Windows üzerinde başka işletim sistemi çalıştırmak

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,

Windows 7 kullanıyorum ve artık yeni işletim sistemlerine yelken açma vakti geldi diye düşünerek bilgisayarıma bir sanallaştırma programı kurmaya karar verdim.(Ancak daha kurmadım)

Virtual Pc,Vmware,virtual box bunlardan hangisini önerirsiniz öncelikle?

Kuracağım işletim sistemi elimde cd'si olan Pardus 2009.1.Sanallaştırma programlarında linux yada windows yada herhangi değişik bir işletim sistemi ayrımı olmaz diye düşünüyorum.

Öğrenmek istediğim şu;bilgisayarı aileden kişilerde kullandığı için pc açılırken işletim sistemi seç demesini istemiyorum.Win 7 açıldığında sanallaştırma programını açtığımda o işletim sistemini açmak istiyorum.Böyle birşey mümkün mü acaba ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Merhabalar,

Windows 7 kullanıyorum ve artık yeni işletim sistemlerine yelken açma vakti geldi diye düşünerek bilgisayarıma bir sanallaştırma programı kurmaya karar verdim.(Ancak daha kurmadım)

Windows Server,Vmware,virtual box bunlardan hangisini önerirsiniz öncelikle?

Kuracağım işletim sistemi elimde cd'si olan Pardus 2009.1.Sanallaştırma programlarında linux yada windows yada herhangi değişik bir işletim sistemi ayrımı olmaz diye düşünüyorum.

Öğrenmek istediğim şu;bilgisayarı aileden kişilerde kullandığı için pc açılırken işletim sistemi seç demesini istemiyorum.Win 7 açıldığında sanallaştırma programını açtığımda o işletim sistemini açmak istiyorum.Böyle birşey mümkün mü acaba ?

Bazı noktalarda yanlış düşünüyorsun. Virtual Box Linux'a daha iyi ve fazla destek veriyor. Linux kuracaksan Virtual Box öneririm. Mesela ben Virtual Box ile Windows Me falan kuramadım. Virtual PC indirdim, Microsoftun kendi sanal programını ve onda yükleyip deniyorum şimdi.

Diğer konun içinse sanallaştırma programları ki adları üstünde program, sen çalıştırmadan çalışmazlar yani diğer programlar gibi...sanal bilgisayara hangi sistemi veya sistemleri yüklediysen onu kullanabilirsin.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows Server diye bir sanallaştırma programı yok :)

Virtual PC 'yi indirerek istediğinizi yapabilirsiniz.Microsoft boşuna mı çıkartıyor sanıyorsunuz bu programları :)

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Windows Server diye bir sanallaştırma programı yok :)

Virtual PC 'yi indirerek istediğinizi yapabilirsiniz.Microsoft boşuna mı çıkartıyor sanıyorsunuz bu programları :)

Pardon usta bilemedik :)

Peki Xp mode yüklemeye ihtiyacım var mı ? Windows 7 kullanıyorum.

Microsoft'un sitesinde yükle diyorda.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Pardon usta bilemedik :)

Peki Xp mode yüklemeye ihtiyacım var mı ? Windows 7 kullanıyorum.

Microsoft'un sitesinde yükle diyorda.
XP Mode sadece lisanslı bir XP SP3 kopyası. Program sadece Virtual PC ...

XP yi istemiyorsanız Virtual PC yeterli olacaktır size...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Virtual PC bildiğim kadarıyla Linux sistemleri desteklemiyor. O sebeple VirtualBox'ı öneririm.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
VMware Workstation'ı unutmayalım... Tek geçerim.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Tühh virtual pc kurduk, hatta şuan Pardus kuruluyo lisansı kabul etme aşamasındayım.

Napim olmaz mı dersiniz ?

---------- saat 19:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:25 eklenmişti ----------

VMware Workstation'ı unutmayalım... Tek geçerim.

Vmware kullanımı nasıldır, virtual pc gibi mi ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Tühh virtual pc kurduk, hatta şuan Pardus kuruluyo lisansı kabul etme aşamasındayım.

Napim olmaz mı dersiniz ?

---------- saat 19:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:25 eklenmişti ----------

Vmware kullanımı nasıldır, virtual pc gibi mi ?
Vmware çok daha gelişmiştir.Menü tasarımı çok karışık olsa da çok fazla fonksiyon sunar.VMware de olup diğerlerinde olmayan özellik ise Windows Aero çalıştırabiliyor :)

Not=Virtual PC ile other seçeneğini seçerek Ubuntu kurmuştum.Resmi olarak Linux'un adı geçmesede çalıştırabilirsiniz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Benim hatırladığım kadarıyla seçeneklerde Windows sürümleri vardı ve diğer seçeneği vardı sanırım. Eğer diğer seçeneği ile verim alabileceksen devam et ama VirtualBox'u tek geçerim. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Hepsi hakkında son fikirlerimi sunuyum.

Vmware; Çok özellik ,karışık menü

Virtual PC; Temel özellikler, kullanımı kolay menü

Virtual Box; Sade tasarım,Temel özellikler(tabi Virtual PC den biraz daha iyi), Açık kaynak(ama benim için hiçbir şey ifade etmiyor)

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Other seçeneğini seçmiştim kurarken, bakim bi deniyeyim şimdi.

Aero peek demişsin, ben daha çok bilinmedik yada eski windows sürümlerini deniyeceğim windows 2000 falan onun için aero peek sorun değil :D

Not : Virtual pc de deniyorum olmadı söylediğiniz diğer seçenekleri deniyeceğim.Birde Vmware da kurdum bi karşılaştırayım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Other seçeneğini seçmiştim kurarken, bakim bi deniyeyim şimdi.

Aero peek demişsin, ben daha çok bilinmedik yada eski windows sürümlerini deniyeceğim windows 2000 falan onun için aero peek sorun değil :D

Not : Virtual pc de deniyorum olmadı söylediğiniz diğer seçenekleri deniyeceğim.Birde Vmware da kurdum bi karşılaştırayım.
Aero Peek demedim :D Aero dedim :D Artısı bu VMware'nin :)

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende yazzim :D

ben Vmware kullanmıştım, bana göre basit gibiydi, sanal pc oluştur diyorsun, ram i cpu sunu seciyorsun , sanal bi pc oluşuyor, hatta ilk linux ümü böyle kullanmıştım, ama nete girmeyi başaramadım, nede olsa ilk kullanmamdı, kur yükle kur yükle denemeler yaptım :D

ama Vmware ii di bay çok da karmaşık diil...

de Cuellar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben tam tersini yapiyorum host makineye ubuntu kurup Virtual Box'la ustunde Windows calistiriyorum. Windowsu ilk kurdugumda snapshot alip sakliyorum. Daha sonra virus falan olursa snapshot'tan geri kuruyorum. Windows'un backup'indan cok daha guvenli.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ben hep Virtual PC kullandım. Gayet de memnun kaldım ama USB aygıtların tanınması konusunda sanırım diğer sistemler daha başarılı. Ama nedense şimdi de kullansam Virtual PC kullanırım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ben hep Virtual PC kullandım. Gayet de memnun kaldım ama USB aygıtların tanınması konusunda sanırım diğer sistemler daha başarılı. Ama nedense şimdi de kullansam Virtual PC kullanırım.

Hakkı bey emin olabilirsiniz ki USB tanıma konusunda en iyisi Virtual PC.Heleki konu USB ile bağlanan donanımlar olunca diğer yazılımlar işe yaramaz oluyor....

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Windows üzerinden başka işleti çalıştırmak mı? Ben tam tersini yapıyorum :D Virtual box işini görür.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yeni sürümü denemedim. Yakında dener, tecrübelerimi paylaşırım söz ;)

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öğrenmek istediğim şu;bilgisayarı aileden kişilerde kullandığı için pc açılırken işletim sistemi seç demesini istemiyorum
Bu Na tam olarak bir cevap yazabilirseniz menun olurum Linux kurmak istiyorum fakat PC' yi açtığımda seçim ekranı gelmesini istemiyorum canım istediği zaman linux su açmak istiyorum.
---------------------------------------------------------------------------------
Ek Olarakda

Vmware,virtual box VB. gibi programları nasıl kulllanıp Linux u Nasıl Kuracağımız ile ilgili bir konu varmı varsa çok memnun olurum Linux kullanmak istiyorum

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu Na tam olarak bir cevap yazabilirseniz menun olurum Libuz kurmak istiyorum fakat PC' yi açtığımda seçim ekranı gelmesini istemiyorum canım istediği zaman linux su açmak istiyorum.
---------------------------------------------------------------------------------
Ek Olarakda

Vmware,virtual box VB. gibi programları nasıl kulllanıp Linux u Nasıl Kuracağımız ile ilgili bir konu varmı varsa çok memnun olurum Linux kullanmak istiyorum

İşte Virtual Box,VMWare veya Virtual PC kurmalısınız.Yoksa diğer türlü D ye kurarak seçmek zorundasınız...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Linux için VirtualBox daha başarılı. Windows için diğerleri.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Virtual pc 2007 ve Vmware 7.0.1 build-227600 kurdum.

Virtual pc sanki çok basit gibi geldi, istediğinizi yapıyosunuz ama o kadar yani.

Vmware bana göre daha güzeldi, kullanıcı arayüzü olsun, ipuçları olsun, işletim sistemi arayüzü olsun bence daha kullanışlı ve güzel.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Virtual pc sanki çok basit gibi geldi, istediğinizi yapıyosunuz ama o kadar yani.

Vmware bana göre daha güzeldi, kullanıcı arayüzü olsun, ipuçları olsun, işletim sistemi arayüzü olsun bence daha kullanışlı ve güzel.

2007 de neredeyse hiç özellik yok.Son sürüm için ise Wİndows 7 kullanmalısınız...

VMware'nin kullanıcı arayüzünün güzel olduğunuda ilk defa senden duydum :D Birde unutmadan kurduğunuz programların yardımcı eklentilerini kurmayı unutmayın...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

Arayüz güzel mi? Sen iyi misin?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arayüz güzel mi? Sen iyi misin?

ws4_large2.gif

Arkadaş bu arayüzün nesini iyi bulmuş anlamadım :D

Oysaki bu nasıl? :D

virtual_pc_sp1_console2.jpg