windows donma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asprin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
arkadaşlar kolay gelsin 1 aydır sistemde anlık bin donma oluyor, mouse sağ sola oynattığımda ok kipi yavaş yavaş ağır ağır geliyor anlık donmayı ağırlaşmayı hissediyoruz, bu sorun hem iş yerimde ( masaüstü ) hemde evdeki lap topta olmaya başladı. sizce genel olan bir şey mi? nedir bu 2 saniyelik bir donma? yavaşlama ağırlaşma?

odinfo

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Donanım bilgileri ve win. sürümü nedir. Ayrıca son güncellemeler mevcutmu veya güncelledin sonramı oldu bu donmalar ?

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Donanım bilgileri ve win. sürümü nedir. Ayrıca son güncellemeler mevcutmu veya güncelledin sonramı oldu bu donmalar ?
evdeki lap topta her şey son güncellemesi ile mevcut aklıma gelmedi değil, iş yerindeki masaüstü ise güncellemeler kapalı. ama neredeyse ikiside anlık donmalar var. bu iş yerindeki masaüstü.

Ekli dosyalar

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    99.5 KB · Görüntüleme: 349

odinfo

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Şirket bilgisayarlarına bişe yapamazsın. IT departmanı yönetiyor sonuçta. Evdeki bilgisayarına gelirsek anlık takılmaların sebepleri çoğu şey olabilir. Yüklediğiniz bir program yapabilir. Gebelde ram tarafından arızalar sonucunda olabiliyor. Güncellemeleri tam alsanız bile o güncellemede bile bu sorunlar çıkabiliyor. Bunun sorununu bulmanız zor gerçekten. Format atıp tekrar gözlemleyin sorun devam ediyor ise donanımsaldır ve tahminimce ram sorunlu.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
iş yerindeki pc hiç güncellemedim , evdekide hep güncel. aklıma sadece şu problem geliyor. iki pc nin de internet firması aynı. aklıma bir o, birde ikiside win 7. başka alternatif yok. ama wifi ile telefon ( apple ) hiç bir sorun yaşamıyorum. büyük ihtimal win 7 de sorun var yada başka bir şey.

odinfo

Asistan
Reaksiyon puanı
39
iş yerindeki pc hiç güncellemedim , evdekide hep güncel. aklıma sadece şu problem geliyor. iki pc nin de internet firması aynı. aklıma bir o, birde ikiside win 7. başka alternatif yok. ama wifi ile telefon ( apple ) hiç bir sorun yaşamıyorum. büyük ihtimal win 7 de sorun var yada başka bir şey.
İnternet alt yapısı ile ilgili bir durum yok bunda. Şirket bilgisayarını unut :) yazılımsal ise formattan sonra düzelir, eğer dediğim gibi düzelmez ise donanımsal.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Şirket bilgisayarlarına bişe yapamazsın. IT departmanı yönetiyor sonuçta. Evdeki bilgisayarına gelirsek anlık takılmaların sebepleri çoğu şey olabilir. Yüklediğiniz bir program yapabilir. Gebelde ram tarafından arızalar sonucunda olabiliyor. Güncellemeleri tam alsanız bile o güncellemede bile bu sorunlar çıkabiliyor. Bunun sorununu bulmanız zor gerçekten. Format atıp tekrar gözlemleyin sorun devam ediyor ise donanımsaldır ve tahminimce ram sorunlu.
hocam şirket pc si değil. bildiğimiz masaüstü eczane iş yerim. 2 senedir aynı pc de oturuyorum. aslında win10 yüklesem böyle bir sorun olacağına düşünmüyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Her iki cihazda da ortak olarak kullandığın flash bellek ve taşınabilir harddisk varsa, bunları bir güvenlik yazılımı ile tarat; sonra her iki bilgisayarını da tam tarama yap, derim. Kolay gelsin.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
hocam şirket pc si değil. bildiğimiz masaüstü eczane iş yerim. 2 senedir aynı pc de oturuyorum. aslında win10 yüklesem böyle bir sorun olacağına düşünmüyorum.
Windows 10 bilgisayarı daha da yavaşlatacaktır, SSD kullanmıyorsa Windows 10 o sistemde kağnı hızında çalışacaktır.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Windows 10 bilgisayarı daha da yavaşlatacaktır, SSD kullanmıyorsa Windows 10 o sistemde kağnı hızında çalışacaktır.
ssd KULLANmıyorum malesef. sanki bilgisayarı izliyorlar diyeceğim ama evdeki lap topu kimse izleyemez. anlamadım gitti. :( mesela yanımdaki diğer arkadaşın kullandığı pc de bu sorun yok, aynı donanım aynı özellikler. sanki kişiye göre özel bir uygulama var gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her iki cihazda da ortak olarak kullandığın flash bellek ve taşınabilir harddisk varsa, bunları bir güvenlik yazılımı ile tarat; sonra her iki bilgisayarını da tam tarama yap, derim. Kolay gelsin.
hangi yazılımı önerirsin?

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
arkadaşlar kolay gelsin 1 aydır sistemde anlık bin donma oluyor,
Görev yöneticisinde aşırı RAM, CPU, disk kullanımı mevcut mu? Hiç anormal bir kullanım oranı denk geliyor mu?

Donma, yavaşlık neyse, tarayıcı kullanırken mi oluyor yoksa genelde mi oluyor?

hangi yazılımı önerirsin?
Tek bir yazılım değil de bir kaç uygulama önerebilirim, bu işlemleri evdeki bilgisayarınız üzerinde gerçekleştirin. Olumlu sonuç alırsanız, diğer bilgisayarı da taratırsınız.

RogueKiller, bilgisayarınızdan kötü amaçlı işlemleri ve programları sonlandırmak ve kaldırmak için kullanılabilecek yardımcı bir güvenlik aracıdır.
İndirme linki: Download RogueKiller

Kullanımı:
RogueKiller'ı masaüstüne indirin.
Açık olan tüm programları kapatın, bilgisayarına bağlı usb bellek vesaire varsa, aygıtları çıkarın.
Aktif güvenlik yazılımı kullanıyorsan, onu devre dışı bırakın.
Uygulamayı çift tıklayarak çalıştır ve ekrandaki talimatları takip edin. Bulunan zararlı olursa, kaldırın.

Bilgisayarı kapatmadan Malwarebytes ile de bir tarama gerçekleştirin. Hazır kullanım rehberi: https://forum.shiftdelete.net/threa...asi-ve-temizligi-nasil-yapilir-rehber.614175/

Emsisoft Emergency Kit'i masaüstüne indirin, güncelleyin ve tüm sürücüleri tam tarama gerçekleştirin. Bulunan zararlıları silin. Indirme linki:

Bu işlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Windows 7′de Otomatik Çalıştır özelliğini devre dışı bırakın, USB ve diğer harici cihazlardan bulaşabilecek zararlılardan korunmak için.

Daha sonra, Emsisoft Emergency Kit'i ve Malwarebytes'ı usb belleklerinizi tarama işlemi için de kullanın.

Son düzenleme:

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Görev yöneticisinde aşırı RAM, CPU, disk kullanımı mevcut mu? Hiç anormal bir kullanım oranı denk geliyor mu?

Tek bir yazılım değil de bir kaç uygulama önerebilirim, bu işlemleri evdeki bilgisayarınız üzerinde gerçekleştirin. Olumlu sonuç alırsanız, diğer bilgisayarı da taratırsınız.

RogueKiller, bilgisayarınızdan kötü amaçlı işlemleri ve programları sonlandırmak ve kaldırmak için kullanılabilecek yardımcı bir güvenlik aracıdır.

Kullanımı:
Açık olan tüm programları kapatın, bilgisayarına bağlı usb bellek vesaire varsa, aygıtları çıkarın.
Uygulamayı çift tıklayarak çalıştır ve ekrandaki talimatları takip edin. Bulunan zararlı olursa, kaldırın.

Bilgisayarı kapatmadan Malwarebytes ile de bir tarama gerçekleştirin. Hazır kullanım rehberi: Malwarebytes (Malwarebytes for Windows) kurulumu, kötücül yazılım taraması ve temizliği nasıl yapılır? [Rehber]

Emsisoft Emergency Kit'i masaüstüne indirin, güncelleyin ve tüm sürücüleri tam tarama gerçekleştirin. Bulunan zararlıları silin. Indirme linki:

Windows 7′de Otomatik Çalıştır özelliğini devre dışı bırakın, USB ve diğer harici cihazlardan bulaşabilecek zararlılardan korunmak için.

Daha sonra, Emsisoft Emergency Kit'i ve Malwarebytes'ı usb belleklerinizi tarama işlemi için de kullanın.
evet 13 14 tane windows bazında kötü yazılım buldugunu söyledi sanırım kendi windows dosyaları bana göre. bu arada pc de iyileşme oldu crome hızlı ve akıcı açıldı sayfa geçici hızlandı ama onarma işlemi yapmadım henüz.

Ekli dosyalar

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    128.5 KB · Görüntüleme: 377

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
bu konuyu gördüydüm de internet gittiydi xd
disk belleği dosyasını kapat
win 7 64 bit ... kur ( hafifletilmiş gereksiz hizmetlerin çıkarılmış olduğu sürümü söylicektim fakat izin vermiyorlar )
win update kullanma
güç ayarlarını yüksek performans yap
ccleaner ve asc filan kullan
smart defrag ile disk birleştirme yap .
malwarebytesin bulduğu şeyleri karantinaya al ve sil
antivirüs ile tam tarama yap
arama yerine msconfig yaz önyüklemede gelişmiş ayarlarda sanırım işlemci sayısını otodan çıkar ve en yüksek yap sonra hizmetler bölümüne gir microsoft hizmetlerini gizle sonra da herşeyi kapat sonra da başlatma yerine gir orda da herşeyi kapat
arkaplanda mümkünse hiçbirşey açık olmasın
64 bit yerine 32 bit format atın
ccleaner ile normal temizlikten sonra kayıt defteri temizliği yapın çünkü çoğu zaman kaldırılmış uygulamaların kayıtları orda kalır
cmd yi yönetici olarak başlat ve chkdsk yaz
bilgisayar a sağ tıkla > özellikler > gelişmiş sistem ayarları > performansın ayarlar bölümü > en iyi performans için ayarlayı seç .

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
evet 13 14 tane windows bazında kötü yazılım buldugunu söyledi sanırım kendi windows dosyaları bana göre. bu arada pc de iyileşme oldu crome hızlı ve akıcı açıldı sayfa geçici hızlandı ama onarma işlemi yapmadım henüz.
Tarama sonucunun tam listesini göremiyorum. pcalua.exe (Microsoft hizmet bileşeni olabilir, program yumluluk asistanı gibi duruyor) bunun dışında bulunan ögeleri kaldır, emin olmadıkların varsa, zaten onların konumları belli Virustotal'de online tarama yap, eğer zararlı olarak görülüyorsa, artık neyse hepsini program ile kaldır.

Yukarıdaki yazılımları da kullanmaya devam et. Çünkü temizleme işlemi yarım kalır.

Ayrıca şu yazılımı da kullan. Kayıt defterinde anahtar yollarına zararlılar kendilerini yerleştirmiş.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867

Kullanımı:

Bilgisayarı kapatmadan Malwarebytes ile de bir tarama gerçekleştirin. Hazır kullanım rehberi: Malwarebytes (Malwarebytes for Windows) kurulumu, kötücül yazılım taraması ve temizliği nasıl yapılır? [Rehber]

bu nedir?

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
bu konuyu gördüydüm de internet gittiydi xd
disk belleği dosyasını kapat
win 7 64 bit ... kur ( hafifletilmiş gereksiz hizmetlerin çıkarılmış olduğu sürümü söylicektim fakat izin vermiyorlar )
win update kullanma
güç ayarlarını yüksek performans yap
ccleaner ve asc filan kullan
smart defrag ile disk birleştirme yap .
malwarebytesin bulduğu şeyleri karantinaya al ve sil
antivirüs ile tam tarama yap
arama yerine msconfig yaz önyüklemede gelişmiş ayarlarda sanırım işlemci sayısını otodan çıkar ve en yüksek yap sonra hizmetler bölümüne gir microsoft hizmetlerini gizle sonra da herşeyi kapat sonra da başlatma yerine gir orda da herşeyi kapat
arkaplanda mümkünse hiçbirşey açık olmasın
64 bit yerine 32 bit format atın
ccleaner ile normal temizlikten sonra kayıt defteri temizliği yapın çünkü çoğu zaman kaldırılmış uygulamaların kayıtları orda kalır
cmd yi yönetici olarak başlat ve chkdsk yaz
bilgisayar a sağ tıkla > özellikler > gelişmiş sistem ayarları > performansın ayarlar bölümü > en iyi performans için ayarlayı seç .
hocam teşekkürler bir çok dosya silindikten sonra pc baya hafifledi şükür iphone 5 ten 10 na yükselmiş gibi bir hafiflik oldu, yanlız sizin saydıgınız % 70 bilmiyorum bunları yapmam çok uzun zaman alır yani öğrenmem. şimdilik bir sıkıntı yok gibi. KILIÇBALIĞI arkadaşa teşekkürler bu arada sayende.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
arkadaşlar kolay gelsin 1 aydır sistemde anlık bin donma oluyor, mouse sağ sola oynattığımda ok kipi yavaş yavaş ağır ağır geliyor anlık donmayı ağırlaşmayı hissediyoruz, bu sorun hem iş yerimde ( masaüstü ) hemde evdeki lap topta olmaya başladı. sizce genel olan bir şey mi? nedir bu 2 saniyelik bir donma? yavaşlama ağırlaşma?
masaüstünün resmini atabilir misin ?

hocam teşekkürler bir çok dosya silindikten sonra pc baya hafifledi şükür iphone 5 ten 10 na yükselmiş gibi bir hafiflik oldu, yanlız sizin saydıgınız % 70 bilmiyorum bunları yapmam çok uzun zaman alır yani öğrenmem. şimdilik bir sıkıntı yok gibi. KILIÇBALIĞI arkadaşa teşekkürler bu arada sayende.
malwarebytesin bulduğu şeyleri sildiniz mi ?

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
sildim hepsini pc şuan anormal derecede hızlı fan % 40 çalışırdı şuan % 10 çalışıyor kendi sakin modunda. format atsam bu kadar hafiflemezdi. kılıçbalığı adammışsın sen!

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Rica ederim, geçmiş olsun, iyi forumlar dileklerimle. :)

Bu arada kullanılan USB'leri de taratmayı unutmayalım.

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Rica ederim, geçmiş olsun, iyi forumlar dileklerimle. :)

Bu arada kullanılan USB'leri de taratmayı unutmayalım.
ayda yılda bir kullanırım ama mutlaka tararıtım taBİ.. ben genelde kendi başlı proğramlarım oradan oraya birde internette sörf.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
74137

malwarebytes var iken bu imkansız :) virüs olan şeyleri geç virüs olmayanları dahi fazlasıyla tutabiliyor xd

ayda yılda bir kullanırım ama mutlaka tararıtım taBİ.. ben genelde kendi başlı proğramlarım oradan oraya birde internette sörf.
o masaüstündeki atta ne öyle xd

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
74138

şu antivirüsün adı ne ?

malwarebytes mi bu yoksa başka birşey mi ?