Windows yanlızca GPT disklere yüklenir hatası

Engincolk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bilgisayarına Windows kururken bu hatayı alıyorum yardım.

Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFİ sistemlerde, Windows yanlızca GPT disklere yüklenir

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Yeni bilgisayarına Windows kururken bu hatayı alıyorum yardım.

Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFİ sistemlerde, Windows yanlızca GPT disklere yüklenir
BIOS'tan UEFI'yi kapatmanız gerekebilir. Eğer içinde önemli bir bilgi yoksa o bölümü biçimlendirin. Böylece UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Biçimlendirme yaptım ama genede olmadı ve biosda öyle bir ayar göremedim
Bölümlerin hepsini sildin mi biçimlendirmeden önce?
Ayarının adı BIOS'tan BIOS'a değişebiliyor bildiğim kadarıyla. UEFI'yi kapatarak çözmek istiyorsanız "Launch CSM" adlı bir ayar varsa onu "Enabled" yapın. Yoksa büyük ihtimalle farklı bir seçenekle geçiyordur.

Engincolk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bölümlerin hepsini sildin mi biçimlendirmeden önce?
Ayarının adı BIOS'tan BIOS'a değişebiliyor bildiğim kadarıyla. UEFI'yi kapatarak çözmek istiyorsanız "Launch CSM" adlı bir ayar varsa onu "Enabled" yapın. Yoksa büyük ihtimalle farklı bir seçenekle geçiyordur.

Silinmeyen bölüm var 2 tane başka yok ve o dediğiniz lainch csm de yok anakartım msı b b350m

quaresma71

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Kardeşim bunlara bakma bıostan yapılmıyor google A "convert mbr to gpt while windows installation" yaz YouTubeda güzel bir video var Windows kurulurken cmd açılıp yapılıyor

Shift + f10 ile cmdyi o ekranda açıyor

Reaksiyon puanı
602
Bu DISKPART ile yapılıyor belli, çünkü bu disk işlerini Windows işletim sistemlerinde yapan tek şey ise DISKPART. Yukarıdaki videoda söyleniliyor doğrudur. Kısası olarak disk seçilerek (select disk0) ve clean ile MBR'den GPT oluyor (veya GPT'den MBR).