WordPress Google Seo Ayarları

sepdanismanligi

Öğrenci
Katılım
29 Şubat 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Seo denince ilk akla gelen yazılımlardan birisi wordpress’dir. Bunun sebebi wordpress yazılımın seo için oldukca elverişli olmasıdır. Günümüzde blog yazarlarının büyük bir kısmı hem gelişmiş bir yazılım olduğu için hemde seo yönünden çok zengin olduğu için wordpress alt yapısını kullanmaktadır. WordPress seo bakımından çok iyi olsa da, yeni kurulmuş bir wordpress yazılımında seo ayarları otomatik kurulmuş olarak gelmemektedir. Seo ayarları kurulum sonrasında ek olarak yapılmaktadır. Şimdi bu ayarlar hakkında biraz bilgi sahibi olalım. İlk olarak temel yapı taşı olan kalıcı bağlantılar ile başlayalım.
Kalıcı Bağlantılar
Ayarlar sekmesi altından kalıcı bağlantılara tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkmaktadır. Burda sizin için hazırlanmış sayfa uzantısı seçeneklerini göreceksiniz. Bunlardan seo için en iyi ve kaliteli olanı özel yapı kısmını seçtikden sonra manuel olarak /%postname%/ şeklinde olanıdır. Bu şekilde sayfa uzantılarınız direk en kısa ve en net halinde olup, siteniz için en etkili sayfalama yöntemini kullanacaktır.

Kategori ve Etiket Temeli

Bu kısım ayarlar sekmesi altından kalıcı bağlantılara tıkladığımızda yukarıdaki sayfa uzantısı kısmının hemen altında çıkmaktadır. Aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılaşacaksınız. Bu kısımda yapmanız gereken kategori ve etiket temeline en kısa ve kilit kelimeleri tanımlamanız. Örneğin aşağıdaki resimde ben örnek olarak kategori ve etiket yazdım. Siz oraya değişik şeylerde yazabilirsiniz. Ordaki kısımlar www.seodanismanligi.com/kategori/icerik.html ve www.seodanismanligi.com/etiket/seo şeklinde olmasını sağlayacaktır.



WordPressde temel seo ayarları bu kısımdan oluşmaktadır. Çoğu blog yazarı ve wordpress kullnıcısı bu ayarları yeterli bulmayıp ek seo eklentileri kullanmaktadır. Ek olarak all in one seo, wpseo gibi gelişmiş wordpress seo eklentileride kullanabilirsiniz size kalmış. Kısmet olursa sonraki makalelerimde bu eklentilerin kullanımlarınıda ayrıntılı anlatırım sizlere.

Kaynak: http://www.seodanismanligi.com/wordpress-seo-ayarlari/
 
Üst