Wireless bağlanamıyor

sduye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar virüs veya vb den mi tam bilmiyorum kablosuz bağlantı yapamaz oldum suan kabloyla baglıyım. wireless modemı goruyor ancak baglanamıyor. ( daha once baglanıyordu bırden bozuldu ) ilgilenen olursa sımdıden tesekkurler

lethal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
toshiba yeni makinalarından var 3adet farklısıyla denedim aynı sorun bendede var

1e1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar aynı sorundan bi çok başlık var,aynı sorunu bende yaşıyom,ama bu sitede şuana kadar bi yardım edene rastlamadım ne bi admin nede bi moderatör,bilginiz olsun

1e1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş ben yaptırdım,bi bilgisayarcıya git modeminide al yanına,bana 5 tl ye patladı

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sorun hakkında bilgi verir isen yardımcı olmaya çalışırım önce erinmeden yaşadığın sorunu anlat modem marka model yaz
wireless bağlantıda bir tane sorun yokki onu anlatalım
belkide çok basit bir sebeten giremiyor olabilirsin belkide modemden Access Control bölümünden mac engelemeyi açmışsındır istediğin kadar şifren dogru olsun bağlanamazsın
ama sorunlara daha kolay çözüm bulmak için modeme reset at sonra modemin cd sinden bilgisayara driveri kur ve kullanıcı adı vs bilgileri modeme yükle derim

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardes vista kullanıyoryan bazen yukledııgın yanlıs bir program ve donanım yazılımı ınternet ortamında aga baglanıyorsa bazen hata verir. Vistada tanıla ve onarı dene 4-5 dakıka bekle eger yine baglanmazsa modem ayarlarında mac engelleme yapılmısmı bak ama mac engellı olsa hıc baglanamazsın sorun olursa yazarsın kolay gelsın

cepo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
driver ını yeniden yukle bide öyle dene buyuk ihtimalde sorun modem ayarları bence.

GençAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemi resetlemeyi dene en garantisi o olacak....

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Vista 32 bit mi 64 bit mi kullanıyorsun? 64 bit bir çok wireless bağlantısında sorun yaratıyor ne yazık ki...

recepsah

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar ögretmeni olduğum için bu sorunla bende çok karşılaşıyorum.Arkadaşlar getiriyorlar bu laptop kablosuz ağa bağlanmıyor diye.Ben sırayla yaptıklarımı yazayım önce sorunun neden kaynaklandığını bulmak lazım sonra çözüm.
Öncelikle wireless in hem laptopdaki düğmesini hemde klavyedeki 'Fn' tuşunu kullanarak açık olup olmadığını açıksa bile tekrar kapatıp açmayı deneyin.
Sonra Antivirüs Firewall yada İnternet Security gibi programlar kullanıyorsan ve ayarlarını biliyorsan ki özellikle Kaspersky İnternet Security programı yalnış bi tıklma sonucu engelleyebilir, onları kontrol et, ayarlarını bilmiyorsan bu programları kaldır bi istersen.Onun dışında yine modemin ayarları kontrol edilir. Önce bi kapatıp açarsın.Yine olmazsa ve yine markası ve modeline göre IP adresleri farklı oluyor ama Airties ise modem 192.168.2.1 adresinden girip ayarları kontrol et.Bilmiyorsan arkadaşların dediği gibi modemi resetleyip tekrar kullanıcı adı ve şifreni kaydet. Genelde bunları yapınca sonuca ulaşırsın.Oda olmadıysa wireless donanımının driverini yani sürücüsünü güncellersin.Onun ayarları bozulmuş olabilir.Ama driver güncellemekle bitmiyor.Eger dediğim gibi ayarlarda sorun varsa güncelleme ayarları değiştirmez denetim masasında yada Ağ Baglantılarımdan Kablosuz Ağ ayarlarındaki ayarları kontrol et. Otomatik olarak bağlanma seçeneklerinde girmek istediğin seçeneği silip tekrar kaydetmeyi dene .Hattan bunu ilk aşamadan sonra dene.

sasamey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de vardı vista da. şifre doğru ama kablosuz bağlanmıyor ;kablo ile problem yok. format attım düzeldi daha kolay yolu varsa bilen lütfen bi cevap.. (bilgisayar bayii de düzeltememişti sürücüleri tekrar yüklemesine rağmen)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Modem şifreli ise şifreleme güvenliğinin uyumunu kontrol edin. WPA-WEP-WPA2 ayarları değiştirerek deneyin düzelebilir.Çoğu wireless modemler şifreleme güvenliği yüzünden bağlantı sorunları yaşayabilir.

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Modem şifreli ise şifreleme güvenliğinin uyumunu kontrol edin. WPA-WEP-WPA2 ayarları değiştirerek deneyin düzelebilir.Çoğu wireless modemler şifreleme güvenliği yüzünden bağlantı sorunları yaşayabilir.

Bende aynı sorunu yaşamıştım. Arkadaşa danıştım. Oda bunları söyledi. Uyguladım sorun halloldu.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
olası çözüm:
Yorumları okumadım ama yapıcağın tek şey kanalı doğru seçmek.(modem kurarken gelen ekranda seçilen kanal:) )