Wireless adaptör ?

BobRoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kamu sektöründe çalışıyorum. Bilgisayarlarımıza internet ethernet kablo ile korumaları ( sınırlı - sosyal paylaşım siteleri haric ( facebook, twitter, youtube gibi sitelere giriş izni yok.) ) olarak veriliyor. Bir wireless adaptör ile mevcut internetleri wireless ile telefonlarımızda kullanmak mümkün müdür ? Mümkünse hangi tip adaptör almak gerekir ?

( wireless adaptör konusunda bir kaç kişiye danışmama rağmen net cevaplar alamadım.Sadece bilgisayarda var olan interneti vericiyle yaymak ve kullanmak istiyorum. )

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer bilgisayarı açarken girdiğin şifre ağ şifresi ise yapamazsın diye biliyorum. Yani kullanıcı bazlı ip tanımlanıyor bilgisayarlara. Kısaca bir notebook'a şuan kullandığınız ethernet kablosunu taktığınızda ağa bağlanamıyor iseniz diğer yolarla da bağlanamazsınız.

BobRoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgi için teşekkür ederim. yarın denedikten sonra sonucu burdan paylaşırım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kullanıcı bazlı ip tanımladığını sanmıyorum. Admin kullanıcı adı veya user kullanıcı adıyla oturum açmam girdiğim siteleri etkilemiyor.Bilgisayarda yapabileceklerimi kısıtlıyor sadece.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
giriş izinleri kablo ile alakalı değil ağ ile alakalıdır yani wifi adaptörde taksanız yine giremezsiniz.

BobRoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bağlantı için ne yapmak lazım ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ağ yöneticisi kimse yani kim koyduysa o yasağı o açabilir, o ağ üstünden başka şekilde girebileceğini sanmıyorum.

BobRoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim yardımınız için.