xbox kolunu, PS4 koluna göre biraz daha ağır yapıyor sanırım.

Siz olsaydınız hangi kolu alırdınız arkadaşlar? Ve ikisini de kullanan arkadaşların, seçimimde yardımcı olması açısından (PS4 şarj süresi, şarj ömrü; Xbox şarj kiti, şarjlı pil ve pil adaptörü vs konusunda) yorumlarını alabilir miyim?
 

Mali654987

Doçent
Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
813
Reaksiyon puanı
379
Puanları
63
Yaş
24
fiyatlara bakın bide şu anki fiyatlara bakın çok ilginç

özellikle xbox one s

arada sadece 1 yıl var
 

hakancoskun4891

Müdavim
Katılım
3 Ekim 2019
Mesajlar
1,215
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
757
Puanları
113
ben olsam ps kolu alırım çünkü tuş dizilimi olarak daha kolay geliyor ama kişisel görüşüm. Sizde gidin teknosa gibi yerlere deneyin
 
Üst