Windows Vista DNS Sorunu

griffe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba,

*Evde Pikatel airmax 101 wireless modem var. 1 adet pc ve 1 adet te laptop var.

*PC'de Windows XP kurulu ve modemden network kablosu ile internete sprunsuz bağlanıyorum.

*Laptop'da Windows Vista kurulu ve wireless bağlantı var.

Fakat vista kurulu olan laptop'da wireless ile internete girmeye çalıştığımda (mesela www.google.com) "sayfa görüntülenemiyor" hatası çıkıyor.

Fakat www.google.com sitesinin ip numarası olan 216.239.59.99 rakamlarını adres çubuğuna yazdığımda google.com'un anasayfası sorunsuz
görüntüleniyor.

Ben burada sorunun ip adres çözümleme hatasından yani DNS'ten kaynaklandığını düşündüm ve ip numaralarını ve DNS numaralarını el ile verdim.

DNS numarası olarak da çoğu kişinin kullandığı 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 numaraları verdim.

ipconfig/flushdns gibi komutlar ile de DNS server önbelleğini de temizledim.

SONUÇ AYNI....
s20.gif
s20.gif
s20.gif
Yani Windows vista isimleri çözemiyor. Aynı ip ve dns numaralarıyla Windows xp kurulu bilgisayarda sorunsuz internete girebiliyorum....

Ayrıca evde PDA cihazıyla Wireless bağlantıyla internete sorunsuz girebiliyorum...

Sorun ile ilgili fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkürler...

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Aile koruma programları google vb. sayfaları engelleyebiliyor, öyle bir program kullanmıyorsun değil mi?Ayrıca notebook a network kablosunu taktığında internete giriyor mu, son bir soru notebook a ip olarak network kablosunun takılı olduğu bilgisayarından farklı bir ip atadın mı.

neyegoreabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de oluyo win7 de aynı dns leri yazdıgım zamam sıkıntı cıkartıyo neden oldugunu daha kesfedemedim

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format at pc ne dns ile alakalı bişey değil o.

griffe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardımlarınız için sağolun.

Aile koruma programı v.s. gibi bir program mevcut değil...

Neredeyse denemediğim dns numarası kalmadı.

Sanırım Windows'a format atmak zorunda kalacağım ama bunu yapmadan sorunu halledebilirsem çok çok iyi olacak.