26¥¥26
Profesör
Kullandığım uygulamalar ve oyunlar taş çatlasın 50 GB yer kaplar ama benim 256GB SSD den sadece 80GB alan kalmış.Benden Yeni Başlangıç özelliğini kullanmak istiyorum.Bilgisi olan varsa bana bunu anlatabilir mi ?
Önce gereksiz dosyaları silmeyi deneyeyim.Bilgi için teşekkürler.Yeni Başlangıç özelliği Windows 10 işletim sistemli ile birlikte gelen bir özelliktir. Bu özellik, dizüstü ve masaüst bilgisayarlarda gereksiz bir şekilde yer kaplayan ve sistemin belleğini gereksiz yere kullanan yazılımların temizlenmesine yardımcı olur. Ve Windows 10’u yeniden kurarak olabilecek en yüksek performansa erişmenizi sağlar.
Yeni Başlangıç'ı kullanmak için, Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Windows Defender > Cihaz performansı ve sistem durumu'nu seçin. Yeni Başlangıç'ın altında, Ek bilgiler > Başlarken'i seçin.
Not: Yeni Başlangıç Microsoft Office, üçüncü taraf virüsten koruma yazılımları ve cihazınızda önceden yüklenmiş olarak gelen masaüstü uygulamaları da dahil olmak üzere, çoğu uygulamanızı kaldırılır. Kaldırılan uygulamaları kurtaramazsınız ve bu uygulamaları daha sonra el ile yeniden yüklemeniz gerekir. Ayrıca dijital lisanslarınızı ve uygulamalar ile ilişkili dijital içeriklerinizi de kaybedebilirsiniz; bu durum, ödeme yaptığınız bu uygulamaları veya uygulama ile ilgili içerikleri kullanma olanağınızı etkileyebilir.
2004 öncesi Windows 10 sürümleri için yeni başlangıç kullanılabilir. 2004 ve sonraki sürümler için, Yeni başlatma işlevi Bu Bilgisayarı Sıfırla öğesine taşındı. Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla> Başlayın’a gidin. Ardından Dosyalarımı sakla’yı seçin, bulut veya yerel'i seçin, ayarlarınızı değiştirin ve Önceden yüklenmiş uygulamalar geri yüklensin mi? seçeneğini Hayır olarak ayarlayın.
Not: Önceden yüklenmiş uygulamaları geri yükleme seçeneğini görmüyorsanız, bilgisayarınızda önceden yüklenmiş uygulamalar yapılandırılmamıştır ve bilgisayar üreticinizden uygulamalar geri yüklenmez.
Gereksiz dosyaları silmeyi de unutmayın. Bu işi yapan CCleaner alternatifi, güvenilir programlar mevcut.