Windows Temamda Sorun?

bilgiyes

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2j4es7t.png

Bir Türlü Temam Hep Klasik burdan denedim olmadı

Bu olay şöyle oldu keylogger nedir diye denemek istedim kurdum ve baktım programa sonra silmek istedim ve klasörünü filan sildim sonra dedim regeditdende silim dedim ordan ne kadar svchost.exe varsa hepsini sildim ondan sonra pc böle oldu internete felan girmedi sonra girdi temam kayboldu ama şuan nete giriyor nasıl bişey yapmam lazım.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
svchost Windows'un işlemlerinin alrında saklandığı bir komut.
yani işlemler menüsünden svchost'u sonlandırırsan altında yatan birçok Windows işlemini de sonlandırmış olursun.
ki sen regedit'ten sildiğine göre temanla birlikte birçok işlemin de kuyusunu kazmışsın.

bilgiyes

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Nasıl bir düzelme olcak format hariç yani dosyalar güncelleme gibi şu program halleder gibi durum varmı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Keyloggerlar ve Korunma Yöntemleri

Gelişen güvenlik teknolojisini en çok sıkıntıya sokan casus yazılımlar arasında yerini alan keyloggerlar, internet ve bilgisayar kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Keyloggerlar ve Korunma Yöntemleri

Gelişen güvenlik teknolojisini en çok sıkıntıya sokan casus yazılımlar arasında yerini alan keyloggerlar, internet ve bilgisayar kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Bir Keyloggerın çalışma mantığı kaçak yollardan yüklenilen bir bilgisayardaki tüm yazılan ve yapılan işlemleri loglayarak başka kişilere göndermesidir.
Keyloggerlar klavyeden basılan her tuşun loglarını tutan casus yazılımlardır. Bu casus yazılımlardan en çok maddi zarar göreceği bilinen bankalar bir çok keylogger çeşidini iş görmez kılacak Sanal Klavye yi geliştirip müşterilerine hizmet vermektedirler. Böylelikle yazılan Banka Müşteri bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesini önlemişlerdir.

* Piyasada bir sürü keylogger bulunmaktadır ve her keylogger değişik bir mantıkla log tutmaktadır. Bu yüzden hepsinden aynı yöntemle kurtulmak mümkün değildir. Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Başlat Çalıştır msconfig (tırnaklar yok) yazıp açılan pencereden Başlangıç sekmesine gelerek listede açılışta çalışmaya başlayan programları görerek keylogger programınıda tespit ederek başlangıçta çalışmasını durdurabilirisiniz. Bazı gelişmiş keyloggerlarda ise keyloggerları yok etmek bu kadar kolay değildir. Şimdi size bu programlardan nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağım.

* Ghost Keylogger programının bilgisayarda çalışıp çalışmadığını öğrenmek için synconfig.exe adlı dosyayı aratıp sistemde olup olmadığını öğrenebilirisiniz. Ve ghost keylogger programının hangi dizinde olduğunu öğrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasını çaılıştırın. Artık Ghost Keyloggerdan kurtuldunuz.

* Diğer bir keylooger programı olan iOpus starr programının sistemde olup olmadığını anlamak için windows system klasöründe starrcmd.exe dosyasını aratın. Eğer öyle bir dosya varsa ve kaldırmak istiyorsanız Başlat Çalıştır starrcmd (tırnaklar yok) yazın ve çıkan programda settings sekmesine gelin. Ardından Advanced Setup tuşuna basarak Uninstall Starr diyin. Bir diğer yöntme ise Başlat Çalıştır regedit (tırnaklar yok) yazıp kayıt defterini açarak düzen bul a gelip wsys.exe diye aratıp çıkan tüm kayıtları silmeniz gerekir.

* Bir diğer Keylogger programı olan Invisible Keylogger Stealth programının sistemde olup olmadığını anlamak için vikxd.vxd dosyasını aratın. Eğer öyle bir dosya sistemde bulunursa kaldırmak için program ekle/kaldırdan iks yazan programı kaldırmayı deneyin. Eğer öyle bişi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasında bulunan device=vikxd.vxd ve vikxdlog=c:kitkatkitkat1.dat yazan satırları silin.

* Bu keyloggerlardan kurtulmanın bir diğer yöntemi ise Anti-Keylogger programını kullanmak. Programı http://www.anti-keyloggers.com/download.html adresinden indirebilirsiniz. Birçok Download sitesinde bu tip programlar bulabilirsiniz.. Program keylogger ları bulup kaldırabiliyor.

Daha önce okuduğum bir yazıyı hatırlayıp buraya aldım.